Προς το περιεχόμενο

Το Facebook ετοιμάζει το Dislike κουμπί


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα από τα πιο παλιά αιτήματα των χρηστών του Facebook, αναμένεται να γίνει σύντομα πραγματικότητα σύμφωνα με τον πρόεδρο και συνιδρυτή της μεγαλύτερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, του Mark Zuckerberg.

Η πληροφορία έρχεται μέσα από την καθιερωμένη ώρα συνέντευξης στην οποία ο Zuckerberg απαντά σε ερωτήσεις μελών της υπηρεσίας, από ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι σε ερώτηση για το αν τελικά το Facebook, θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες να δηλώσουν την απέχθεια τους προς μια δημοσίευση εκτός του καθιερωμένου Like, ο Zuckerberg εξέπληξε το κοινό δηλώνοντας ότι σύντομα θα υπάρξει μια τέτοια δυνατότητα.

 

Ο λόγος σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Facebook που δεν έχει γινει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα, είναι ο φόβος κακής χρήσης του από τα μέλη, όπως στην ιστοσελίδα Reddit όπου τα μέλη εμπλέκονται σε έναν άτυπο πόλεμο ψήφων για δημοσιεύσεις, τη δημοτικότητα των οποίων ορίζει το πόσους ψήφους συγκεντρώνει. Ωστόσο η υλοποίηση του Facebook αναμένεται να έχει περισσότερο ως στόχο να εκφράσει την ενσυναίσθηση ή συναισθηματική ταύτιση του χρήστη με μια συγκεκριμένη δημοσίευση και όχι τόσο την διαφωνία του με το περιεχόμενό της. Ο Zuckerberg προσέθεσε επίσης ότι σκοπός του Facebook είναι να μη δημιουργήσει απλά ένα κουμπί άρνησης, αφού κάτι τέτοιο «δεν είναι καλό για τον κόσμο».

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα λειτουργία και για το πότε θα τη δούμε σε λειτουργία, δεν έγιναν γνωστές, αν και όλα δείχνουν ότι δε θα αργήσει.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ε ρε ποσες λυκο-φιλιες θα χαλασουν!

γιατι αλλο να μην κανεις Like και αλλο να κανεις dislike!

Το θέμα δεν είναι επί προσωπικού μεταξύ φίλων και γνωστών. Είναι ότι σελίδες τύπου David Avramidis θα εμφανίσουν επιτέλους την πραγματική τους εικόνα και με αποδείξεις.

  • Like 17
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το facebook εκανε και τη πιο χαλια κοπελα μοντελα,και τo quizdom τον πιο βλακα να δειχνει σαινι.

Ο αλλος εγραφε κατι αρνητικο που του συνεβει,και ολοι κανανε like.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα σοβαρα ? Πιστευετε οτι το dislike θα γινει ποτε πραγματηκοτητα? Και παλιοτερα ειχε βγει πολλες φορες η φιμη και τιποτα δεν εγινε. Το facebook θα χασει πολυ κοσμο αν βγει το dislike γιατι απλα τον ψαρευει με την εικονικη/ψηφιακη χαρα. Τα likes πλεον εχουν γινει μεσων να φτιχνεις την ψυχολογια σου. Εχει τις μαυρες του το καθε 15χρονο μπαινει FB βλεπει καμια 500αρια likes σε καθε ακυρο που ανεβαζει και ξαφνικα ανεβαινει και ψυχολογικα.. Και οχι μην πειτε οτι τα παραλεω το εχω δει με τα ματια μου αυτο. Σε αυτο λοιπον πονταρει το fb και μεχρι στιγμης το πετυχαινει απολυτα. Και φυσικα ισχυει για πολλες ηλικιες.

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλ@κία γιατί θα γίνει τρελή κατάχρησή του. Όταν είσαι αντίθετος με το περιεχόμενο μιας δημοσίευσης, είτε σχολιάζεις, είτε απέχεις. Dislike στο dislike, λοιπόν!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να το "προχωράει" ο κυρ Mark, κάτι άλλο θα έχει στον νου του... Δεν νομίζω να τον απασχολεί και ιδιαίτερα η μη ορθή χρήση του...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H τελικη υλοποιηση δεν θα ειναι σιγουρα οπως το φανταζεστε οτι π.χ  θα μπορειτε να κανετε dislike  σε γκομενα  που δεν σας εχει ουτε για φτυσιμο .Τσαμπα χαιρεστε επιδοξοι  haters  και μη.

Περιμενετε να το δειτε  ,αποκλειετε να μετατρεψουν το FB σε τυπου Reddit .

Eτσι και αλλιως εχει μειωθει αισθητα  ολη αυτη η σαβουρα που το εκραζε αλλα ειχε account για να βλεπει τι κανουν οι αλλοι ,διοτι με 5 like  που επαιρναν καταλαβαν το  ανωφελο του πραγματος , επισης ολοι αυτοι οι γραφικοι  με τα  ψευδωνυμα  και εμειναν κυριως οσοι το εχουν για τις χρησεις που προοριζεται . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα το φτιαξει και εχει πολυ δικιο να μην το φτιαξει... ισως εχει αλλη μορφη τυπου "Νο" , "Don't Agree" Κτλ

 

Αυτο που ειναι κουλο που δεν εχει φτιαξει ακομα ειναι το "Support" και βλεπεις το κουλο να θελει καποιος να συμπαρασταθει σε καποιον για καποιο κακο και να κανει λαηκ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανείς δεν διάβασε ολόκληρη την είδηση; Δεν θα βάλει αυτούσιο dislike button. Θα είναι κάτι που θα θυμίζει dislike. Απλά δεν θα έχει καθαρά αρνητική σημασία. Θα είναι ένα ειδικό button που θα χρησιμοποιείτε όταν το like δεν είναι και πολύ κατάλληλο (αρνητικές ειδήσεις, θάνατοι κτλ).

 

Τώρα πως θα υλοποιηθεί ακριβώς, ακόμα το ψάχνουν.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...