Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.

Τελευταια εχουν γινει τση μοδος βιογραφικα σε στιλ leaflet οπως αυτο 

15j9zp.jpg

καταρχας , πως λεγονται, γιατι δε νομιζω να λεγονται "leaflet", ετσι το ονομαζω εγω. 

Δευτερον που μπορω να βρω συμβουλες για δημιουργια τους?

Και τριτον, ποιος αποφασιζει το "μετρημα" του καθε skill μου? Δηλαδη αν εγω κανω 3 χρονια javascript και 2 php βαζω

javascript  *****

και 

php ***

ετσι, αυθαιρετα μονος μου? Υπαρχει καποιος τροπος μετρησης της εμπειριας η εγω βαζω οτι κατεβασει η κουτρα μου?

also, περαση στην ελλαδα εχουν, η σας περασανε οντως για leaflet κ σας πηραν τηλ για να παραγγειλουν? η εμπειρια σας τι λεει?

Ευχαριστω 

Επεξ/σία από slevinkelevra
  • Like 1
Δημοσ.

1) Infographic CV

2)Δεν ξέρω κατά πόσον είναι ωραίο κάτι τέτοιο (σίγουρα αν είσαι designer/καλλιτέχνης/etc ναι)

Και για προγραμματιστής βέβαια οκ ίσως είναι ανεκτό. Μερικά βέβαια όπως το παρακάτω δεν κουράζουν αρκετά στο μάτι και διαβάζονται γρήγορα, άλλα είναι πολύ "βαριά".

infographics_scale.jpg

3) Εσύ κάνεις το μάρκετινγκ του εαυτού σου, εμείς θα σου πούμε πόσα αστέρια θα βάλεις σε κάθε τομέα? Όσα κρίνεις εσύ. (Προφανώς τα 5* αν είσαι expert). Εξάλλου άλλοι τα βάζουν σε μπάρες, δεν είναι παντού το ίδιο pattern.

4) εδώ κάποιες οδηγίες

5)

Τελευταια εχουν γινει τση μοδος βιογραφικα σε στιλ leaflet οπως αυτο 

Αυτό από που το συμπέρανες?

Δημοσ.

Εμάς ένας είχε στείλει και με pie charts, με δείκτες ανόδου των πωλήσεων όσο ήταν υπεύθυνος κλπ.

Με αρέγουν πολύ πάντως αυτά τα βιογραφικά και πρέπει να είναι όντως της μοδός, ίσως όχι στην ψωροκώσταινα αλλά στα εξωτερικά.

Κι εμένα το δικό μου έχει λίγο τσαχπινιά να μην είναι σκέτο και βαρετό, αλλά καμία σχέσις με αυτά τα χαριτωμένα που βάλατε. Θα φτιάξω κι εγώ τέτχοιο να υπάρχει.

Δημοσ.

Μέχρι τωρα δεν εχω δει κατι τέτοιο έξω. Ισως εχει να κάνει ομως και με το αντικείμενο.

Επίσης, το LinkedIn από τι εχω καταλάβει πρέπει να εξυπηρετεί αντιστοιχο σκοπό (τουλάχιστον στο web) με ωραία δομή. Ποτέ βέβαια δε μου αρεσαν οι σάλτσες που βάζει ο καθένας για να προωθήσει τον εαυτό του.

Παλιά ειχα ενα βιογραφικό 4-5 σελιδες. Πλεον 1.5 σελίδα μονο με το ζουμί και χωρίς πολλες φλυαριες.

edit: Τώρα το ειδα παραπανω. skilled... Motivated...exceptional... vast knowledge. .. Το ξέρω οτι ειναι της μοδας, αλλά θα σιχαινόμουν να μιλησω με τοσο στομφο για τον εαυτό μου. Από κοντα ναι, πρέπει να βγάλεις μαλλον αυτοπεποιθηση για να τους πείσεις. Αλλα πάντα σε low profile γραμμές.

Δημοσ.

Aν πας για γραφιστας ή οτιδηποτε αλλο εχει να κανει με design ειναι καλη ιδεα ενα τετοιου τυπου CV με ενα πιο minimal template ισως απο αυτο στην εικονα.

Για τα αλλα επαγγελματα δεν νομιζω οτι θα προσφερει κατι περισσοτερο απο ενα κοινο pdf. Η ουσια μετραει αλλωστε. Ασε που οσο παραπανω χρωματακι, γραμματοσειρες, σχεδιακια κλπ βαζεις τοσο πιο πολυ εμπιπτεις στο υποκειμενικο ζητημα του γουστου.

Δηλαδη, αυτο που εμενα μπορει να μου φανει γ@μ@το, στον αλλο εργοδοτη μπορει να φανει απαισιο.

Ακομα κι εγω ομως -που πες οτι ενθουσιαστηκα με το σχεδιο- εν τελει δε θα εδινα περισσοτερη σημασια σε αυτο, αλλα στην ουσια του CV σου.

Με λιγα λογια λοιπον, αναλαμβανεις ρισκο κακογουστιας χωρις ουσιαστικο ωφελος.

Μονο για συγκεκριμενο τομεα που ανεφερα στην αρχη του ποστ λοιπον. Αλλιως καλυτερα ακολουθα την πεπατημενη, σιγουρα πραγματα...

Αν παλι το CV δεν εχει και πολλη ουσια, ισως σαν απελπιδα προσπαθεια να τραβηξω το βλεμα του HR να το εκανα.

Δημοσ.

Για designer positions που έχω στείλει/δει βιογραφικά, αυτής της μορφής είναι μακράν καλύτερα. Ο κύριος λόγος είναι ότι θα ξεχωρίσει κατ' ευθείαν στο μάτι ενός recruiter, και λόγω της διαφορετικότητας του θα το θυμάται. Και τέλος, δείχνει ότι γενικά ασχολείσαι με το επάγγελμα (βέβαια θα πρέπει να έχεις και καλό experience σε ανάλογες εταιρείες).

Τώρα για προγραμματιστής, πάλι θα μπορούσε να ταιριάξει, αλλά πρώτον θέλει δουλειά και φαντασία (γι αυτό είναι πιο εύκολο για έναν designer να φτιάξει τέτοιο cv) και δεύτερον δε χρειάζεται να είναι πολύ fancy (λίγα χρώματα παραπάνω από το κανονικό κάνει τη διαφορά, άντε και κανένα icon από platforms/technologies που γνωρίζεις.

• Like 1
Δημοσ.

3) Εσύ κάνεις το μάρκετινγκ του εαυτού σου, εμείς θα σου πούμε πόσα αστέρια θα βάλεις σε κάθε τομέα? Όσα κρίνεις εσύ. (Προφανώς τα 5* αν είσαι expert). Εξάλλου άλλοι τα βάζουν σε μπάρες, δεν είναι παντού το ίδιο pattern.

Ναι ωρε αφεντη μου να σε χαρω. Αλλα εγω πχ για html5 δεν εχω καποια αλλη πιστοποιηση περα απο το phd που κανω τωρα. Οποτε μετραει το ποσα χαρτια εχεις, το ποσο εχεις δουλεψει πανω σε κατι , τι απ ολα αυτα? Τεσπα θα δω τσι οδηγιες I guess.

Thanks παιδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...