Προς το περιεχόμενο

Forthnet Vdsl

Argkon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους δεν ξερω αν υπαρχει καποιο σχετικο ποστ ηδη αν ναι παρακαλω ενημερωστε με.Ειμαι συνδρομητης forthnet εδω και πολλα χρονια και περιμενω να βαλω vdsl.Τους εχω παρει απειρα τηλεφωνα ομως δεν μου δινουν μια απαντηση αν και ποτε θα ειναι σε θεση να μου το παρεχουν μιας και μενω σε αποσταση μεγαλυτερη του ενος χιλιομετρου που θετουν ως οριο.Γνωριζει καποιος τι πραγματικα συμβαινει με τις οπτικες ινες (που ειναι του οτε?) και αν θα δωσουν ποτε και οι αλλες εταιριες?Αλλοι λενε οτι το δικτυο ειναι του οτε και δεν θα τις παραχωρησει.Αλλοι οτι υπαρχει καποια εναλλακτικη βαζει η εταιρεια κατι λεει στο dslam.Εχω κουραστει να ακουω ασχετα πραγματα οποιος γνωριζει παρακαλω ας δωσει τα φωτα του.

Δημοσ.

Αν θελεις να δεις την διαθεσιμοτητα στο σπιτι σου μπες στο σιτε του οτε και βάλε την διεύθυνση σου, θα σου βγαλει 3 πράγματα, οχι διαθεσιμοτητα, 30αρα vdsl ή 50αρα vdsl, μονο αν σου βγαλει 50αρα υπάρχει υπυοδομη στην περιοχή σου οπότε απο διαθεσιμοτητα είσαι οκ.

Τωρα αν απο εκει εχει η οχι δικαίωμα να σου δώσει η forthnet δεν το ξερω.

Περιμένεις κάποιον που γνωριζει αν η fortnet εχει υπογράψει και εχει πρόσβαση στις καμπίνες του οτε

Δημοσ.

Δεν λες σε ποια περιοχή βρίσκεσαι.

Το νέο δίκτυο του ΟΤΕ επεκτείνεται συνεχώς σε δήμους της Αττικής και όλης της χώρας. Είναι εύκολο να το δεις γιατί οι νέες γκρι καμπίνες είναι πολύ μεγαλύτερες από τις παλιές και συνδέονται με οπτική ίνα με το ΑΚ.

Από τους εναλλακτικούς παρόχους μόνο η Win και η Hol δίνει vdsl από τις νέες καμπίνες ενώ η Forthnet, για ανεξήγητους λόγους, αρνείται να πάρει χονδρική από τον ΟΤΕ. Εάν βρίσκεσαι σε απόσταση μικρότερη των 900μ. περίπου από το ΑΚ, μπορείς να πάρεις απ' αυτό αλλά με μειωμένες ταχύτητες από αυτές που θα έπιανες από καμπίνα.

Δημοσ.

Μενω γλυφαδα και εχουν περαστει οπτικες ινες εδω και χρονια για την ακριβεια το νεο καφαο βρισκεται ακριβως εξω απο το σπιτι μου.Μιλησα με τον τεχνικο του οτε μια μερα που ετυχε να βρισκεται εξω και με βεβαιωσε πως στην περιοχη ειναι διαθεσιμο γιατι ειχε πραγματοποιησει ο ιδιος τη συνδεση σε παρακειμενο σπιτι.Αυτη ακριβως ειναι η απορια μου απο οσο γνωριζω υποδομη υπαρχει και δεν ειναι κατι το οποιο θα αλλαξει.Θελω να πω πως ουτε νεο κεντρο θα δημιουργηθει (ανηκω στην τερψιθεα/ανω γλυφαδα) ουτε καμια αλλη εταιρεια θα περασει ποτε νομιζω οπτικες ινες μεχρι τα dslam αυτα θα ανηκουν παντα σε οτε.Στην wind που ειχα ρωτησει μου ειχαν πει πως γινεται να παρω ακομα και αν ειμαι σε αποσταση μεγαλυτερη του χιλιομετρου ζητανε απο τον οτε να δρομολογησει τη γραμμη μου μεσω της οπτικης ινας απο το καφαο.Δεν γνωριζω αν αληθευει κατι τετοιο.Επισης εχω μπει στη σελιδα τους με το εργαλειο που δειχνει αν υπαρχει διαθεσιμοτητα και φυσικα δειχνει οχι.Εχουν τη δυνατοτητα τελικα οι εναλλακτικοι παροχοι να κανουν χρηση των οπτικων ινων η οχι αυτο δεν εχω καταλαβει ακομα.Ο καθε πωλητης εχει δικη του αποψη εχω ακουσει τα παντα απο αυτο στη wind μεχρι οτι το δικτυο ειναι του οτε και δεν ειναι υποχρεωμενος να το παρεχει σε τριτους

Δημοσ.

Μενω γλυφαδα και εχουν περαστει οπτικες ινες εδω και χρονια για την ακριβεια το νεο καφαο βρισκεται ακριβως εξω απο το σπιτι μου.Μιλησα με τον τεχνικο του οτε μια μερα που ετυχε να βρισκεται εξω και με βεβαιωσε πως στην περιοχη ειναι διαθεσιμο γιατι ειχε πραγματοποιησει ο ιδιος τη συνδεση σε παρακειμενο σπιτι.Αυτη ακριβως ειναι η απορια μου απο οσο γνωριζω υποδομη υπαρχει και δεν ειναι κατι το οποιο θα αλλαξει.Θελω να πω πως ουτε νεο κεντρο θα δημιουργηθει (ανηκω στην τερψιθεα/ανω γλυφαδα) ουτε καμια αλλη εταιρεια θα περασει ποτε νομιζω οπτικες ινες μεχρι τα dslam αυτα θα ανηκουν παντα σε οτε.Στην wind που ειχα ρωτησει μου ειχαν πει πως γινεται να παρω ακομα και αν ειμαι σε αποσταση μεγαλυτερη του χιλιομετρου ζητανε απο τον οτε να δρομολογησει τη γραμμη μου μεσω της οπτικης ινας απο το καφαο.Δεν γνωριζω αν αληθευει κατι τετοιο.Επισης εχω μπει στη σελιδα τους με το εργαλειο που δειχνει αν υπαρχει διαθεσιμοτητα και φυσικα δειχνει οχι.Εχουν τη δυνατοτητα τελικα οι εναλλακτικοι παροχοι να κανουν χρηση των οπτικων ινων η οχι αυτο δεν εχω καταλαβει ακομα.Ο καθε πωλητης εχει δικη του αποψη εχω ακουσει τα παντα απο αυτο στη wind μεχρι οτι το δικτυο ειναι του οτε και δεν ειναι υποχρεωμενος να το παρεχει σε τριτους

Το ζητούμενο σου ποιο ακριβώς είναι, γιατί επαναλαμβάνεσαι

Αν δεν έχει διαθεσιμότητα ο οτε στο σιτε το ξεχνάς το vdsl, και οπως λεει και ο @makfil  αν θέλει όπως και δηποτε forthnet το ξεχνάς ετσι και αλλιώς.

Δημοσ.

Στη Γλυφάδα, ενεργοποιήθηκε το νέο δίκτυο του ΟΤΕ τον ΙΟΥΝ 2013 και έχουν βάλει vdsl πάρα πολλοί που είχαν πρόβλημα, ειδικά όσοι μένουν στην Άνω και είναι μακριά από το ΑΚ (στα όρια Ελληνικού-Γλυφάδας).

Καμία άλλη εταιρεία δεν περνάει τέτοιο δίκτυο αλλά παίρνουν χονδρική από τον ΟΤΕ οι δύο που σου έγραψα (όχι η Forthnet), για να δώσουν από την καμπίνα και όχι από το ΑΚ. Τα τιμολόγια των 2 παρόχων είναι καλά σε σχέση με εκείνα του ΟΤΕ αλλά ο ΟΤΕ δίνει και 30 ενώ οι άλλοι 2 50/5. 

Επομένως, εάν θέλεις vdsl θα διαλέξεις ανάμεσα στην Wind/Hol.

Προτείνω Wind (έχω βάλει σε άλλη περιοχή και έχω 50/5) αλλά θα επιμείνεις να σου δώσουν από καμπίνα με χονδρική του ΟΤΕ. 

Δημοσ.

Αρα ισχυει πως υπαρχει δυνατοτητα χρησης του δικτυου απο εναλλακτικους παροχους απλα στη Forthnet προφανως κοιμουνται ακομα.Στη σελιδα του οτε δειχνει οτι υπαρχει δυνατοτητα για vdsl οπως και στης hol/wind το εχω τσεκαρει εδω και καιρο και το εχω αναφερει στην forthnet οτι πως γινεται ολοι οι αλλοι να εχουν τη δυνατοτητα παροχης και εσεις οχι η απαντηση που πηρα ειναι πως αυτο το εργαλειο ουσιαστικα δειχνει αν υπαρχει υποδομη για vdsl στην περιοχη και πως επειδη δεν ειμαι συνδρομητης τους μου λεει οτι ειναι διαθεσιμο ενω στην πραγματικοτητα αυτοι βλεπουν πως δεν γινεται να παρω επειδη ξερουν την πραγματικη αποσταση μου απο το κεντρο μιας και ειμαι συνδρομητης τους.Κοινως οτι και αν πηγαινα σε αλλη εταιρεια και χρησιμοποιουσα μετα το εργαλειο στη δικια τους σελιδα θα μου ελεγε οτι και τοτε οτι δεν υποστηριζεται στην περιοχη μου.Παιδια ξερω οτι ακουγεται αλλαλουμ οπως το περιγραφω αλλα πραγματικα με εχουν κουρασει και δεν ξερω τι να πιστεψω.Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις νομιζω οτι θα πρεπει να αλλαξω εταιρεια 

Δημοσ.

Δεν κοιμούνται στη Forthnet, απλά, ακολουθούν άλλη πολιτική για δικούς τους λόγους.

Το 2013 με παραμύθιαζαν επί 6 μήνες (από ΙΟΥΝ έως ΔΕΚ) ότι θα moy δώσουν vdsl από KV και όταν κατάλαβα ότι δεν αλλάζουν πολιτική, πήγα στην Wind και ησύχασα.

Δημοσ.

Εκτός της Forthnet και η Cyta αρνείται πεισματικά μέχρι σήμερα να παρέχει VDSL από καμπίνα του ΟΤΕ.

Για να δούμε μέχρι πότε θα το κρατάν μανιάτικο ή κάποιοι θα τους γυρίσουν την πλάτη.

Δημοσ.

Υπαρχει καποια λογικη εξηγηση πισω απο ολο αυτο?Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο μετα απο χρονια ολοκληρωσης του δικτυου και ενω οι ανταγωνιστες λοιπον μισθωνουν πολυ απλα γραμμες απο τον ΟΤΕ αυτοι προτιμουν να φευγουν οι πελατες τους.Βλεπω οτι η μονη λυση ειναι να αλλαξω παροχο το κακο ειναι πως ειμαι δεσμευμενος με συμβολαιο μεχρι την ανοιξη το οποιο αν σπασω θα πρεπει να πληρωσω τελη αποσυνδεσης και ετσι ειμαι εγκλωβισμενος.

Δημοσ.

Μην ψάχνεις να βρεις την πολιτική με την οποία λειτουργεί μια κερδοσκοπική επιχείρηση.

Πάρε παράδειγμα τις διαφορετικές προσφορές που κάνει η συγκεκριμένη αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες, στους υπάρχοντες αλλά και τους υποψήφιους πελάτες, για το ίδιο πρόγραμμα.

Στην περίπτωσή σου, το vdsl είναι απαραίτητο, μιας και βρίσκεσαι μακριά από το ΑΚ και η αλλαγή παρόχου είναι μονόδρομος.

Θα κάνεις υπομονή μέχρι τη λήξη του συμβολαίου σου και μετά φορητότητα. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχει ακουστει οτι ειναι να δωσει και η forthnet συντομα vdsl απο τα kv του οτε.τωρα ποσο συντομα δεν ξερω.

κατα τα αλλα στην ανω γλυφαδα τερψιθεα ναι εχουν αλλαχτει τα παλια καφαο με τα νεα και μπορει καποιος να βαλει vdsl αλλα οπως ειπαν στην παρουσα φαση ote,wind,hol.το μηχανημα ειναι του οτε η οπτικη του οτε ο χαλκος του οτε και απλα ο παροχος σου δινει τηλεφωνια απο το αστικο κεντρο και ολο το υπολοιπο ειναι οτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...