Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι δύσκολο να αγαπήσεις ένα τόπο περισσότερο από τον τόπο που κατάγεσαι γι' αυτό η απελπισία της Αθήνας προέρχεται από την γκριζάδα των κατοίκων της που σε ποσοστό 99% δεν έχουν κανένα αληθινό δεσμό με το μέρος με την διαφορά ότι οι Ισραηλινοί έποικοι στην λωρίδα της Γάζας δεν περιμένουν να φτάσει 15Αυγουστός για να την κοπανήσουν με κάθε μέσον άρον-άρον μέσα σε επιφωνήματα ανακούφισης. Αλλά όλοι το χωριό τους το αγαπούν. Μέχρι ευτυχίας. Από στρατηγικής απόψεως η πρόθεση των τότε κυβερνήσεων να συγκεντρώσουν την μισή Ελλάδα σε μία πόλη είναι ότι πιο ηλίθιο μπορείς να φανταστείς, ασχέτως αν έφερε καλά οικονομικά αποτελέσματα. 
Πάντως κακώς έχει συνδεθεί η άθληση με το κάψιμο θερμίδων και ενίοτε αυτό προβάλλεται ως μόδα της εποχής και μιμητισμός. Η άθληση είναι τρόπος ζωής. Χοντρός ή αδύνατος, νέος ή γέρος, καπνιστής ή όχι, το βασικό είναι να υπάρχει διάθεση για παιχνίδι. Γεννιέσαι έτσι και πεθαίνεις έτσι. Δεν έχει σχέση με θερμίδες εκτός αν έχεις συμβόλαιο με ομάδα και μετρητά. Γενικά έναν άνθρωπο τον κάνει όμορφο η συμπεριφορά του κι όχι τα κιλά του.    

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

wtf τελεία jpg

Κατατά η άθληση ακόμα και σαν μόδα γιατί να μας χαλάει; Η μόδα εξ ορισμού δεν είναι προβλημα, είναι ένδειξη της ποιότητας πολιτισμού. Αλλο η μόδα των mcDonalds και των σουβλακερί, και άλλο η μόδα της άθλησης.

Δημοσ.

Κόβεις το ψωμί, μειώνεις τη ποσότητα του φαγητού στο μισό, μειώνεις το λάδι και αφήνεις όση σαλάτα έμεινε για βραδινό. Επίσης προσθέτεις μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης στο βραδινό μαζί με τη σαλάτα. Στο ενδιάμεσο τρως και ένα φρούτο. Άμα το έκαναν όλοι αυτό, δεν θα είχαμε τόσο μεγάλα ποσοστά παχυσαρκίας.

προφανως δεν εχω προβλημα με την ιδια την σαλατα οσο με την ολη υπερβολη συν οτι δεν αντεχω να τρωω μπαγιατικη σαλατα εστω και μισης μερας. στο σπιτι μου αν ειναι να φτιαξω σαλατα θα φτιαξω μονο οσο ξερω οτι θα φαω εκεινη την ωρα. το ιδιο ισχυει και με ολα τα φαγητα. 

επισης δεν αναφερθηκαν πουθενα οι σπαταλες που κανουν τα εστιατορια, σερβιρουν μεριδες  που κανονικα ειναι για δυο ατομα μονο και μονο για να δικαιλογησουν τα 15 ευρω το burger. οσο πανε οι μεριδες μεγαλωνουν παντου, ειτε ειναι φαγητο ειτε ειναι ροφημα, πας να παρεις εναν ΑΠΛΟ καφε απο τα starbucks και ο μικρος ειναι οσο 5 καφεδες μαζι, δλδ ελεος, φαντασουν τι θερμιδες εχουν δλδ οι «καφεδες-παστες» που σερβιρουν. 

• Like 1
Δημοσ.

προφανως δεν εχω προβλημα με την ιδια την σαλατα οσο με την ολη υπερβολη συν οτι δεν αντεχω να τρωω μπαγιατικη σαλατα εστω και μισης μερας. στο σπιτι μου αν ειναι να φτιαξω σαλατα θα φτιαξω μονο οσο ξερω οτι θα φαω εκεινη την ωρα. το ιδιο ισχυει και με ολα τα φαγητα. 

επισης δεν αναφερθηκαν πουθενα οι σπαταλες που κανουν τα εστιατορια, σερβιρουν μεριδες  που κανονικα ειναι για δυο ατομα μονο και μονο για να δικαιλογησουν τα 15 ευρω το burger. οσο πανε οι μεριδες μεγαλωνουν παντου, ειτε ειναι φαγητο ειτε ειναι ροφημα, πας να παρεις εναν ΑΠΛΟ καφε απο τα starbucks και ο μικρος ειναι οσο 5 καφεδες μαζι, δλδ ελεος, φαντασουν τι θερμιδες εχουν δλδ οι «καφεδες-παστες» που σερβιρουν. 

σε ποιον πλανήτη;

Δημοσ.

Νομίζω δικαιολογίες είναι αυτά...αν το θέλεις παντού βρίσκεις χώρο και τρόπο

Αλλά συνήθως προτιμάμε τις εύκολες λύσεις, θα ξεσπάσουμε στο φαΐ και στο ποτό πχ, όχι στο τρέξιμο και στα βάρη...

Αν θεωρει καποιος οτι τα παρκα, οι πεζοδρομοι,οι ποδηλατοδρομοι,οι αθλητικες εγκαταστασεις , τα ολυμπιακα κτιρια ειναι δικαιολογιες  πασο.Εξαλλου μιλησα για κουλτουρα  ,αλλιως θα μιλαγα για προγραμμα εκγυμνασης (οπου προφανως οποιος θελει ασχολειται )

Δημοσ.

Αν θεωρει καποιος οτι τα παρκα, οι πεζοδρομοι,οι ποδηλατοδρομοι,οι αθλητικες εγκαταστασεις , τα ολυμπιακα κτιρια ειναι δικαιολογιες  πασο.Εξαλλου μιλησα για κουλτουρα  ,αλλιως θα μιλαγα για προγραμμα εκγυμνασης (οπου προφανως οποιος θελει ασχολειται )

Εντάξει ρε συ, όλο και κάτι έχουμε! Ανοιχτά γηπεδάκια μπάσκετ, κάποιους ποδηλατόδρομους, κολυμβητήρια, μπόλικα 5χ5 κλπ

Δημοσ.

σε ποιον πλανήτη;

στην γη, δεν ξερω αν εχεις βγει προσφατα για φαγητο για να καταλαβεις τι ενωω, υπαρχουν και μελετες που το αποδεικνυουν

Δημοσ.

Παγκόσμιο είναι, αλλά στην Ελλάδα έχουμε τα πρωτεία στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά. Όλη αυτή η γενιά κατα πάσα πιθανότητα θα δημιουργήσει υπέρβαρους και παχύσαρκους ενηλίκους. Επίσης δημιουργούνται προβλήματα στη μετέπειτα ενήλικη ζωή όταν κάποιο παιδί είναι παχύσαρκο ή υπέρβαρο, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας.

Aπό το πρώτο λινκ του πoστ:

''The OECD pegs Greece’s bulging waistlines to its draconian austerity measures, which have led to tightened household budgets. With less cash for healthy fruits and vegetables (and all that olive oil), Greek families are turning to inexpensive processed and prepackaged meals.''

Δεν σχολιάζω το σχόλιο περί λιτότητας του άρθρου, πάντως το ότι πρέπει σώνει και ντε να δώσεις πολλά λεφτά προκειμένου να τραφείς σωστά, δεν το πιστεύω σε καμία περίπτωση.

Και αυτή είναι μια άποψη που ακούω από πολλούς, αλλά το μόνο που ακούω πραγματικά είναι: ''βαριέμαι να ψωνίζω, μαγειρεύω, πλένω-κόβω σαλάτες, σιγά μην κοιτάξω τώρα τι συστατικά περιέχει το ένα και το άλλο, και να κοιτάξω μήπως θα καταλάβω κιόλας, άσε που όταν τρώω νιώθω καλά και πόσες απολαύσεις μου έχουν μείνει με όσα συμβαίνουν γύρω.''

Γενικώς, αμάθεια πάνω στο θέμα της διατροφής, εδραιωμένες συνήθειες από μικρή ηλικία, ψυχολογικά αίτια με το φαγητό να λειτουργεί ως υποκατάστατο και μια μαγκιά του Έλληνα που θεωρεί πως αυτός ξέρει καλύτερα από όλους τους γιατρούς, διαιτολόγους κτλ, όπως και η κλασική τάση του να κοροϊδεύει ότι δεν ξέρει και δεν κατανοεί. 

Δημοσ.

Κακώς. Η σαλάτα και δεν παχαίνει και είναι πολύ ωφέλιμη.

Κι εγω λατρευω τις σαλατες αλλα αν την κοψεις και την αφησεις μερικες ωρες γινεται χαλια και δεν μπορω να τη φαω. Το καλυτερο ειναι να κοβεις οση σαλατα σκοπευεις να φας, και οση μεινει μπορει να μπει σε ομελετα ή σε σαλτσα μακαρονιου( το κανα φοιτητρια )

Νομίζω δικαιολογίες είναι αυτά...αν το θέλεις παντού βρίσκεις χώρο και τρόπο

Αλλά συνήθως προτιμάμε τις εύκολες λύσεις, θα ξεσπάσουμε στο φαΐ και στο ποτό πχ, όχι στο τρέξιμο και στα βάρη...

Αν εχεις θεληση ολα γινονται αλλα εχει σημασια να σε προδιαθετει ο χωρος και οι συνθηκες, γιατι ειναι πολυ ευκολο να αποθαρρυνθεις απο το στοχο σου οταν μεγαλωσες μια ζωη καθισμενος και αποφασιζεις να αλλαξεις συνηθειες. Το μυστικο εδω ειναι να υπαρχουν backup plans οταν τα πραγματ πηγαινουν στραβα, πχ, αν ηθελες να πας για τρεξιμο και επιασε βροχη, βαζεις στο dvd μια ταινια και κανεις επιτοπιο με βαρακια.

Το ζητημα της θελησης ειναι πολυ σημαντικο για να το αγνοουμε, και παιζει μεγαλο ρολο και στη διατροφη του ανθρπωπου που προσπαθει να τη διορθωσει κι ερχεται συνεχεια αντιμετωπος με πειρασμους.

Το χω δει κι εγω σε καποια εστιατορια και ταχυφαγεια και γι αυτο συνηθως μοιραζομαι το φαγητο μου και αν πεινασω κι αλλο παιρνω κ κατι ακομη.

• Like 1
Δημοσ.

Μια από τα ίδια και εγώ. Μικρός πάντα στο σπίτι υπήρχε προμήθεια σε γαριδάκια για μια εβδομάδα. Σαν παιδί ήθελα και τις τάπες οπότε κάθε μέρα άνοιγα και από ένα τουλάχιστον σακούλι, για να μην πω για τις μερίδες του μεσημεριανού και τις ψωμάρες που κατέβαζα. Κατάντησα στην 5η-6η δημοτικού να είμαι σαν γουρουνάκι. Στο Γυμνάσιο ψήλωσα και έστρωσε λίγο η κατάσταση. Από τότε, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν ήμουν ποτέ αδύνατος, ή που είχα λίγη κοιλίτσα κυρίως ή που με έλεγες και χοντρούλη. Όχι βούδας όμως. Αυτή η κατάσταση μου δημιούργησε κόμπλεξ του στυλ έτσι θα είμαι πάντα. Ότι το σώμα μου έχει πάρει αυτήν την στροφή και δεν αλλάζει και δεν προσπαθούσα να κάνω κάτι να το αλλάξω και από μόνος μου παρά το ότι έπαιζα αρκετό τένις. Ευτυχώς, τώρα με το γυμναστήριο 2 χρόνια και το περιστασιακό τρεξιματάκι έχει βελτιωθεί κατά πολύ η κατάσταση και αρχίζω να με βλέπω με άλλο μάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Μια από τα ίδια και εγώ. Μικρός πάντα στο σπίτι υπήρχε προμήθεια σε γαριδάκια για μια εβδομάδα. Σαν παιδί ήθελα και τις τάπες οπότε κάθε μέρα άνοιγα και από ένα τουλάχιστον σακούλι, για να μην πω για τις μερίδες του μεσημεριανού και τις ψωμάρες που κατέβαζα. Κατάντησα στην 5η-6η δημοτικού να είμαι σαν γουρουνάκι. Στο Γυμνάσιο ψήλωσα και έστρωσε λίγο η κατάσταση. Από τότε, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν ήμουν ποτέ αδύνατος, ή που είχα λίγη κοιλίτσα κυρίως ή που με έλεγες και χοντρούλη. Όχι βούδας όμως. Αυτή η κατάσταση μου δημιούργησε κόμπλεξ του στυλ έτσι θα είμαι πάντα. Ότι το σώμα μου έχει πάρει αυτήν την στροφή και δεν αλλάζει και δεν προσπαθούσα να κάνω κάτι να το αλλάξω και από μόνος μου παρά το ότι έπαιζα αρκετό τένις. Ευτυχώς, τώρα με το γυμναστήριο 2 χρόνια και το περιστασιακό τρεξιματάκι έχει βελτιωθεί κατά πολύ η κατάσταση και αρχίζω να με βλέπω με άλλο μάτι.

Ειναι επενδυση το γυμναστηριο για το σωμα, αρκει να μην το αφησεις.

Κι εγω εχω μια οικογενεια με ταση για παχος και παντα υπηρχε προσοχη να μην ξεφυγω πολυ γιατι με υγιεινο τροπο ζωης ακομη, εξχα λιγο λιπος παραπανω απο οτι οι γυρω μου ( μπορει να φταινε 1002 γι αυτο ) και ειχα παραιτηθει πιο παλια γιατι με την προσπαθεια που εκανα θα πρεπε να χω σωματαρα, και τα ψωμακια που μ ενοχλουσαν δεν ελεγαν να φυγουν. Παιζει μεγαλο ρολο το γονιδιο αλλα σε ενα μεγαλο βαθμο μπορεις να το ελεγχεις. Και ειναι αλλιως να χεις 2 κιλα παραπανω κι αλλιως να χεις 20.

• Moderators
Δημοσ.

Ειναι επενδυση το γυμναστηριο για το σωμα, αρκει να μην το αφησεις.

Κι εγω εχω μια οικογενεια με ταση για παχος και παντα υπηρχε προσοχη να μην ξεφυγω πολυ γιατι με υγιεινο τροπο ζωης ακομη, εξχα λιγο λιπος παραπανω απο οτι οι γυρω μου ( μπορει να φταινε 1002 γι αυτο ) και ειχα παραιτηθει πιο παλια γιατι με την προσπαθεια που εκανα θα πρεπε να χω σωματαρα, και τα ψωμακια που μ ενοχλουσαν δεν ελεγαν να φυγουν. Παιζει μεγαλο ρολο το γονιδιο αλλα σε ενα μεγαλο βαθμο μπορεις να το ελεγχεις. Και ειναι αλλιως να χεις 2 κιλα παραπανω κι αλλιως να χεις 20.

το οτι τρως υγιεινα και γυμναζεσαι δεν σημαινει οτι θα κανεις και σωματαρα! Βασικα για να το πω λιγο καλυτερα! Ειμαι σιγουρος οτι αν αμας πεις τι εκανες και τι ετρωγες θα μπορεσουμε να σου βρουμε καμποσα λαθη. Γενικα στο κομματι της γυμναστικης-διατροφης υπαρχουν καποια πραγματακια που πρεπει να κανεις ωστε να δεις καλυτερα αποτελεσματα και να παρεις το βελτιτστο. 

Πχ κατι που το εβλεπα παααααρα πολυ στην ελλαδα απο ατομα 40+ που πανε χρονια γυμναστηριο μετα την προπονηση πχ δεν ετρωγαν κατι ή ετρωγαν ενα μηλο ή μια μπαρα δημητριακων! ΑΥτο σημαινει οτι η ωρα που περασαν στο γυμναστηριο σε ενα μεγαλο βαθμο εχει παει χαμενη γιατι δεν δινουν στον οργανισμο τους αυτα που χρειαζεται για να αναπτυχθει! Θυμαμαι πχ ο αλλος μου ελεγε οτι ετρωγε μια φορα μονο το βραδυ γιατι δεν προλαβαινε! Εγω του ειπα απορω πως μπορεις και κανεις προπονηση

Δημοσ.

το οτι τρως υγιεινα και γυμναζεσαι δεν σημαινει οτι θα κανεις και σωματαρα! Βασικα για να το πω λιγο καλυτερα! Ειμαι σιγουρος οτι αν αμας πεις τι εκανες και τι ετρωγες θα μπορεσουμε να σου βρουμε καμποσα λαθη. Γενικα στο κομματι της γυμναστικης-διατροφης υπαρχουν καποια πραγματακια που πρεπει να κανεις ωστε να δεις καλυτερα αποτελεσματα και να παρεις το βελτιτστο. 

Πχ κατι που το εβλεπα παααααρα πολυ στην ελλαδα απο ατομα 40+ που πανε χρονια γυμναστηριο μετα την προπονηση πχ δεν ετρωγαν κατι ή ετρωγαν ενα μηλο ή μια μπαρα δημητριακων! ΑΥτο σημαινει οτι η ωρα που περασαν στο γυμναστηριο σε ενα μεγαλο βαθμο εχει παει χαμενη γιατι δεν δινουν στον οργανισμο τους αυτα που χρειαζεται για να αναπτυχθει! Θυμαμαι πχ ο αλλος μου ελεγε οτι ετρωγε μια φορα μονο το βραδυ γιατι δεν προλαβαινε! Εγω του ειπα απορω πως μπορεις και κανεις προπονηση

Ειχα υψηλες απαιτησεις απο την εμφανιση μου τοτε, ειχα κοψει τα γλυκα σχεδον μαχαιρι, υδατανθρακες ετρωγα ολικης φρουτα και σαλατες, καθε γευμα μου φροντιζα να χει λιγη πρωτεινη για να με πιανει περισσοτερη ωρα, απο διατροφη πιστευω ηταν μια χαρα απλα δεν εκανα 5 γευματα την ημερα λογω προγραμματος.γυμναστηριο πηγαινα 3-4 φορες την εβδομαδα κι εκανα ομαδικα, διαδρομο/ελλειπτικο και οργανα με βαρη, και ολα αυτα για να διατηρω ενα ποσοστο λιπους 25% το οποιο δεν ελεγε να πεσει. Το σωμα μου σαν εικονα ηταν σαν της britney spears τωρα που χει παρει λιγο κ εχει λιγη κοιλιτσα, και υπηρξε μια αγανακτηση γιατι εβλεπα φιλες μου να κατεβαζουν οτι υπαρχει και να χουν γραμμωση και κορμαρα ( δεν υπηρχε θεμα ζηλιας απλα ηθελα να τελειοποιησω το σωμα μου και δεν μπορουσα).

Τωρα που εμεινα 1,5 χρονο εκτος λογω αλλεπαλληλων setbacks και δικης μου μαλ....ιας εκτιμω το σωμα που ειχα τοτε και προσπαθω να το ξαναφερω σε εκεινα τα επιπεδα( εβαλα 8 κιλα σε 1 χρονο )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...