Gkostas2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, ανοίγω αυτό το θέμα για να ρωτήσω εάν η ψυχολόγοι βοηθάνε η είναι άπλα απατεώνες? Έχω κάποια προσωπικά θέματα αυτήν την περίοδο, και σκεφτικά να ζητήσω επαγγελματική βοήθεια από ψυχολόγο άλλα έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι δεν κάνουν τίποτα και άπλα σου παίρνουν τα λεφτά κτλπ...τελικά τι παίζει? έχετε καμιά εμπειρία οπού σας βοήθησε κάποτε κάποιος ψυχολόγος? Ευχαριστώ Φιλε μου επειδη εχω παει σε ψυχολογο κ μου αλλαξε πραγματικα την ζωη, πιστευω οτι αξιζει. Απο κει κ περα βλεπεις.... πχ εμενα μου ελεγε τι κανω λαθος, με εκανε να συνειδητοποιησω πραγματα. Αν ομως σου λεει απλα μπαρουφες του στυλ ποσο ομορφη ειναι η ζωη κλπ κλπ απλα μακρια... γενικα ριναι λιγο ρισκο που θα πεσεις 2
LiquidTroll Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Μην μπερδευεις την φλουοξετινη πχ με την εσκιταλοπραμη η εσκιταλοπραμη ειναι φαρμακο των 90ς και μια χαρα παρενεργειες εχει.Μην σε παω σε κανα δυο snri που μου ρχονται στο μυαλο εκει να δεις το στομαχι σου τι θα παθει για κανα μηνα μεχρι να το μαθει.Δεν σου ειπα οτι ειναι του σατανα και θα πεθανεις απλα η γνωμη μου ειναι απο την εμπειρια μου και επειδη μολις δω τετοια φαρμακα μου ρχετε να ξερασω επιτοπου ολα αυτα τα φαρμακα επεμβαινουν στην βιοχημια του εγκεφαλου και δεν γινετε να μην εχεις παρενεργεια οταν πας να αλλαξεις κατι που ο εγκεφαλος λαμβανει σαν μονιμη και σταθερη κατασταση οπως η δικια σου.Ισως εμενα με εκνευριζουν τοσο αυτες οι παρενεργειες εσυ μπορει να εισαι οκ με αυτες εγω με τιποτα.Για εναν ανθρωπο που γουσταρει να γυμναζετε καθε μερα με σκληρες προπονησεις ειναι καταστροφη οπως στο λεω γενικα στους πολυ δραστηριους ανθρωπους.Στο ξαναλεω παντως εσυ με το προβλημα που εχεις χρειαζεσε οποσδηποτε σταθεροποιητη διαθεσης αλλοιως παιζεις με την φωτια και στο λεω φιλικα.Ουτε snri πρεπει να παιρνεις γιατι η νοραδρεναλινη σου ειναι που κλειδωνει η ανεβαινει στο θεο αναλογα σε ποια φαση της διπολικης εισαι. Πρώτον , χρησιμοποίησε παραγράφους. Κανείς δεν πρόκειται να διαβάσει ένα καταβατό κείμενο που γράφεις. Τρίτον , ποτέ δεν είπα ποια αγωγή παίρνω , οπότε σταμάτα να μου δίνεις συμβουλές. Τεταρτον , έχω 15 χρόνια εμπειρία , όπου διάφοροι Ψυχίατροι μου δώσανε ότι μπορείς να φανταστείς , απο SSRIS μέχρι Xanax , απλά γιατί βαριόντουσαν και θέλανε να παίρνουνε τα 80άρια. Δεν το λέω με περηφάνεια , αλλά πιστέυω ότι είμαι πιο έμπειρος έτσι? Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2015 από Snoob
Valerie_ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Άσχετο, μια νορμάλ τιμή ψυχολόγου Πόσο είναι;
LiquidTroll Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Άσχετο, μια νορμάλ τιμή ψυχολόγου Πόσο είναι; Ψυχολόγου ή Ψυχίατρου? Εχει διαφορά. ΣΕ ψυχολόγο κυμαίνοντε γύρω στα 50-60 € Σε ψυχίατρο καμιά 80άρα , εκτός αν είσαι πχ. άνεργος , μπορεί να κάνουνε καλύτερες τιμές. 1
manzah80 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν με ενδιαφερει να το διαβασουν οι αλλοι δεν θα το διαβασουν ετσι και αλλοιως σε σενα το γραφω που ξερω οτι θα το διαβασεις.Αυτο το ανενημερωτος που επιμενεις οτι ειμαι που στο ξαναλεω δεν τα εμαθα μονος μου αυτα τα διασταυρωσα με κορυφαιους νευρολογους ψυχιατρους που ειχα ενα κοννε και με βοηθησαν σε αυτο, θελω να μου το αναλυσεις καποια στιγμη σε πμ δεν γινετε εδω μεσα να κανουμε τετοια συζητηση γιατι δεν ενδιαφερει κανεναν.Οποτε μια μερα που χεις ορεξη και εσυ και εγω ελα σε πμ.Το τριτο δεκτον οκ.Βλεπεις οτι ειμαι κουλ και μιλαω ηρεμα και ωραια κατι που δεν συνηθιζω γιατι αρπαω στο δευτερολεπτο και εισαι ο πρωτος που δεν με εκνευριζει σε φαση αντιπαραθεσης γιατι ακριβως σε συμπονω παραπανω απο οσο φανταζεσε.
LiquidTroll Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν με ενδιαφερει να το διαβασουν οι αλλοι δεν θα το διαβασουν ετσι και αλλοιως σε σενα το γραφω που ξερω οτι θα το διαβασεις.Αυτο το ανενημερωτος που επιμενεις οτι ειμαι που στο ξαναλεω δεν τα εμαθα μονος μου αυτα τα διασταυρωσα με κορυφαιους νευρολογους ψυχιατρους που ειχα ενα κοννε και με βοηθησαν σε αυτο, θελω να μου το αναλυσεις καποια στιγμη σε πμ δεν γινετε εδω μεσα να κανουμε τετοια συζητηση γιατι δεν ενδιαφερει κανεναν.Οποτε μια μερα που χεις ορεξη και εσυ και εγω ελα σε πμ.Το τριτο δεκτον οκ.Βλεπεις οτι ειμαι κουλ και μιλαω ηρεμα και ωραια κατι που δεν συνηθιζω γιατι αρπαω στο δευτερολεπτο και εισαι ο πρωτος που δεν με εκνευριζει σε φαση αντιπαραθεσης γιατι ακριβως σε συμπονω παραπανω απο οσο φανταζεσε. Έχεις λάθος ενημέρωση απο λάθος ανθρώπους. Μην νομίζεις ότι όλοι οι Ψυχίατροι και οι Νευρολόγοι είναι ενημερωμένοι. Στοι λέω εκ πείρας αυτό το πράγμα. Πχ, σε αυτούς που λες , κάντους μια ερώτηση. Ρώτα τους , πχ. Τι ρόλο βαράει η ντοπαμίνη στις ασθένεις? 2/10 θα ξέρουνε την απάντηση , και πολύ λέω. Ταλιμπαν είναι και οι ψυχίατροι , μην νομίζεις , ειδικά οι ψυχίατροι οι παλιοι > 50 χρονών. Ενημερώσου λέω σωστά ! Επίσης , κάνεις λάθος , δεν απαντάς απλά σε μένα , γράφεις κάτι σε δημόσιο φόρουμ , με σκοπό να διαβαστεί από όλους, και να βοηθήσουμε όποιον τον ενδιαφέρει.
manzah80 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Η ντοπαμινη στις ψυχικες ασθενειες ξερω πολυ καλα τι ρολο βαραει και ξερω να σου την αναλυσω και βιοχημικα σαν νευροδιαβιβαστη.Τελοσπαντων καλο σου βραδυ και καλο κουραγιο.
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, ανοίγω αυτό το θέμα για να ρωτήσω εάν η ψυχολόγοι βοηθάνε η είναι άπλα απατεώνες? Έχω κάποια προσωπικά θέματα αυτήν την περίοδο, και σκεφτικά να ζητήσω επαγγελματική βοήθεια από ψυχολόγο άλλα έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι δεν κάνουν τίποτα και άπλα σου παίρνουν τα λεφτά κτλπ...τελικά τι παίζει? έχετε καμιά εμπειρία οπού σας βοήθησε κάποτε κάποιος ψυχολόγος? Ευχαριστώ Δεν πιστεύω οτι είναι απατεώνες, το πρόβλημα είναι στον άνθρωπο ο οποίος δεν έχει κάτσει να σκεφτεί καλά τι ακριβώς έχει τι αντιμετωπίζει καθώς και οτι νομίζει πολλές φορές οτι ο ψυχολόγος έχει το μαγικό ραβδάκι με το οποίο θα λύσει όλα του τα προβλήματα. Πρέπει να σκεφτείς μέσα σου αν το θέμα που αντιμετωπίζεις είναι κάτι στο σώμα σου ή κάποια άλλη κατάσταση η οποία μεν μπορεί να σε επηρεάσει έμμεσα. Π.χ έχω ακούσει άτομα να λένε χρωστάω παντού δεν ξέρω τι να κάνω θα πάω σε ψυχολόγο, ο ψυχολόγος σε τέτοια περίπτωση δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει κάτι, αν υπάρχουν άλλα θέματα, άγχους, χαρακτήρα και συμπεριφοράς ή άλλα σοβαρότερα, θα ήταν καλύτερα να πας σε έναν ψυχίατρο. Επίσης επειδή λες για προσωπικά, μερικές φορές έχω δει ψυχολόγος εξειδικευμένους για συγκεκριμένα θέματα, π.χ ψυχολόγος για προβλήματα γάμου και οικογένειας κτλ, ψάξε και αυτό το κομμάτι.
LiquidTroll Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Η επιλογή Ψυχιάτρου η Ψυχολόγου είναι μια επιλογή όπως κάθε άλλου επαγγελματία. Πχ. πες ότι κόλλησα κονδυλώματα , και θέλω αφροδισιολόγο. Ψάχνω στο νετ , και βλέπω το σάιτ 4-5 γιατρών. Το σάιτ , και τα περιεχόμενά του , λένε πολλά για τον κάθε επαγγελματία. Το πόσο ενημερωμένος είναι , το πόσο ξεχωριστός , οι πληροφορίες που έχει μέσα , το πόσο σου δίνει να καταλάβεις τί είναι η κάθε πάθηση και κατα πόσο μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό , ποιο είναι δηλαδή το expertise του. Επίσης το βιογραφικό του και η εμπειρία του. Γενικά , για μένα τουλάχιστον , αυτό είναι το πιο βασικό , το σάιτ λέει πολλά για τον εκάστοτε! Ξαναλέω , εν έτει 2015, με το Ιντερνετ, είναι πιο εύκολο να ξεχωρίσεις τους σωστούς απο τους λάθος
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Για αρχη μην περιμενεις τηλεδιαγνωση .Αυτα που ρωτας εδω, βελτιωση , πιθανοτητα αγωγης, πρεπει να τα ρωτησεις στον ψυχολογο.Δεν ειναι Θεοι αλλα ειναι επαγγελματιες.Παρε και μια δευτερη γνωμη αν θελεις.Πηγαινε και σε ψυχιατρο.Αλλα μην μπλεξεις με τις ''προσωπικες εμπειριες'' αλλων που δεν εχουν καμμια σχεση με την δικη σου περιπτωση και της βαρυτητα η οχι αυτης .Συζητησε τα ολα , για να αποφυγεις και τον φαυλο κυκλο απογοητευσης -καχυποψιας (με ξεπεταξε στα γρηγορα, καθυστερει για να μου τρωει τα λεφτα,, με χαπακωκει για να κονομαει κλπ )- επιπλεον αγχους Quote For Emphasis Αν οι ανθρώπινοι οργανισμοί ήταν ίδιοι σε όλους, τότε θα υπήρχαν μόνο 1-2 φάρμακα με ίδιες θετικές επιδράσεις και ίδιες παρενέργειες για όλους. Παράλληλα η ομοιοπαθητική θα έκανε πάρτυ με ένα βότανο που θα είχε τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα με το άνωθεν ουτοπικό φάρμακο Όσες έρευνες έτυχε να κοιτάξω περί φαρμάκων, υπήρχε ομοφωνία ότι η αποτελεσματικότητα τους είναι ανώτερη των placebo. Οπότε δεν πιστεύω ότι τα φάρμακα δεν θα βοηθήσουν κάποιον και ότι θα κλαίει τα λεφτά του
LiquidTroll Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Επίσης , έχει αποδειχθεί πλέον οτι οι ψυχικές ασθένειες , είναι γενετικές. 9/10 φορές , είναι πρόβλημα DNA. Δηλαδή υπάρχει πρόβλημα στην ντοπαμίνη και στην σεροτονίνη. Πηγές άπειρες ...όπως πχ https://psychiatristscottsdale.com/genetic-mental-illnesses/ http://psi-gr.tripod.com/dna_serotonine_dopamine_table.html Επίσης , και ο αλκοολισμός , έχει αποδειχθεί ότι είναι γενετικός. Οχι αυτό που κάνουνε οι Άγγλοι , ο αλκοολισμός ως ασθένεια.
margaritagr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Φιλε μου επειδη εχω παει σε ψυχολογο κ μου αλλαξε πραγματικα την ζωη, πιστευω οτι αξιζει. Απο κει κ περα βλεπεις.... πχ εμενα μου ελεγε τι κανω λαθος, με εκανε να συνειδητοποιησω πραγματα. Αν ομως σου λεει απλα μπαρουφες του στυλ ποσο ομορφη ειναι η ζωη κλπ κλπ απλα μακρια... γενικα ριναι λιγο ρισκο που θα πεσεις Ετσι ρε συ... Απ τα καλυτερα πραγματα που εχω κανει στη ζωη μου ΓΙΑ ΜΕΝΑ. Η φιλη μου η καλυτερη που με ξερει χρονια μου το λεγε ποσο αλλαξα, και φυσικα το εβλεπα και εγω.. Μακαρι καποια στιγμη να μπορεσω να συνεχισω. 1
V for Vagelis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Επίσης , έχει αποδειχθεί πλέον οτι οι ψυχικές ασθένειες , είναι γενετικές. 9/10 φορές , είναι πρόβλημα DNA. Πιο σωστά, συνήθως οφείλονται εν μέρει στα γονίδια.
doubtful Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Λοιπόν , επειδή πάσχω απο διπολική διαταραχή , και σίγουρα έχω την μεγαλύτερη εμπειρία απο όλους σας εδώ μέσα , να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα. Η σωστή αγωγή , θα φτιάξει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλό σου , με αποτέλεσμα να φτιάξει και η διάθεση , και ο ύπνος , και η όρεξή σου για φαί Το γυμναστήριο δεν θα σε βοηθήσει , άσε τι λένε μερικοί εδω μέσα. Προτείνω , ΑΦΟΥ έχεις νιώσει καλύτερα , να γραφτείς κολυμβητήριο. Ήμαστε στο 2015. Όχι στο 1950. Επιτέλους , αυτή ηυ καραμέλα περι "ψυχοφαρμάκων" που σε κάνουν ζόμπι ή έχουνε παρενέργιες ή δεν τα χρειάζεσαι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Επιτέλους δηλαδή , ενημερωθείτε λίγο. Επίσης , όποιος γράφει βενζοδιαζεπίνες σε άνθρωπο < απο 80 χρονών , δεν είναι ψυχίατρος , είναι εγκληματίας (μιλάω εκ πείρας). Αυτό το κάνουνε συνήθως κάτι Ψυχίατροι οι οποίοι είναι λίγο μαλάκες , και δενα ασχολουντε πραγματικά με τους ασθενείς. Εντάξυ φίλε μου , με το kick - boxing λύνεις όλα σου τα προβλήματα. Γενικά , εάν δεν έχετε εμπειρία , καλό είναι να μην πετάτε μαλακίες. Μιλάτε σε έναν άνθρωπο , ο οποίος , απο τα συμπτώματα και μόνο που μας περιγράφει , περιγράφει μια καταθλιπτική διαταραχή. Ξαναλέω , επειδή μου τα είχανε πει και μένα αυτά ( Βρες γκόμενα , γράψου γυμναστήριο , ελα ρε μαλακα τι σου λείπει) , και εγώ έχω ψυχιατρικό πρόβλημα που οφείλεται σε DNA( πρόβλημα με την ντοπαμίνη) , ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να δίνεται συμβουλές σε κάτι που δεν ξέρετε και δεν έχετε εμπειρία. Επίσης , επειδή οι ψυχιατρικές διαταραχές υπήρχαν,υπάρχουν , και η κατάσταση που ζούμε έχει βγάλει στην επιφάνεια σε πολλους ανθρώπους τις υφέρπουσες διατραραχές , σας παρακαλώ , ενημερωθείτε! Είναι απαράδεκτο , εν έτει 2015 , οπου το Ιντερνετ υπάρχει παντού , να ακουω ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΕΣ. Οπου ταλιμπανιες = πάνε γυμναστήριο , γάμα κανα γκομενάκι , ελα ρε τι σου λείπει , τραβα σκάψε κανα κήπο , είσαι αδύναμος , είσαι μαλακας που νιώθεις έτσι κλπ κλπ κλπ Η κατάθλιψη είναι διαταραχή διάθεσης που στην ουσία βιολογικά συμβαίνει απο πτώση της σεροτονίνης. Οι λόγοι της πολύ χαμηλής σεροτονίνης είναι είτε γενετικοί (πρόβλημα με την σεροτονίνη) , είτε ψυχολογικοί (πχ. έχασα τον πατέρα μου και για κάποιο διάστημα είμαι κομμάτια, δηλαδή μετά απο μεγάλο στρές) ή και τα δύο. Οπότε τα αντικαταθλιπτικά , δουλέυουνε ακριβώς σε αυτό! Στην παραγωγή σεροτονίνης για να βελτιώσουνε το πρόβλημα βιολογικά πρώτα απο όλα! Οπότε , η συμβουλή μου για σένα φίλε μου είναι η εξής. Εφόσων βλέπεις ότι έχεις αυτά τα συμπτώματα να μιλήσεις με έναν καλό και έμπειρο ψυχίατρο. Να καθορίσει το πρόβλημα σοβαρά και με υπευθυνότητα. Αυτό που έχει σημασία στην τωρινή σου κατάσταση , είναι να ξαναφέρεις το σώμα σου σε μια καλή και ήρεμη κατάσταση. ΑΦΟΥ φέρεις το σώμα σου( το μυαλό σου στην ουσία) σε πιο ήρεμη κατάσταση , θα δεις τα πράγματα πιο ήρεμα , με άλλο μάτι , και φυσικά , αφού ηρεμήσεις(κοιμηθείς καλύτερα , φας καλύτερα , νιώσεις καλύτερα) , ΤΟΤΕ μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές στην ζωή σου (γυμναστήρια και ότι άλλο σου προτείνανε παραπάνω) Εάν θες να σου προτείνω καλό γιατρό έλα πριβέ. Ελπίζω να βοήθησα. Τζαμπα προσπαθεις να με μειωσης. Καντα σε αλλους αυτα. Ξερω πολυ καλα τι προσπαθεις να κανεις. Του λες οτι ο μονος τροπος για να ξεπερασει την καταθλιψη ειναι με ναρκωτικα ενω αυτο απλα ΔΕΝ ειναι αληθεια. Ενω εγω προτεινω κατι το οποιο ειναι πολυ ποιο οικονομικο και ουσιαστικο. Π.χ kick-boxing, taekwondo η κατι παρομοιο. Και παρεμπιπτοντως το γυμναστηριο δεν εχει καμια σχεση με αυτα. Τα φαρμακα ειναι ευκολη λυση και ειναι για τους τεμπεληδες. Απλα παιρνεις χαπι και περιμενεις να γινει δουλεια. Δεν δουλευεις με κανεναν τροπο πανω στον εαυτο σου. Διπολικη διαταραχη, τριπολικη διαταραχη και παει λεγοντας. Λεξεις, λεξεις ωραια στολισμενες. Λεξεις που ο απλος κοσμος δεν ξερει αλλα μονον οι "ειδικοι" ξερουν. Και ακριβως πανω σε αυτο βασιζονται για να κανουν business. Και οχι δεν εχω λογο να πιστεψω κανεναν ειδικο. Ξερω ποια νηματα κινουν τα πραγματα. Εγω ξερω οτι υπαρχει εναν κυκλωμα εκει εξω που κατηγοριοποιει την ανθρωπινη ψυχικη κατασταση οπως τις βολευει και περναει μετρα καθοριζοντας τις ελευθεριες μου. Και δεν γουσταρω. Για το συστημα αξιλογησης ειμαστε καλα μονον οταν χαμογελαμε 24/24 σαν ζαβλακομενα. Δεν θα σε παρεξηγηση κανεις αν εισαι με το χαμογελο στα χειλη συνεχεια γιατι αυτο ειναι το αποδεκτο. Αλλα ολες οι υπολοιπες ψυχικες καταστασεις θεωρουνται μη υγιεις. Ααα ναι, και κατι αλλο. Ο αλκοολισμος ειναι γενετικος και για ολα φταινε τα γονιδια. Ωραια, παμε για νανι τωρα, δεν χρειαζετε να κανουμε τιποτα!! ΤΙ ΚΑΛΑ!!! 2
V for Vagelis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Του λες οτι ο μονος τροπος για να ξεπερασει την καταθλιψη ειναι με ναρκωτικα ενω αυτο απλα ΔΕΝ ειναι αληθεια. Ενω εγω προτεινω κατι το οποιο ειναι πολυ ποιο οικονομικο και ουσιαστικο. Π.χ kick-boxing, taekwondo η κατι παρομοιο. Και παρεμπιπτοντως το γυμναστηριο δεν εχει καμια σχεση με αυτα. Τα φαρμακα ειναι ευκολη λυση και ειναι για τους τεμπεληδες. Απλα παιρνεις χαπι και περιμενεις να γινει δουλεια. Δεν δουλευεις με κανεναν τροπο πανω στον εαυτο σου. Οταν μιλάμε για κατάθλιψη δε τίθεται θέμα τεμπελιάς, αλλά ανημπορίας. Τα φάρμακα από μόνα τους δε νομίζω να μπορούν να θεραπεύσουν κάποιον με σοβαρό πρόβλημα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι και άχρηστα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να βοηθήσουν αρκετά, σε άλλες είναι μέχρι και απαραίτητα. Από κει και πέρα κάποιος με βαριά κατάθλιψη συχνά δεν είναι σε θέση να κάνει σκληρή προπόνηση. Οταν και αν μπορεί ο ασθενής να πάρει μέρος σε προπονήσεις kick-boxing κλπ, συνήθως αυτό τον βοηθάει όντως πολύ. In a talk for the Stanford Help Center, Prof. Robert Sapolsky explains why depression, the kind that doesn't go away has biological origins, akin to diabetes. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις