thiva7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, ανοίγω αυτό το θέμα για να ρωτήσω εάν η ψυχολόγοι βοηθάνε η είναι άπλα απατεώνες? Έχω κάποια προσωπικά θέματα αυτήν την περίοδο, και σκεφτικά να ζητήσω επαγγελματική βοήθεια από ψυχολόγο άλλα έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι δεν κάνουν τίποτα και άπλα σου παίρνουν τα λεφτά κτλπ...τελικά τι παίζει? έχετε καμιά εμπειρία οπού σας βοήθησε κάποτε κάποιος ψυχολόγος? Ευχαριστώ
redhotstef Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Και εγω επισης εχω την ιδια απορια.. οταν θες να μιλησεις σε καποιον, μιλας σε εναν ψυχολογο, ή εναν παπα, ή εναν φιλο η στους γονεις σου. Και οι τρεις θα σου πουν ποσο ωραια ειναι η ζωη κτλ κτλ, σπανια θα σε βοηθησουν, αμεσα. Εκτιμω περισσοτερο το επαγγελμα του ψυχιατρου παρα του ψυχολογου. 4
thiva7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Και εγω επισης εχω την ιδια απορια.. οταν θες να μιλησεις σε καποιον, μιλας σε εναν ψυχολογο, ή εναν παπα, ή εναν φιλο η στους γονεις σου. Και οι τρεις θα σου πουν ποσο ωραια ειναι η ζωη κτλ κτλ, σπανια θα σε βοηθησουν, αμεσα. Εκτιμω περισσοτερο το επαγγελμα του ψυχιατρου παρα του ψυχολογου. Καλά δεν ξέρω πιο από τα δυο δουλεύει καλύτερα, άλλα δεν νομίζω οτι είμαι για ψυχίατρο ακόμα
V for Vagelis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Εξαρτάται από το είδος του προβλήματος και από την εμπειρία και ικανότητα του κάθε ψυχολόγου. Με μια επίσκεψη δεν αλλάζει κάτι βέβαια, μια συστηματική ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει. Αν η ψυχικά άσχημη σου κατάσταση δεν οφείλεται σε κάποιο προφανή λόγο, όπως πρόσφατο χωρισμό, προβλήματα στην οικογένεια κλπ θα πήγαινα για αρχή σε κάποιον ψυχίατρο. 3
zio10 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Εξαρτάται από το είδος του προβλήματος και από την εμπειρία και ικανότητα του κάθε ψυχολόγου. Με μια επίσκεψη δεν αλλάζει κάτι βέβαια, μια συστηματική ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει. Αν η ψυχικά άσχημη σου κατάσταση δεν οφείλεται σε κάποιο προφανή λόγο, όπως πρόσφατο χωρισμό, προβλήματα στην οικογένεια κλπ θα πήγαινα για αρχή σε κάποιον ψυχίατρο. Για αρχή;! Μετά που θα πήγαινες δηλαδή; 9
thiva7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Εξαρτάται από το είδος του προβλήματος και από την εμπειρία και ικανότητα του κάθε ψυχολόγου. Με μια επίσκεψη δεν αλλάζει κάτι βέβαια, μια συστηματική ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει. Αν η ψυχικά άσχημη σου κατάσταση δεν οφείλεται σε κάποιο προφανή λόγο, όπως πρόσφατο χωρισμό, προβλήματα στην οικογένεια κλπ θα πήγαινα για αρχή σε κάποιον ψυχίατρο. Για αρχή;! Μετά που θα πήγαινες δηλαδή; Όντως...ψυχίατρο πρώτα? Γενικά περνάω την χειρότερη περίοδο που μπορώ να θυμηθώ, ακόμα και σε χειρότερες καταστάσεις δεν ήμουν έτσι. Και το θέμα είναι με επηρεάζει παντού , δεν μπορώ να κάνω τίποτα, δεν δουλεύω ,δεν τρώω...δεν κάνω τίποτα. Δεν μπορώ να συμμαζέψω της σκέψεις μου με τίποτα .
LiquidTroll Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Με αυτά που περιγράφεις , λογικά περνάς κάποια κατάθλιψη.(απο την πείρα μου....) Οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι δεν είναι απατεώνες , απλά όπως πχ. ένας οφθαλμίατρος μπορεί να είναι μαλακας και ένας άλλος πολύ καλός , έτσι είναι και οι Ψ. Βρες έναν καλό ψυχίατρο ο οποίος θα σου δώσει κάτι για να νιώσεις καλύτερα , και μετά κάνε μερικές συνεδρίες στις οποίες θα σε βοηθοήσουν να δεις τα πράγματα λίγο καθαρότερα. 2
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Και το θέμα είναι με επηρεάζει παντού , δεν μπορώ να κάνω τίποτα, δεν δουλεύω ,δεν τρώω...δεν κάνω τίποτα. Δεν μπορώ να συμμαζέψω της σκέψεις μου με τίποτα . Αν θες γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος/η για τις σκέψεις σου.
manzah80 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Αναλογα που θα πεσεις και αν θα ταιριαξεις με τον ψυχολογο/ψυχιατρο.Αν θελεις να βοηθησεις τον εαυτο σου, ναι θα σου δωσει μια ωθηση αλλα μην περιμενεις οτι θα πας 4 φορες και θα νοιωσεις καλυτερα απλα εκει μεσα πας για <<ξερασεις>> ψυχολογικα.Η δουλεια του ψυχιατρου ειναι με απλες ερωτησεις να σε κατευθυνει στην πηγη του προβληματος και να φτασεις σε ενα σημειο που θα καταλαβεις μονος σου τι εχει παει στραβα.Η φαρμακευτικη αγωγη βοηθαει αρκετα αναλογα και τι θεμα εχεις,ο εμπειρος γιατρος θα σου δωσει αυτο που πρεπει,απο καθε ψυχοφαρμακο υπαρχουν πολλες εταιριες και δεν δενουν ολα με ολους τους οργανισμους καλα.Ολα βασικα βασιζονται στην δικη σου θεληση αν δεν εχεις εσυ ορεξη για ζωη κανενα φαρμακο και κανενας γιατρος δεν θα στην δωσει. 4
johnbond Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Ότι και αν κάνεις με γιατρούς κτλ μην ξεχάσεις τα βασικά.. Καλή διατροφή,σταθερό ωράριο ύπνου ,άσκηση και αποφυγή αλκοόλ,αποφυγή πολλών καφέδων.. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βοηθήσουν σε ψυχολογικό πρόβλημα. 3
thiva7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Με αυτά που περιγράφεις , λογικά περνάς κάποια κατάθλιψη.(απο την πείρα μου....) Οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι δεν είναι απατεώνες , απλά όπως πχ. ένας οφθαλμίατρος μπορεί να είναι μαλακας και ένας άλλος πολύ καλός , έτσι είναι και οι Ψ. Βρες έναν καλό ψυχίατρο ο οποίος θα σου δώσει κάτι για να νιώσεις καλύτερα , και μετά κάνε μερικές συνεδρίες στις οποίες θα σε βοηθοήσουν να δεις τα πράγματα λίγο καθαρότερα. Ευχαριστώ για την ουσιαστική απάντηση. με βοηθάει να ξέρω ότι θα βγάλω άκρη. Αν θες γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος/η για τις σκέψεις σου. Θα το ήθελα άλλα θα πρέπει μετά να αναλύσω και το ίδιο το πρόβλημα κάτι που δεν θα το έκανα δημοσιά γιατί ξέρω από τώρα της αντιδράσεις. και νομιζω δεν εχει κου ουσια :/ 1
idomeneas7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Οι ψυχολόγοι είναι της θεωρίας και του μπλα μπλα, σαν φιλόλογοι φαντάσου. Υπάρχουν και διάφορες "σχολές" ψυχολογίας και αντιμετώπισης των προβλημάτων, που εξαρτάται στο τι πιάνει σε σένα για το πόσο αποτελεσματικές θα είναι οι συνεδρίες σου. Οι ψυχίατροι από την άλλοι είναι γιατροί οπότε δεν είναι μόνο θεωρίες και κουβεντούλα αλλά σου γράφουν και τίποτα αμα κρίνουν ότι χρειάζεται. Είχα δει ψυχολόγο όταν νοσηλευόταν η μικρή και ήμουν σε χάλια κατάσταση. Αυτή είχε σπουδάσει και ιατρική όπως μου είπε και είχε δουλέψει σε χωριά της Αφρικής, οπότε μου έλεγε πως υπάρχουν πολύ χειρότερα. Η αντιμετώπισή της βασικά ήταν ότι υπερβάλλω, άλλα παιδιά υποφέρουν περισσότερο και να το δεχτώ απλά γιατί "το παιδί μου δεν έχει και τίποτα τόσο σοβαρό". Την συγκεκριμένη δεν ήθελα να την ξαναδώ γιατί από τον τρόπο της ένιωσα ότι δεν με κατάλαβε καθόλου και απλά είπε το ποιήμα της. Φυσικά και δεν με βοήθησε, τζάμπα 80 ευρω ήταν. Ο άντρας μου έβλεπε ψυχολόγο για κάποια χρόνια παλιότερα, κυρίως για θέματα εξάρτησης, καταθλιψης, θυμου κλπ και θεωρεί πως τον βοήθησε (δεν ήταν ιδιώτης, από κρατικό πρόγραμμα). Οπότε είναι που θα πέσεις, τι χαρακτήρας είσαι και αν θα σου κάτσει. Πήγαινε για την εμπειρία και προτίμησε τους δωρεάν που έχουν οι δήμοι ή άλλοι κρατικοί φορείς για αρχή. 3
thiva7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Ότι και αν κάνεις με γιατρούς κτλ μην ξεχάσεις τα βασικά.. Καλή διατροφή,σταθερό ωράριο ύπνου ,άσκηση και αποφυγή αλκοόλ,αποφυγή πολλών καφέδων.. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βοηθήσουν σε ψυχολογικό πρόβλημα. Μονο το αλκοολ δεν έχω...όλα τα άλλα τα κάνω σκατά, δεν κοιμάμαι σωστές ώρες, δεν τρώω πολυ οπως ειπα πιο πανω.....γενικα προσπαθώ να συμμαζευτώ άλλα δεν μου βγαίνει :/
johnbond Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μονο το αλκοολ δεν έχω...όλα τα άλλα τα κάνω σκατά, δεν κοιμάμαι σωστές ώρες, δεν τρώω πολυ οπως ειπα πιο πανω.....γενικα προσπαθώ να συμμαζευτώ άλλα δεν μου βγαίνει :/ Ξεκίνα να καθιερώσεις κάποια ελαφριά άσκηση..Με περπάτημα σε κάποιο μέρος που σου αρέσει,οπότε εκτός από το ότι θα ασκείσαι θα σε ηρεμεί κιόλας. Κάνε 20 λεπτά για αρχή χαλαρά και το ανεβάζεις με τον καιρό αν σου αρέσει. Πιθανώς να σου βελτιώσει και την όρεξη οπότε θα τρως περισσότερο. Τα υπόλοιπα σιγά σιγά με προσπάθεια.
thiva7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά δεν ανέφερα ένα σημαντικό σημείο. Έχω ξεκινήσει το ψυχολόγο απλά φοβάμαι μην χάνω το χρόνο μου και τα λεφτά μου τσάμπα. Αυτό.... ήθελα να ρωτήσω για να μου φύγουν η αμφιβολίες μπας και το δω πιο ζεστά το πράμα μετά. Και νομίζω το βλέπω πιο ζεστά τώρα.ΞΞεκίνησα γυμνάστριο για μετά από παρότρυνση φίλων . Την πρώτη μέρα ένιωσα ότι ξεχνιέμαι και βοηθάει. ..την άλλη μέρα πέρα από εξάντληση που ένιωθα επειδή δεν είχα τραφεί σωστά τρωγομουν με τα ρούχα μου να φύγω γιατί με πίεζαν η σκεψεις...όχι ότι αλλού θα έβρισκα παρηγοριά και θα ξέχναγα. Απλά δεν με χώραγε ο τόπος εκείνη την ώρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις