Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επίσης ρε παιδιά 50 ευρώ ο ψυχολόγος; εντάξει δεν θέλω να ξεφτιλίσω το ότι κάνουν σπουδές προς Θεού αλλά δεν πρέπει λίγο να κάνουν κάτι καλύτερο σε τιμή; γιατί ο ψυχολόγος του νοσοκομείου εδώ, είναι κλειστός για 2 μήνες ραντεβού.

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δε θεωρω το επαγγελμα αχρηστο ή τους ψυχολογους "τσαρλατανους"(οχι δεν θα υπαρχουν εκμεταλλευτες υπαρχουν σε ολα τα επαγγελματα).

Αλλα μη πρακτικο (η υγεια πανω απο ολα βεβαια) απο συζητησεις με ατομα που χρειαστηκαν σε καποια φαση της ζωης τους μου ειπαν οτι η ψυχοθεραπεια ειναι διαδικασια η οποια κραταει πολλα χρονια...

Και σε ολη την διαδικασια (απο οτι εχω καταλαβει) στην ουσια ερευνουν ολες τις εμπειριες της ζωης του ατομου οι οποιες εχουν δημιουργησει ενα "τραυμα" και μετα επιβεβαιωνουν στην πορεια αν ευθυνεται αυτη η εμπειρια αλλιως συνεχιζουν να ψαχνουν τι ευθυνεται.

Καποιοι δεν εχουν την πολυτελεια να κανουν συνεδριες για χρονια μεχρι να λυθει το προβλημα ειτε οικονομικα("καλος" ψυχολογος κοστιζει για 2 χρονια απο 6.000-10.000ευρω) ειτε ηλικιακα γιατι με την παροδο των χρονων μετα θα δημιουργουνται και αλλα θεματα.

επίσης ρε παιδιά 50 ευρώ ο ψυχολόγος; εντάξει δεν θέλω να ξεφτιλίσω το ότι κάνουν σπουδές προς Θεού αλλά δεν πρέπει λίγο να κάνουν κάτι καλύτερο σε τιμή; γιατί ο ψυχολόγος του νοσοκομείου εδώ, είναι κλειστός για 2 μήνες ραντεβού.

συμφωνω αλλα συνηθως ψυχολογος χρειαζεται τουλαχιστον 1-2 συνεδριες την εβδομαδα ,στο νοσοκομειο μπορεις να τον επισκεφτεις με την διαδικασια των ραντεβου 5-6 τον χρονο

Δημοσ.

Αρκετοί κάνουν καλύτερες τιμές,ειδικά σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες.Άνεργοι,Αμεα κοκ.

• Like 2
Δημοσ.

Καντα 100 στους καλους

• Like 1
Δημοσ.

συμφωνω αλλα συνηθως ψυχολογος χρειαζεται τουλαχιστον 1-2 συνεδριες την εβδομαδα ,στο νοσοκομειο μπορεις να τον επισκεφτεις με την διαδικασια των ραντεβου 5-6 τον χρονο

ε αυτό λέω 200 ευρώ είναι λίγο απαγορευτικό ποσό. ειδικά όταν είσαι σε απομακρυσμένη περιοχή που δεν μπορείς να βρεις οργανώσεις ή ομάδες βοήθειας ξέρω γω.

Δημοσ.

Η ζωη ειναι σκληρη βαλ εχεις λεφτα εχεις ζωη δεν εχεις λεφτα εισαι νεκρος.

Να σε έχω γείτονα να μου λες καλημέρα είσαι συ

Δημοσ.

Δεν ξερω αν ισχυει αλλα οταν σπουδαζε αμερικη ενας φιλος μου χε πει οτι πηγε να παρει μια αντιβιωση που εδω ειχε 12 ευρω κατι τετοιο και ειχε 85 δολαρια.Ε του την στειλανε απο ελλαδα ποιο φτηνα βγηκε.

Ένα google search έκανα στα γρήγορα και είδα κάτι τέτοιες τιμές που λες (50/70/85/κτλ)

Μετά είδα κάτι ορολογίες street price και bid οπότε φαντάστηκα ότι δεν είναι επίσημες τιμές

Δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά πιστεύω γιατί τα εισοδήματα εκεί είναι δυνατά

Αλήθεια του στείλανε από Ελλάδα και δεν πλήρωσε το εκεί τελωνείο; Περίεργο μου φαίνεται

Δημοσ.

Πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι σας πιάνει ορισμένους με την φαρμακομαχία

Απορία το έχω. Κάθε φορά που πάτε σε γιατρό εκείνος σας λέει πάρε αυτό το φάρμακο για 6-7 μήνες; Πόσοι γιατροί σας το επιβάλλουν αυτό γιατί προσωπικά δεν θυμάμαι πολλούς γιατρούς να με έχουν πιέσει. Αντίθετα θυμάμαι γιατρό να μου λέει να μην πάρω συγκεκριμένα φάρμακα

Τα χρησιμοποιούν για να μας ελέγχουν λέει ο άλλος. Να μας το πεί κάποιος και σε εμάς πως το λένε αυτό το χάπι που με το καλημέρα ο μέσος άνθρωπος χάνει κάθε έλεγχο του εαυτού του και γίνεται υποχείριο κάποιου άλλου. Να το δώσω σε ένα φιλαράκι που εδώ και καιρό έχει καψούρα με ένα γκομενάκι. Τέλεια περίπτωση για να εξετάσουμε αν λειτουργεί ένα τέτοιο χάπι (που προσωπικά πιστεύω ότι ο φίλος μου θα μείνει μια ζωή καψούρης με αυτή που κόλλησε)

Ένας άλλος τα κάνει σύγκριση με το πράσινο υπό τον μανδύα του food for thought. Τι να σχολιάσω εδώ τώρα, δεν ξέρω. Ότι συγκρίνει μια μαλακία απέναντι σε φάρμακα που αποδεδειγμένα ΔΕΝ είναι placebo για τον σκοπό που προορίζονται; Αυτή η βλακεία ας πούμε τι θεραπεύει, το στρες; Πως είναι δυνατόν να συγκρίνεται με φάρμακα και όχι με το τσιγάρο ας πούμε;

Δεν νομίζω να έχει νόημα να πω για στατιστικές μελέτες που δείχνουν ένα διψήφιο ποσοστό ανθρώπων να ξεκινάει από εκεί και να καταλήγει σιγά σιγά σε πιο σκληροπυρηνικά. Θυμήθηκα τώρα έναν φίλο μου από τα παλιά. Για συζήτηση με το τι λένε οι επιστήμονες, εκείνος μου έδειχνε το cosmopolitan για να μου τεκμηριώσει ότι μαλακίες λένε οι επιστημονικές έρευνες. Τόσα blind testing κάνουν για να αφαιρέσουν τη πιθανότητα placebo/bias και λένε μαλακίες; Ναι, καλά!

Τα φάρμακα που προσωπικά έχω πάρει είναι κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά (άντε και αλοιφές σε περίεργα σημεία). Σε κανένα δεν θυμάμαι να ΜΗΝ είχε αποτέλεσμα. Ακόμα και στα αντιβιοτικά που μου είχαν πει ότι χρειάζονται 2-3 εβδομάδες για να λειτουργήσουν. Επίσης, οι τιμές αυτών θυμάμαι ήταν 3-5 λίρες το κουτάκι (αρκετό για ένα μήνα)

Από ψυχοφάρμακα το κοντινότερο που είχα πάρει πέρισυ ήταν μια μαλακία που λειτουργούσε κατά του στρες. Δεν θυμάμαι το όνομα αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά τον γιατρό να μου λέει ότι διαρκεί για 4-5 ώρες, ότι μπορώ να το πάρω όποτε θέλω και ότι δεν χρειάζεται να το παίρνω συνέχεια. Παρενέργειες δεν είχε και θυμάμαι έκανε πολύ καλή δουλειά

Περί κόστος, εδώ απλά γελάμε. Μα πλουτίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες κτλ κτλ. Στην Ευρώπη δεν έχω δει ακριβές τιμές. Για Αμερική δεν έχω γνώμη αλλά ο μόνος από εδώ μέσα που ζει στο αμερικαν ντριμ, δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα αν το κουτάκι αγγίξει 50-100 δολλάρια ξέρω γω. Μην μου πείτε τώρα ότι κάποιους τους έπιασε ο πόνος για τον μέσο κάτοικο εκεί (όσο τον έπιασε ο πόνος φαντάζομαι για τα παιδάκια της Αφρικής ή τους κινέζους που χτυπάνε 12ωρα στη δουλειά)

Για τις χώρες που έχω ταξιδέψει στην ΕΕ, δεν έχω δει τις τιμές φαρμάκων ή αντιβιοτικών να ξεφεύγουν σε κόστος. Γενικά οι τιμές που έχω δει ήταν χαμηλές. Αντιβιοτικά δεν έχω δει το κουτάκι με διψήφιο αριθμό όπως είπα νωρίτερα. Για αντικαταθλιπτικά/Xanax/κτλ δεν γνωρίζω πολλά αλλά με βάση αυτά που προσωπικά έχω ακούσει οι τιμές δεν πήγαιναν πάνω από 10-20 ευρώ η συνταγή

Παραδόξως, σε προϊόντα ομοιοπαθητικής και σε κάτι φυσικές αλοιφές, οι τιμές που έχω πετύχει ξεκινούσαν χαλαρά από 15-20 ευρώ/λίρες και ανέβαιναν. Αυτά δεν ενοχλούν κανέναν που η εναλλακτική ιατρική οργιάζει αλλά ενοχλούν τα επιστημονικά φάρμακα που κοστίζουν όσο 1-2 πακέτα τσιγάρα; Όπως το βλέπει κανείς...

Συμπέρασμα

Όχι άλλο κάρβουνο

Καλά, τα πολλά τα βγάζουν από τα φάρμακα για ποιο σοβαρές ασθένειες, όχι από τα ντεπόν...:)

Το ότι παίζει πολύ χρήμα, πολλά συμφέροντα, πολλά μπόνους κλπ στο κύκλωμα φαρμακευτικών - γιατρών το ξέρουμε όλοι πιστεύω

Δημοσ.

Καλά, τα πολλά τα βγάζουν από τα φάρμακα για ποιο σοβαρές ασθένειες, όχι από τα ντεπόν... :)

Το ότι παίζει πολύ χρήμα, πολλά συμφέροντα, πολλά μπόνους κλπ στο κύκλωμα φαρμακευτικών - γιατρών το ξέρουμε όλοι πιστεύω

Τα αντιβιοτικά δεν είναι ντεπόν

Τα αντιβιοτικά θεωρώ είναι καλός παραλληλισμός με τα αντιαγχωλυτικά/αντικαταθλιπτικά/ψυχοφάρμακα/you-name-it επειδή προορίζονται για μακροπρόθεσμη χρήση (σε αντίθεση με τα ντεπόν)

Αυτά γράφω και σε αυτά οι τιμές είναι ψιλογελοίες άρα όταν ακούω για πολλά συμφέροντα/μπόνους/κυκλώματα/κλισέ-συνωμοσίες με ένα προϊόν (όπως είπα έχω κοιτάξει διάφορα) που έχει τιμή όσο 1-2 πακέτα τσιγάρα, τότε @@ χρήμα παίζει

Αν είναι να βγάλουν χρήμα (όπως νομίζουν μερικοί) τότε πιο εύκολα θα βγάζουν από τα μακροπρόθεσμα φάρμακα. Όχι από τα ντεπόν και συναφή που τα αγοράζεις μία φορά στο τόσο

Δεν θεωρώ ότι ένα κουτάκι 10-20 ευρώ που διαρκεί 30 μέρες δεν είναι προσιτό για την υγεία κάποιου

Δημοσ.

Τα αντιβιοτικά δεν είναι ντεπόν

Τα αντιβιοτικά θεωρώ είναι καλός παραλληλισμός με τα αντιαγχωλυτικά/αντικαταθλιπτικά/ψυχοφάρμακα/you-name-it επειδή προορίζονται για μακροπρόθεσμη χρήση (σε αντίθεση με τα ντεπόν)

Αυτά γράφω και σε αυτά οι τιμές είναι ψιλογελοίες άρα όταν ακούω για πολλά συμφέροντα/μπόνους/κυκλώματα/κλισέ-συνωμοσίες με ένα προϊόν (όπως είπα έχω κοιτάξει διάφορα) που έχει τιμή όσο 1-2 πακέτα τσιγάρα, τότε @@ χρήμα παίζει

Αν είναι να βγάλουν χρήμα (όπως νομίζουν μερικοί) τότε πιο εύκολα θα βγάζουν από τα μακροπρόθεσμα φάρμακα. Όχι από τα ντεπόν και συναφή που τα αγοράζεις μία φορά στο τόσο

Δεν θεωρώ ότι ένα κουτάκι 10-20 ευρώ που διαρκεί 30 μέρες δεν είναι προσιτό για την υγεία κάποιου

Υπάρχουν φάρμακα που κοστίζουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ. Εκεί είναι τα πολλά λεφτά.

Αυτό για μένα δεν ισχύει. Παίζουν υπερβολικά πολλά λεφτά!

Δημοσ.

Υπάρχουν φάρμακα που κοστίζουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ. Εκεί είναι τα πολλά λεφτά.

Αυτό για μένα δεν ισχύει. Παίζουν υπερβολικά πολλά λεφτά!

Πες μου μερικές τιμές και μερικά ονόματα τέτοιων φαρμάκων

Έτσι γενικά και αόριστα, δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά

Όσα λεφτά και να παίζουν, το γεγονός ότι είναι προσιτά στον μέσο άνθρωπο παραμένει

Δημοσ.

Κανονικά ο ψυχολόγος πρέπει να έχει μέχρι 6 συνεδρίες την ημέρα, ώστε να έχει καθαρό μυαλό και να φροντίζει να είναι ενήμερος για τη δουλειά και τους ασθενείς του μόλις τον επισκέπτονται και φυσικά να αναπτύσσει συνεχώς τη μόρφωση και την αντίληψη του. Εννοείται πως ο ψυχολόγος πρέπει να επισκέπτεται και αυτός ψυχολόγο (για διάφορους λόγους)

Οπότε θεωρώντας τα πιο πάνω ως προαπαιτούμενα και έχοντας μια γενική γνώση της αγοράς, απο τα 50*6 συνεδρίες=300€, το 29% πάει στη φορολογία εισοδήματος. Δεν ξέρω αν ακόμα δεν έχουν ΦΠΑ, αλλά αν έχουν πρέπει να αφαιρεθεί και αυτό. Παράλληλα έξοδα είναι τα τρέχοντα κόστη ιατρείου, ενοίκια κλπ, γραμματέας κλπ. Ασφάλιση του ιατρού / ένσημα κλπ

Οπότε τα 50€ / ώρα είναι φυσιολογική χρέωση για νόμιμο ελεύθερο επαγγελματία με προϋπηρεσία, πόσο μάλλον με ιατρό.

Στον αντίποδα μπορεί κάποιος να βρει ψυχολογο φοιτητή με 15 ευρώ την ώρα. Μετά απο 100 ώρες όμως μην γκρινιάξει κάποιος που δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Και όπως είπε φίλος πιο πάνω, δεν είναι για τους καθημερινούς άφραγκους ανθρώπους όλες οι απολάυσεις. Ο φτωχός πρέπει να πορευτεί με ίδιες δυνάμεις και καμία βοήθεια στη ζωή του. Μεγάλη συζήτηση....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...