garen Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Θα ηθελα τη βοηθεια σας για το πός να συνδλεσω μια ηλεκτρική κουζίνα.. εχω το καλώδιο που έχει 3 καλώδια καφε μπλέ και πράσινο-κιτρινο. αυτές είναι οι φώτο απο την κουζίνα..
masteripper Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Καλυτερα να μην το προσπαθήσεις αφού δεν καταλαβαίνεις το σχεδιάγραμμα... 1
Silverage Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Σου δείχνει ανάλογα τί τάση έχει το δίκτυο πώς να το συνδέσεις Εσύ θα πας σύμφωνα με την πάνω αριστερά εικόνα που λέει 230V. Φαντάζομαι τα 3 καλώδια θα πάνε στις τρύπες αριστερά και τα άλλα δεξιά. μην σε πάρω ακι στο λαιμό μου όμως.
garen Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Ξέρω έχω καταλάβει..απλά αυτό που δέν ξέρω είναι ποιο καλώδιο είναι το L και ποιό το N το καλώδιο γείωσης είναι το κιτρινο-πράσινο σωστά? Να πάρω σάν οδηγό αυτό εδώ? Σου δείχνει ανάλογα τί τάση έχει το δίκτυο πώς να το συνδέσειςΕσύ θα πας σύμφωνα με την πάνω αριστερά εικόνα που λέει 230V.Φαντάζομαι τα 3 καλώδια θα πάνε στις τρύπες αριστερά και τα άλλα δεξιά.μην σε πάρω ακι στο λαιμό μου όμως. τα 3 καλώδια στης τρύπες αριστερα? αφου αριστερα είναι γεφυρομένες όλες οι θέσεις.. 1 καλώδιο θα πάει αριστερά ένα πάνω δεξια και η γείωση κάτω δεξια. με βάση την παραπάνω φώτο το καφέ θα πάει αριστερά το μπλέ δεξιά πάνω και το κιτρινοπράσινο κάτω δεξια σωστα??
veteranos123 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Θα σου πρότεινα να φέρεις αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη. ΑΝ όμως επιμένεις να το κάνεις εσύ ΘΑ ΚΑΤΕΒΆΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΉΣ (η και τον γενικό καλύτερα), ΘΑ ΕΛΈΓΞΕΙΣ ΑΝ ΈΡΧΕΤΑΙ ΡΕΎΜΑ (καλό είναι με πολύμετρο να το κάνεις) και θα τα ενώσεις όπως σου έχω σημειώσει. ΔΕΝ θα πειράξεις τις γέφυρες (τα χρυσά σιδεράκια). Ότι κάνεις θα το κάνεις με δικιά σου ευθύνη και μόνο αν είσαι σίγουρος. Αλλά επιμένω δώσε ένα 20-25αρι σε ηλεκτρολόγο να στην συνδέσει εκείνος. ΤΑ 220volt είναι επικίνδυνη τάση και δεν σηκώνουν-συγχωρούν λάθη. Θα ακολουθήσεις το πρώτο σχεδιάγραμμα που έχει η κουζίνα σου που είναι για 220volt μονοφασικό. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 πρώτα θα έλεγα μη παίζεις με τα ρεύματα. Πιθανόν στην περίπτωση την δική σου σ' ενδιαφέρει το πρώτο σχέδιο (μονοφασικό) το οποίο δείχνει γεφυρώσεις οι οποίες απ' ότι βλέπω βρίσκονται στην θέση τους. Καλύτερα βάλε ακροδέκτες και σφίξε τα καλά. Αλλά ακόμα καλύτερα άσε μας να βγάλουμε το ψωμάκι μας ρε φίλε. Αλλά επιμένω δώσε ένα 20-25αρι σε ηλεκτρολόγο να στην συνδέσει εκείνος. Όποιος ζητήσει 25 ευρώ για τέτοια μαλακία θα πρέπει να εισπράξει σε κλωτσές
veteranos123 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 πρώτα θα έλεγα μη παίζεις με τα ρεύματα. Πιθανόν στην περίπτωση την δική σου σ' ενδιαφέρει το πρώτο σχέδιο (μονοφασικό) το οποίο δείχνει γεφυρώσεις οι οποίες απ' ότι βλέπω βρίσκονται στην θέση τους. Καλύτερα βάλε ακροδέκτες και σφίξε τα καλά. Αλλά ακόμα καλύτερα άσε μας να βγάλουμε το ψωμάκι μας ρε φίλε. Όποιος ζητήσει 25 ευρώ για τέτοια μαλακία θα πρέπει να εισπράξει σε κλωτσές Θα σου δώσω παράδειγμα. Πριν 2 χρόνια ήρθε ένας ηλεκτρολόγος να αλλάξει ένα ντουί στον κοινόχρηστο φωτισμό της πολυκατοικίας γιατί είχε λιώσει και βραχυκύκλωνε. 35€ χωρίς απόδειξη και άλλαξε ένα ντουί που το έφερε εκείνος.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 35 ευρώ μπορείς να χρεώσεις και μόνο για να βρεις την βλάβη, κάποια βλάβη τέλος πάντων. Το πρόβλημα είναι μάλλον πως δεν ειναι ένα επάγγελμα που πρόκειται ν' ανοίξει σαν να μιλάμε για κάποια σκοτεινή συντεχνία και όπως τα παρουσιάζουν τα πράγματα οι καραγκιοζοπαίχτες οι πολιτικοί. Αλλά το ότι είναι ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ εδώ και πολλά χρόνια και μπάζει από παντού! lolΟ κόσμος φωνάζει ηλεκτρολόγο κι έχει αμφιβολίες ακόμα και για το αν είναι όντως ηλεκτρολόγος. Κι έχουν δίκιο.
garen Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Εχει δίκιο ο Aigaias αλλα όπος είπωθηκε είναι λίγο τσιμπιμένοι.. Υπο άλες συνθήκες+καταστάσεις δέν θα το σκευτόμουν κάν..κατευθείαν ηλεκτρολόγο... Πρίν κάνα 3μηνο μου έπεσε ο γενικός απ'εξω στο ρολόι και σκάλωσα γιατι στο πίνακα δέν είχε πέσει κάποια ασφάλεια..με τα πολλά με τα λίγα πέρνω τήλ τον ηλεκτρολόγο (γνωστό) και πάμε έξω μαζί ανεβάζει την ασφάλεια και μου πέρνει 15 ευρο..δέν λέω οτι πήρε πολλά ισα ισα λίγα πήρα σε σχέση με αυτα που ακούω..αλλα γενικά ξενέρωσα ουτε απόδηξη ουτε τίποτα για μια κίνηση του χεριου να ανεβάσει το γενικό..εγώ στη θέση του θα έλεγα δώσε μου 5 ευρο για τη βενζίνα που ηρθα και σάν τώρα καλή ωρα που θέλω να συνδέσω τη κουζήνα να τον επερνα τηλ να ερχόνταν και ας επερνε και ενα 3οαρι υποχρεωση θα του είχα..αλλα τώρα δέν τον πέρνω και ηλεκτρολόγο να πάρω άλον θα έπερνα..στο κάτω κάτω γνωστός μου είναι..τες πα μόνος θα την βάλω..πτυχείο δέν έχω αλλά 5 πράματα ξέρω απο ηλεκτρολογικά.
veteranos123 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Εχει δίκιο ο Aigaias αλλα όπος είπωθηκε είναι λίγο τσιμπιμένοι.. Υπο άλες συνθήκες+καταστάσεις δέν θα το σκευτόμουν κάν..κατευθείαν ηλεκτρολόγο... Πρίν κάνα 3μηνο μου έπεσε ο γενικός απ'εξω στο ρολόι και σκάλωσα γιατι στο πίνακα δέν είχε πέσει κάποια ασφάλεια..με τα πολλά με τα λίγα πέρνω τήλ τον ηλεκτρολόγο (γνωστό) και πάμε έξω μαζί ανεβάζει την ασφάλεια και μου πέρνει 15 ευρο..δέν λέω οτι πήρε πολλά ισα ισα λίγα πήρα σε σχέση με αυτα που ακούω..αλλα γενικά ξενέρωσα ουτε απόδηξη ουτε τίποτα για μια κίνηση του χεριου να ανεβάσει το γενικό..εγώ στη θέση του θα έλεγα δώσε μου 5 ευρο για τη βενζίνα που ηρθα και σάν τώρα καλή ωρα που θέλω να συνδέσω τη κουζήνα να τον επερνα τηλ να ερχόνταν και ας επερνε και ενα 3οαρι υποχρεωση θα του είχα..αλλα τώρα δέν τον πέρνω και ηλεκτρολόγο να πάρω άλον θα έπερνα..στο κάτω κάτω γνωστός μου είναι..τες πα μόνος θα την βάλω..πτυχείο δέν έχω αλλά 5 πράματα ξέρω απο ηλεκτρολογικά. Ότι κανείς θα το κανείς με κατεβασμενη την ασφάλεια και με προσοχή. Οι συνδέσεις να είναι σφιχτές
Silverage Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Ξέρω έχω καταλάβει..απλά αυτό που δέν ξέρω είναι ποιο καλώδιο είναι το L και ποιό το N το καλώδιο γείωσης είναι το κιτρινο-πράσινο σωστά? Να πάρω σάν οδηγό αυτό εδώ? 18455434-An-electrical-cable-to-the-terminals-for-L-N-and-PE--Stock-Photo.jpg τα 3 καλώδια στης τρύπες αριστερα? αφου αριστερα είναι γεφυρομένες όλες οι θέσεις.. 1 καλώδιο θα πάει αριστερά ένα πάνω δεξια και η γείωση κάτω δεξια. με βάση την παραπάνω φώτο το καφέ θα πάει αριστερά το μπλέ δεξιά πάνω και το κιτρινοπράσινο κάτω δεξια σωστα?? Α, λάθος μου νόμιζα οτι ειχε πολλλα καλώδια, δεν φαινόταν και καλά η φώτο στο κινητό. Όπως τα λες βάλτα.
dollyyy19 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 garen,αν σε πειραξε που πηρε το 15αρι για να σηκωσει μια ασφαλεια,γιατι δεν το εκανες εσυ;5ευρω για την βενζινη,τον χρονο που ξοδιασε για σενα,να μην τον πληρωθει;ποιος εισαι;αντι να παιζει με το παιδι -εγγονι του,ηταν σε εσενα.στην χειροτερη,για χεσιμο να πηγαινε,θα το ευχαριστιοταν περισοτερο απο το να του κανει ο οποιοσδηποτε καψονια για 5 ευρω.για αυτο,κανε την συνδεσμολογια της κουζινας μονος σου,και ανελαβε το ρισκο μονος σου,να γλυτωσεις και το 20-30ευρω....... 1
status Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Θα σου πρότεινα να φέρεις αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη. ΑΝ όμως επιμένεις να το κάνεις εσύ ΘΑ ΚΑΤΕΒΆΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΉΣ (η και τον γενικό καλύτερα), ΘΑ ΕΛΈΓΞΕΙΣ ΑΝ ΈΡΧΕΤΑΙ ΡΕΎΜΑ (καλό είναι με πολύμετρο να το κάνεις) και θα τα ενώσεις όπως σου έχω σημειώσει. ΔΕΝ θα πειράξεις τις γέφυρες (τα χρυσά σιδεράκια). Ότι κάνεις θα το κάνεις με δικιά σου ευθύνη και μόνο αν είσαι σίγουρος. Αλλά επιμένω δώσε ένα 20-25αρι σε ηλεκτρολόγο να στην συνδέσει εκείνος. ΤΑ 220volt είναι επικίνδυνη τάση και δεν σηκώνουν-συγχωρούν λάθη. Θα ακολουθήσεις το πρώτο σχεδιάγραμμα που έχει η κουζίνα σου που είναι για 220volt μονοφασικό. (Και εάν είναι κατά ΚΕΗΕ; :Ρ) Quoted for emphasis, ΠΛΗΡΩΣΕ, ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ.
cococrops Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 1,2,3 ειναι γεφυρωμενα οποτε θα βαλεις στο δυο το καλωδιο της φασης το καφε δηλαδη(παλια ηταν και μαυρο) ακομα και σημερα τελος παντων, το 4,5 ειναι παλι γεφυρομενο οποτε θα βαλεις στο 5 το μπλε που ειναι το καλωδιο του ουδετερου!!και στο αλλο θα βαλεις το κιτρινο-πρασινο που ειναι το καλωδιο της γειωσεως!!ολα αυτα καντα με το γενικο ΚΛΕΙΣΤΟ και να τα σφιξεις καλα με το κατσαβιδι!!!!το πρωτο σχημα με τα 230 v χρησιμοποιεις αφου εινα μονοφασικη η παροχη σου!!! και προσεχε να ξαναβαλεις τις γεφυρες καλα(τα χρυσα εννοω)οταν θα ξεσφιξεις για να βαλεις τα καλωδια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα