totem_lost Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Και αν δεν τελειώσουν, θα γεμίσουν λαμόγια και βίζιτες (oh wait ήδη έχουν γεμίσει). Συνέχισε να γράφεις και μην κολλάς μόνο στα Ελληνικά ΜΜΕ. Μόνο έτσι μπορεί να βρείς μια άκρη χωρίς ξεφτίλικια στη δημοσιογραφία.
katiatt Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Ενταξει ειναι κι αυτο άποψη... Εμενα το προβλημα μου αυτή τη στιγμή ειναι σε ποια σχολή να παω... Ολα τα αλλα δεν μπορω να τα σκεφτώ τωρα...
totem_lost Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Καλά η σχολή θα μετρήσει ελάχιστα, εκτός και αν θες να είσαι βοηθός της Τατιάνας στην καλύτερη. Όπου και να πας, καλύτερα να την ψάξεις μόνος σου - και φυσικά να φτιάξεις ένα blog της προκοπής ήδη..
katiatt Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Στον ΑΝΤ1 Έχεις σπουδάσει εκει ή απλά πιστεύεις οτι ειναι καλύτερα;
Pa0ki Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Έχεις σπουδάσει εκει ή απλά πιστεύεις οτι ειναι καλύτερα; Απλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα Περισσότερες γνωριμίες, μεγάλο κανάλι από πίσω, μεγάλη πόλη-περισσότερες ευκαιρίες να δικτυωθείς κ.λπ κ.λπ Στα Γιάννενα τι μέλλον να έχει το δημοσιογραφιλίκι? 2
noFEARgr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 αρχικα απαντησε στις παρακατω ερωτησεις . εισαι ωραια εμφανησιακα ; εχεις καποιο μεσω για να σε χωσει σε καποιο καναλι ; εχεις αποδεχτει οτι και να μπεις το πολυ πολυ να κανεις ρεπορταζ στην ανω ραχουλα ; εχεις αποδεχτει οτι και να παρεις μια πιο μεγαλη ''δουλεια'' το πιο πιθανο να ειναι εναντιον στην ιδεολογια σου και ανηθικο ; αν απαντας ναι σε ολα τα παραπανω τοτε διαλεξε οποια εχει λιγοτερα δυδακτρα . στην τελικη οπου και να πας στην ιδια καταληξη θα εχεις . προσωπικα θα σου προτεινα να δωσεις πανελληνιες να περασεις καπου αλλου αλλα να συνεχισεις να ασχολεισαι με το ραδιοφωνο και τα site που γραφεις . αν εισαι καλη εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να σε παρον καπου ακομα και στο εξωτερικο παρα αν τελειωσεις ενα ιεκ δημοσιογραφιας. Ποτε δεν πιστευα οτι ολες αυτες οι διαφημησεις για τα ιεκ βρισκουν ανταποκριση αλλα να που τοσος κοσμος θελει να παει ... 1
lepaterious Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν αξίζει να σπουδάσεις κάτι τέτοιο για να πας σε ένα σχεδόν πεθαμένο είδος σαν την τηλεόραση! Αν θες να το κάνεις κοίταξε να γίνεις δημοσιογράφος του ίντερνετ έχει μεγαλύτερες προοπτικές και δεν χρειάζεται να γλείψεις άπειρους κώλους. Άνετα μπορείς να κάνεις δικό σου blog/online radio/vlog και να προσπαθήσεις να έχεις επιτυχία.... Η τηλεόραση είναι αρχαία μπροστά στον τρόπο του ίντερνετ... και στις πρακτικές της.
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Πανελλήνιες δεν εδωςα ποτε γιατι ρώτησα κάποιους γνωστούς μου δημοσιογράφους και μου είπαν οτι στο πανεπιστήμιο δημοσιογραφίας δεν κανεις σημαντικές γνωριμίες που θα σε βοηθήσουν στο μέλλον, όπως σε ενα ΙΕΚ, κι ετσι απέρριψα το πανεπιστήμιο και σκέφτηκα τα ΙΕΚ.... Παρντόν?? Καταρχήν είσαι κοινωνικό άτομο που να θέλει να έχει φίλους γνωστούς και να κάνει γνωριμίες; Αν ναι είτε πας σε πανεπιστήμιο είτε ΙΕΚ θα γνωρίζεις αρκετά άτομα. Πήγαινε ή τουλάχιστον προσπάθησε για κάτι καλύτερο και άσε τις παρλαπίπες των γνωστών σου. Έλεος άκου εκεί οτι το ΙΕΚ θα σου προσφέρει περισσότερες γνωριμίες. Οι γνωστοί σου δημοσιογράφοι μάλλον διδάσκουν ή εργάζονται σε τέτοια ΙΕΚ. Επίσης δεν είναι "πανεπιστήμιο δημοσιογραφίας" αλλά τμήμα δημοσιογραφίας και ΜΜΕ κτλ του τάδε πανεπιστημίου, Παντείου, ΕΚΠΑ κοκ. 1
idomeneas7 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Η διαφορα είναι πως οι απόφοιτοι τμημάτων ΜΜΕ και επικοινωνίας έχουν επιλογές να ασχοληθούν με σοβαρές εταιρείες (έχω γνωστή που είναι σε τεράστια εταιρεία στις δημόσιες σχέσεις, δελτία τύπου κλπ, όπου πήγε αμέσως μόλις τελείωσε χωρίς μέσο) ενώ με τα ΙΕΚ στην καλύτερη έχεις μια θεσούλα σε ενα βρώμικο κανάλι ή έναν ξεπεσμένο ραδιοφωνικό σταθμό τύπου σοκ φμ (άλλη γνωστή μου από σχολή αντ1, η οποία υποψιάζομαι από το στιλ της ότι έφαγε και χοντρό...ξέρουμε τι)). Οι δημοσιογράφοι είναι κομμάτι της showbiz και κατ επέκταση αμα δεν φας πολύ...ξέρουμε τι, δεν πας πουθενά.
katiatt Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν αξίζει να σπουδάσεις κάτι τέτοιο για να πας σε ένα σχεδόν πεθαμένο είδος σαν την τηλεόραση! Αν θες να το κάνεις κοίταξε να γίνεις δημοσιογράφος του ίντερνετ έχει μεγαλύτερες προοπτικές και δεν χρειάζεται να γλείψεις άπειρους κώλους. Άνετα μπορείς να κάνεις δικό σου blog/online radio/vlog και να προσπαθήσεις να έχεις επιτυχία.... Η τηλεόραση είναι αρχαία μπροστά στον τρόπο του ίντερνετ... και στις πρακτικές της. Συμφωνω απόλυτα ομως όπως εγραψα και πριν ειχα φτιαξει blog και μου έτρωγε παρα πολυ χρόνο και δεν κέρδιζα τιποτα απολύτως... Όσο για web radio, κσνω εκπομπή και σε τετοιο... Αυτα ομως ακομα τα κανεις σαν χόμπι... Το Ίντερνετ κάποια στιγμή θα γινει το νούμερο 1 μέσο αλλα προς το παρον δεν ζεις απο το Ίντερνετ... αρχικα απαντησε στις παρακατω ερωτησεις . εισαι ωραια εμφανησιακα ; εχεις καποιο μεσω για να σε χωσει σε καποιο καναλι ; εχεις αποδεχτει οτι και να μπεις το πολυ πολυ να κανεις ρεπορταζ στην ανω ραχουλα ; εχεις αποδεχτει οτι και να παρεις μια πιο μεγαλη ''δουλεια'' το πιο πιθανο να ειναι εναντιον στην ιδεολογια σου και ανηθικο ; αν απαντας ναι σε ολα τα παραπανω τοτε διαλεξε οποια εχει λιγοτερα δυδακτρα . στην τελικη οπου και να πας στην ιδια καταληξη θα εχεις . προσωπικα θα σου προτεινα να δωσεις