ChimairaX Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ό,τι έχει ταχυδρομικό κώδικα που ξεκινάει από 1 το λέμε Αθήνα. Απλά έχουμε ονομάσει την Αττική σε Αθήνα. Η Αθήνα Αθήνα είναι το κέντρο με τις τριγύρω περιοχές που λέει και ένας φίλος παραπάνω.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι, οκ, κι εμείς όταν είμαστε διακοπές λέμε "θα γυρίσουμε Αθήνα" αλλά η Ελευσίνα μου φαίνεται αρκετά αποκομμένη από αυτό που φαντάζομαι σαν Αθήνα. H Ελευσίνα φαίνεται να έχει συνέχεια σε σχέση με το λεκανοπέδιο, εκτός του οτι ενώνεται γεωμορφολογικά με το λεκανοπέδιο από το μικρό άνοιγμα του όρους Αιγάλεω.Ανάμεσα σε Ελευσίνα-Ασπρόπυργο-Χαιδάρι υπάρχει συνέχως κατοικίσιμη/βιομηχανική περιοχή η οποία δεν σπάει σε κανένα σημείο για χιλιόμετρα με απόλυτο τπτ όπως πχ συμβαίνει μεταξύ Ελευσίνας-Μάνδρας
idomeneas7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ούτε μεταξύ Ελευσίνας - Μάνδρας έχει ακάλυπτο τίποτα.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ωραία να το πιάσουμε αλλιώς (κ πάλι εντελώς υποκειμενικά αλλά τζερζελές να γίνεται).Σε ένα δείγμα Χ Αθηναίων θεωρείς πως η πλειοψηφία θα θεωρεί την Ελευσίνα Αθήνα ή έστω ευρύτερη Αθήνα;Η δική μου υποκειμενική εμπειρία λέει πως ναι.
idomeneas7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ε ναι, αυτο βλέπω, αλλά αν ισχύει αυτό δεν καταλαβαίνω γιατι η Μάνδρα να μένει στην απ'έξω.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Εμένα η Μάνδρα μου δίνει την εντύπωση μεγάλης ασυνέχειας σε σχέση με το λεκανοπέδιο,άσε που κάνει κρα οτι είναι χωριό,ακόμα κ το γεγονός οτι την πιάνει η αστική συγκοινωνία της Αθήνας (νομίζω λεωφορεία σωστά?) δεν την σώζει στο μυαλό μου από την εντύπωση οτι μιλάμε για ένα χωριό-κωμόπολη. Με την Ελευσίνα φαίνεται αρκετά λιγότερο προβληματική η σύνδεση της με το λεκανοπέδιο με σχετικό ατού τόσο την γεωμορφολογική συνέχεια του Θριασίου σε σχέση με το λεκανοπέδιο στο σημείο Ασπρόπυργου-Ελευσίνας όσο και η πληθυσμιακή, βιομηχανική κατανομή ή ακόμα κ το οδικό δίκτυο/πρόσβαση. 1
*nenya* Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Το βλέπω έτσι (πιθανόν να κάνω λάθος, δεν τό'χω ψάξει): ~ Αθήνα (=Δήμος Αθηναίων) ~ Προάστια της Αθήνας (=Περιστέρι, Ηράκλειο, Καλλιθέα, Ζωγράφου κλπ) ~ Πειραιάς ~ Υπόλοιπο Αττικής (=Ραφήνα, Σούνιο, Ελευσίνα κλπ) 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 πφφφφφ ας βάλει ένα μόντας poll να γράψω μερικές περιοχές κ να δούμε ποιές θεωρήτε Αθήνα και ποιές όχι.
Adon1s Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 <p>Αληθεύει οτι αποτελεί κόκκινο πανί το να σου πει καποιος οτι ειναι απο τον Πειραια και εσυ να σχολιάσεις (υποσυνειδητα/καλοπροεραιτα) "α,Αθηναίος";;</p> 2
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Προφανώς κ ο Πειραιάς είναι Αθήνα όσο κ να κλαίγονται οι πειραιώτες.Το επίνειο της είναι απλά.
Anorymous Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Προφανώς κ ο Πειραιάς είναι Αθήνα όσο κ να κλαίγονται οι πειραιώτες.Το επίνειο της είναι απλά. o πειραιας ειναι αττικη οχι αθηνα απο τα αρχαια χρονια πχ απο οτι ξερω ο πειραιας ηταν ξεχωριστη περιοχη. Αθηνα για μενα ειναι ο δημος αθηναιων δηλαδη κατα βαση οτι ηταν η αθηνα τα αρχαια χρονια, εχω πχ κολωνο ειμαι αθηνα.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ο Πειραιάς είναι Αθήνα.Όχι επειδή το λέω εγώ,αλλά κυρίως για αυτό. 2
*nenya* Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Άλλο Πειραιάς άλλο Αθήνα! Να τα διαχωρίζουμε αυτά μην γίνει πανικός ε 3
Anorymous Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ο Πειραιάς είναι Αθήνα.Όχι επειδή το λέω εγώ,αλλά κυρίως για αυτό. εγω θημαμαι που λεγαμε στην ιστορια οτι οι αθηναιοι ηθελαν να κρατησουν τον πειραια υπο την επιροη τους και να μην πεσει στα χερια των σπαρτιατων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις