whodatinsomniaK Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Και κάτι στα σοβαρά: οι Έλληνες είμαστε σωβινιστές, που χειροτερεύει όταν είμαστε στο εξωτερικό και κάτι πάει κάπως στραβά. Ο καθένας μας έχει τις εμπειρίες του. Έχοντας φίλους (όχι γνωστούς*) Γερμανούς, Ρώςους, β. Αμερικάνους μέχρι και Κινέζους στην Κίνα, αυτό που μπορώ να πω ειναι πως δεν υπάρχει κοινός τρόπος επικοινωνίας με όλους. Αν θες να αναπτύξεις προσωπικές σχέσεις, πρέπει να εισαι ιδιαίτερα ανοικτός χωρίς προκαταλήψεις για τη χώρα και τον πολιτισμό των "ξένων", όπως κι αυτοί άλλωστε. Με τη λογική, "εμεις έτσι κι αυτοί γιουβέτσι" δεν πρόκειται ποτέ να έχεις πραγματική σχέση με τον οποιοδηποτε. Και ειναι κρίμα βασικά, να εισαι απομονωμένος στην εθνική σου φούσκα σε μια ξένη χώρα. Ότι κάποιος ειναι ανοιχτός, δε σημαίνει πως αποδέχεται τα πάντα και διαγράφει την παιδεία του ή τις αρχές του ή την προέλευση του. Όσο για το φαρμακοπειο ατο Παρίσι, ειμαι σχεδον σιγουρος πως μίλαγε αγγλικά με την προφορά του. Μου εχει τύχει σε συνέδριο στη Γαλλία, που την πρώτη μέρα νόμιζα πως όλοι οι Γάλλοι σύνεδροι παρουςιαζαν γαλλικά... * πχ ήμουν κουμπάρος σε ρωσικό γάμο και λαμβάνω προςωπικό ημέηλ με φωτογραφίες απο την Κίνα από τα γενέθλια των παιδιών τους.
bluesattack Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 εχω έναν φίλο που εχει γύρω στους 50 αδελφούς .. Λιγοι.Μια δεν πιανουν μπροστα σε μια αμερικανικη κολλεγιακη...αδελφοτητα .
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 - Κοινωνία που και να πεθαίνεις δε θα σε βοηθήσει κανείς για εμένα δεν είναι κοινωνία ανθρώπων. Ίσως ούτε ζώων. Οι περισσότερες κεντροευρωπαικές και βορειοευρωπαικές χώρες είναι έτσι. Eννοεις σε επιπεδο οργανωσης νοσηλειας πχ, ή σε επιπεδο ανθρωπων? Γιατι οκ, το να πεσεις και να μη σε βοηθησει κανεις δεν ειναι και το πιο ομορφο πραγμα να σου συμβει, αλλα νομιζω πως το προτιμω απο το να τρεμεις να αρρωστησεις γιατι θα βρεις γιατρο να σε εξετασει μετα απο απειρο χρονο ξερωγω. Απλα επειδη το συνεκρινες με βορειοευρωπαικες χωρες, που ναι δεν ειναι προτυπο εγκαρδιοτητας σε ανθρωπινες σχεσεις (με βαση τα δικα μας δεδομενα παντα, κατατα στους ιδιους μια χαρα δουλευει το συστημα), ομως παρολο που αν πεθαινεις η κυρα Τασια απο διπλα δε θα σου φερει σουπα να φας, το κρατος θα εχει φροντισει να νοσηλευτεις με Χ προδιαγραφες. 1
Iris_89 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Και κάτι στα σοβαρά: οι Έλληνες είμαστε σωβινιστές, που χειροτερεύει όταν είμαστε στο εξωτερικό και κάτι πάει κάπως στραβά. Ο καθένας μας έχει τις εμπειρίες του. Έχοντας φίλους (όχι γνωστούς*) Γερμανούς, Ρώςους, β. Αμερικάνους μέχρι και Κινέζους στην Κίνα, αυτό που μπορώ να πω ειναι πως δεν υπάρχει κοινός τρόπος επικοινωνίας με όλους. Αν θες να αναπτύξεις προσωπικές σχέσεις, πρέπει να εισαι ιδιαίτερα ανοικτός χωρίς προκαταλήψεις για τη χώρα και τον πολιτισμό των "ξένων", όπως κι αυτοί άλλωστε. Με τη λογική, "εμεις έτσι κι αυτοί γιουβέτσι" δεν πρόκειται ποτέ να έχεις πραγματική σχέση με τον οποιοδηποτε. Και ειναι κρίμα βασικά, να εισαι απομονωμένος στην εθνική σου φούσκα σε μια ξένη χώρα. Ότι κάποιος ειναι ανοιχτός, δε σημαίνει πως αποδέχεται τα πάντα και διαγράφει την παιδεία του ή τις αρχές του ή την προέλευση του. Όσο για το φαρμακοπειο ατο Παρίσι, ειμαι σχεδον σιγουρος πως μίλαγε αγγλικά με την προφορά του. Μου εχει τύχει σε συνέδριο στη Γαλλία, που την πρώτη μέρα νόμιζα πως όλοι οι Γάλλοι σύνεδροι παρουςιαζαν γαλλικά... * πχ ήμουν κουμπάρος σε ρωσικό γάμο και λαμβάνω προςωπικό ημέηλ με φωτογραφίες απο την Κίνα από τα γενέθλια των παιδιών τους. Είμαι σίγουρη πως μίλαγε Γαλλικά, γνωρίζω μερικά για να καταλαβαίνω τι μου λέει.. Αλλά μόλις άρχισα τα Ελληνικά και έβγαλα και το 50αρικο, ξαφνικά μίλαγε καλά Αγγλικά. Ε οκ
φραμπάλα Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 13 χρονών γαϊδούρι τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή; Να καλέσουν για αεροδιακομιδή; Να γελάσουν να κάνουν έναν μορφασμό, ένα κάτι. Τι απάθεια είναι αυτή; Εσύ αν δεις στο έδαφος ένα δεκατριάχρονο, δεν θα τον ρωτήσεις έστω ένα:χτύπησες;;;;
alex_000 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Αν θες να αναπτύξεις προσωπικές σχέσεις, πρέπει να εισαι ιδιαίτερα ανοικτός χωρίς προκαταλήψεις για τη χώρα και τον πολιτισμό των "ξένων", Συμπεριλαμβανομένου του ότι κάποιοι πλένονται μια φορά κάθε δυο εβδομάδες και αλλάζουν ρούχα μια φορά τον μήνα, παρόλο που είναι middle / upper class financially.
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Να γελάσουν να κάνουν έναν μορφασμό, ένα κάτι. Τι απάθεια είναι αυτή; Εσύ αν δεις στο έδαφος ένα δεκατριάχρονο, δεν θα τον ρωτήσεις έστω ένα:χτύπησες;;;; Ελα πραγματικα, αν γελουσαν θα τους λεγαμε καφρους και γαιδουρια Παντως κι εγω δε θα τρελαινομουν αν εβλεπα ενα 13χρονο να πεφτει με το ποδηλατο εκτος αν αιμοραγουσε ξερωγω ή εκλαιγε. Σε φαση, 13χρονο ειναι το να πεφτει απο το ποδηλατο ειναι μερος της ηλικιακης του καταστασης. Επεσε, θα σηκωθει end of story. Αντικειμενικα παντως επειδη το περιεγραψες ως τραυματικη εμπειρια, στα ματια ενος 13χρονου τα παντα ειναι εν δυναμει τραυματικες εμπειριες. 1
whodatinsomniaK Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ειναι μονο από τη μία πλευρά. Γνωστοί μου μουσουλμάνοι στη Γερμανία απο το μπαγκλαντές, κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, πλενόντουσαν πολύ περιορισμένα . Ακόμα και άλλοι μουσουλμάνοι που χαμε στο γραφείο έκαναν μορφασμούς εξαιτίας των μυρωδικών. Ή κακομαθημένοι νεαροί που δεν έβαζαν πλυντήριο επειδή δεν ειναι αντρική δουλειά, επομένως μύριζαν. Προσωπικά, τους μίλαγα, αλλά φανερά δεν ήθελαν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον που ζούσαν (και οι περισσότεροι γύρισαν στις χώρες τους). Και Έλληνες να ήταν, αν δεν έκαναν μπάνιο, την ίδια αντίδραση θα είχα.