πανελληνιες να περασεις καπου αλλου αλλα να συνεχισεις να ασχολεισαι με το ραδιοφωνο και τα site που γραφεις . αν εισαι καλη εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να σε παρον καπου ακομα και στο εξωτερικο παρα αν τελειωσεις ενα ιεκ δημοσιογραφιας. Ποτε δεν πιστευα οτι ολες αυτες οι διαφημησεις για τα ιεκ βρισκουν ανταποκριση αλλα να που τοσος κοσμος θελει να παει ... δεν μπορω να απαντησω ναι σε ολες τις ερωτησεις σου γιατι ουτε μεσον εχω, ουτε θα ηθελα να κανω κατι ανηθικο... το εξωτερικο δεν το σκεφτομαι καν... Η διαφορα είναι πως οι απόφοιτοι τμημάτων ΜΜΕ και επικοινωνίας έχουν επιλογές να ασχοληθούν με σοβαρές εταιρείες (έχω γνωστή που είναι σε τεράστια εταιρεία στις δημόσιες σχέσεις, δελτία τύπου κλπ, όπου πήγε αμέσως μόλις τελείωσε χωρίς μέσο) ενώ με τα ΙΕΚ στην καλύτερη έχεις μια θεσούλα σε ενα βρώμικο κανάλι ή έναν ξεπεσμένο ραδιοφωνικό σταθμό τύπου σοκ φμ (άλλη γνωστή μου από σχολή αντ1, η οποία υποψιάζομαι από το στιλ της ότι έφαγε και χοντρό...ξέρουμε τι)). Οι δημοσιογράφοι είναι κομμάτι της showbiz και κατ επέκταση αμα δεν φας πολύ...ξέρουμε τι, δεν πας πουθενά. εμενα με ενδιαφερει η δημοσιογραφια και τιποτα αλλο παραπερα... και θα προσπαθησω να βρω δουλεια σαν δημοσιογραφιος... αν δεν τα καταφερω τοτε ενταξει για θεμα επιβιωσης θα κανω κατι αλλο... Παρντόν?? Καταρχήν είσαι κοινωνικό άτομο που να θέλει να έχει φίλους γνωστούς και να κάνει γνωριμίες; Αν ναι είτε πας σε πανεπιστήμιο είτε ΙΕΚ θα γνωρίζεις αρκετά άτομα. Πήγαινε ή τουλάχιστον προσπάθησε για κάτι καλύτερο και άσε τις παρλαπίπες των γνωστών σου. Έλεος άκου εκεί οτι το ΙΕΚ θα σου προσφέρει περισσότερες γνωριμίες. Οι γνωστοί σου δημοσιογράφοι μάλλον διδάσκουν ή εργάζονται σε τέτοια ΙΕΚ. Επίσης δεν είναι "πανεπιστήμιο δημοσιογραφίας" αλλά τμήμα δημοσιογραφίας και ΜΜΕ κτλ του τάδε πανεπιστημίου, Παντείου, ΕΚΠΑ κοκ. ειμαι κοινωνικο ατομο... δεν ξερω αν ειναι καλυτερα ή χειροτερα στο πανεπιστημιο... αλλα ειμαι 20, αν δωσω πανελληνιες θα παω 21 και 4 χρονια σχολη... στα 25 θα εχω τελειωσει και αν... ειναι πολλα που πρεπει να σκεφτω... και προς το παρον ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα για ιεκ με κοβω... Απλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα Περισσότερες γνωριμίες, μεγάλο κανάλι από πίσω, μεγάλη πόλη-περισσότερες ευκαιρίες να δικτυωθείς κ.λπ κ.λπ Στα Γιάννενα τι μέλλον να έχει το δημοσιογραφιλίκι? στα Γιαννενα απλα ξερω καποιους ανθρωπους με σταθμους και καναλια και 100% θα με παρουν για δουλεια... στην αθηνα ειναι λιγο χαος η κατασταση... μονο αυτο το καλο υπαρχει εδω... παιδια επειδη μπερδευτηκα λιγο... που καταληξαμε τελικα? να παω στη σχολη του Αντ1 ή στα Ιεκ Δελτα? σιγουρα ενα απο τα δυο θα επιλεξω γιατι μεχρι την δευτερα πρεπει να κανω εγγραφη και δεν μπορω να βαλω κι αλλη εκδοχη στο μυαλο μου... θα χαθω μετα...
