zio10 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μην είσαι σίγουρος σε αυτά. Και την περίοδο που είχε καταργηθεί ο νόμος για το άσυλο δεν είδα κάτι ιδιαίτερο ως προς την καταπολέμιση του φαινομένου των καταλήψεων από τις αρχές. Θυμάμαι το 2006 στις μεγάλες καταλήψεις για τον νόμο πλαίσιο της Γιαννάκου, είχαν κλείσει τις σχολές και κάθε εβδομάδα έκαναν γενικές συνελεύσεις για να αποφασιστεί αν θα ανοίξει η σχολή, στις περισσότερες σχολές τότε πλειοψηφούσαν οι απόψεις των αριστερών παρατάξεων και δεν άνοιγαν, ε λοιπόν το πρόβλημα που υπήρχε σε εμας ήταν οτι οι πκσιτες κνιτες και άλλοι έφερναν αναρχικούς και ξένα άτομα στα αμφιθέατρα όταν διεξαγόντουσαν οι ΓΣ και πάντα πλειοψηφούσαν έναντι των άλλων και τους αποδοκίμαζαν. Εννοώ να μην υπάρχει το "άσυλο" πραγματικά, όχι στα χαρτιά ή να χρειάζεται να περάσει από 100 εγκρίσεις και πρυτάνεις για να γίνει μια επέμβαση. Σε οποιαδήποτε παρανομία άμεση επέμβαση όπως θα γινόταν σε οποιοδήποτε χώρο
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Νομίζω την τελευταία φορά δεν χρειαζόταν έγκριση από πρύτανη, παλαιότερα που υπήρχε το άσυλο για να εισέλθει η αστυνομία στην σχολή έπρεπε να λάβει έγκριση από τον πρύτανη.
zio10 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Νομίζω την τελευταία φορά δεν χρειαζόταν έγκριση από πρύτανη, παλαιότερα που υπήρχε το άσυλο για να εισέλθει η αστυνομία στην σχολή έπρεπε να λάβει έγκριση από τον πρύτανη. Πάλι κάπου πρέπει να κολλούσε...εκτός κι αν δεν το κάνουν συχνά για να μην εξαγριώσουν κι άλλο αυτούς που το υποστηρίζουν, δεν ξέρω!
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Οι πρώτες κομματικές παρατάξεις άρχισαν να μπαίνουν από το ΄50 στα πανεπιστήμια και απέκτησαν διάφορα προνόμοια ως προς την διαχείριση των χώρων στις σχολές με τα τραπεζάκια και τα σχετικά υπο την ανοχή πρυτανικών αρχών, αφού μπήκανε όλοι στο τέλος έρχονται και οι αναρχικοί με την λογική οτι παρατάξεις με όλες τις πολιτικές ιδεολογίες βρίσκονται μέσα τότε ας μπούμε και εμείς που δεν πρεσβεύουμε τίποτα.... 1
Dinos_12345 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ ανέβηκα μόνιμα πάνω, θα πάω τη δευτέρα να δω. Μου είπαν ότι θα ανοίξει αλλά δεν ξέρουν αν θα κάνουμε μάθημα. Άλλο, κάποιος είπε να λέμε ευχαριστώ σε αυτούς που "μπουρδελοποίησαν" τις σχολές; Really? Γιαυτό βγαίνουν γενιές και γενιές φοιτητών που δεν ξέρουν τι τους γίνεται γύρω από το αντικείμενο, να λέμε ευχαριστώ για αυτό; Που δεν υπάρχει ανταγωνισμός για να μας κάνει να προσπαθούμε να βελτιωθούμε; Που δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάπτυξη στις καινοτομίες στην χώρα μας και δεν υπάρχει κανένας με φιλοδοξίες για να κάνει κάτι πρωτοποριακό; Ευχαριστώ λοιπόν που μας γαμησατε Εσείς τα ρεμαλια που κάνατε τα πανεπιστήμια όπως είναι, και ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου επιβεβαιώσατε ότι το να φύγω από αυτή την χώρα είναι η καλύτερη επιλογή.
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ ανέβηκα μόνιμα πάνω, θα πάω τη δευτέρα να δω. Μου είπαν ότι θα ανοίξει αλλά δεν ξέρουν αν θα κάνουμε μάθημα. Άλλο, κάποιος είπε να λέμε ευχαριστώ σε αυτούς που "μπουρδελοποίησαν" τις σχολές; Really? Γιαυτό βγαίνουν γενιές και γενιές φοιτητών που δεν ξέρουν τι τους γίνεται γύρω από το αντικείμενο, να λέμε ευχαριστώ για αυτό; Αν θες την γνώμη μου κυρίως κρίνοντας από το τι γινόταν στην σχολή μου, δεν φταίει ούτε η σχολή ούτε οι παρατάξεις και άλλοι παράγοντες επειδή υπάρχουν φοιτητές που δεν ενδιαφέρονται για το αντικείμενο και δεν διαβάζουν. Το 40-50% των ατόμων του έτους μου δεν ενδιαφερόταν για τίποτα και δεν πατούσε στην σχολή, μετά έβριζε το σύστημα επειδή δεν μπορούσε να περάσει τα μαθήματα, άλλοι τα παράτησαν και τελείως. Όσο για τις παρατάξεις συμφωνώ οτι τα έχουν κάνει μπάχαλο, αλλά ξέρεις τι είναι αυτό που μου την σπάει, οτι και εμείς τους βρίζαμε τότε, αλλά μετά ένα αρκετά μεγάλο μέρος του φοιτητικού σώματος πήγαινε και τους ψήφιζε επειδή ο δαπίτης και ο πασπίτης έφερνε θέματα από παλιές εξεταστικές, λυμμένα τεστάκια από τα εργαστήρια, σημειώσεις για τον ρέμπελο φοιτητή που χάζευε στις καφετέριες και βαριόταν να πάει στο μάθημα, ο πκσιτης που έκλεινε την σχολή την ημέρα που έπρεπε να παραδωθεί εργασία αλλά δεν την είχε κάνει ο άλλος οπότε τον συνέφερε αυτό αντι να τρώει κράξιμο από τον καθηγητή ή να πάρει 0. Και από αυτά δεν εξαιρώ και τον εαυτό μου. Δυο τρόποι για μένα υπάρχουν για να φύγουν οι παρατάξεις, είτε να έρθει μια χούντα (αυτό δεν το θέλω) είτε να απομονωθούν πλήρως από τους φοιτητές, να δείξουν οτι δεν ις έχουν ανάγκη και να μην ψηφίζει κανένας. Δεν βλέπω να γίνεται ούτε το 2ο όμως. Ελπίζω οι επόμενες γενιές εισαχθέντων να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα καλύτερα σκεφτόμενοι το κοινό καλό και οχι την πάρτυ του ο καθένας και το συμφέρον του. 3
Basiliseven Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Στο θέμα να πάς εξωτερικό δεν αμφιβάλω ότι ίσως να είναι η καλύτερη λύση αν έχεις το ρευστό.Δυστηχώς είναι στην κουλτούρα κάποιον ατόμων να απαξιώνουν οτιδήποτε δεν τους ενδιαφέρει και για αυτό είμαστε έτσι όπως είμαστε με αποτέλεσμα να φεύγουν άτομα απο εδώ ή να προτιμάνε ιδιωτική εκπαίδευση Προσωπικα εκτός απο αυτά που αναφέρει πολύ σωστά ο απο πάνω με εκνευρίζουν υπερβολικά και τα εξής Άτομα που περνάνε όλα τα μαθήματα με σκονάκια και κινητά με pdf ανα χείρας ή απλά πάνε τουαλέτα και στο τέλος γράφουν καλύτερα ακόμα και απο αυτόν που ξεκωλιάστηκε στο διάβασμα,κομματόσκυλα περνάνε by default ενώ δεν γράφουν ούτε καν και γενικά άτομα που σε κάνουν να ξενερώνεις με την ίδια τη σχολή που δεν τους έχει πετάξει έξω . Γενικά πολλές σχολές αξίζουν με τα χίλια,αν είναι ανοιχτές πάντα , και σίγουρα βγάζουν αξιόλογα άτομα που ασχολούνται και απο μόνα τους οπότε είναι λίγο και στον άνθρωπο,αν θέλει να μάθει θα μάθει.Ποιά είναι η λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα;;;Για άλλη μια φορά υπομονή να φάμε όλο αυτό το bullying επειδή τα κακομαθημένα έχουν το πάνω χέρι... Bonus ιστορία αν και λίγο άσχετη Θυμάμαι όταν ήμουν τρίτη λυκείου που έδινα πανελλήνιες οι δικοί μου δέν είχαν λεφτά για φροντιστηρια και λοιπά ,έτσι πήγαινα στην πρόσθετη στήριξη του λυκείου για μαθηματικά και φυσική.'Οταν είχε γίνει το περιστατικό με τον Αλέξη που τον πυροβολήσαν,δεν λέω να του συμπαρασταθούμε και λοιπά,αλλά κλείσαν το λύκειο για σχεδόν 1 μήνα,ε λοιπόν κανείς δεν νοιάστηκε που δεν γινόντουσαν μαθήματα επειδή όλοι πηγαίναν φροντηστήρια(αγάπη για άλλη μια φορά στος αναρχικούς).Πάντα όταν κλείνουν τα δημόσια,τα ιδιωτικά κάνουν πάρτι.Προσωπικά αντε ας μου πούνε τώρα οι αναρχικοί ότι νοιαστήκαν ποτέ για το καλό το δικό μου/μας απο τότε μέχρι τώρα.Σχολεία και σχολές δεν τα κλείνουμε ποτέ για κανέναν ακόμα και αν τα θέλει ανοιχτά μόνο ένα άτομο
Dinos_12345 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Στο θέμα να πάς εξωτερικό δεν αμφιβάλω ότι ίσως να είναι η καλύτερη λύση αν έχεις το ρευστό.Δυστηχώς είναι στην κουλτούρα κάποιον ατόμων να απαξιώνουν οτιδήποτε δεν τους ενδιαφέρει και για αυτό είμαστε έτσι όπως είμαστε με αποτέλεσμα να φεύγουν άτομα απο εδώ ή να προτιμάνε ιδιωτική εκπαίδευση Προσωπικα εκτός απο αυτά που αναφέρει πολύ σωστά ο απο πάνω με εκνευρίζουν υπερβολικά και τα εξής Άτομα που περνάνε όλα τα μαθήματα με σκονάκια και κινητά με pdf ανα χείρας ή απλά πάνε τουαλέτα και στο τέλος γράφουν καλύτερα ακόμα και απο αυτόν που ξεκωλιάστηκε στο διάβασμα,κομματόσκυλα περνάνε by default ενώ δεν γράφουν ούτε καν και γενικά άτομα που σε κάνουν να ξενερώνεις με την ίδια τη σχολή που δεν τους έχει πετάξει έξω . Γενικά πολλές σχολές αξίζουν με τα χίλια,αν είναι ανοιχτές πάντα , και σίγουρα βγάζουν αξιόλογα άτομα που ασχολούνται και απο μόνα τους οπότε είναι λίγο και στον άνθρωπο,αν θέλει να μάθει θα μάθει.Ποιά είναι η λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα;;;Για άλλη μια φορά υπομονή να φάμε όλο αυτό το bullying επειδή τα κακομαθημένα έχουν το πάνω χέρι... Bonus ιστορία αν και λίγο άσχετη Θυμάμαι όταν ήμουν τρίτη λυκείου που έδινα πανελλήνιες οι δικοί μου δέν είχαν λεφτά για φροντιστηρια και λοιπά ,έτσι πήγαινα στην πρόσθετη στήριξη του λυκείου για μαθηματικά και φυσική.'Οταν είχε γίνει το περιστατικό με τον Αλέξη που τον πυροβολήσαν,δεν λέω να του συμπαρασταθούμε και λοιπά,αλλά κλείσαν το λύκειο για σχεδόν 1 μήνα,ε λοιπόν κανείς δεν νοιάστηκε που δεν γινόντουσαν μαθήματα επειδή όλοι πηγαίναν φροντηστήρια(αγάπη για άλλη μια φορά στος αναρχικούς).Πάντα όταν κλείνουν τα δημόσια,τα ιδιωτικά κάνουν πάρτι.Προσωπικά αντε ας μου πούνε τώρα οι αναρχικοί ότι νοιαστήκαν ποτέ για το καλό το δικό μου/μας απο τότε μέχρι τώρα.Σχολεία και σχολές δεν τα κλείνουμε ποτέ για κανέναν ακόμα και αν τα θέλει ανοιχτά μόνο ένα άτομο Current status?
Basiliseven Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Current status? Αν εννοείς σχολή κλπ προηγούμενη σελίδα το έγραψα αλλα να κάνω μια παράθεση [ Και εγώ στο Τει αθήνας είμαι μηχανικών πληροφορικής και μπαίνω στο 5ο και τελευταίο έτος για εμένα(επιτέλους) ] Μου έχουν μείνει πρακτικά πτυχιακη πρακτικη και 2-3 θεωρίες μπορείς να πείς οτι θα παω για πτυχιο λογικά φέτος αν δεν πάω πρώτα στρατό να ξεμπερδεύω και με αυτόν
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Προσωπικά αντε ας μου πούνε τώρα οι αναρχικοί ότι νοιαστήκαν ποτέ για το καλό το δικό μου/μας απο τότε μέχρι τώρα.Σχολεία και σχολές δεν τα κλείνουμε ποτέ για κανέναν ακόμα και αν τα θέλει ανοιχτά μόνο ένα άτομο Έχω μιλήσει με αντιεξουσιαστή και μου έχει πει οτι δεν τον ενδιαφέρουν οι στόχοι των άλλων και ας κλείσουν και 5 χρόνια οι σχολές. Ξέρεις είχε ένα δίκιο υπο την έννοια οτι και εμείς κοιτούσαμε μόνο τους εαυτούς μας και δεν συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις και πορείες για γενικότερα κοινωνικά θέματα. Το παράξενο βέβαια είναι οτι μερικοί νομίζουν οτι πολεμάνε το σύστημα και θα βελτιωσουν την κατάσταση της χώρας ή την ποιότητα ζωής κρατώντας κλειστές τις σχολές και φωνάζοντας στον δρόμο.
Basiliseven Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω μιλήσει με αντιεξουσιαστή και μου έχει πει οτι δεν τον ενδιαφέρουν οι στόχοι των άλλων και ας κλείσουν και 5 χρόνια οι σχολές. Ξέρεις είχε ένα δίκιο υπο την έννοια οτι και εμείς κοιτούσαμε μόνο τους εαυτούς μας και δεν συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις και πορείες για γενικότερα κοινωνικά θέματα. Το παράξενο βέβαια είναι οτι μερικοί νομίζουν οτι πολεμάνε το σύστημα και θα βελτιωσουν την κατάσταση της χώρας ή την ποιότητα ζωής κρατώντας κλειστές τις σχολές και φωνάζοντας στον δρόμο. Μια αναρχική κοπέλα (ελπίζω να έχει αλλάξει απόψεις επειδή πάνε πολλά χρόνια απο τότε) τότε το καιρό που καίγαν μαγαζιά στο κέντρο και τα κάναν όλα μπουρδέλο,υποστήριζε οτι καλά κάναν οτι κάναν και μόνο έτσι θα ξεκινήσει ο αγώνας δημιουργώντας χάος και φτιάχνωντας απο τις στάχτες καινούργια πράγματα φάση και τέτοιες μπούρδες και όταν της ρωτήσαν πως θα αισθανόταν αν καίγαν μαγαζί που δούλευαν οι γονείς σου απάντησε με ένα πανέξυπνο "Εμένα η μάνα μου δουλεύει σε τράπεζα και κάθε φορά που την χαλάνε αυτή μένει σπίτι αλλά την πληρώνουν κανονικά" πάλι με την λογική οκ εγώ εξασφαλισμένη είμαι για τους άλλους δεν με νοιάζει(αυτή βέβαια ενωείται δεν έκανε κάτι κακό μόνο στα λόγια ήταν) Πάντα όλοι έχουν ένα δίκιο και ένα άδικο.Για εμένα λογικό είναι να ασχολείται ο καθένας μόνο για την πάρτι του αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αφαιρείς στους άλλους το δικαίωμα να κάνουν το ίδιο.Ναί είναι αναισθησία να κοιτάμε μόνο το συμφέρον μας αλλά αυτοί δεν κάνουν κάτι διαφορετικό.Ο καθένας όσο θέλει και μπορεί να συνεισφαίρει ας συνεισφαίρει εφόσον όμως δεν σε ενοχλεί μην τον πειράζεις Έχω πάει σε πορείες για τις σχολές πχ σχέδιο Αθηνά ,κυρίως πήγα επειδή σκεφτόμουν οτι έρχονταν παιδιά απο επαρχία νησιά και λοιπά και αισθανόμουν άσχημα που εγώ που μένω αθήνα και καλά οτι θα καθόμουν στον καναπέ ενώ οι άλλοι κάνουν αγώνα.Πραγματικά δεν ξέρω αν άλλαξε τίποτα με τις φωνές μας αλλά υποθέτω μια μέρα κλειστή να είναι η σχολή μπορεί να αναπληρωθεί.Τώρα να μένει κλειστή για 2 εβδομαδες+ αυτό παρά πάει. 1
Pa0ki Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Το σχέδιο Αθηνά ακυρώθηκε λόγω των αντιδράσεων οπότε κάτι άλλαξε
The_Judas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω μιλήσει με αντιεξουσιαστή και μου έχει πει οτι δεν τον ενδιαφέρουν οι στόχοι των άλλων και ας κλείσουν και 5 χρόνια οι σχολές. Ξέρεις είχε ένα δίκιο υπο την έννοια οτι και εμείς κοιτούσαμε μόνο τους εαυτούς μας και δεν συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις και πορείες για γενικότερα κοινωνικά θέματα. Το παράξενο βέβαια είναι οτι μερικοί νομίζουν οτι πολεμάνε το σύστημα και θα βελτιωσουν την κατάσταση της χώρας ή την ποιότητα ζωής κρατώντας κλειστές τις σχολές και φωνάζοντας στον δρόμο. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αυτή τη νοοτροπία. Γιατί να κλείνουν οι σχολές; Αν πραγματικά πιστεύεις στον αγώνα σου, μπορείς μετά από το μάθημα να κάνεις μια πορεία ή οτιδήποτε άλλο νομίζεις. Ούτε είναι δημοκρατικό να κλείνει η σχολη με φασιστικό τρόπο, γιατί το θέλουν 10-20 κομματόσκυλα. Οσοι έχουν φοιτήσει σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, γνωρίζουν ότι οι σχολές έκλειναν για να κάνουν διακοπές και πάρτι οι φοιτητές. Το σχέδιο Αθηνά ακυρώθηκε λόγω των αντιδράσεων οπότε κάτι άλλαξε Μεγάλη επιτυχία. Το ζήτημα είναι να μην χαθούν τα χρήματα στην επαρχία από τα ενοίκια και τα πάρτι των φοιτητών.
Pa0ki Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μεγάλη επιτυχία. Το ζήτημα είναι να μην χαθούν τα χρήματα στην επαρχία από τα ενοίκια και τα πάρτι των φοιτητών. Ό,τι να 'ναι Αν δεν είσαι ενημερωμένος μη σχολιάζεις
Dakonblackblade Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Ας μπουν ιδιωτικά πανεπιστήμια να τελειώνουμε με τις μαλακιες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα