Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλημερα και φετος απο εδώ θα ηθελα τα φωτα σας!

Περσυ οπως σας ειπα εβαλα 1 κυβικο ντανιασμενο στην βαση αυτη που συζητουσαμε και περσυ, αλλα φετος ειπα να το φορτωσω με 300 κιλα παραπανω

δλδ να παρω 500 + 300 κιλα = 800 κιλα περιπου ντανιασμενα σε μηκος 3,50 μετρα.

Θα μου πεις δεν επεσε το μπαλκονι περσυ θες να το κανεις να πεσει φετος?

Απλα ζηταω την ταπεινη γνωμη σας....

Δημοσ.

Τα μπαλκόνια γενικά αντέχουν αρκετό βάρος αλλά με την προϋπόθεση της ομοιόμορφης κατανομής αυτού. Αν είναι συσσωρευμένο σ’ ένα σημείο τότε τα δεδομένα αλλάζουν.

Γενικά καλό είναι ν’ αποφεύγουμε να βάζουμε στα μπαλκόνια -ιδίως αν είναι παλιά- βαριά φορτία (μεγάλες κλιματιστικές μονάδες, τσιμεντένιες γλάστρες, κτλ).

Σαν γενική συμβουλή καλό είναι να τα βάλεις όσο πιο κοντά μπορείς στο τοίχο και αν μπορείς να μοιράσεις το βάρος.

Ακριβή απάντηση μπορεί να σου δώσει ένας μηχανικός με γνώση στατικής (πολιτικός – αρχιτέκτων)  αφού δει τα σχέδια της οικοδομής. Το μπαλκόνι δεν έπεσε αλλά ούτε έγινε και μεγάλος σεισμός!

Δημοσ.

Λοιπον παιδια,

Μιλησα με μηχανικό το σχέδιο αλλάζει ->

1 τονος στην αποθηκη / υπογειο και λίγα λιγα θα τα φαιρνω πανω.

Ξερετε καθολου καποιον ανοδυνο τροπο να κουβαλας ξυλα απο το υπογειο στον 3ο?????

περιπου ενα ξυλο για το τζακι ποσα γραμαρια ειναι? ξερει κανεις?

Δημοσ.

Με σκοινί και ένα κουβά? Πριν πας κάτω, θα το δέσεις στο κάγκελο και το υπόλοιπο σκοινί με τον κουβά στην άλλη άκρη θα το ρίξεις κάτω.

Εκτός αν έχεις ασανσέρ.

Δημοσ.

Εγώ για φέτος σκέφτομαι να πάρω ένα καρότσι τελάρων γι αυτή τη δουλειά. Βέβαια εγώ καίω ξυλομπρικέτες, όχι ξύλα, οπότε θα με βολέψει λόγω του ότι είναι ομοιόμορφα συσκευασμένα πακέτα και όχι "χύμα" κομμάτια με άλλο μέγεθος και σχήμα το καθένα.

Για αποθήκευση, επιλέγω συνδυασμό της αποθήκης και του μπαλκονιού. Αποθήκη τα πολλά, στο μπαλκόνι στοκ για καμιά 'βδομάδα. Μισό τόνο το θεωρώ πολύ για μπαλκόνι όταν εστιάζεται σε ένα σημείο. Μην βρεθεί το μπαλκόνι στο κεφάλι του από κάτω ρε παδί μου...

post-190405-0-46490300-1472911700_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον παιδια,

Μιλησα με μηχανικό το σχέδιο αλλάζει ->

1 τονος στην αποθηκη / υπογειο και λίγα λιγα θα τα φαιρνω πανω.

Ξερετε καθολου καποιον ανοδυνο τροπο να κουβαλας ξυλα απο το υπογειο στον 3ο?????

περιπου ενα ξυλο για το τζακι ποσα γραμαρια ειναι? ξερει κανεις?

1 τονος ξυλα στο υπογειο οικοδομης? Φαντάζομαι έχετε εγκατεστημένη πυροπροστασία στο υπογείο!

Κάτι αποθηκευσεις ποσοτήτων ξύλων σε μπαλκόνια και ταράτσα μου ακούγονται επίσης εξωγηίνα. Βάζεται σε κίνδυνο τα στατικα της οικοδομής... και οχι να μην ειστε τοσο σίγουροι για την κατασκευή τους. Οι δε ταράτσες... ειναι κοινοχρήστος χώρος. 

Καλός η κακός τα τζάκια στα διαμερίσμτα ειναι διακοσμητικής φύσης και δεν εχουν προβλεφθεί η αναλογες υποδομές.

Γνωμη μου... περιορίστε τα βάρη που βάζετε στα μπαλκόνια... λάβετε μέτρα για την πυρασφάλεια.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραιο αυτο το εργαλειο αδελφε μου αλλα ενα ενα σκαλοκατι θα ανεβαινεις με αυτο η εχεις ασανσερ???

Εγώ για φέτος σκέφτομαι να πάρω ένα καρότσι τελάρων γι αυτή τη δουλειά. Βέβαια εγώ καίω ξυλομπρικέτες, όχι ξύλα, οπότε θα με βολέψει λόγω του ότι είναι ομοιόμορφα συσκευασμένα πακέτα και όχι "χύμα" κομμάτια με άλλο μέγεθος και σχήμα το καθένα.

Για αποθήκευση, επιλέγω συνδυασμό της αποθήκης και του μπαλκονιού. Αποθήκη τα πολλά, στο μπαλκόνι στοκ για καμιά 'βδομάδα. Μισό τόνο το θεωρώ πολύ για μπαλκόνι όταν εστιάζεται σε ένα σημείο. Μην βρεθεί το μπαλκόνι στο κεφάλι του από κάτω ρε παδί μου...

attachicon.gif1414703456_EINHELL_2260112_1-800x600_0.jpg

Δημοσ.

Ωραιο αυτο το εργαλειο αδελφε μου αλλα ενα ενα σκαλοκατι θα ανεβαινεις με αυτο η εχεις ασανσερ???

Ασανσέρ εννοείται. Άμα ήταν να τ' ανεβάζω απ' τις σκάλες καλύτερα με τα χέρια! :P

Δημοσ.

εγω μονο σκαλες οποτε θα βρω μια λυση για σακουλες με τα χερια.....

Ασανσέρ εννοείται. Άμα ήταν να τ' ανεβάζω απ' τις σκάλες καλύτερα με τα χέρια! :P

Δημοσ.

Μενεται σε μεγαλοπολεις, δεν σας φτανει τοση μολυνση μου εχουμε, θελετε και αλλη επιβαρυνση και τόσο κακή! Αντε το γειτονα δεν το σκεφτεσται τον εαυτο σας και κυριως τα παιδια σας δεν τα σκεφτεσται που θα εισπνουν τα μονοξιδια, τα μικροσωματιδια και οτι αλλο βγαζει η καυση του ξυλου? Απο την μια λεμε θελουμε το καλυτερο και υγειηνοτερο για το παιδι μας αλλα δεν σκεφτομαστε οτι το πρωτο που χρειαζεται για να ζήσει ειναι ο αερας.

Συγνωμη αλλα τα τζακια δεν εχουν καμμια θεση στις πολεις, μονο στα χωρια !!! Μενω θεσ/νικη  και το χειμωνα που βγαινω στο μπαλκονι μυριζει λες και ειμαι στο μετροβο ή στο πηλιο. Η διαφορα ειναι οτι σε μια Χ εκταση του χωριου υπαρχουν 100 τζακια και στην πολη στην ιδια εκταση 10-20-30 φορες και παραπανω,  με την διαφορα οτι λογω της χαμηλης δομησης δεν εγκλωβίζεται ο καπνος και το ευρυτερο περιβαλλον μπορει να αντιπετωπιση την μολυνση αυτή και μια πηγη καπνου ειναι σε μεγαλυτερη αποσταση απο την αλλη.  Στη πολη τι γινεται με την ηδη επιβαρυμενη ατμοσφαιρα απο τα αυτοκινητα τα εργοστασια και την ανυπαρξια πρασίνου????

Τελικα, ο ειδικος φορος καταναλωσης δεν επρεπε να μπει  στα διαφορα καυσιμα αλλα στη καυσιμη ξυλια και οπως υπαρχουν τελη κλυκλοφοριας αναλογως των ρυπων για τα αυτοκινητα να υπαρχει τελος χρησης τζακιου και να ειναι τσουχτερο για οσουν μενουν σε αστικα κέντρα.

Δημοσ.

φιλε μου συμφωνω απολυτα με οσα λες.....

αλλα δυστυχως πρεπει να βρουμε και ενα τροπο να μην κρυωνουμε σε μια πολυκατοικια που δεν αναβουν καλοριφερ και πετρελαιο δεν παιζει - ρευμα φτανει στον θεο κλπ....

Μακαρι να μ ριχναν την τιμη στο πετρελαιο και θα σου λεγα εγω......

Μενεται σε μεγαλοπολεις, δεν σας φτανει τοση μολυνση μου εχουμε, θελετε και αλλη επιβαρυνση και τόσο κακή! Αντε το γειτονα δεν το σκεφτεσται τον εαυτο σας και κυριως τα παιδια σας δεν τα σκεφτεσται που θα εισπνουν τα μονοξιδια, τα μικροσωματιδια και οτι αλλο βγαζει η καυση του ξυλου? Απο την μια λεμε θελουμε το καλυτερο και υγειηνοτερο για το παιδι μας αλλα δεν σκεφτομαστε οτι το πρωτο που χρειαζεται για να ζήσει ειναι ο αερας.

Συγνωμη αλλα τα τζακια δεν εχουν καμμια θεση στις πολεις, μονο στα χωρια !!! Μενω θεσ/νικη  και το χειμωνα που βγαινω στο μπαλκονι μυριζει λες και ειμαι στο μετροβο ή στο πηλιο. Η διαφορα ειναι οτι σε μια Χ εκταση του χωριου υπαρχουν 100 τζακια και στην πολη στην ιδια εκταση 10-20-30 φορες και παραπανω,  με την διαφορα οτι λογω της χαμηλης δομησης δεν εγκλωβίζεται ο καπνος και το ευρυτερο περιβαλλον μπορει να αντιπετωπιση την μολυνση αυτή και μια πηγη καπνου ειναι σε μεγαλυτερη αποσταση απο την αλλη.  Στη πολη τι γινεται με την ηδη επιβαρυμενη ατμοσφαιρα απο τα αυτοκινητα τα εργοστασια και την ανυπαρξια πρασίνου????

Τελικα, ο ειδικος φορος καταναλωσης δεν επρεπε να μπει  στα διαφορα καυσιμα αλλα στη καυσιμη ξυλια και οπως υπαρχουν τελη κλυκλοφοριας αναλογως των ρυπων για τα αυτοκινητα να υπαρχει τελος χρησης τζακιου και να ειναι τσουχτερο για οσουν μενουν σε αστικα κέντρα.

Δημοσ.

Ναι, ενώ η καύση πετρελαίου με θείο παράγει... βιταμίνες. Το ξύλο είναι που μολύνει τον αέρα στις πόλεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...