WorldOfGlass Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Πανελλήνιες δεν εδωςα ποτε γιατι ρώτησα κάποιους γνωστούς μου δημοσιογράφους και μου είπαν οτι στο πανεπιστήμιο δημοσιογραφίας δεν κανεις σημαντικές γνωριμίες που θα σε βοηθήσουν στο μέλλον, όπως σε ενα ΙΕΚ, κι ετσι απέρριψα το πανεπιστήμιο και σκέφτηκα τα ΙΕΚ... Τωρα ειμαι αναμεσα σε σχολή αντ1 και ΙΕΚ δέλτα... Για τη σχολή αντ1 πρεπει να παω Αθήνα, για τα ΙΕΚ δέλτα μένω γιαννενα γιατι εχει κι εδω... Σιγουρα στον αντ1 ειναι καλύτερα, πιο οργανωμένα αλλα δεν ειναι το θέμα οργάνωσης, ειναι το θέμα να με βοηθήσουν και μετα να βρω μια δουλεια και να με στηρίξουν... Εχω μιλησει και με τις δυο σχολές και έχουν και οι δυο γραφείο σταδιοδρομίας που υποτίθεται απο εκει σου βρίσκουν δουλεια... Εδω στα γιαννενα στα ΙΕΚ δέλτα έχουν 8 παιδια στο τμήμα δημοσιογραφίας και στον Αντ1 150... Αν σκεφτείς λογικά λες οτι ειναι πιο εύκολο να βρει μια σχολή δουλεια σε 8 παιδια απ οτι σε 150 αλλα απο την αλλη η σχολή Αντ1 ειδικεύεται στην δημοσιογραφία, ενω τα ΙΕΚ δέλτα έχουν κι άλλα άσχετα τμήματα... Ολα παίζουν το ρόλο τους... Μεχρι την δευτερα πρεπει να αποφασίσω και ειμαι με το μαχαίρι στο λαιμό... Ειναι και μια μεγαλη απόφαση να μετακομίσω Αθήνα, αλλα ενταξει θα κοιτάξω που ειναι καλύτερα... Επειδη εχω περασει απο δυο κολεγια μπορω ευκολα να σου πω οτι τα ''γραφεια σταδιοδρομιας'' τα παρουσιαζουν οι σχολες μονο και μονο για να τραβιξουν κοσμο. Η μονη σχολη που ισως εχει πραγματικα τετοιο γραφειο και κανει δουλεια ειναι το Deree αντε και 1-2 αλλες. 1
katiatt Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Επειδη εχω περασει απο δυο κολεγια μπορω ευκολα να σου πω οτι τα ''γραφεια σταδιοδρομιας'' τα παρουσιαζουν οι σχολες μονο και μονο για να τραβιξουν κοσμο. Η μονη σχολη που ισως εχει πραγματικα τετοιο γραφειο και κανει δουλεια ειναι το Deree αντε και 1-2 αλλες. ενταξει σιγουρα δεν σου υπογραφει κανεις οτι θα σου βρει δουλεια... η σκεψη μου ειναι οτι η σχολη του αντ1 εξειδικευεται στη δημοσιογραφια, ενω τα ιεκ δελτα εχουν μεχρι και τμημα μαγειρικης... θα μου πεις δεν παιζει ρολο... εμενα το προβλημα μου ειναι: ωραια θα τελειωσω σε μια απο τις δυο σχολες... θα με προτιμησουν για δουλεια αν εχω πτυχιο αντ1 ή αν εχω πτυχιο ιεκ δελτα?
kate89 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Τι άλλο θα ακούσουμε;Εγώ έδωσα κατατακτήριες σε Πανεπιστήμιο για ΜΜΕ και μια χαρά δικτυώνεσαι.Ξέρω παιδιά με ένα σωρό κ#λόχαρτα από ΙΕΚ-Εργαστήρια-News Media Studies κλπ,που δεν κάνουν απολύτως τίποτα.Επίσης,έχουν δίκιο τα παραπάνω παιδιά, ευτυχώς ή δυστυχώς,παίζει πολύ "πέσιμο" στο χώρο. Δεν έχω εργαστεί σε κανάλι μέχρι στιγμήςαλλά όλα μαθαίνονται.Αν έχεις ταλέντο και τύχη μπορείς να πετύχεις,ή αν κάτσεις παντού. Το δεύτερο ισχύει και για άνδρες παρουσιαστές...
katiatt Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Τι άλλο θα ακούσουμε; Εγώ έδωσα κατατακτήριες σε Πανεπιστήμιο για ΜΜΕ και μια χαρά δικτυώνεσαι. Ξέρω παιδιά με ένα σωρό κ#λόχαρτα από ΙΕΚ-Εργαστήρια-News Media Studies κλπ, που δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Επίσης,έχουν δίκιο τα παραπάνω παιδιά, ευτυχώς ή δυστυχώς, παίζει πολύ "πέσιμο" στο χώρο. Δεν έχω εργαστεί σε κανάλι μέχρι στιγμής αλλά όλα μαθαίνονται. Αν έχεις ταλέντο και τύχη μπορείς να πετύχεις, ή αν κάτσεις παντού. Το δεύτερο ισχύει και για άνδρες παρουσιαστές... για το "πεσιμο" στο συγκεκριμενο χωρο ειναι ευρεως γνωστο... οσο για το πανεπιστημιο πλεον ειναι αργα... αφου δεν το εκανα οταν επρεπε, τωρα η μονη επιλογη μου ειναι καποιο ιεκ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα