Flaoutistas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Σε ποια χώρα είναι καλύτερα κάποιος να κάνει διδακτορικό (με μισθό εννοείται) σε βιολογία/ιατρική; Έχω ακούσει ότι είναι καλά στην Αγγλία και σε τίποτα σκανδιναβικές χώρες. Μου αρέσει επίσης η Γαλλία σαν επιλογή. Έχει κανείς εμπειρία;
sargus Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Εξαρτάται από το αντικείμενο. Αυτό πρέπει να σε νοιάζει. Που είναι καλά σαν αντικείμενο. Για να ρωτάς έτσι, υποθέτω ότι είσαι μικρός/μικρή. Μόλις πήρες πτυχίο; Όπως και να έχει στο διδακτορικό σε νοιάζουν τα παρακάτω πράγματα (με δεδομένο πάντα το μισθό-αν δεν είναι δεδομένος, τότε ίσως θα έπρεπε να είναι το πρώτο που σε νοιάζει) με τη σειρά που στα γράφω: 1. Επιβλέπων καθηγητής 2. Ινστιτούτο/Πανεπιστήμιο 3. Χώρα Εκτός από τις χώρες που είπες, γενικότερα πολύ καλά (ίσως καλύτερα) είναι κυρίως Ολλανδία και Ελβετία. Επίσης Καναδά και ΗΠΑ.
Flaoutistas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Εξαρτάται από το αντικείμενο. Αυτό πρέπει να σε νοιάζει. Που είναι καλά σαν αντικείμενο. Για να ρωτάς έτσι, υποθέτω ότι είσαι μικρός/μικρή. Μόλις πήρες πτυχίο; Όπως και να έχει στο διδακτορικό σε νοιάζουν τα παρακάτω πράγματα (με δεδομένο πάντα το μισθό-αν δεν είναι δεδομένος, τότε ίσως θα έπρεπε να είναι το πρώτο που σε νοιάζει) με τη σειρά που στα γράφω: 1. Επιβλέπων καθηγητής 2. Ινστιτούτο/Πανεπιστήμιο 3. Χώρα Εκτός από τις χώρες που είπες, γενικότερα πολύ καλά (ίσως καλύτερα) είναι κυρίως Ολλανδία και Ελβετία. Επίσης Καναδά και ΗΠΑ. Η αλήθεια ναι είναι ότι είμαι φρέσκος. Αλλά τον καθηγητή πως να ξέρω αν είναι καλός ή όχι; Και γενικά δε ξέρω πως να το ψάξω το θέμα. Και η Ολλανδία μου αρέσει αλλά μόνο αγγλικά και γαλλικά μιλάω.
sargus Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δε χρειάζεσαι κάτι πέρα από Αγγλικά για να κάνεις διδακτορικό σε οποιαδήποτε χώρα. Η γλώσσα της επιστήμης είναι τα Αγγλικά. (κρατάω μια πισινή για την Ιατρική γιατί είναι λίγο περίεργος χώρος με δικούς του κανόνες και δεν ξέρω τι παίζει). Όσον αφορά το που θα πας, φίλε μου, εδώ είναι όλο το ζουμί. Ψάξε, ρώτα. Συμφοιτητές σου, καθηγητές σου. Τι έχεις σπουδάσει; Συνήθως όλα αυτά τα ερωτήματα αυτολύνονται εαν κάνεις ένα μαστερ πρώτα. Από την άλλη, για κάποιους το μαστερ είναι χάσιμο χρόνου εάν μπορούν να κάνουν κατευθείαν διδακτορικό.
LongTom Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Πολύ αρπά κώλα τρόπος μου φαίνεται αυτός που ψάχνεις. Τέλος πάντων,πρέπει πρώτα να δεις ποιος και σε τι κάνει έρευνα στον τομέα που σε ενδιαφέρει,ποιο ίδρυμα είναι καλύτερα εξοπλισμένο για το θέμα που σε απασχολεί και μετά την χώρα και τα λεφτά. PhD για τα λεφτά δεν έκανε κανένας που ξέρω, και εάν πάει κάποιος για αυτό χάνει τον χρόνο του. Στην συντριπτική πλειοψηφία ένα MSc+2 χρόνια εμπειρίας σε βολεύουν πολύ καλύτερα από ότι ένα PhD(ή ένα BSc+4 χρόνια,ανάλογα που είσαι και τι ισχύει για τον τομέα σου). Κάποιος καθηγητής στην σχολή σου μπορεί να σε βοηθήσει στην διασύνδεση και να σε προτείνει κάποια πράγματα-άτομα,αλλά και εσύ να κοιτάς για citations στα paper που σε ενδιαφέρουν,ιδίως της τελευταίας πενταετίας, ώστε να σχηματίσεις μια πολύ βασική εικόνα του ποιος ασχολείται με τι και σε τι επίπεδο. Πάντως στο γειτονικό Ώρχους έχει πάρα πολύ δυνατό πανεπιστήμιο στο θέμα Bio-Med με πολύ μεγάλη διασύνδεση στην τοπική bio βιομηχανία που και αυτήν με την σειρά της είναι λίαν αναπτυγμένη.Τώρα τι ισχύει ακριβώς,με λεπτομέρειες εννοώ, και πόσα δίνουν δεν ξέρω.
Flaoutistas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Τώρα είμαι στη φάση του μεταπτυχιακού που το ξεκινάω απλά θέλω λίγο να αρχίσω να ψάχνω τη διαδικασία του διδακτορικού μη τα αποφασίσω όλα τελευταία στιγμή. Κάτι σε κυτταρική βιολογία με ενδιαφέρει. Θέλω να έχω μισθό όχι για να βγάζω πολλά λεφτά, απλά σε ξένη χώρα που θέλω να κάνω το διδακτορικό μου δε μπορώ να ζήσω άμα δε βγάζω δικά μου λεφτά.
LongTom Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Τώρα είμαι στη φάση του μεταπτυχιακού που το ξεκινάω απλά θέλω λίγο να αρχίσω να ψάχνω τη διαδικασία του διδακτορικού μη τα αποφασίσω όλα τελευταία στιγμή. Κάτι σε κυτταρική βιολογία με ενδιαφέρει. Θέλω να έχω μισθό όχι για να βγάζω πολλά λεφτά, απλά σε ξένη χώρα που θέλω να κάνω το διδακτορικό μου δε μπορώ να ζήσω άμα δε βγάζω δικά μου λεφτά. Κρίμα που ξεκίνησες τότε,Σκανδιναβία(και Δανία ειδικότερα) θα είχες βαρβάτο επίδομα εάν δούλευες part-time με το μεταπτυχιακό σου και 9 στα 10 θα σε έχωναν σε κάποιο research μέσα στο πανεπιστήμιο για την εν λόγω part-time δουλειά. Τέλος πάντων, πρέπει να δεις πρώτα τους καθηγητές σου για να σου πουν πέντε πράματα στο θέμα αυτό. Σίγουρα κάποιος θα έχει επαφές με ξένα πανεπιστήμια ή θα ξέρει κάποιον που θα μπορέσει να σε ενημερώσει περί αυτού.
Flaoutistas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Κρίμα που ξεκίνησες τότε,Σκανδιναβία(και Δανία ειδικότερα) θα είχες βαρβάτο επίδομα εάν δούλευες part-time με το μεταπτυχιακό σου και 9 στα 10 θα σε έχωναν σε κάποιο research μέσα στο πανεπιστήμιο για την εν λόγω part-time δουλειά. Τέλος πάντων, πρέπει να δεις πρώτα τους καθηγητές σου για να σου πουν πέντε πράματα στο θέμα αυτό. Σίγουρα κάποιος θα έχει επαφές με ξένα πανεπιστήμια ή θα ξέρει κάποιον που θα μπορέσει να σε ενημερώσει περί αυτού. Βασικά είμαι στις αιτήσεις των μεταπτυχιακών. Αν έβρισκα κάτι μπορώ να φύγω και αύριο που λέει ο λόγος αλλά δε ξέρω πως να το ψάξω και προτιμώ εδώ που νιώθω πιο σίγουρος.
LongTom Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά είμαι στις αιτήσεις των μεταπτυχιακών. Αν έβρισκα κάτι μπορώ να φύγω και αύριο που λέει ο λόγος αλλά δε ξέρω πως να το ψάξω και προτιμώ εδώ που νιώθω πιο σίγουρος. Υπάρχουν σάιτ όπως το mastersportal που σου βγάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων μεταπτυχιακών.Με λίγο ψάξιμο θα βρεις ότι θέλεις. Τώρα το σίγουρος είναι πολύ αφηρημένο,αλλά όπως αγαπάς.
