Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O ψυχολόγος δεν μπορεί να χορηγήσει φάρμακα, αν το κάνει είναι επικίνδυνος...

Βασικά σε παραπεμπει σε ψυχίατρο για να σου γράψει φάρμακα. Έχεις δίκιο σε αυτό

• Like 1
  • Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

H ταρίφα παλια ήτανε 100 € για τους ψυχιάτρους. Οι περισσότεροι , πλεον , κάνουν εκπτώσεις σοβαρές , έχοντας συναίσθηση της κατάστασης , απο την άλλη , δεν μπορούν να δουλέυουνε και τζάμπα.

Φαντάσου μια δουλειά απο το πρωί μεχρι το βράδυ να ακούς δύσκολα προβλήματα.

Και όταν λέω προβλήματα , ενοοώ

• "Σήμερα μίλησα με τον φύλακα άγγελό μου , μου είπε ότι θα με φροντίζει πάντα"
  • Γουστάρω να φοράω γυναικεία εσώρουχα και η γυναίκα να με βαράει , να με ταπεινώνει

Και πολλά πολλά άλλα...

Ουτε καν...

Να τα προσέχετε αυτά τα δωρεάν!

ο καθείς πάιρνει τον χρόνο του σίγουρα , απλά ξαναλέω ότι ο σωστός Ψ , πρέπει να υποκινεί τον θεραπευόμενο σε κινήσεις που θα τον βοηθήσουν να αναλάβει τα ηνία της ζωής του.

Αν πχ. πας σε ψυχίατρο , και σου δώσει ένα αντικαταθλιπτικό , μέσα στο μήνα το χάπι αρχίζει να "πιανει" .

Οπότε αρχίζει να βλέπεις καλυτέρευση των λειτουργιών σου , οπότε σιγά σιγά αναλαμβάνεις δράση.

Στο  3μηνο θα πρέπει να έχεις ξεκινήσει κάποια πράγματα σοβαρά , και στο 6μηνο να είσαι σε ένα καλό επίπεδο.

To συνειδητοποιείς φαντάζομαι ότι 100Ε για 50λεπτες συνεδρίες, σημαίνει 20χιλ. Ε το μήνα, νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι αν ρίξει τις τιμές του θα απέχει ακόμα πάρα πολύ και από το δωρεάν αλλά και από τους καλούς μισθούς του ιδιωτικού τομέα ακόμα...

Για το τελευταίο που λες, δεν είναι απαραίτητο να πιάσει, ιδίως αν σου χορηγήσει αμέσως κάποιο χάπι επειδή τα συμπτώματα που έχεις είναι ανάλογα ε άλλους που τους έδωσε το τάδε χάπι και έπιασε, δεν κάνουν όλα για όλους κι ούτε έχουν όλοι το ίδιο πράγμα κι ας έχουν παρόμοια συμπτώματα. Γι'αυτό είναι σημαντικό να πετύχεις καλό γιατρό...

Δημοσ.

To συνειδητοποιείς φαντάζομαι ότι 100Ε για 50λεπτες συνεδρίες, σημαίνει 20χιλ. Ε το μήνα, νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι αν ρίξει τις τιμές του θα απέχει ακόμα πάρα πολύ και από το δωρεάν αλλά και από τους καλούς μισθούς του ιδιωτικού τομέα ακόμα...

20 χιλιάρικα με 100 ευρώ επίσκεψη, είναι 200 επισκέψεις. 4 βδομάδες ο μήνας, 5 εργάσιμες η βδομάδα, 10 επισκέψεις την ημέρα.

Αν είσαι ο τύπος που έχει 10 ραντεβού κάθε μέρα, κάθε μήνα, 100 ευρώ είναι φτηνά.

• Like 3
Δημοσ.

20 χιλιάρικα με 100 ευρώ επίσκεψη, είναι 200 επισκέψεις. 4 βδομάδες ο μήνας, 5 εργάσιμες η βδομάδα, 10 επισκέψεις την ημέρα.

Αν είσαι ο τύπος που έχει 10 ραντεβού κάθε μέρα, κάθε μήνα, 100 ευρώ είναι φτηνά.

Οι πιο πολλοί έχουν 4-5 τη μέρα και τα πρωινά πληρώνονται από το δημόσιο ;)

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα ποσά αυτά είναι εξαιρετικά ψηλά και ιδίως για την εποχή μας που 1 στους 3 είναι άνεργος και που όσοι δουλεύουν και πληρώνονται περισσότερα από 8Ε την ώρα, είναι δακτυλοδεικτούμενοι...

Δημοσ.

Οκ τα ποσά είναι απαγορευτικά για πολύ κόσμο. Και τί να λέει; Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να δουλεύει με ύψος αμοιβής που φαίνεται λογικό σε άλλον.

Δημοσ.

Οι πιο πολλοί έχουν 4-5 τη μέρα και τα πρωινά πληρώνονται από το δημόσιο ;)

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα ποσά αυτά είναι εξαιρετικά ψηλά και ιδίως για την εποχή μας που 1 στους 3 είναι άνεργος και που όσοι δουλεύουν και πληρώνονται περισσότερα από 8Ε την ώρα, είναι δακτυλοδεικτούμενοι...

Αν το πρόβλημά σου είναι η αμοιβή που ζητάει ο ιδιώτης γιατρός, η λύση σου είναι στα bold.

• Like 2
Δημοσ.

Αν το πρόβλημά σου είναι η αμοιβή που ζητάει ο ιδιώτης γιατρός, η λύση σου είναι στα bold.

Θα σε δει μια φορά και μετά θα σου πει να περάσεις από το ιατρείο του.

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα και χαίρομαι που από ό,τι φαίνεται κανείς εδώ μέσα δεν έχει και πληρώνετε με ευκολία τα παράλογα χρήματα που σας ζητάνε και τα βλέπετε φυσιολογικά.

Στην Ελλάδα γενικότερα που ο καθένας λειτουργεί για την πάρτη του, φυσικά και ο καθένας θα ζητάει και θα παίρνει όσα θέλει, κάπως έτσι είχαν φτάσει και οι τιμές των ακινήτων στα ύψη, κάπως έτσι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ διαρκώς ανεβαίνουν, κάπως έτσι οι γιατροί συνεχίζουν να ζητάνε τα χρήματα που έπαιρναν και προ 10 ετών. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη σου και το ότι πάντα θα υπάρχουν αρκετοί που θα τα πληρώνουν.

Φυσικά δεν είναι όλοι έτσι, εγώ όποτε είχα χρειαστεί στο πρόσφατο παρελθόν γιατρό, μετά από καλό ψάξιμο, βρήκα γιατρούς που και πολύ καλοί ήταν αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι πάνω από όλα ήταν άνθρωποι.

Τελειώνω το off-topic γιατί δε βοηθάει αυτή η κουβέντα καθόλου το παιδί που ζήτησε βοήθεια.

Δημοσ.

Αμα ψάξεις βρίσκεις και γιατρό με χαμηλές τιμές. Παλιότερα και εγώ γνώριζα για 80-100 ευρώ η επίσκεψη σε ψυχίατρο. οπότε μια τιμή κοντά στα 50-70 ευρώ είναι οκ. Προβλήματα, οικονομική πίεση και αφραγκιές έχουμε όλοι μας σχεδόν.

Δημοσ.

Παιδιά χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τους ψυχίατρους , θα τους δώσω κάποια δικαιολογητικά γιατι :

- Είναι πολύ δύσκολο να γίνεις ψυχίατρος .Δηλαδή θες 9-12 χρόνια , γιατί εκτός απο την Ιατρική (4 χρόνια) - Δεν βαζω τις πανελλήνιες έτσι? -Ψυχιατρική άλλα 4 χρόνια , κανα μεταπτυχιακό άλλα 2 χρόνια , και πρακτική άλλα 2-3 χρόνια , ο ψυχίατρος διαβάζει 10 χρόνια έτσι? Φτάνει 35 και δεν έχει δει φράγκο , και διαβάζει απο τα 17 του

- Το ραντεβού του ψυχιάτρου διαφέρει απο κάθε άλλον γιατρό. Στον παθολόγο ή στον αφροδισιολόγο , απλά θα σε εξετάσει , θα σου δώσει 2-3 συμβουλες , θα σου γράψει 2-3 φάρμακα , όλα αυτά μέσα σε 15-20 λεπτά,και μια φορά στο τόσο θα πηγαίνεις για να σε παρακολουθεί. Ο Ψυχίατρος απο την άλλη , επι 50 λεπτά σε ακούει , συνήθως με απόλυτη προσοχή , και προσπαθεί μέσα απο αυτό , ΚΑΙ να δει απο τι πασχεις , και πως μπορεί να σε κάνει καλά.

Είναι μια πολύ δυσκολη επιστήμη , μην γελιόμαστε , γιαυτό και ελάχιστοι την προτιμάνε.

ΑΠο την άλλη , οι ψυχολόγοι που βγαίνουν απο το Πάντειο , προσωπικά δεν τους έχω ιδιαίτερη εκτίμηση , σε αντίθεση αυτών του Πανεπιστημίου Αθηνών ή του εξωτερικού.

Στο Πάντειο κάνουνε κάτι άκυρα μαθήματα Κοινωνιολογίας και Ιστορίας και @@ καλαβρέζικα , αντί να κάνουνε Ψυχολογία και τεχνικές.

Δημοσ.

1. Παιδιά χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τους ψυχίατρους , θα τους δώσω κάποια δικαιολογητικά γιατι :

2. - Είναι πολύ δύσκολο να γίνεις ψυχίατρος . ...ο ψυχίατρος διαβάζει 10 χρόνια έτσι? Φτάνει 35 και δεν έχει δει φράγκο , και διαβάζει απο τα 17 του

3. - Το ραντεβού του ψυχιάτρου διαφέρει απο κάθε άλλον γιατρό. Στον παθολόγο ή στον αφροδισιολόγο , απλά θα σε εξετάσει , θα σου δώσει 2-3 συμβουλες , θα σου γράψει 2-3 φάρμακα , όλα αυτά μέσα σε 15-20 λεπτά,και μια φορά στο τόσο θα πηγαίνεις για να σε παρακολουθεί. Ο Ψυχίατρος απο την άλλη , επι 50 λεπτά σε ακούει , συνήθως με απόλυτη προσοχή , και προσπαθεί μέσα απο αυτό , ΚΑΙ να δει απο τι πασχεις , και πως μπορεί να σε κάνει καλά.

4. Είναι μια πολύ δυσκολη επιστήμη , μην γελιόμαστε , γιαυτό και ελάχιστοι την προτιμάνε.

5. ΑΠο την άλλη , οι ψυχολόγοι που βγαίνουν απο το Πάντειο , προσωπικά δεν τους έχω ιδιαίτερη εκτίμηση , σε αντίθεση αυτών του Πανεπιστημίου Αθηνών ή του εξωτερικού.

6. Στο Πάντειο κάνουνε κάτι άκυρα μαθήματα Κοινωνιολογίας και Ιστορίας και @@ καλαβρέζικα , αντί να κάνουνε Ψυχολογία και τεχνικές.

1. Δεν νομίζω ότι τους χρειάζονται.

2. Το ίδιο δύσκολες και πολλές άλλες ειδικότητες των Πανεπιστημίων ή του ΕΜΠ.

- Φυσικά και δεν είναι 4 χρόνια η ιατρική.

- Φυσικά και πληρώνεται πολύ νωρίτερα από ότι νομίζεις. (νόμιμα και «μαύρα»)

- Επιστήμονες πολλών διαφορετικών κλάδων σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, όταν δουλεύουν στο δημόσιο ή πληρώνονται και από αυτό, στον αποκλειστικά δικό τους επαγγελματικό χώρο παίρνουν συμβολικά ποσά σε σχέση αυτά που θεωρείς φυσιολογικά εδώ.

3. Δεν διαφέρει, υπάρχουν γιατροί άλλων ειδικοτήτων που δεν δέχονται παραπάνω από έναν ασθενή την ώρα.

- Όλοι οι έντιμοι γιατροί σκέπτονται πως θα σε κάνουν καλά, και δεν είναι λιγότερο επικίνδυνες οι ασθένειες που επιχειρούν να θεραπεύσουν.

- Λυπάμαι αλλά όλο το σκεπτικό σου (σε αυτή την παράγραφο) στηρίζεται σε συναισθηματικά κριτήρια και όχι σε δεδομένα της εμπειρίας και λογικά επιχειρήματα.

4. Όλες οι επιστήμες είναι δύσκολες.

5. Μην το λες αυτό, θα μας δημιουργήσεις ψυχολογικά προβλήματα, (σε όσους έχουμε κάποιο πτυχίο και από το «Πάντειο»)…

6. …και υπάρχει κίνδυνος να απολυθούν  από το Πανεπιστήμιο Αθηνών,

καθηγητές της ψυχιατρικής  που έχρησαν και αποδέχθηκαν ως συνάδελφό τους ιατρό με διδακτορικό στη φιλοσοφία των επιστημών! (και όχι στην «ψυχιατρική και τεχνικές»)

Ο ψυχολογος δεν ειναι καν ιατρος

Ναι, είναι κοινωνικός επιστήμονας.

Δηλαδή εξ ίσου χρήσιμος με τον γιατρό, σε μια πολιτισμένη κοινωνία!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...