Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtzgr είπε

Το να κρίνεις χώρες ή λαούς από μεμονωμένα περιστατικά είναι απλά αστείο. Οι γενικευμένες καταστάσεις σε μια κοινωνία δείχνουν αν υπάρχει σεβασμός στον συμπολίτη/συνάνθρωπο ή ακόμη και στον επισκέπτη.

Πχ. : Καπνίζω σε κλειστό δημόσιο χώρο αδιαφορώντας για παρακείμενους συμπολίτες και παιδιά, παρκάρισμα σε ράμπες αναπήρων, κυκλοφορία σε ΛΕΑ, μπαίνω στο μετρό σπρώχνοντας σαν να μην υπάρχει αύριο αδιαφορώντας για αυτούς που βγαίνουν, πετάω το σκουπίδι μου όπου βρω και μετά διαμαρτύρομαι ότι ο Δήμος δεν καθαρίζει, όπου βρω "δωρεάν" καβαντζωνω και για τον πόλεμο αλλά αν είμαι πίσω από άλλους που έκαναν το ίδιο φωνάζω για την γυφτιά (επειδή μάλλον δεν πρόλαβα να το κάνω εγώ), δεν σταματώ ποτέ σε διάβαση, όταν βρέχει αδιαφορώ για τα νερά που πατάω με το αμάξι μου κάνοντας τους πεζούς λούτσα, βάφω τοίχους, βρωμιζω και καταστρέφω κάθε τι δημόσιο (αλλά αν μου ακουμπήσει κανείς την αμαξαρα τον ξαπλώνω κάτω νεκρό), βρίζω τους τουρίστες στα ελληνικά επειδή ούτως ή άλλως δεν καταλαβαίνουν (και δεν με παίρνει να το κάνω στη γλώσσα τους) αλλά και επειδή γενικά είμαι και ο πιο μάγκας, μπαίνω σε πεζόδρομο με μηχανάκι/αυτοκίνητο  γιατί πού να κάνω τώρα το γύρο, κλπ κλπ

Από αυτά φαίνεται αν υπάρχει ευγένεια και ντομπροσυνη ενός λαού, όχι από μεμονωμένα περιστατικά που μπορούν να συμβούν οπουδήποτε.

• Thanks 1
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Iris_89 είπε

Πριν απο κανα μηνα, ισως λιγο παραπανω, ειχα παει σαν outpatient στο νοσοκομειο και anyway, παω στη σταση για να παω σπιτι. Ηταν ενα ηλικιωμενο ζευγαρι που καθοταν και βλεπω οτι το επομενο θα ερχοταν σε 30'. Ημουν πολυ κουρασμενη και φαινοταν, οποτε με ρωτησαν τι εχω και ξεκινησε η κουβεντα. Μετα απο κανα 5λεπτο με ρωτανε που μενω, τους λεω εκει, μου λενε περιμενουμε την κορη μας να ερθει να μας παρει με το αμαξι, θα σε αφησουμε κοντα στο σπιτι σου. Τα ψιλοεχασα στην αρχη (for obvious reasons), και τους ελεγα οχι δεν πειραζει θα περιμενω. Μου λεει η γιαγια "ελα μην εισαι χαζη φαινεσαι ταλαιπωρημενη, θα σε παμε εμεις, εξαλλου απο εκει θα περναγαμε κ μεις". Μετα απο κανα 10λεπτο "διαφωνιας", συμφωνησα, ηρθε η κορη, μας μαζεψε, συστηθηκαμε, τους ειπα που να με αφησουν, τους χιλιοευχαριστησα (αφου βεβαιωθηκα πως θα ζησω 😂) και on my way I was.

Κατι αναλογο δεν εχω ζησει στην Αθηνα. Δεν λεω πως δεν υπαρχουν ευγενικοι ανθρωποι εννοειται, αλλα εδω ναι μεν υπαρχουν αλλα θα στο δειξουν (το βλεπω καθημερινα).

Με τα χέρια μου να έχουν κρεμάσει από τα ψώνια της λαϊκής, (στην οποία πάω με τη συγκοινωνία για να μην ψάχνω πού να παρκάρω)
πάω στη στάση και μου λέει μια κυρία που περίμενε εκεί ότι το λεωφορείο μόλις πέρασε!
Πριν προλάβω να πω το παραμικρό μου λέει, περιμένω τον σύζυγο να έρθει να με πάρει, πού μένετε να σας πάμε!
Της είπα ότι δεν θέλω να τους βγάλω από το δρόμο τους, αλλά επέμενε και όντως με πήγαν μέχρι την πόρτα του σπιτιού μου!

Οι γενικεύσεις είναι λάθος. Είναι σε τι ανθρώπους θα πέσεις. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί και δεν έχει να κάνει με τη χώρα ή τη φυλή.

8 ώρες πριν, mindreader είπε

Καταπληκτικό άρθρο, πάνω στο θέμα μας, από τον Νίκο Δήμου. Τόσο εύστοχο.

http://doncat.blogspot.com/2019/02/blog-post_24.html

Κρίμα για την ελληνικη πραγματικότητα πάντως.

Εγώ σε πολλά καταστήματα, που ουσιαστικά σε έχουν ανάγκη κιολας γιατί είσαι πελάτης και ζουν απο σένα, ουτε καν σε πολλα καταστηματα δεν εχω δει ευγενική συμπεριφορα.

Πας στο Γερμανό, και έχουν υφάκι που θυμίζει...ξυνίλα!

Πήγα στα admiral μια μέρα για κάτι άλλο, μου μιλούσαν (χωρις ίχνος ευγένειας, μονολεκτικά!), διχως καν να με κοιτουν....

Δυστυχως, δεν ειναι το μονο θεμα στο οποιο η χώρα μας είναι πραγματικά δράμα....

:(

Θεωρώ υπερβολικά τα όσα αναφέρει ο Δήμου.

Ναι υπάρχουν αγενείς, αλλά δεν είναι τόσο γενικό το φαινόμενο. 

Και το επεισόδιο με τον περιπτερά το βρίσκω υπερβολικό.
Δηλαδή ξέρεις κάποιον από μικρό παιδί και επειδή έλειψες ένα διάστημα στο εξωτερικό, επιστρέφεις και αρχίζεις να του μιλάς στον πληθυντικό?

Όσο για τους πωλητές, το πρόβλημα για μένα οφείλεται στο ότι η πλειοψηφία των πωλητών στην Ελλάδα θεωρεί ότι είναι μια προσωρινή δουλειά και δεν ενδιαφέρονται να είναι καλοί, αλλά ίσως και οι συνθήκες εργασίας να φταίνε, ίσως και οι εργοδότες που δεν ενδιαφέρονται να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους τους.

7 ώρες πριν, spyros007 είπε

Πρωφανως θα δυσκολευτής αλλα ο Ελληνας αν γνωριζει αγγλικα θα σε εξυπηρέτηση χωρίς να ξινίσει την μουρη του.

Πιθανόν να ξινίσει τη μούρη του γιατί τον διέκοψες από κάτι πιο ενδιαφέρον που έκανε!

Είναι σε τι άνθρωπο θα τύχεις. Αν είναι ευσυνείδητος υπάλληλος θα σε εξυπηρετήσει ακόμη και αν δεν είναι ο αρμόδιος.

Αν πέσεις όμως σε χαραμοφάη που βολεύτηκε και ξέρει ότι δεν τον κουνάει κανείς ό,τι κι αν κάνει, μπορεί να σου βγάλει την πίστη μέχρι να σε εξυπηρετήσει και αν θα σε εξυπηρετήσει!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...