alex_000 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Sure αλλά ο Έλληνας που δεν πλένεται είναι ο τύπος στο στρατό που ήρθε από χωρίο 150 κατοίκων, είναι πολύ σπάνιο. Ο Γάλλος μπορεί να είναι παριζιάνος σχεδιαστής μόδας κτλ για άλλους λαούς. Είναι το πιο κοινό χαρακτηριστικό που βρίσκω σε ξένους λαούς που γνωρίζω. Πλένονται πολυ λιγότερο, για personal hygene, no comment. Αν ζεις κάπου που average θερμοκρασία όλο το χρόνο είναι 10 βαθμοί το καταλαβαίνεις λιγότερο. Αν ζεις κάπου πιο ζεστά τον ήπιες.
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Sure αλλά ο Έλληνας που δεν πλένεται είναι πολύ σπάνιο Σε προσκαλω σε μια υπεροχη βολτα με τον ΗΣΑΠ ενα οποιοδηποτε πρωινο. Θα αναθεωρησεις δυστυχως 1 2
Mau-Maus Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Σε προσκαλω σε μια υπεροχη βολτα με τον ΗΣΑΠ ενα οποιοδηποτε πρωινο. Θα αναθεωρησεις δυστυχως και πως θα ξεχωρίσεις την μυρωδιά του ενος ελληνα ανάμεσα στους 50 αλβανοπακιστανους που θα βρεις εκεί ?
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 και πως ξεχωριζεις την μυρωδια του ενος ελληνα αναμεσα στους 50 αλβανοπακιστανους που θα βρεις εκει ? Στεκεσαι διπλα του συνηθως. Και βασικα το βλεπεις στο μαλλι, στα νυχια, παντου. Δε λεω πως η πλειοηψηφια των ελληνων ειναι βρωμιαρηδες ε, μην τρελαθουμε, λεω απλως πως οι μπιχληδες δεν ειναι καθολου σπανιοι.
alex_000 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Σε προσκαλω σε μια υπεροχη βολτα με τον ΗΣΑΠ ενα οποιοδηποτε πρωινο. Θα αναθεωρησεις δυστυχως Το να στοιβάζεις 100 άτομα σε χώρο που χωράει 30, με θερμοκρασία 35 βαθμών δεν σημαίνει ότι δεν πλένονται. Δεν πλένομαι σημαίνει να έρθει ο άλλος πρωί δουλειά με το αυτοκίνητό του, να κάτσει στο γραφείο του και να μην μπορείς να μπεις καν μέσα στο γραφείο. 4
whodatinsomniaK Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μην κολλάτε στο παράδειγμα με τη μυρωδιά. Εγω ειμαι άθεος, ζώντας στον αμερικανικό θρησκόληπτο νότο, όπου μια κοινή ερώτηση ειναι "σε ποια εκκλησία πάω", αν την απαντούσα "ντόμπρα", το μονο που θα κατάφερνα θα ήταν να ειμαι δαχτυλοδεικτούμενος, με την ταμπέλα του αγενή, βλασφημου. Αντί αυτού, έλεγα πως δεν πάω σε ναούς. Θα μπορούσα εύκολα να αρχίσω τις ειρωνείες, αλλά ήταν επιλογή μου ο τόπος διαμονής μου, ποιο το νόημα να μαι ο μαλακας που πάει ανάποδα στο μονόδρομο ενώ μπορεί να τον αποφύγει τελείως; Οι φίλοι μου ξέρουν επακριβώς τις σκέψεις μου για τις θρησκείες, κάποιοι απο αυτούς πιστεύουν και ειναι τακτικοί σε χώρους προσευχής, άλλοι πιστεύουν στην ύπαρξη θεού αλλά δεν έχουν θρησκεία και με κάποιους έχουμε τις ίδιες απόψεις. Ο τρόπος που συζητάω το συγκεκριμένο θέμα εξαρτάται με ποιον συζητάω. Φανερά, για να θεωρώ κάποιον φίλο μου, έχουμε πολύ περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα και αλληλοσεβασμό για θέματα πιο σοβαρά απο τα θρησκευτικά παραμύθια (για μενα), πιστεύω (για αυτούς). Ορίστε τη μέση γη... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις