black_field Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω μια λάμπα LED αυτού του τύπου: Μου έπεσε κάτω και έσπασε το γυαλί. Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω έτσι χωρίς γυαλί ή είναι επικίνδυνο; Είναι καινούργια ρε γμτ, δεν την έχω βγάλει ούτε απ'τη συσκευασία ακόμα...
De@th L0rd Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω μια λάμπα LED αυτού του τύπου: Μου έπεσε κάτω και έσπασε το γυαλί. Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω έτσι χωρίς γυαλί ή είναι επικίνδυνο; Είναι καινούργια ρε γμτ, δεν την έχω βγάλει ούτε απ'τη συσκευασία ακόμα... Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις απλά η ποιότητα του φωτισμού θα είναι ψιλοχάλια. Θα κάνει δηλαδή σκιές που κουράζουν. Βάλτη σε κανένα διάδρομο ή αποθηκάκι. 1
Dare-Devil Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις απλά η ποιότητα του φωτισμού θα είναι ψιλοχάλια. Θα κάνει δηλαδή σκιές που κουράζουν. Βάλτη σε κανένα διάδρομο ή αποθηκάκι. Ναι απο όσο ξέρω το γυαλί έχει ως σκοπό την καλύτερη και σωστότερη διάχυση τους φωτός στον χώρο . 1
De@th L0rd Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Επίσης αν μπορείς βάλτο μέσα σε μια ανθεκτική σακούλα και σπάσε το υπόλειμμα του γυαλιού με ένα σφυράκι κ πέτα στα σκουπίδια. Μη βρεί κανένας στο φωτιστικό καμια φορά αν είναι χαμηλό και πηγαίνει για ράμματα. 1
haris013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 να ρωτήσω επειδή παράγγειλα led λάμπες να εξοπλίσω το σπίτι μου(κάποιες rgb με control, απίστευτο το τι βγάζει η philips) έπεσε το μάτι μου τυχαία σε κάποια άρθρα που ισχυρίζονται οτι ο led φωτισμός παράγει υπεριόδη ακτινοβολία και είναι επικύνδινος για το ανθρώπινο μάτι όταν αυτό εκτίθεται στο φως της λάμπας. ισχύει όντως ή είναι urbania? με έβαλε σε σκέψεις η όλη ιστορία.
gdriver Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 εξαρτάται τη μάρκα που θα βάλεις. υπάρχουν μαγαζιά στην ελλάδα που έχουν κάτι led εντελώς αγνώστου προελεύσεως. αυτές συνήθως είναι μέσα σε ένα κουτί που λες πως και εσύ το έφτιαχνες με τα χέρια σου και φυσικά ενώ δεν πρέπει να θερμαίνονται εντούτις μετά από καιρό ψιλολιώνουν οι κολλήσεις της. αν πάρεις επώνυμες όπως megaman που έχουν συγκεκριμένες ετικέτες από έξω με τις στάμπες τους και τις εγκρίσεις τους καθώς και σαφείς οδηγίες για τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας τότε είσαι ψιλοσίγουρος πως δεν "κινδυνεύεις" επίσης για την υπεριώδη αντινοβολία είχαν ενοχοποιηθεί και οι παλιότερες λάμπες οικονομίας αυτές που ήθελαν λίγο χρόνο να ζεσταθούν και να αποδώδουν υψηλό φως σε lumen.
haris013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Α μάλιστα αρα προτεινεις megaman ή να πάω σε Phillips? Μιλάμε για απλές λάμπες e27 χωρίς ιδιαιτερες απαιτήσεις μέχρι 5-6 ευρώ
nvel Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 οι λαμπτήρες LED είναι επικίνδυνοι όταν παράγουν υπερβολικό μπλε που δημιουργεί πρόβλημα σε μακροχρόνιες εκθέσεις ειδικά σε παιδιά, στο UV δεν υπάρχει θέμα αφού δεν χρησιμοποιείται στην παραγωγή φωτός όπως στους λαμπτήρες φθορισμού που και εκεί δημιουργεί πρόβλημα μόνο αν διαφύγει εκτός λαμπτήρα (που γενικά δεν συμβαίνει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα