Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι λίγα χρόνια πριν  τα 30...(το είπα και ανατρίχιασα) και δουλεύω σε μια μεγάλη εταιρεία πωλήσεων στον χώρο της πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών κλπ.

Μετά τα δύο χρόνια μπορώ να πώ ότι έχει επέλθει κούραση... και επίσης βλέπω στον ευατό μου ότι δεν μου αρέσει αυτό που κάνω πια(Στην δουλειά μπήκα για την ανάγκη από την δουλειά).

Ασχολούμαι με υπολογιστές από την ηλικία των 16... έχω δουλέψει σαν τεχνικός και την κάνω παράλληλα τώρα με την κύρια δουλειά τώρα σαν έξτρα λεφτά.

Σκεφτόμουν να αρχίσω μόνος μου και να ασχοληθώ και με την επισκευή κινητών/tablet μιας και στις μέρες μας έχουνε πολύ ζήτηση.

Έχω ασχοληθεί μόνος μου με αρκετές Linux διανομές(debian,archlinux, centos,fedora), στήσιμο server παραμετροποίηση . Γενικότερα ότι έχει σχέση με υπολογιστές και μπορώ να βάλω τα χέρια μου το κάνω.

Σκεφτόμουν για έξω απλά δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι να ρίξω μια μαύρη πέτρα πίσω μου και να φύγω(έχω σπίτι που μένω και αμάξι).

Οποιαδήποτε γνώμη δεκτή.

Δημοσ.

Κι εγώ για κάτι τέτοιες βλακείες δεν έφευγα όταν μπορούσα...έχω σπίτι μωρέ, που να πάω αλλού δεν θα ξέρω κανέναν, κλπ.

Επειδή το έχω απωθημένο, θα πω να φύγεις.

• Like 2
Δημοσ.

Κάτσε βρε idomenea.. Δεν είναι τόσο εύκολο να το λες, πόσο μάλλον να γίνει στην πράξη.

Δεν ξέρουμε αν και τι πιστοποιήσεις έχει -όχι πτυχίο- γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς μετράνε, ειδικά αν οδεύει σαν τεχνικός δικτύων κτλ.

Από και πέρα... Προσωπικά, θα σου έλεγα να τα ζυγίσεις πολύ καλά όλα, τι έχεις και τι πραγματικά θες και να κάνεις αυτό που θες. Σίγουρα πάντως στη θέση σου θα σκεφτόμουν πολύ το εξωτερικό.

Δημοσ.

μην το κουνήσεις απο εκει που είσαι ουτε για αστείο  , παίζει σοβαρά η πιθανότητα αυριο να χτυπάς  το κεφαλι σου στον τοίχο , να ψάχνεις για  δουλειά κ να μην βρίσκεις  ! 

καντο παράλληλα  , δούλεψε περισσότερο , ποτέ κ σε καμία περίπτωση όμως μην αφήσεις την δουλειά σου στο φλου ..

• Like 2
Δημοσ.

TS αν δεν έχεις πτυχίο, δύσκολο για εξωτερικό.

(θα σου φανεί παράξενο αλλά: δεν είναι αργά να αποκτήσεις)

Μην είσαι απόλυτη. Ειδικά για IT και για Αγγλία που ξέρω, αν έχεις αυτά που θέλουν, είτε σε εργασιακή εμπειρία αλλά και με τις εκάστοτε πιστοποιήσεις, δεν κοιτάνε τόσο το πτυχίο. Δεν επικρατεί εκεί η πτυχιολαγνεία που υπάρχει εδώ.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια εχω πτυχιο απο τει (μηχανικης η/υ) αν και να πω την μαυρη μου αληθεια δεν εχει πολυ σημασια γτ στην τωρινη δουλεια που ειμαι με πηρανε λογω ευρυτερων γνωσεων στον τομεα της πληροφορικης (hardware based). Δηλαδη ξερω και αλλους ποτ εχουν τελειωσει αλλα δεν τους ενδιαφερει το αντικειμενο. <br><br>

Θα ητανε καλη ιδεα να φτιαξω καρτουλες προσωπικες για να δινω σε γνωστους κλπ να διευρυνω λιγο τον κυκλο μου ?

Επισης, το εψαχνα για πιστοποιησεις για comptia a+ και ccna κλπ αλλα δεν ξερω πως θα βρω χρονο με το προγραμμα που εχω στην δουλεια(δεν ειναι σταθερο ποτε).

Δημοσ.

Αν έχεις εμπειρία σε σοβαρές επειχειρήσεις και ένα σωστό βιογραφικό δε νομίζω να παίζουν ρόλο τα πτυχία.

Πολλοί συνάδελφοί μου είναι χωρίς πτυχίο.

Ίσως να ήταν καλύτερο να βάλεις στο βιογραφικό ότι μένεις στη πόλη που ψάχνεις δουλειά.

Αυτό θα το έκανα αν δε είχα πολύ δυνατή προϋπηρεσία.

Βέβαια δε πρόκειται να σου πληρώσουν τα αεροπορικά αν το κάνεις αυτό.

Δημοσ.

Μην είσαι απόλυτη. Ειδικά για IT και για Αγγλία που ξέρω, αν έχεις αυτά που θέλουν, είτε σε εργασιακή εμπειρία αλλά και με τις εκάστοτε πιστοποιήσεις, δεν κοιτάνε τόσο το πτυχίο. Δεν επικρατεί εκεί η πτυχιολαγνεία που υπάρχει εδώ.

Λονδίνο γνώρισα άτομο από Καναδά που δεν είχε πτυχίο και δούλευε ως project manager

Και μια άλλη έρευνα που είχε πάρει το μάτι μου, έδειχνε ότι στις δυτικές χώρες είναι πιο πιθανόν κάποιος να βρει μια χαρά δουλειά (από άποψη εισοδήματος) χωρίς πτυχίο

Από την άλλη, κάποιες χώρες (Ασία μεριά) είναι πιο πτυχιολάτρες

Δημοσ.

Λονδίνο γνώρισα άτομο από Καναδά που δεν είχε πτυχίο και δούλευε ως project manager

Και μια άλλη έρευνα που είχε πάρει το μάτι μου, έδειχνε ότι στις δυτικές χώρες είναι πιο πιθανόν κάποιος να βρει μια χαρά δουλειά (από άποψη εισοδήματος) χωρίς πτυχίο

Από την άλλη, κάποιες χώρες (Ασία μεριά) είναι πιο πτυχιολάτρες

Γι' αυτό δίνω έμφαση στην προϋπηρεσία και τα skills παρά στα πτυχία, τουλάχιστον για Αγγλία. Αν κάνεις αυτό που θέλουν καλά, είσαι σε καλό δρόμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...