Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχως τη χανουμε κι'εμεις,βλεποντας τις π@π@ριες που γραφεις εδω και καιρο..Αραξε στο Berlin,και ασε εμας να δουμε τι θα κανουμε με αυτες τις καταστασεις.Εμ τη κοπανησατε(και ισως καλα κανατε),εμ προσπαθειτε να μας επιβαλλετε και την αποψη σας,σε θεματα που ζουμε καθημερινα.ΟΧΙ φιλε!

Σου φαίνεται σωστό ένας Έλληνας μετανάστης να μην δικαιούται να έχει άποψη για το θέμα της μετανάστευσης? Η άποψη του γιατί είναι υποδεέστερη της δικής σου που δεν έχεις μεταναστεύσει? 

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δηλαδή αν πω "η Ελλάδα" σαν έθνος, θα είσαι οκ? Παιδάκια είμαστε τώρα? Εσύ κάθε φορά που λες "Οι Γερμανοί" όταν μιλάς για τους Γερμανούς βάζεις disclaimer από κάτω? wtf. 

Μήπως με το Γερμανία == το κράτος/κυβέρνηση ενώ στο δικό σου πηγαίνει προς όλους τους Έλληνες;

Δημοσ.

Δημοκρατία = Δήμος(πολίτες) + κράτος(εξουσία) = Η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Δημοκρατία είναι το να γίνεται αυτό που θέλει το "μπούγιο".Κατά τα άλλα εσύ προσπαθείς να τα ισοπεδώσεις όλα, και να βαφτίσεις την δημοκρατία φασισμό.

Ναι κοίτα, καλά τα λες όσον αφορά την ετυμολογία. Μόνο λίγο όσον αφορά τις βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος υπάρχουν μερικά κενά, πχ

https://el.wikipedia.org/wiki/Δημοκρατία

Η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανα της πολιτείας που είναι φορείς εξουσίας (κυβέρνηση, βουλή κ.ο.κ.) πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας, και όχι π.χ. κάποιου εκτός της κοινωνίας ή π.χ. κάποιων μόνο τμημάτων της. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να επιδιώκουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Επίσης σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την αρχή της πλειοψηφίας πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί που προασπίζουν τα συμφέροντα της μειοψηφίας.

Τώρα το ποιος ισοπεδώνει τι αστο καλύτερα.

Δημοσ.

Σου φαίνεται σωστό ένας Έλληνας μετανάστης να μην δικαιούται να έχει άποψη για το θέμα της μετανάστευσης? Η άποψη του γιατί είναι υποδεέστερη της δικής σου που δεν έχεις μεταναστεύσει? 

Ειπα πουθενα οτι δε δικαιουται να εχει αποψη?Να εχει.Αλλα σε καμια περιπτωση δε μπορει να ειναι εντελως αντικειμενικη,διοτι δε ζει εδω,και δε ζει αυτα που ζουμε εμεις.Οπως κι'εγω δε μπορω να εχω πληρη εικονα(αρα και αποψη),για τη κατασταση στο Βερολινο.Σωστα?

Δημοσ.

Ειπα πουθενα οτι δε δικαιουται να εχει αποψη?Να εχει.

Δυστυχως τη χανουμε κι'εμεις,βλεποντας τις π@π@ριες που γραφεις εδω και καιρο..Αραξε στο Berlin,και ασε εμας να δουμε τι θα κανουμε με αυτες τις καταστασεις.Εμ τη κοπανησατε(και ισως καλα κανατε),εμ προσπαθειτε να μας επιβαλλετε και την αποψη σας,σε θεματα που ζουμε καθημερινα.ΟΧΙ φιλε!

Έχω μπερδευτεί λίγο. Να έχω άποψη δηλαδή αρκεί να μη τη διατυπώνω; Βοήθα λίγο.

Επίσης, δεν έχεις την παραμικρή ιδέα ποια είναι η επαφή μου με το "εδώ". Just saying.

Δημοσ.

Tριτος δρομος δεν υπαρχει? Πρεπει οπωσδηποτε να γινει μια προσαρμογη?

Όχι δεν υπάρχει. Ο πρόσφυγας φεύγει για πάντα. Που συνεπάγεται ότι εκεί που θα πάει, θα κάτσει για πάντα. Είτε θα τον ελληνοποιησεις είτε θα τον έχεις στο φλου.

Δημοσ.

Έχω μπερδευτεί λίγο. Να έχω άποψη δηλαδή αρκεί να μη τη διατυπώνω; Βοήθα λίγο.

Επίσης, δεν έχεις την παραμικρή ιδέα ποια είναι η επαφή μου με το "εδώ". Just saying.

Απο τα λεγομενα σου,μαλλον δεν εχεις καμια επαφη...

Δημοσ.

Απο τα λεγομενα σου,μαλλον δεν εχεις καμια επαφη...

Άμα ζήτησω παράθεση θα πάρω τόση απάντηση όση πήρα κι από το LongTom υποθέτω, ή απλά σου αρέσει να σε παρακαλάνε;

Δεν πειράζει παιδιά, καλή καρδιά.

Δημοσ.

Άμα ζήτησω παράθεση θα πάρω τόση απάντηση όση πήρα κι από το LongTom υποθέτω, ή απλά σου αρέσει να σε παρακαλάνε;

Δεν πειράζει παιδιά, καλή καρδιά.

Σωστα υπεθεσες,καλη καρδια και καλο σου βραδυ!

Δημοσ.

Ας γράψω και εγώ πριν το κλείσουν το θέμα.

Θέλετε να κάνετε τους ξένους-Έλληνες μιας και έχετε κανει τους Έλληνες-ξένους. Okay δεκτό.

Έχετς ενα φόβο οτι θα δημιουργηθούν ghetto. Και αυτό δεκτό.

Γενικά οι μετανάστες (όχι αυτοι κάτω απο το Texas) δεν είναι αμόρφωτοι και δεν είναι κάτω απο την poverty line. That said, αν είναι όλοι αυτοι φοιτητές (όπως βλέπω στα κανάλια) τοτε θα πρέπει να ξέρουν οτι "when in Rome do what the Romans do". Το πρόβλημα με αυτό είναι οτι θα γίνουν σαν και εμας και δεν τι θέλουμε αυτό μιας δεν είμαστε υπόδειγμα πολιτισμένου ανθρώπου. Όχι τώρα πια.

Επίσης, στους wannabe αμερικανούς, είναι quote, unquote.

Δημοσ.

Οι ισλαμικοι λαοί δεν αφομοιώνονται με τίποτα. Δεν θέλουν αυτόν τον τρόπο ζωής είναι μακριά από την κουλτούρα τους. Θέλουν φυσικά τα "δυτικά" μπονους από τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά με τίποτα δεν μπορούν να σκεφτούν τον εαυτό τους να τρωνε χοιρινό να πίνουν κρασί, η γυναίκα τους να βγαίνει χωρίς να είναι καλυμμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια μην φανει δέρμα και να έχει δικαιώματα όπως οι ευρωπαιες και να συναστρεφονται με φίλες να έχουν εξόδους έξω και να χαλάνε λεφτά. Σκεφτείτε αλλά άπειρα παραδείγματα με άντρες γυναίκες παιδια. Μόνο που τα σκέφτεται αυτά η ανδροκρατούμενη κοινωνία "σπάζεται". Απλά μετάσταση θέλουν να κάνουν και αν μπορούν να φτιαχτεί ένα ισλαμικό κρατίδιο μέσα στη Ευρώπη για να ζουν χωρίς μπερδέματα και κάτω από τον επιστημονικό και αθεο δυτικό κλοιό.

• Like 4
Δημοσ.

Το γεγονός ότι ξανάνοιξε τέτοιο θέμα εντός τριών ημερών και το γεγονός ότι τα επιχειρήματα (όλων των πλευρών) είναι στην ουσία χιλιοειπωμένα, με κάνει να προβληματίζομαι

Δεν ξέρω τι παραπάνω προσφέρει αυτό το θέμα από το άλλο που είχε ξεπεράσει τις 10 σελίδες

Είμαι υπερ προσφύγων γενικά, με κάποιες προϋποθέσεις/τροποποιήσεις στη μεταναστευτική πολιτική που να αντανακλά την εικόνα και ικανότητα της Ελλάδας (τι αοριστίες λέω εγώ τώρα). Και επίσης είμαι υπερ του να μυήσει η Ελλάδα τους ξένους στα δικά της δεδομένα

Με μία ένσταση στο τελευταίο. Αν είναι να αρχίσουμε να τους μαθαίνουμε κάτι περίεργα
που πας μανάρι μου, ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;, I love you - you love I?, ποιος; αυτός 1-0, έτσι θα το κάνεις επειδή το λέω εγώ, λέξη επιτυχίας για καριέρα: μαλάκας πες το κι εσύ μαλάκας, you are very beautiful in greek is: το μνι που σε πέταγε, πάρε αυτά τώρα και βλέπουμε, κτλ κτλ κτλ

Πάει τη χάσαμε τη μπάλα (και αυτοί θα κοιτάξουν για μέρη/χώρες που τους σέβονται περισσότερο)

Δημοσ.

Οπως ειπε και ο αυστραλος πρωθυπουργος για τους μεταναστες...

Αυτοι πρεπει να προσαρμοστουν και οχι εμεις. Οποιος δεν μπορει ή δεν θελει μπορει ελευθερα να μας αδειασει την γωνια...

Και να μην το είπε, έχει λογική βάση.

Όταν πήγα Αγγλία, δεν απαιτούσα από τους Άγγλους να μου μιλανε Ελληνικά, ούτε προσπάθησα να τους κάνω Ορθόδοξους.

Τα υπόλοιπα των φίλων του TS είναι μπούρδες από αγράμματους που η απλή λογική ισούται με ρατσισμό και φασισμό.

• Like 4
Δημοσ.

Ναι αλλά οι άγγλοι όταν αποφάσισες να πας σε καλοδέχτηκαν και δεν απαίτησαν να γίνεις καθολικός

Εδώ απαιτούμε να αλλάξουνε τα ήθη και τα εθιμά τους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...