Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν φοβόμαστε κάτι τι πρέπει να κάνουμε; Να ζούμε στη μιζέρια του να αλλάζουμε τη ζωή μας, να αυτοκαταπιεζόμαστε για να μη το συναντήσουμε και να είμαστε ασφαλείς με αυτό τον τρόπο; Η να αντιμετωπίσουμε κατακέφαλα το φόβο και να αναμετρηθούμε μαζί του; Γιατί μπορεί να είναι ρίσκο, αλλά τι νόημα έχει να ζεις μια ζωή κρυμμένος στις σκιές; Φιλοσοφικό πιο πολύ το ερώτημα, αλλά σοβαρές απαντήσεις θα εκτιμηθούν. Δεν είμαι το τρολ της παρασκευής ή οποιασδήποτε άλλης ημέρας, ένα απλό τόπικ απλά ανοίγω οπότε μην αρχίσουν οι γνωστοί αργόσχολοι το μπάχαλο πάλι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν φοβόμαστε κάτι τι πρέπει να κάνουμε;

Ελπιδα και Προσευχη.

Vfm λυση,απο παντα.

Σα τη κοκα κολα ενα πραμα.

Καλο afterlife included!

FDwwluZ.jpg

Επεξ/σία από momotis
  • Like 2
Δημοσ.

Πάντως αν θέλετε όντως να το πάτε στα σοβαρά, πριν τις αναμετρήσεις και τα βιώματα, ορίστε τον φόβο.

Άλλο "φοβάμαι τι θα μου ξημερώσει μετά τις εκλογές", άλλο "φοβάμαι να μπω χωρίς προφυλακτικό" και άλλο "φοβάμαι επειδή είμαι σε στενό της Ομόνοιας 3 τη νύχτα".

• Like 3
Δημοσ.

εγώ κατέληξα ότι δεν υπάρχει λόγος να εκθέτεις τον εαυτό σου σ'αυτό που φοβάσαι.

Για παράδειγμα, εγώ φοβάμαι τους καρχαρίες, αλήθεια τους φοβάμαι

ε δε θα κανονίσω να πάω διακοπές στη Νότια Αφρική

Δημοσ.

εγώ κατέληξα ότι δεν υπάρχει λόγος να εκθέτεις τον εαυτό σου σ'αυτό που φοβάσαι.

Για παράδειγμα, εγώ φοβάμαι τους καρχαρίες, αλήθεια τους φοβάμαι

ε δε θα κανονίσω να πάω διακοπές στη Νότια Αφρική

Δεν είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που σου λέω. Γιατί ο φόβος για τους καρχαρίες εκτός και αν είσαι ψαράς στον Ειρηνικό δε σε εμποδίζει στη ζωή σου. Αλλά πχ να φοβάσαι το σκοτάδι είναι ένας φόβος που μπορει να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής σου. Η να φοβάσαι να οδηγήσεις και εξαιτίας του φόβου αυτού να μην οδηγήσεις ποτέ. Η να φοβάσαι μην γίνεις αντικείμενο σχολιασμού για κάποια επιλογή σου και να "κρύβεσαι". Πιο πολύ αναφερόμουν στο φόβο που μπορεί να νιώθει κάποιος που υφίσταται bullying παρά σε φόβο τύπου φοβάμαι τις αράχνες. 

Δημοσ.

Πιο πολύ αναφερόμουν στο φόβο που μπορεί να νιώθει κάποιος που υφίσταται bullying παρά σε φόβο τύπου φοβάμαι τις αράχνες. 

Τοτε το ερωτημα κακως το εθεσες ως "φιλοσοφικο" εξαρχης.

Δημοσ.

Όλοι μα όλοι έχουν φόβους! Το πρόβλημα είναι αν ο φόβος που έχεις είναι παράλογος και φτάνει σε σημείο να επηρεάζει αρνητικά την ζωή σου ή/και τους υπόλοιπους.

Τότε πρέπει να βρεις ένα τρόπο να τον ξεπεράσεις, μια λύση είναι να σκεφτείς αντικειμενικά και την κατάλληλη στιγμή με την κατάλληλη ψυχολογία να κανείς ωμά αυτό που φοβίζει. Άλλος τρόπος είναι να το κάνεις σταδιακά.

Αν θες γίνε πιο συγκεκριμένο για το τι σε απασχολεί..

Δημοσ.

Εγώ όταν ήμουν μαθητής 2-3 φορές είχε τύχει να με πλακώσουν κάτι καγκούρια.. όχι πολύ.. καναδυό έφαγα χωρίς λόγο, ούτε μετά μου είπαν κάτι από τα γνωστά που λένε (που συνήθως ή φυτό σε λένε ή gay, δεν μου απηύθυνη "κατηγορία). Από τότε αν τύχει να δω κάποιον που καγκουροφέρνει και περνάει από κοντά μου, στο πεζοδρόμιο πχ με πιάνει ένα σφίξιμο στο στομάχι, μπορεί και ταχυπαλμία. Βέβαια δε ξέρω πως θα αντιδρούσα αν μου έκαναν τώρα κάτι. Ή που θα έφευγα βιαστικά ή που θα έλεγα από μέσα μου τέρμα, όχι άλλο και θα έβγαζα όλο το θυμό που έχω μέσα μου. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...