Apoll Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα σε ολους Εχω δει σε εντονο βαθμο οτι πολλοι παντρευονται η συζουν η ακομα χειροτερα κανουνε και παιδια απο πολυ νωρις. Βλεπω ηλικιες 18-26 χρονων αγορια κοριτσια που η εχουνε παντρευετει η συζουνε η ακομα χειροτερα εχουνε παιδια και ας μην εχουνε κλεισει 1-2 χρονια συμβιωση μεταξυ τους. Mια γνωστη μου ειχε παιδι απο το 1ο γαμο χωρισμενη και πηγε και εκανε και 2ο με αλλον. Φιλοι μου με παιδια το ιδιο πραγμα με παιδια απο νωρις.!!!! 25αρηδες απο απροσεξια. Στο τελος θα την πληρωσουνε τα παιδακια. Προσωπικα 25αρης ειμαι και την καλυτερη δουλεια του κοσμου να ειχα πατερας δεν θα γινομουν για κανενα λογο. Δεν ειναι δυνατον 25αρης να θελει οικογενεια. Πιο πολυ αντρικης φυσεως. Ηθελα να ηξερα τι μυαλα κουβαλανε.... Ακουω αποψεις Υ.Γ Και οι γονεις μου τα ιδια μυαλα ειχανε και 13 χρονια μετα μετανιωσανε πολλα. α) Βιολογικά καλύτερη ηλικία για να κάνεις παιδιά και οικογένεια είναι πριν τα 30. Μετά τα 33 κυρίως οι γενετικές ανωμαλίες και τα ποσοστά στις αρρώστιες των νεογνών αυξάνονται κατακόρυφα. β) Τώρα το ότι στην Ελλάδα οι άλλοι μένουν στο σπίτι της μαμάς (άνδρες και γυναίκες) μέχρι τα 37-38, βρίσκουν κάποιον άρον άρον κάνουν ένα παιδί και μετά όλα YOLO και ό,τι βγει, καταλήγει εκεί που βλέπουμε τους γύρω μας. Κέρατο και διαζύγια στα 40+ γ) Το ίδιο και για τους βλαμένους, που χωρίς να έχουν καμμία αίσθηση ευθύνης και χωρίς προστασία κάνουν την μλκ την αφήνουν την άλλη έγκυο και αντί ψυχραιμα να σκεφτούν τις λύσεις, πάνε και το προχωράνε με μόνη κοινή σύνδεση το παιδί. Ανεξάρτητα αν κανείς από τους δύο δεν έχει σκεφτεί αν ταιριάζουν σαν άνθρωποι. Η έκτρωση είναι μία καλή λύση και γλυτώνεις αρκετά προβλήματα. Και το πιο συμαντικό. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε μόνο στους άνδρες το φταίξιμο. Φταίνε και οι γυναίκες/κοπέλες που δεν πέρνουν αυτές τις απαραίτητες προφυλάξεις, είτε να τις επιβάλουν με την χρήση προφυλακτικού, είτε να ξεκινήσουν να πέρνουν αντισυλληπτικά χάπια. Και στην τελική ένα "next morning pill" τουλάχιστον. Δυστυχώς τα αντισυλληπτικά για άνδρες είναι 2-3 χρόνια μακρυά. Αλλά άμα και οι δύο είναι ηλίθιοι καλά τα τραβάνε. δ) Ξέρω άτομα σε Ελλάδα και Αγγλία που είναι μαζί από τα 19-20, σήμερα 35-50 με παιδιά και χαρούμενοι. Ο συνάδελφος και καλός μου φίλος αύριο. έχει 20 χρόνια επέτειο. Και είναι 42 ετών αυτός. ε) Εγώ παντρεύτηκα στα 29. Γιατί απλά ήταν η απόφαση που πήραμε με την, τώρα πρώην, σύζηγο. Στα 32 χωρισαμε παρά το ότι μέναμε μαζί 3 χρόνια πριν παντρευτούμε και δεν είχαμε άλλα προβλήματα μεταξύ μας επί 6 χρόνια. (σε όλους έπεσε σαν βόμβα) Μόνο μία φορά τσακωθήκαμε για τελείως ασύμαντο πράγμα, και αυτό ενάμιση μήνα πριν χωρίσουμε. Και ήταν αρκετό να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική μας σχέση μεταξύ μας και πως είχε αυτή εξελιχθεί. Εξ ού και πήραμε διαφορετικούς δρόμους, χωρίς ούτε μία φορά να έχουμε δεύτερη σκέψη για μία ακόμα προσπάθεια. Και έχεις άλλους που είναι στα μαχαίρια συνέχεια και παρόλα αυτά μένουν μαζί δεκαετίες. Οπότε ούτε τον άλλο μπορείς να κατακρίνεις που παντρεύτηκε στα 25, ούτε αυτόν που έκανε παιδί στα 19. Άλλωστε ζούμε στο 2015, και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Δεν είναι ταμπού το διαζύγιο όπως πριν λίγα χρόνια, ούτε υπάρχει απαίτηση από τις γυναίκες να γεννοβολάνε από τα 16 και να είναι δούλες στο σπίτι χωρίς άλλη λύση, ανεξάρτητα αν ήταν χαρούμενες η όχι. Και αυτό δεν είναι στο μακρινό παρελθόν. Σίγουρα οι γιαγιάδες μας ανήκουν στην κατηγορία αυτή, και αρκετοί από τους γονείς μας, τουλάχιστον για όσους είμαστε 40+ Αλλά βέβαια θα πρέπει όλοι να πέρνουμε τις ευθύνες τον πραξεών μας. Οπότε όλα είναι σχετικά και τίποτα απόλυτο φίλε μου. 8
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα σε ολους Εχω δει σε εντονο βαθμο οτι πολλοι παντρευονται η συζουν η ακομα χειροτερα κανουνε και παιδια απο πολυ νωρις. Βλεπω ηλικιες 18-26 χρονων αγορια κοριτσια που η εχουνε παντρευετει η συζουνε η ακομα χειροτερα εχουνε παιδια και ας μην εχουνε κλεισει 1-2 χρονια συμβιωση μεταξυ τους. Mια γνωστη μου ειχε παιδι απο το 1ο γαμο χωρισμενη και πηγε και εκανε και 2ο με αλλον. Φιλοι μου με παιδια το ιδιο πραγμα με παιδια απο νωρις.!!!! 25αρηδες απο απροσεξια. Στο τελος θα την πληρωσουνε τα παιδακια. Προσωπικα 25αρης ειμαι και την καλυτερη δουλεια του κοσμου να ειχα πατερας δεν θα γινομουν για κανενα λογο. Δεν ειναι δυνατον 25αρης να θελει οικογενεια. Πιο πολυ αντρικης φυσεως. Ηθελα να ηξερα τι μυαλα κουβαλανε.... Ακουω αποψεις Υ.Γ Και οι γονεις μου τα ιδια μυαλα ειχανε και 13 χρονια μετα μετανιωσανε πολλα. Γιατί σχολιάζεις γεγονότα επειδή το είδες σε κάποιον φίλο ή γνωστό σου; Δεν είναι η πλειοψηφία έτσι. Και εμείς γνωρίζουμε μια κοπέλα που παντρεύτηκε στα 21 και έκανε παιδι στα 22. Η πλειοψηφία των ατόμων παντρεύονται σε όλο και μεγαλύτερες ηλικίες, αποκτούν παιδί σε όλο και μεγαλύτερες ηλικίες σε σύγκριση με παλαιότερα. Τώρα το έτσι βλέπω ή έτσι νομίζω επειδή το κάνουν γωστοί και φίλοι χαίρω πολύ. Συμφωνώ οτι ο γάμος και η απόκτηση παιδιού σε μικρή ηλικία καλό είναι να αποφεύγεται και για τους περισσότερους δεν θα τους βγει σε καλό μελλοντικά, βαρεμάρα μετά από χρόνια, έλλειψη άλλων σχέσεων, χωρισμός και κλάψτα χαράλαμπε μετά για το παιδί οτι θα περάσει.
Lanike71 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν είναι κακό να παντρευτείς και να χωρίσεις. Αρκεί να το πάρεις νωρίς χαμπάρι ότι έκανες λάθος και να το διορθώσεις.Αλλιώς, θα χτυπιέσαι μια ζωή. Τώρα αν υπάρχει και παιδί, δύσκολα τα πράγματα. 1
Apoll Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν είναι κακό να παντρευτείς και να χωρίσεις. Αρκεί να το πάρεις νωρίς χαμπάρι ότι έκανες λάθος και να το διορθώσεις.Αλλιώς, θα χτυπιέσαι μια ζωή. Τώρα αν υπάρχει και παιδί, δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι δύσκολα τα πράγματα, αν και οι δύο γονείς σεβαστούν τον άλλον με αξιοπρέπεια. Και δεν κάνουν το παιδί μοχλό εκμετάλευσης του άλλου, ή μέσο το οποίο προσπαθούν να εκδικηθούν το άλλο μέλος/γονέα. Κάτι που συμβαίνει δυστυχώς και ο γονέας που το κάνει, θα έπρεπε να χάνει την επιμέλεια του παιδιού ακόμα και αν είναι η μάνα. Τα υπόλοιπα, είναι καθαρά ταμπού και σοβαρό κόμπλεξ της Ελληνικής κοινωνίας, και υπήρχε παλαιότερα καυτή συζήτηση σχετικά με αυτό και την συμπεριφορά των "άλλων" γονέων παιδιών στο σχολείο. 2
Lanike71 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν είναι δύσκολα τα πράγματα, αν και οι δύο γονείς σεβαστούν τον άλλον με αξιοπρέπεια. Και δεν κάνουν το παιδί μοχλό εκμετάλευσης του άλλου, ή μέσο το οποίο προσπαθούν να εκδικηθούν το άλλο μέλος/γονέα. Κάτι που συμβαίνει δυστυχώς και ο γονέας που το κάνει, θα έπρεπε να χάνει την επιμέλεια του παιδιού ακόμα και αν είναι η μάνα. Τα υπόλοιπα, είναι καθαρά ταμπού και σοβαρό κόμπλεξ της Ελληνικής κοινωνίας, και υπήρχε παλαιότερα καυτή συζήτηση σχετικά με αυτό και την συμπεριφορά των "άλλων" γονέων παιδιών στο σχολείο. Αφού ξέρεις τώρα πώς σκέφτεται ο Έλληνας γονιός. Εκδικείται τον (την) πρώην, λες και είναι οι χειρότεροι εχθροί.Και στο τέλος, χαμένο βγαίνει το παιδί και μόνο. 1
hliastsek Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ίσως δεν απαντώ στο ερωτημα σου, αλλα η τσιγγάνα milf είναι 17 χρονών 3
vasioula1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 για μένα 3 πράγματα πρέπει να συμβούν για να παντρευτείς 1 να νιώσεις ότι είσαι έτοιμος για γάμο αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχεις ζήσει τη ζωή σου, να έχεις πραγματοποιήσεις όλα τα απωθημένα σου (είτε είναι αυτά ταξίδια, είτε ξενύχτια, είτε σεξ με πολλά άτομα κλπ) και να είσαι διατεθειμένος/διατεθειμένη πως ήρθε η ώρα για χάρη του γάμου να κάνεις -αμοιβαίες- υποχωρήσεις 2 να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο να το κάνεις κάποιον με τον οποίο υπάρχει επικοινωνία, συνεννόηση, έχετε κοινά ενδιαφέροντα 3 να υπάρχει μια σχετική οικονομική άνεση τα χρήματα που μπαίνουν στο σπίτι δηλαδή, να είναι ικανά να καλύψουν τουλάχιστον τα βασικά έξοδα της οικογένειας χωρίς να υπάρχει ανάγκη να συνεισφέρουν τρίτοι (όπως πχ οι γονείς) αν αυτά τα τρία τα καταφέρεις στα 22 σου, γιατί να μην παντρευτείς τότε; βέβαια είναι σχετικά δύσκολο να έχουν βρει δουλειά και οι δύο σε τόσο μικρή ηλικία, ή να έχουν "χορτάσει την εργένικη ζωή τους", ή να πετύχουν με την πρώτη τον άνθρωπο της ζωής τους οπότε πιο φυσιολογική είναι ένας γάμος σε μεγαλύτερη ηλικία που ξέρουμε τι ζητάμε γνώμη μου πάντα 8
g_alkis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Το σεξ με πολλά άτομα πως το ορίζεις ως αριθμό; Επίσης εννοείς ταυτόχρονα; 5
sistah Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Η πλακα ειναι με αυτους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα, γεννοβολανε και μετα φταιει η ανεργια, το κρατος και η γερμανια... H καλυτερη απαντηση στην γενικη ερωτηση. 1
mylo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 ε) Εγώ παντρεύτηκα στα 29. Γιατί απλά ήταν η απόφαση που πήραμε με την, τώρα πρώην, σύζηγο. Στα 32 χωρισαμε παρά το ότι μέναμε μαζί 3 χρόνια πριν παντρευτούμε και δεν είχαμε άλλα προβλήματα μεταξύ μας επί 6 χρόνια. (σε όλους έπεσε σαν βόμβα) Μόνο μία φορά τσακωθήκαμε για τελείως ασύμαντο πράγμα, και αυτό ενάμιση μήνα πριν χωρίσουμε. Και ήταν αρκετό να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική μας σχέση μεταξύ μας και πως είχε αυτή εξελιχθεί. Εξ ού και πήραμε διαφορετικούς δρόμους, χωρίς ούτε μία φορά να έχουμε δεύτερη σκέψη για μία ακόμα προσπάθεια. Και έχεις άλλους που είναι στα μαχαίρια συνέχεια και παρόλα αυτά μένουν μαζί δεκαετίες. Οπότε ούτε τον άλλο μπορείς να κατακρίνεις που παντρεύτηκε στα 25, ούτε αυτόν που έκανε παιδί στα 19. Άλλωστε ζούμε στο 2015, και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Δεν είναι ταμπού το διαζύγιο όπως πριν λίγα χρόνια, ούτε υπάρχει απαίτηση από τις γυναίκες να γεννοβολάνε από τα 16 και να είναι δούλες στο σπίτι χωρίς άλλη λύση, ανεξάρτητα αν ήταν χαρούμενες η όχι. Και αυτό δεν είναι στο μακρινό παρελθόν. Σίγουρα οι γιαγιάδες μας ανήκουν στην κατηγορία αυτή, και αρκετοί από τους γονείς μας, τουλάχιστον για όσους είμαστε 40+ Αλλά βέβαια θα πρέπει όλοι να πέρνουμε τις ευθύνες τον πραξεών μας. Οπότε όλα είναι σχετικά και τίποτα απόλυτο φίλε μου. έξι χρόνια με έναν άνθρωπο και μαλώσατε μόλις μια φορά? πλάκα κάνεις? εσύ το βρίσκεις φυσιολογικό αυτό? Άγιο άνθρωπο να έχεις για σύντροφο κάτι θα βρεις για να τσακωθείς. δε λέω να παίξεις μπουνιές, αλλά όπως και να το κάνεις το μάλωμα είναι στο πρόγραμμα σε μια σχέση
ASFE Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Νομιζω δεν υπαρχει κανονας σε αυτα τα θεματα. Καλο βεβαια ειναι να εχει πηξει λιγο το μυαλο και στους 2 και μετα να κανουν το βημα. Και νομιζω η εννοια γαμος αποκτα <αξια> μετα την ελευση του 1ου παιδιου.Που αρχιζουν οι ευθυνες,τα προβληματα,τα αγχη κλπ.
sistah Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Την πρώτη φορά που αρραβωνιάστηκα ήμουν 20-21 και το διέλυσα επειδή ήθελα να ζήσω λιγουλάκι. Τώρα μερικά χρόνια αργότερα, είμαι πολύ καλά, και δεν έχω καθόλου στο μυαλό μου παιδιά. Κάνα σκυλί ναι Xωρις να θελω να σε κατακρινω ή να φανω αγενης, απο καθαρη απορια που παντα ηθελα να ρωτησω καποιον που το εχει κανει αλλα δεν ειχα κανεναν κοντινο να ρωτησω: Οταν ειπες το "ναι" δεν ηξερες τοτε οτι θελεις να ζησεις λιγουλακι? Σου εσκασε μετα? Γιατι καπου εκει βασιζομαι στην αποψη που εχω, οτι δεν σκεφτονται οι μισοι τι πανε να κανουν πανω στην χαρα της προτασης. Βtw στα χωρια ειναι πιο ζορικα τα πραγματα απο οτι εχω καταλαβει, ξερω ατομο που αρραβωνιαστηκε την μικρη (18-19) για να μπορει να κοιμαται τα βραδια μαζι του μιας και οι γονεις ηταν καθετοι να μενει στο σπιτι του γκομενου. Την αρραβωνιαστηκε για να μπορει να την πηδαει με την ευχη τους ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ. Κατσανε και τραπεζωσανε/πληρωσανε και κανανε οτι προσταζει το εθιμο για μια σχεση τρολολο.
idomeneas7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Θα συμφωνήσω με Φραμπαλα, πλέον οι περισσότεροι γεννοβολάνε κοντά στα 35-40 και για κάποιο λόγο θεωρείται φυσιολογικό (!) Βιολογικά, η καλύτερη ηλικία για τεκνοποίηση είναι πριν τα 25. Επειδή τώρα πολλοί είναι μαμάκηδες, πολλές είναι ανεύθυνες και κάνουν βλακείες και στο θέμα παιδιού (ανάμεσα σε πολλά άλλα), δεν φταίει η ηλικία τους αλλά το κούφιο τους το κεφάλι. 2
Fotis13 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Η πλακα ειναι με αυτους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα, γεννοβολανε και μετα φταιει η ανεργια, το κρατος και η γερμανια... Αυτοι θα επρεπε να διωκονται αυταπαγγελτα ,δεν κανω πλακα θα επρεπε να ειναι ποινικο αδικημα αν φερνεις παιδια στον κοσμο χωρις να εχεις αντικειμενικες προυποθεσεις διοτι αυτα δεν τα ρωτησε κανεις αν θελουν να γεννηθουν σε τετοιες δυσκολες καταστασεις. Ενώ τώρα που κάνουν παιδιά στα 40 είναι καλύτερα, ε; Ναι απειρως καλυτερα , στα 40 εχεις στατιστικα καλυτερες οικονομικες προυποθεσεις απο οτι στα 20 και τα 18 και αυτο ειναι το πιο σημαντικο, ολα τα υπολοιπα ειναι εθελοτυφλισμος . Εγγυημένη αποτυχία. Ελάχιστες "επιτυχημένες" περιπτώσεις είναι απλά εξαιρέσεις που επιβεβαίωνουν τον κανόνα. Αυτο ακριβως.Κλασικο λαθος αναφερουν τις εξαιρεσεις σε ενα θεμα σαν επιχειρημα ... 11
kate89 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Που ζείτε όλοι εσείς?Ο ένας τα ρίχνει στις γυναίκες γιατί το παίζουν ντίβες (τρομέρο επιχείρημα γουαου).Αλλά δεν περιμένω κάτι καλύτερο σε μια τόσο σάπια σεξιστική κοινωνία όπως η ελληνική.Άλλοι λένε πριν τα 25 να κάνεις παιδιά γιατί μετά υπάρχουν γενετικές ανωμαλίες...Γιατί υπάρχουν οι προγεννητικές εξετάσεις? Για να προληφθούν αυτά τα προβλήματα.Βρείτε μου νέους πριν τα 25 που να έχουν σοβαρές εργασίες και να μπορούν να φέρνουν βόλτα τα έξοδαενός μωρού. Εκτός,αν τα κάνουμε, και τα παρκάρουμε στους γονείς μας, όσο εμείς θα δίνουμε φυλλάδιαή θα κάνουμε άλλες δουλειές του ποδαριού.Να συνέλθετε λίγο, ξεκαβαλάτε από το ροζ συννεφάκι σας 10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα