Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τζαμπα προσπαθεις να με μειωσης. Καντα σε αλλους αυτα. Ξερω πολυ καλα τι προσπαθεις να κανεις. B)

Του λες οτι ο μονος τροπος για να ξεπερασει την καταθλιψη ειναι με ναρκωτικα ενω αυτο απλα ΔΕΝ ειναι αληθεια.

Ενω εγω προτεινω κατι το οποιο ειναι πολυ ποιο οικονομικο και ουσιαστικο. Π.χ kick-boxing, taekwondo η κατι παρομοιο. Και παρεμπιπτοντως το γυμναστηριο δεν εχει καμια σχεση με αυτα.

Τα φαρμακα ειναι ευκολη λυση και ειναι για τους τεμπεληδες. Απλα παιρνεις χαπι και περιμενεις να γινει δουλεια. Δεν δουλευεις με κανεναν τροπο πανω στον εαυτο σου.

Διπολικη διαταραχη, τριπολικη διαταραχη και παει λεγοντας. Λεξεις, λεξεις ωραια στολισμενες. Λεξεις που ο απλος κοσμος δεν ξερει αλλα μονον οι "ειδικοι" ξερουν. Και ακριβως πανω σε αυτο βασιζονται για να κανουν business.

Και οχι δεν εχω λογο να πιστεψω κανεναν ειδικο. Ξερω ποια νηματα κινουν τα πραγματα.

Εγω ξερω οτι υπαρχει εναν κυκλωμα εκει εξω που κατηγοριοποιει την ανθρωπινη ψυχικη κατασταση οπως τις βολευει και περναει μετρα καθοριζοντας τις ελευθεριες μου. Και δεν γουσταρω.

Για το συστημα αξιλογησης ειμαστε καλα μονον οταν χαμογελαμε 24/24 σαν ζαβλακομενα. Δεν θα σε παρεξηγηση κανεις αν εισαι με το χαμογελο στα χειλη συνεχεια γιατι αυτο ειναι το αποδεκτο. Αλλα ολες οι υπολοιπες ψυχικες καταστασεις θεωρουνται μη υγιεις.

Ααα ναι, και κατι αλλο. Ο αλκοολισμος ειναι γενετικος και για ολα φταινε τα γονιδια. Ωραια, παμε για νανι τωρα, δεν χρειαζετε να κανουμε τιποτα!! ΤΙ ΚΑΛΑ!!!

Χριστέ μου , τι διαβασα μόλις τώρα?

Εν έτει 2015 , υπάρχουνε ακόμα τέτοια άτομα?

Στο φόρουμ μπαίνουν Έλληνες ή μπαίνουν και Ταλιμπάν?

Δεν παίζει.....

• Like 2
  • Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Διπολικη διαταραχη, τριπολικη διαταραχη και παει λεγοντας. Λεξεις, λεξεις ωραια στολισμενες. Λεξεις που ο απλος κοσμος δεν ξερει αλλα μονον οι "ειδικοι" ξερουν. Και ακριβως πανω σε αυτο βασιζονται για να κανουν business.

Και οχι δεν εχω λογο να πιστεψω κανεναν ειδικο. Ξερω ποια νηματα κινουν τα πραγματα.

Εδώ το τερμάτισες.

Δικαίωμά σου να μην θέλεις να πιστέψεις κανέναν ειδικό, εύχομαι αν ποτέ πάθεις κάτι να το ξεπεράσεις μόνος σου χωρίς την συνδρομή ειδικού, από εκεί και μετά άσε όσους επιθυμούν να εμπιστεύονται τους ειδικούς. Και όσον αφορά τα περι business είναι σαν να λες π.χ οτι η ουρολοίμωξη είναι έννοια μόνο για τους ειδικούς, ή μήπως αυτό το αντιλαμβάνεσαι αλλά αν σου πει ο άλλος μια πιο επιστημονική ονομασία π.χ επιδιδυμίτιδα, δεν θα καταλάβεις κάτι και θα λες οτι δεν την καταλαβαίνει ο κόσμος. Όποιος θέλει να μάθει τι σημαίνει η κάθε πάθηση και το κάθε τι εγκυκλοπαιδικά, να μπεί στο google και να ψάξει, αυτό δεν δικαιολογεί να αποκαλεί την επιστημονική ονομασία σε ένα πρόβλημα υγείας ψυχολογικό ή παθολογικό ως μια στολισμένη έννοια από τους ειδικούς για να κάνουν business, δεν του φταίει ο "ειδικός" επειδή δεν μπορεί να καταλάβει μια έννοια.

• Like 4
Δημοσ.