groot Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Σε ποια χώρα είναι καλύτερα κάποιος να κάνει διδακτορικό (με μισθό εννοείται) σε βιολογία/ιατρική; Έχω ακούσει ότι είναι καλά στην Αγγλία και σε τίποτα σκανδιναβικές χώρες. Μου αρέσει επίσης η Γαλλία σαν επιλογή. Έχει κανείς εμπειρία; Στο διδακτορικό ΔΕΝ παίρνεις μισθό. ΔΕΝ είναι δουλειά με αμοιβή. Σε καμία χώρα, σε κανένα ίδρυμα. Αυτό που γίνεται είναι ότι το ίδρυμα/τμήμα έχει λεφτά για έρευνα, για κάτι πολύ συγκεκριμένο και τα δίνει σε μετά-διδακτορικούς και υπ. διδάκτορες για να υλοποιήσουν μέρος της έρευνας. Από το επόμενο μήνυμά σου, δηλαδή: Τώρα είμαι στη φάση του μεταπτυχιακού που το ξεκινάω απλά θέλω λίγο να αρχίσω να ψάχνω τη διαδικασία του διδακτορικού μη τα αποφασίσω όλα τελευταία στιγμή. Κάτι σε κυτταρική βιολογία με ενδιαφέρει. Θέλω να έχω μισθό όχι για να βγάζω πολλά λεφτά, απλά σε ξένη χώρα που θέλω να κάνω το διδακτορικό μου δε μπορώ να ζήσω άμα δε βγάζω δικά μου λεφτά. προσωπικά θα σου έλεγα να το αφήσεις. Να μην κάνεις. Καλύτερα να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και να βγεις στην αγορά εργασίας παρά να καθυστερήσεις προφασιζόμενος σπουδές. Με την νοοτροπία που φαίνεται ότι έχεις θα βάλεις μπελά στο κεφάλι σου. Η κατάληξη θα είναι (με μεγάλη πιθανότητα) να το παρατήσεις μετά από 4 χρόνια ή να βρίζεις το "σύστημα" και τους "κακούς καθηγητές".
Flaoutistas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι οκ παίζουμε με τις λέξεις. Πολλοί παίρνουν μισθό στο διδακτορικό τους και εγώ θέλω κάτι αντίστοιχο για να μπορέσω να ζήσω στο εξωτερικό όσο το κάνω. Δεν έχω κάποιο φόβο να βγω στην αγορά εργασίας, έχω ξαναδουλέψει εξάλλου. Και καλό θα ήταν να μη λες με αυτό το υφάκι καλύτερα να το παρατήσεις. Ζήτησα γνώμες για το πως είναι να κάνεις διδακτορικό έξω. Όχι για το αν θα πρέπει να κάνω διδακτορικό, είναι δικιά μου απόφαση.
LongTom Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Στο διδακτορικό ΔΕΝ παίρνεις μισθό. ΔΕΝ είναι δουλειά με αμοιβή. Σε καμία χώρα, σε κανένα ίδρυμα. Αυτό δεν ισχύει με την καμία,δεν ξέρω ποιος στο είπε,αλλά δεν ήξερε τίποτα από το θέμα... 1
NT1G Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Στο διδακτορικό ΔΕΝ παίρνεις μισθό. ΔΕΝ είναι δουλειά με αμοιβή. Σε καμία χώρα, σε κανένα ίδρυμα. Ολλανδία πληρώνουν, Γερμανία πληρώνουν, Αγγλία πληρώνουν (λίγο νομίζω), Δανία πληρώνουν, Φινλανδία πληρώνουν.. κ.τ.λ. 2
groot Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Κάποιος μπορεί να κάνει διδακτορικό χωρίς να πληρώνεται σε όλες τις χώρες που αναφέρθηκαν. Άρα, ΔΕΝ είναι εργασία επί πληρωμή. Το ότι υπάρχει είναι πολιτικής των ιδρυμάτων και δυνατοτήτων των καθηγητών. Πάει αυτό... Το ότι κάποιος πληρώνεται δεν λέει τίποτα. Το από πού έρχονται τα λεφτά είναι το θέμα. Εάν τα διαθέτει το uni ΣΕ ΟΛΟΥΣ όσους κάνουν διδακτορικό, ανεξαρτήτως αντικειμένου, τότε μπορεί κανείς να πει για εργασία. Αυτό όμως δεν γίνεται πουθενά σε αυτή την βαθμίδα. Πάει και αυτό... Από εκεί και πέρα, για όλα τα άλλα... Ό,τι να 'ναι. Τόσο για τον φίλο που καταλαβαίνει ύφος από γραπτά όσο και αυτούς που όχι μόνο φαίνεται πως δεν ξέρουν αλλά μέσα στην άγνοιά τους πιστεύουν ότι έχουν πιάσει τον παπά από τα αχαμνά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα