silverado Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Το θέμα δεν είναι οτι δεν θέλει να δώσει κάποιος, σεβαστό αυτό το θέμα είναι ο λόγος σε φάση " γιατί να του δώσω εγώ που είμαι ταχυδρόμος δεν παίρνω" πάντα ο έλληνας ήταν μοχθηρος & μνησικακος. Οι ταχυδρομοι παιρνουν. Απο ποτε η λογικη λεγεται μοχθηρια και μνησικακια ;
Panoslast Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Η λογική λέει δηλαδή οτι απο την στιγμή που δεν παίρνω εγώ να μην πάρει και αυτός?
Vassilis_24 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Πάλι καλά που υπάρχουν τέτοια θρεντς και μαθαίνουμε ότι το επάγγελμα του σερβιτόρου είναι από τα δυσκολότερα που υπάρχουν.Προφανώς οι περισσότεροι που γράφουν δεν έχουν κάνει άλλη δουλειά στη ζωή τους... 3
pournaras Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Πάλι καλά που υπάρχουν τέτοια θρεντς και μαθαίνουμε ότι το επάγγελμα του σερβιτόρου είναι από τα δυσκολότερα που υπάρχουν. Προφανώς οι περισσότεροι που γράφουν δεν έχουν κάνει άλλη δουλειά στη ζωή τους... Ολα ειναι σχετικα. Αν πας με το γραμμα του νομου, οπου ο σερβιτορος πληρωνεται βασει ποσοστου επι του τζιρου, κανει 8ωρο και εχει τα σωστα ρεπο του, οχι, τοτε το επαγγελμα ειναι μια χαρα, απο τα πιο φυσιολογικα. Αν πας ομως με την ελληνικη νοοτροπια των 20-25 ευρω για μια βαρδια 5-κλεισιμο (οπου το κλεισιμο μπορει να ειναι 5-7 το πρωι), και ολο αυτο το 12ωρο πας πιπα, τοτε ναι ειναι απο τα δυσκολοτερα.
Vassilis_24 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Η λογική λέει δηλαδή οτι απο την στιγμή που δεν παίρνω εγώ να μην πάρει και αυτός? Φακελάκι σε γιατρό δίνεις; Ολα ειναι σχετικα. Αν πας με το γραμμα του νομου, οπου ο σερβιτορος πληρωνεται βασει ποσοστου επι του τζιρου, κανει 8ωρο και εχει τα σωστα ρεπο του, οχι, τοτε το επαγγελμα ειναι μια χαρα, απο τα πιο φυσιολογικα. Αν πας ομως με την ελληνικη νοοτροπια των 20-25 ευρω για μια βαρδια 5-κλεισιμο (οπου το κλεισιμο μπορει να ειναι 5-7 το πρωι), και ολο αυτο το 12ωρο πας πιπα, τοτε ναι ειναι απο τα δυσκολοτερα. Δε μίλησα για το πόσο πληρώνονται, η δυσκολία ενός επαγγέλματος δεν έχει να κάνει με την αμοιβή.
Panoslast Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Φακελάκι σε γιατρό δίνεις; Οχι και ούτε προκειται (βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει) Είναι άλλο αυτό θεωρώ,π.χ χτές ένας πελάτης χωρίς κανένα πρόβλημα άπλα επειδή βαριόταν να σηκωθεί να βάλει σαλάτα μου ζήτησε να του βάλω εγώ παρόλο που ΔΕΝ είναι αυτή η δουλειά μου αλλά αυτός το εκτιμήσε και κάτι άφησε. Γενικά η σχέση πελατη-εργαζομενου κοντεύει νσ γίνει σχέση σκλαβου-βασιλια. Όπου μπορώ και βλέπω οτι αρχιζουν οι παραφωνίες άπλα δεν τούς δίνω σημασία.
pournaras Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δε μίλησα για το πόσο πληρώνονται, η δυσκολία ενός επαγγέλματος δεν έχει να κάνει με την αμοιβή. Κανεις τεραστιο λαθος. Δωσε μου 500 ευρω τη μερα, και δουλευω ολη μερα μεσα σε βοθρο με αναπνευστηρα. Σοβαρα τωρα δεν εχει σχεση η αμοιβη στο ποσο "δυσκολο" ειναι το καθε επαγγελμα;
deesnider Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 σε βοθρο με αναπνευστηρα. ...φλωριές!!! 6
aris1986 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Άρα το αφεντικό της χέστηκε για τα 24,5 ευρώ και θα ξαναπάει Μύκονο ούτως ή άλλως; Καλά τα λέω; Αρα να μην πληρωνουμε πουθενα συντροφε. Θα φωναζω τα αφεντικα και θα τους λεω: "ελα με 24.5 ευρω δεν σωζεσαι, την Μυκονο σου θα την πας οποτε, adios...
Iris_89 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν και οι καλές... παραφωνίες. Ένα μόνο παράδειγμα, σε βάρδια μου ήρθε ένας κύριος και συνεννοήθηκε μαζί μου ώστε όταν έρθει με την σύντροφο του, να έφερνα στο τραπέζι το δώρο που της είχε πάρει. Παρόλο που δεν ήταν η δουλειά μου, ειδικά όταν έχεις φουλ δουλειά και δεν περίμενα κάποιο φιλοδώρημα, το έκανα γιατί μου άρεσε η όλη ιδέα. Ε, στο τέλος όταν έφυγαν μου έδωσε 20αρικο 1
pournaras Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 ...φλωριές!!! Α, την ανεση μου τη θελω... 4
doubtful Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Οχι, φυσικα και δεν εχει να κανει με τη ευγενεια, αλλα με την αντιληψη μερικων ότι επειδη πληρωνουν πρεπει ο σερβιτορος να τρεχει απλά πισω τους.. Αυτο γινετε γιατι κατι τετοια τυπακια βλεπουν τους σερβιτορους σαν κατωτερους τους και αυτο ειναι κατι που στο περναει η κοινωνια. Και το φιλοδωρημα συμβαλλει στην συνεχεια αυτης της σαπιας νοοτροπιας. Στην αμερικη λεγετε classism η αλλιως Class Discrimination. Κατσε αναρωτησου γιατι δεν δειχνεις των ιδιο σεβασμο (υφακι) προς υπαλληλους ολων των ειδων.
De@th L0rd Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Οχι, φυσικα και δεν εχει να κανει με τη ευγενεια, αλλα με την αντιληψη μερικων ότι επειδη πληρωνουν πρεπει ο σερβιτορος να τρεχει απλά πισω τους.. Όχι κάνεις λάθος δε θέλω ο σερβιτόρος να τρέχει από πίσω μου ,ίσα ίσα επειδή ξέρω ότι πληρώνεται σκατά θα πάω να πάρω επιπλέον ποτήρι νερό μόνος μου από το bar ή αν δε προλαβαίνει θα τον βρώ εγώ να τον πληρώσω κατευθείαν έχοντας μαζί μου και τις αποδείξεις του τραπεζιού. Θέλω απλά να κάνει τα ΤΥΠΙΚΑ που προβλέπει η δουλειά του και να είναι ευγενικός. Τίποτε άλλο. Σαν μια γκόμενα που έβγαινα τις προάλλες και μου έλεγε να αφήσουμε τιπ και της κάνω " Αν θες άφησε εσύ, εγώ δεν αφήνω έχω μόνο 50ευρα πάνω μου."
aris1986 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Όχι κάνεις λάθος δε θέλω ο σερβιτόρος να τρέχει από πίσω μου ,ίσα ίσα επειδή ξέρω ότι πληρώνεται σκατά θα πάω να πάρω επιπλέον ποτήρι νερό μόνος μου από το bar ή αν δε προλαβαίνει θα τον βρώ εγώ να τον πληρώσω κατευθείαν έχοντας μαζί μου και τις αποδείξεις του τραπεζιού. Θέλω απλά να κάνει τα ΤΥΠΙΚΑ που προβλέπει η δουλειά του και να είναι ευγενικός. Τίποτε άλλο. Σαν μια γκόμενα που έβγαινα τις προάλλες και μου έλεγε να αφήσουμε τιπ και της κάνω " Αν θες άφησε εσύ, εγώ δεν αφήνω έχω μόνο 50ευρα πάνω μου." Tι ωραια που τα λες. Του συνδικαλισμού και συ ε;
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Αρα να μην πληρωνουμε πουθενα συντροφε. Θα φωναζω τα αφεντικα και θα τους λεω: "ελα με 24.5 ευρω δεν σωζεσαι, την Μυκονο σου θα την πας οποτε, adios... Συνέχισε έτσι. Να προτρέπεις φίλους σου (άλλο που δεν ήθελαν) να μην πληρώνετε τον καφέ επειδή η σερβιτόρα σε κοίταξε Μερικά τέτοια να κάνετε και μετά στη στενή θα τραγουδάτε της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες ενώ θα ψάχνετε να πουλήσετε τη ψυχή σας σε ειδικούς μέντορες μήπως καταφέρουν να σας βγάλουν πριν προλάβει να πέσει το σαπούνι Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά με τα 3.5 ευρώ ( τα υπόλοιπα 21 είναι υπόθεση των άλλων) κλοπή που λες ότι έκανες, δεν χαίρεις και πολύ εκτίμηση (ούτε από εδώ, ούτε της σερβιτόρας)
Προτεινόμενες αναρτήσεις