Καλά κάνεις κ πας. Η γιαγιά μου είχε κατάθλιψη, βαριάς μορφής κ δεν το καταλάβαινε μέχρι που άρχισε να ταβλιαζεται. Κάθε τρεις κ λίγο στο νοσοκομείο. Έκανε συνεχώς εξετάσεις γιατί είχε περάσει κ καρκίνο κ δεν της βρίσκανε τίποτα. Έπεσε σε καλό ψυχίατρο της άλλαξε τη ζωή. ^_^

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης , έχει αποδειχθεί πλέον οτι οι ψυχικές ασθένειες , είναι γενετικές. 9/10 φορές , είναι πρόβλημα DNA.

Δηλαδή υπάρχει πρόβλημα στην ντοπαμίνη και στην σεροτονίνη.

Πηγές άπειρες ...όπως πχ

Επίσης , και ο αλκοολισμός , έχει αποδειχθεί ότι είναι γενετικός. Οχι αυτό που κάνουνε οι Άγγλοι , ο αλκοολισμός ως ασθένεια.

Αυτο ειναι που ειμαι ανενημερωτος?Αυτα τα ξερω χαιρω πολυ , εγω τι σου γραφα κατεβατα ολοκληρα για τι σου γραφα δηλαδη για την γαμημενη την σεροτονινη δεν σου γραφα?Δεν σου ειπα οτι λαμβανει την κατασταση σαν φυσιολογικη παροτι ειναι προβληματικη.Τι σου ειπα δεν σου ειπα οτι ειναι γενετικη προδιαθεση?Δεν εγραψα οτι οτι ο εγκεφαλος ειναι σεταρισμενος απο την ωρα που γενιεσαι?Το οτι σου βρισκουν ποιο ακριβως φαρμακο χρειαζεσε με αναλυση του dna ακυρωνει οτι σου γραφα? Μου γραφεις συνεχεια μια σεροτονινη και μια ντοπαμινη και μου φαινετε δεν ξερεις καν που δενουν αυτα τα δυο και πως δημιουργουνται και ποιοι ειναι οι προδρομοι τους.Ουτε τους μηχανισμους του εγκεφαλου ξερεις ουτε τιποτα 

Επεξ/σία από Snoob
Δημοσ.

Στην Ελλάδα γενικά, οι ψυχολόγοι όπως και οι γιατροί, είναι πρακτικά ανεξέλεγκτοι.

Αν δεν υπάρχουν συστάσεις από έμπιστα άτομα, πας και ότι σου προκύψει.

Ίσως η καλύτερη και συγχρόνως φτηνή λύση για αρχή,

είναι αυτή που προτείνεται στο #27 στην τρίτη παράγραφο [ΚΨΥ (κέντρα ψυχικής υγείας)].

Νομίζω ότι κάποιοι ψυχολόγοι που εργάζονται σε αυτά έχουν και το δικό τους ανεξάρτητο επαγγελματικό χώρο,

αν σου κάνει και μπορείς, συνεχίζεις μετά εκεί.

Όσον αφορά τα φάρμακα, σαφώς και είναι χρήσιμα ή απαραίτητα σε πολλές ασθένειες,

αλλά στις περισσότερες από αυτές δεν γίνεσαι καλά μόνο με αυτά.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ότι και πολλοί ψυχίατροι ξεκινούν την θεραπεία κάποιων ψυχικών παθήσεων νεαρών κυρίως ατόμων, με «σοκολατίτσα και κουβεντούλα».

Επίσης δεν είναι λιγότερο υγιείς οι κάτοικοι κάποιων Ευρωπαϊκών κρατών που καταναλώνουν το 1/3 ή το 1/4  της ποσότητας φαρμάκων που καταβροχθίζεται εδώ.

Τέλος, λυπάμαι αλλά μερικά πράγματα μπορεί να τα δει καλύτερα μόνο ένας που βρίσκεται σε θέση παρατηρητή ή θεατή,

όπως αυτός που αντιμετωπίζει το πρόβλημα συγγενικό του πρόσωπο και όχι ο ίδιος ο ασθενής.

Όσοι ασχολούνται με ομαδικά αθλήματα, γνωρίζουν ότι περισσότερα βλέπεις από τον πάγκο ή την κερκίδα παρά όταν είσαι μέσα στο γήπεδο.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

ανοίγω αυτό το θέμα για να ρωτήσω εάν η ψυχολόγοι βοηθάνε η είναι άπλα απατεώνες?

Έχω κάποια προσωπικά θέματα αυτήν την περίοδο, και σκεφτικά να ζητήσω επαγγελματική βοήθεια από ψυχολόγο άλλα έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι δεν κάνουν τίποτα και άπλα σου παίρνουν τα λεφτά κτλπ...τελικά τι παίζει? έχετε καμιά εμπειρία οπού σας βοήθησε κάποτε κάποιος ψυχολόγος?

Ευχαριστώ

Φυσικά και σου δίνουν βοήθεια, το πρόβλημα των περισσοτέρων είναι ότι δεν αναγνωρίζουν το πρόβλημα τους και δεν αφήνουν κάποιον να τους βοηθήσει, εσύ θέλεις αλλά δεν έχεις αποδεχθεί ακόμα την βοήθεια, κάντο και πήγαινε ένα βήμα μπροστά, αυτό που χρειάζεσαι τώρα είναι κάποιος να σε ακούσει. 

Δημοσ.

Αυτο ειναι που ειμαι ανενημερωτος?Αυτα τα ξερω χαιρω πολυ , εγω τι σου γραφα κατεβατα ολοκληρα για τι σου γραφα δηλαδη για την γαμημενη την σεροτονινη δεν σου γραφα?Δεν σου ειπα οτι λαμβανει την κατασταση σαν φυσιολογικη παροτι ειναι προβληματικη.Τι σου ειπα δεν σου ειπα οτι ειναι γενετικη προδιαθεση?Δεν εγραψα οτι οτι ο εγκεφαλος ειναι σεταρισμενος απο την ωρα που γενιεσαι?Το οτι σου βρισκουν ποιο ακριβως φαρμακο χρειαζεσε με αναλυση του dna ακυρωνει οτι σου γραφα? Μου γραφεις συνεχεια μια σεροτονινη και μια ντοπαμινη και μου φαινετε δεν ξερεις καν που δενουν αυτα τα δυο και πως δημιουργουνται και ποιοι ειναι οι προδρομοι τους.Ουτε τους μηχανισμους του εγκεφαλου ξερεις ουτε τιποτα 

Αυτό εν ισχύει, μακάρι να γινόταν, μόνο το αντίστροφο γίνεται και είναι πανάκριβο στην Ελλάδα, να κάνεις εξέταση για συγκεκριμένο φάρμακο δηλαδή. Δεν ξέρουμε ακόμα και δεν ξέρω αν θα μάθουμε και ποτέ πώς ακριβώς λειτουργεί ο εγκέφαλος και είμαστε πολύ πίσω στη χαρτογράφησή του.

Για το παιδί κι εγώ θα του πρότεινα να επισκεφτεί κάποιο ψυχίατρο/ψυχαναλυτή να τον καθοδηγήσει, αν βρει κάποιον που δε θα του μιλήσει σχεδόν καθόλου και θα του δώσει κατευθείαν φάρμακα να μην ξαναπάει, είναι δύσκολο να πετύχεις σωστό γιατρό, το σημαντικό πάντως είναι να θέλεις να ξεπεράσεις το πρόβλημά σου, αν κάνεις την αρχή όλα θα γίνουν πιο εύκολα μετά...

Δημοσ.

Του λες οτι ο μονος τροπος για να ξεπερασει την καταθλιψη ειναι με ναρκωτικα ενω αυτο απλα ΔΕΝ ειναι αληθεια.

Ενω εγω προτεινω κατι το οποιο ειναι πολυ ποιο οικονομικο και ουσιαστικο. Π.χ kick-boxing, taekwondo η κατι παρομοιο. Και παρεμπιπτοντως το γυμναστηριο δεν εχει καμια σχεση με αυτα.

Τα φαρμακα ειναι ευκολη λυση και ειναι για τους τεμπεληδες. Απλα παιρνεις χαπι και περιμενεις να γινει δουλεια. Δεν δουλευεις με κανεναν τροπο πανω στον εαυτο σου.

Άνθρωπος που του φαίνεται βουνό το να σύρει το κορμί του να κάνει ένα μπάνιο ή να φτιάξει ένα τοστ, θα ξεκινήσει πολεμικές τέχνες.

Δεν έχεις ιδέα τι είναι κατάθλιψη.

• Like 6
Δημοσ.

οι αποκλεινουσεσ συμπεριφορες εξαιτιασ ψυχολογικων προβληματων προερχονται απο δαιμονια που εχουν εισελθει μεσα σου. ποτε δεν μπαινουν μονα τουσ στον ανθρωπο παντα ο θυτης τους δινει το δικαιωμα και μετατρεπεται σε θυμα.

Δημοσ.

Λονδρέζικο ψυχολογικό γραφείο Τοξοβόλος: λύνω/δένω μάγια, ταρώ-χαρτομαντία-αστρολογία,ποπ ψυχολογία,αστρικές προβολές, γκοσπελικοί εξορκισμοί.Μοιράζεται αγιασμός με κάθε συνεδρία.

Ειδική προσφορά για άνδρες μέχρι 35 ετών - 2 εγγυημένες εκτονώσεις.Και τώρα κάθε 2-3 καλοκαίρια μας βρίσκετε στα νέα υπερπολυτελή γραφεία μας στην Ελλάδα (έναντι Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή στα γραφεία μας στη Τρούμπα).Θα δωθεί προτεραιότητα σε LGBT θεραπευόμενους και βάζελους.

• Like 2
Δημοσ.

που ειστε ρε παιδια και σας ψαχνω. τελευταια φορα που περασα με τα ποδια απο ολουσ τους δρομουσ του λονδινου το μονο που πετυχα ηταν ενα εγκαταλειμμενο σπιτι και μεσα εκαναν τελετες εξορκισμων. ηθελα να μπω για να δω αν τηρουν σωστα το τελετουργικο καθαρσης αλλα βρωμαγε τοσο πολυ και δεν μπηκα. 

Δημοσ.

Πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι σας πιάνει ορισμένους με την φαρμακομαχία

Απορία το έχω. Κάθε φορά που πάτε σε γιατρό εκείνος σας λέει πάρε αυτό το φάρμακο για 6-7 μήνες; Πόσοι γιατροί σας το επιβάλλουν αυτό γιατί προσωπικά δεν θυμάμαι πολλούς γιατρούς να με έχουν πιέσει. Αντίθετα θυμάμαι γιατρό να μου λέει να μην πάρω συγκεκριμένα φάρμακα

Τα χρησιμοποιούν για να μας ελέγχουν λέει ο άλλος. Να μας το πεί κάποιος και σε εμάς πως το λένε αυτό το χάπι που με το καλημέρα ο μέσος άνθρωπος χάνει κάθε έλεγχο του εαυτού του και γίνεται υποχείριο κάποιου άλλου. Να το δώσω σε ένα φιλαράκι που εδώ και καιρό έχει καψούρα με ένα γκομενάκι. Τέλεια περίπτωση για να εξετάσουμε αν λειτουργεί ένα τέτοιο χάπι (που προσωπικά πιστεύω ότι ο φίλος μου θα μείνει μια ζωή καψούρης με αυτή που κόλλησε)

Ένας άλλος τα κάνει σύγκριση με το πράσινο υπό τον μανδύα του food for thought. Τι να σχολιάσω εδώ τώρα, δεν ξέρω. Ότι συγκρίνει μια μαλακία απέναντι σε φάρμακα που αποδεδειγμένα ΔΕΝ είναι placebo για τον σκοπό που προορίζονται; Αυτή η βλακεία ας πούμε τι θεραπεύει, το στρες; Πως είναι δυνατόν να συγκρίνεται με φάρμακα και όχι με το τσιγάρο ας πούμε;

Δεν νομίζω να έχει νόημα να πω για στατιστικές μελέτες που δείχνουν ένα διψήφιο ποσοστό ανθρώπων να ξεκινάει από εκεί και να καταλήγει σιγά σιγά σε πιο σκληροπυρηνικά. Θυμήθηκα τώρα έναν φίλο μου από τα παλιά. Για συζήτηση με το τι λένε οι επιστήμονες, εκείνος μου έδειχνε το cosmopolitan για να μου τεκμηριώσει ότι μαλακίες λένε οι επιστημονικές έρευνες. Τόσα blind testing κάνουν για να αφαιρέσουν τη πιθανότητα placebo/bias και λένε μαλακίες; Ναι, καλά!

Τα φάρμακα που προσωπικά έχω πάρει είναι κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά (άντε και αλοιφές σε περίεργα σημεία). Σε κανένα δεν θυμάμαι να ΜΗΝ είχε αποτέλεσμα. Ακόμα και στα αντιβιοτικά που μου είχαν πει ότι χρειάζονται 2-3 εβδομάδες για να λειτουργήσουν. Επίσης, οι τιμές αυτών θυμάμαι ήταν 3-5 λίρες το κουτάκι (αρκετό για ένα μήνα)

Από ψυχοφάρμακα το κοντινότερο που είχα πάρει πέρισυ ήταν μια μαλακία που λειτουργούσε κατά του στρες. Δεν θυμάμαι το όνομα αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά τον γιατρό να μου λέει ότι διαρκεί για 4-5 ώρες, ότι μπορώ να το πάρω όποτε θέλω και ότι δεν χρειάζεται να το παίρνω συνέχεια. Παρενέργειες δεν είχε και θυμάμαι έκανε πολύ καλή δουλειά

Περί κόστος, εδώ απλά γελάμε. Μα πλουτίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες κτλ κτλ. Στην Ευρώπη δεν έχω δει ακριβές τιμές. Για Αμερική δεν έχω γνώμη αλλά ο μόνος από εδώ μέσα που ζει στο αμερικαν ντριμ, δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα αν το κουτάκι αγγίξει 50-100 δολλάρια ξέρω γω. Μην μου πείτε τώρα ότι κάποιους τους έπιασε ο πόνος για τον μέσο κάτοικο εκεί (όσο τον έπιασε ο πόνος φαντάζομαι για τα παιδάκια της Αφρικής ή τους κινέζους που χτυπάνε 12ωρα στη δουλειά)

Για τις χώρες που έχω ταξιδέψει στην ΕΕ, δεν έχω δει τις τιμές φαρμάκων ή αντιβιοτικών να ξεφεύγουν σε κόστος. Γενικά οι τιμές που έχω δει ήταν χαμηλές. Αντιβιοτικά δεν έχω δει το κουτάκι με διψήφιο αριθμό όπως είπα νωρίτερα. Για αντικαταθλιπτικά/Xanax/κτλ δεν γνωρίζω πολλά αλλά με βάση αυτά που προσωπικά έχω ακούσει οι τιμές δεν πήγαιναν πάνω από 10-20 ευρώ η συνταγή

Παραδόξως, σε προϊόντα ομοιοπαθητικής και σε κάτι φυσικές αλοιφές, οι τιμές που έχω πετύχει ξεκινούσαν χαλαρά από 15-20 ευρώ/λίρες και ανέβαιναν. Αυτά δεν ενοχλούν κανέναν που η εναλλακτική ιατρική οργιάζει αλλά ενοχλούν τα επιστημονικά φάρμακα που κοστίζουν όσο 1-2 πακέτα τσιγάρα; Όπως το βλέπει κανείς...

Συμπέρασμα

Όχι άλλο κάρβουνο

Δημοσ.

Οι ψυχολόγοι έχουν το ένα τρίπτυχο υψηλού ρίσκου αποτυχίας

*Υψηλό κόστος

*Άπειρο χρόνο για να δεις αποτελέσματα

*Μετά απο μήνες να καταλάβεις πως δεν ταιριάζετε για να υπάρχουν αποτελέσματα

Σε ένα ιδανικό περιβάλλον θα έπρεπε ο καθένας να έχει τακτικές συνεδρίες με ψυχολόγο και φυσικά για να έχει αποτέλεσμα να το θέλει.

• Like 1
Δημοσ.

Οι ψυχολόγοι έχουν το ένα τρίπτυχο υψηλού ρίσκου αποτυχίας

*Υψηλό κόστος

*Άπειρο χρόνο για να δεις αποτελέσματα

*Μετά απο μήνες να καταλάβεις πως δεν ταιριάζετε για να υπάρχουν αποτελέσματα

Σε ένα ιδανικό περιβάλλον θα έπρεπε ο καθένας να έχει τακτικές συνεδρίες με ψυχολόγο και φυσικά για να έχει αποτέλεσμα να το θέλει.

Να προσθεσω ο καλυτερος ψυχιατρος ειναι ο καλυτερος χαρακτηρας.Οπως το πες θελει χημεια και αυτο ειναι δυσκολο πολυ να γινει

Περί κόστος, εδώ απλά γελάμε. Μα πλουτίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες κτλ κτλ. Στην Ευρώπη δεν έχω δει ακριβές τιμές. Για Αμερική δεν έχω γνώμη αλλά ο μόνος από εδώ μέσα που ζει στο αμερικαν ντριμ, δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα αν το κουτάκι αγγίξει 50-100 δολλάρια ξέρω γω. Μην μου πείτε τώρα ότι κάποιους τους έπιασε ο πόνος για τον μέσο κάτοικο εκεί (όσο τον έπιασε ο πόνος φαντάζομαι για τα παιδάκια της Αφρικής ή τους κινέζους που χτυπάνε 12ωρα στη δουλειά)

Δεν ξερω αν ισχυει αλλα οταν σπουδαζε αμερικη ενας φιλος μου χε πει οτι πηγε να παρει μια αντιβιωση που εδω ειχε 12 ευρω κατι τετοιο και ειχε 85 δολαρια.Ε του την στειλανε απο ελλαδα ποιο φτηνα βγηκε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...