eddie1996 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Αναρρωτιόμουν γιατί στην Ελλάδα έχουμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας στην Ευρώπη. Έχουμε έλλειψη διατροφικής παιδείας, είναι το κατοχικό σύνδρομο, είμαστε πιο λαίμαργοι εκ γενετής; Τι φταίει; Και πως διορθώνεται; Πχ θεωρώ απαράδεκτο ότι έχουμε μόνο μία ώρα γυμναστική την εβδομάδα στην τρίτη λυκείου. Εξίσου απαράδεκτο θεωρώ την έλλειψη σχετικού μαθήματος. Στην Γ λυκείου δεν είναι 1 φορά. Είναι 2.Τουλάχιστον στα ΓΕΛ. 1
kathytherion Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ειναι αρκετα κλασσικο φαινομενο, θυμαμαι περιεργα σκηνικα, πχ να ψωνιζει τοτε φιλη μου απο κυλικειο γυμναστικου συλλογου πατατακια σοκολατες χαμο μαυρο, να τα τρωει με βιασυνη και με το που ερχεται η μανα της να τν παρει να μας τα χαριζει γρηγορα γρηγορα, μην την παρει χαμπαρι οτι ειναι δικα της... Κι εμενα ηταν περιορισμενα πολλα σνακ και γλυκα στο σπιτι ( κυριως γιατι τα τρωγε ο αδερφος μου και τελειωναν γρηγορα και δε συμφερε/ δεν προλαβαιναμε να φαμε/ γινοντουσαν τσακωμοι και οταν επιασα χαρτζιλικι επαιρνα συχνα σοκολατες κ σνακ αλλα τα χορτασα γρηγορα.
andreapaog328 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν είναι το φαΐ. Είναι η έλλειψη άσκησης. εδω που τα λεμε η και ελληνικη κουζίνα είναι τιγκα στο λαδι και το γρασο. βαλε και ολα τα σκατολοιδια δε θελει και πολυ 3
kathytherion Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Στην Γ λυκείου δεν είναι 1 φορά. Είναι 2.Τουλάχιστον στα ΓΕΛ. Παντως εμεις μονο γυμναστικη δεν καναμε εκεινες τις ωρες εδω που τα λεμε η ελληνικη κουζίνα είναι τιγκα στο λαδι και το γρασο. βαλε και ολα τα σκατολοιδια δε θελει και πολυ Και πολυ ψωμι. Υπερβολικα πολυ ψωμι 1
Dinos_12345 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Νομίζω δεν είναι τι τρως αλλά τι καις. Με τρεις φορές γυμναστήριο την εβδομάδα, πέρσι τον αύγουστο έτρωγα με τον κολλητό μου 15 μέρες κρέπες, όλο το μήνα μέρα-παρά-μέρα δηλαδή. 1η Σεπτέμβρη λέω "του κερατά, δεν θα έχω πάρει κανένα 2κιλο με τόσο που τρώγαμε;" Τελικά έχασα 2 αντί να πάρω.
george_gr1 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Διατροφικη παιδεια. Για να προφυλαχθεις απο κατι, πρεπει να γνωριζεις πως δουλευει. Ενταξει, υπαρχει μια περιοδος στη ζωη μας που το ριχνουμε και λιγο εξω, αλλα σε γενικες γραμμες αν υπαρχει διατροφικη παιδεια θα το κοντρολαρεις απο μονος σου. Οσο για τα μωρα - παιδακια εχω δει μεγαλους να λενε "αδυνατο ειναι" και να λεω δε μπορει ρε πουστη μου μια χαρα ειναι το παιδι. Ή, ααα μια χαρα ειναι και να λεω μα καλα δε βλεπουν οτι το παιδακι ειναι παχυ?
johnkal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Για μένα φταίει ότι το "έτοιμο' φαγητό είναι πολύ φτηνό στην Ελλάδα οπότε γίνεται η εύκολη λύση. Ταυτόχρονα υπάρχουν κορυφαίες γεύσεις! Μία ποινικοποίηση των σουβλατζίδικων και μόνο θα έριχνε σίγουρα κατά πολύ το ποσοστό παχυσαρκίας.
Ison_ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Κάποιος να τα σταματήσει! Τρώνε τον αγλέορα
kathytherion Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Για μένα φταίει ότι το "έτοιμο' φαγητό είναι πολύ φτηνό στην Ελλάδα οπότε γίνεται η εύκολη λύση. Ταυτόχρονα υπάρχουν κορυφαίες γεύσεις! Μία ποινικοποίηση των σουβλατζίδικων και μόνο θα έριχνε σίγουρα κατά πολύ το ποσοστό παχυσαρκίας. Ενα τυλιχτο με πιτα απ ολα χωρις πατατα νομιζω ειναι μια καλη εναλλακτικη γευματος αν εισαι εκτος σπιτιου.Δεν ειναι απολυτα υγιεινο, αλλα παιρνεις μια επαρκη ποσοτητα μακροθρεπτικων συστατικων χωρις να φορτωνεσαι μεγαλη σαβουρα. Μεγαλυτερη ζημια κανουν τα αναψυκτικα, η μεγαλη ποσοτητα λιπαρου υδατανθρακα( βλ. Club sandwich με πατατες ή πατατακια-κρουασαν κλπ) και τα γλυκα σνακ-μπισκοτα. Στο γυμνασιο ειχα νορμαλ βαρος και χοληστερινη στα υψη γιατι αντι για μεσημεριανο ετρωγα cheetos σοκολατες κ μπισκοτοειδη. Ο λογος ηταν πως δεν ανοιγε κανενα σουβλατζιδικο το μεσημερι κ επρεπε να φαω κατι το μεσημερι...
LiquidTroll Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Η υπερφαγία είναι λιγάκι στο DNA του Έλληνα. Πχ. όταν σπουδαζα Αγγλία , πήγε η μάνα μου στο σουπερ μάρκετ , και έπαθε πλάκα με τις Αγγλίδες. Η μάνα μου είχε γεμίσει ένα ολοκληρο καρότσι , και οι Αγγλίδες πέρνανε ένα φαγητό για τα μικροκύματα . Ούτε ψωμί , ούτε ντομάτες και σαλάτες , ούτε 3 φαγητά κάθε φορά. Το έβλεπα και στους Αγγλους , εμείς μαγειρεύαμε μακαρόνια , με τυρί ή κιμά , σαλάτες κλπ , δηλαδή ένα τραπέζι φουλ , και αυτοί τρώγανε μια πλαστική μαλακία στα μικροκύματα. 1
Flaoutistas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Η υπερφαγία είναι λιγάκι στο DNA του Έλληνα. Πχ. όταν σπουδαζα Αγγλία , πήγε η μάνα μου στο σουπερ μάρκετ , και έπαθε πλάκα με τις Αγγλίδες. Η μάνα μου είχε γεμίσει ένα ολοκληρο καρότσι , και οι Αγγλίδες πέρνανε ένα φαγητό για τα μικροκύματα . Ούτε ψωμί , ούτε ντομάτες και σαλάτες , ούτε 3 φαγητά κάθε φορά. Το έβλεπα και στους Αγγλους , εμείς μαγειρεύαμε μακαρόνια , με τυρί ή κιμά , σαλάτες κλπ , δηλαδή ένα τραπέζι φουλ , και αυτοί τρώγανε μια πλαστική μαλακία στα μικροκύματα. Και αυτό όμως δεν είναι καλό. Εξάλλου και η Αγγλία δεν τα πάει καθόλου καλά σε αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να τρώμε σωστά. Όχι να αγοράζουμε έτοιμα φαγητά αμφιβόλου ποιότητας. 2
Muchacho Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικα θα πρεπει να αναφερθουμε στον ξεπεσμο της Ελληνικης κοινωνιας των τελευταιων δεκαετιων.Και επειδη το συγκεκριμενο κομματι εχει αμεσα σχεση με την πολιτικη,την νοοτροπια του Ελληνα αλλα και την γενικη κατασταση που επικρατει μεχρι και σημερα καλυτερα να το αφησουμε στην ακρη...
doubtful Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Η υπερφαγία είναι λιγάκι στο DNA του Έλληνα. Πχ. όταν σπουδαζα Αγγλία , πήγε η μάνα μου στο σουπερ μάρκετ , και έπαθε πλάκα με τις Αγγλίδες. Η μάνα μου είχε γεμίσει ένα ολοκληρο καρότσι , και οι Αγγλίδες πέρνανε ένα φαγητό για τα μικροκύματα . Ούτε ψωμί , ούτε ντομάτες και σαλάτες , ούτε 3 φαγητά κάθε φορά. Το έβλεπα και στους Αγγλους , εμείς μαγειρεύαμε μακαρόνια , με τυρί ή κιμά , σαλάτες κλπ , δηλαδή ένα τραπέζι φουλ , και αυτοί τρώγανε μια πλαστική μαλακία στα μικροκύματα. στο DNA λεει......
bluesattack Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Και διαφοροι αλλοι λογοι που μπορει να μοιαζουν δευτερευοντες αλλα δεν ειναι..Πχ ποσες ωρες διαβαζει ενα παιδι στο σπιτι , για φροντιστηρια κλπ, αυτο ειναι καθιστικη ζωη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα