Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Θεωρώ πως η λεχώνα έχει ιατρικούς λόγους να μην πάει στη δουλειά. Όπως υπάρχουν ιατρικοί λόγοι να μη δουλεύει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο ιατρός της είναι υπεύθυνος να τη δώσει κι όχι κάποιος νομοθέτης.

Γονεϊκή άδεια υφίσταται κι ευτυχώς είναι και για τους δύο γονείς.

2. Η άδεια θηλασμού είναι ξεπερασμένη. Γονεϊκή άδεια.

3. Πιστεύω πως δε διαβάζεις αυτά που γράφω ή έχεις παρά πολύ κακό χιουμορ. Ο άντρας δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρέμβει για τη λήψη της απόφασης για την έκτρωση. Πόσοι το έμαθαν μετά το χειρουργείο;;;;

4. Τρίτη φορά που ρωτας το ίδιο.

5. Για ο,τι δε μας βολεβει δεν έχουμε άποψη... Αλλιώς μιλάμε για θηλασμό σε έναν άντρα. Χμμχμ

• Like 1
Δημοσ.

1) Γονεϊκή άδεια είναι 1 ημέρα το μήνα σε όσους έχουν παιδιά στην βασική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο- λύκειο).

2) Το ίδιο, εκτός και αν λες για άλλη άδεια.

3) Εννοείς να έχει δικαίωμα να επιμείνει σε έκτρωση ενώ η έγκυος δεν θέλει ή να αποτρέψει έκτρωση ενώ η έγκυος θέλει? Τεράστιο θέμα, πρέπει να ανοιχτεί νέο.

Δημοσ.

Παρατηρείται ένα φαινόμενο που τα μωρά είναι παρκαρισμένα σε παιδικούς σταθμούς από 15 μηνών και κατόπιν στις γιαγιάδες και τους παππούδες πράγμα περίεργο αν φανταστείς ότι οι μισοί Έλληνες είναι άνεργοι και τελικά παντού διαβάζεις για λεφτά και ωράρια. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφιερωθείς σε ένα πρόσωπο τουλάχιστον για 18 χρόνια σαν γονιός, δάσκαλος και φίλος. Κατά τ' άλλα η ζωή δεν σταματάει και ίσα-ίσα τα παιδιά γεμίζουν ενέργεια το χώρο και παιδικότητα την ψυχή των ενηλίκων. Δεν παντρεύεσαι και πεθαίνεις. Προσωπικά πιστεύω ότι καλύτερα να συγκατοικείς κάποια χρόνια πριν τον γάμο για να μην υπάρξει δυστυχία αργότερα. Είτε παντρευτείς νωρίς, είτε αργά.

Δημοσ.

3. Πιστεύω πως δε διαβάζεις αυτά που γράφω ή έχεις παρά πολύ κακό χιουμορ. Ο άντρας δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρέμβει για τη λήψη της απόφασης για την έκτρωση. Πόσοι το έμαθαν μετά το χειρουργείο;;;;

LOL θα μας τρελάνεις τώρα; Δεν έχει δικαίωμα ο μελλοντικός πατέρας να παρέμβει στην απόφαση της γυναίκας να μην γεννήσει το παιδί του; Και αμα τύχει μια παντρεμένη γυναίκα να είναι έγκυος θα ρίξει το παιδί επειδή έτσι της ήρθε στο κεφάλι; Μόνο στις περιπτώσεις που μένουν γυναίκες έγκυες μετά από βιασμό ή σε ειδικές περιπτώσεις θα πρέπει να γίνεται αυτό και σε καμιά άλλη περίπτωση.

Δημοσ.

Ξέρω ότι στο δημόσιο οι άντρες μπορούν να πάρουν 9 μήνες άδεια αν γεννήσει η γυναίκα τους (και δεν είναι η ίδια στο δημόσιο)

Δημοσ.

κάνε εσύ παιδί και με την κατάσταση που επικρατεί στη Ελλάδα, ταισε το - 12€ η βρεφικη σκόνη-, άλλαζε του πάνες 10€μια συσκευασία που θα σε βγάλει 3 μέρες κλπ κλπ

Στη ζωή δε κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε

οτι  ανεφερα σχετιζεται με την ευσυνειδησια που κατ επεκταση, περα απ τα θελω σου, εχεις και γνωθι σε αυτον αν ανταπεξερχεσαι στην πραγματοποιηση τους....εννοειται πως αν δεν μπορεις,δεν κανεις παιδια,αν σου τυχει ομως πρεπει να φερεις το κοσμο τουμπα για το παιδι σου,να στερηθεις εσυ πραγματα κ.ο.κ

• Like 1
Δημοσ.

LOL θα μας τρελάνεις τώρα; Δεν έχει δικαίωμα ο μελλοντικός πατέρας να παρέμβει στην απόφαση της γυναίκας να μην γεννήσει το παιδί του; Και αμα τύχει μια παντρεμένη γυναίκα να είναι έγκυος θα ρίξει το παιδί επειδή έτσι της ήρθε στο κεφάλι; Μόνο στις περιπτώσεις που μένουν γυναίκες έγκυες μετά από βιασμό ή σε ειδικές περιπτώσεις θα πρέπει να γίνεται αυτό και σε καμιά άλλη περίπτωση.

Οχι ο πατέρας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβεί. Αν κάποια θέλει μπορεί να ζητήσει περιοριστικά μέτρα εναντίον του. Θεωρώ γελοία την πρακτική πως κάποιες (και δυστυχώς πολλές) εγκυες αποκρύπτουν από τον πατέρα την κατάσταση τους και τον ενημερώνουν αφού είναι 3 μηνών ή μετά τη διακοπή της εγκυμοσύνης. 

Το έγραψα και στην αρχή, ο παντελής αποκλεισμός του πατέρα είναι το θέμα που θίγω και έχω ήδη αναγνωρίσει ότι υπάρχουν κάποια σοβαρα επιχειρήματα για ποιους λόγους συμβαινει και για αυτό ανέφερα πως πρέπει να τεθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Από εκεί και πέρα όμως, αν κάποιος δε γνωρίζει ότι θα γίνει πατέρας γιατί ειναι υποχρεωμένος να είναι υπευθυνος για τη διατροφή 2 επιπλέον ατόμων; 

idomenena, από τις απαντήσεις σου, νομίζω πως θεωρείς για κάποιο μην κατανοητό λόγο, σημαντικότερο το ρόλο της μητέρας από αυτόν του πατέρα. Σε καμία περίπτωση δε (συ)ζητάω την περικοπή των μητρικών δικαιωματων, το θέμα είναι η εξίσωση των πατρικών δικαιωμάτων με των μητρικών και γενικότερα και την αύξηση και των δύο, όπως σωστά αλλά έμμεσα επισημαίνεις μέσα από τις ερωτήσεις σου. 

Δημοσ.

Εγω εχω δυο περιπτωσεις.

Μια του θειου μου απο τον δευτερο γαμο του με ρωσιδα, στον πρωτο δεν βοηθησε την γυναικα του στο μεγαλωμα οπως να τα αλλαξει κλπ.

Ελα ομως οπου στον δευτερο γαμο μολις γεννησε η γυναικα του δεν το ηθελε ουτε να το δει τιποτα το απέρριψε με λιγα λογια, ο θειος μου μονο που δεν το θηλασε ολα τα αλλα τα κανε αφου τον φωναζε μαμα και μπαμπα, η γυναικα του εξι μηνες ρωσια μετα δυο εδω, το παιδι ουτε απο το σκαιπ δεν ηθελε να την δει. Παρ'όλα αυτα ο θειος μου εκανε το παιδι να θελησει την μαμα του. Το μεγαλωμα δεν ηταν το σωστοτερο, ο θειος μου ειπε οτι το παιδι μαζι τξς μπορει να μην την εβγαζε καθαρη δεν θα το φροντιζε.

Η δευτερη περιπτωση κοπελα ενα χρονο μεγαλυτερη απο μενα, πηγε γνωρισε εναν αντρα μπαροβιο, σε εξι μηνες εμεινε εγκυος αρραβωνιαστηκανε παντρευτηκανε. Αυτος παρατησε την νυχτα, αυτη οταν ηταν εγκυος εφυγε απο την πολη που ζουσε με τον αντρα της και πηγε στο σπιτι της μανας της οταν ηταν εξι μηνων, μεχρι να γεννησει εμενε εκει. Ο αντρας της παλι δουλευε στα μπαρ, πηγε με αλλη γυναικα.

Χωρισανε για πολλους λογους, αυτη κοιταει εκδρομες κλπ, το παιδι το μεγαλωνουν οι παππουδες, μια φορα το πηρε και το γυρισε σακατεμενο.

Τα φερε ετσι η ζωη που ξανακανουν μια προσπαθεια, ο αντρας αλλαζει το παιδι το ταιζει η κοπελα περιμενει την μανα της λεγοντας εμενα μου την δινει το παιδι.

Ποτε δεν θα ηθελα να περασω κατι τετοιο ας ηταν να φερω στον κοσμο μια νεα ψυχη θα πρεπει να υπαρχει αγαπη γι αυτο και μυαλο που θα στρεφεται στο καλο του

Δημοσ.

Ναι ρε φιλε δεν θα μπω στη διαδικασια γεννας αν δεν το θελω επειδη θες εσυ παιδι! Αν το θες τοσο πολυ κανε ενα με παρενθετη μητερα ή υιοθετησε ενα! Αντιστοιχα αν ο ο πατερας εκφρασει επιθυμια για εκτρωση ενω η μανα το θελει να το κρατησει, μπορει να το κανει αλλα μετα να μη ζηταει λογαριασμο απ το πατερα.

Παρατηρείται ένα φαινόμενο που τα μωρά είναι παρκαρισμένα σε παιδικούς σταθμούς από 15 μηνών και κατόπιν στις γιαγιάδες και τους παππούδες πράγμα περίεργο αν φανταστείς ότι οι μισοί Έλληνες είναι άνεργοι και τελικά παντού διαβάζεις για λεφτά και ωράρια. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφιερωθείς σε ένα πρόσωπο τουλάχιστον για 18 χρόνια σαν γονιός, δάσκαλος και φίλος. Κατά τ' άλλα η ζωή δεν σταματάει και ίσα-ίσα τα παιδιά γεμίζουν ενέργεια το χώρο και παιδικότητα την ψυχή των ενηλίκων. Δεν παντρεύεσαι και πεθαίνεις. Προσωπικά πιστεύω ότι καλύτερα να συγκατοικείς κάποια χρόνια πριν τον γάμο για να μην υπάρξει δυστυχία αργότερα. Είτε παντρευτείς νωρίς, είτε αργά.

Αυτο ειναι, το παιδι δεν ειναι απλη υποθεση. Μου λνε χαριτολογωντας τα πεθερικα "καντε παιδακι και θα το προσεχουμε εμεις οσο εισαι στη σχολη κλπ" αλλα δενειναι τοσο ευκολο.

Ειναι ευτυχια τα παιδια αλλα πρεπει να σαι πολυ συνειδητοποιημενος για να μπεις σ αυτη τη διαδικασια

Δημοσ.

idomenena, από τις απαντήσεις σου, νομίζω πως θεωρείς για κάποιο μην κατανοητό λόγο, σημαντικότερο το ρόλο της μητέρας από αυτόν του πατέρα. Σε καμία περίπτωση δε (συ)ζητάω την περικοπή των μητρικών δικαιωματων, το θέμα είναι η εξίσωση των πατρικών δικαιωμάτων με των μητρικών και γενικότερα και την αύξηση και των δύο, όπως σωστά αλλά έμμεσα επισημαίνεις μέσα από τις ερωτήσεις σου. 

Δεν λέω αυτό, όμως οι ανάγκες του βρέφους καλύπτονται σε μεγάλο ποσοστό από τη μαμά. Ενδεικτικό παράδειγμα: θηλασμός, κάτι που ο μπαμπάς δεν μπορεί να κάνει. Ο οποίος θηλασμός παίρνει κάπου 10-12 ώρες το 24ωρο στην αρχή, οι οποίες με τους μήνες μειώνονται σταδιακά. Εκ των πραγμάτων, μια μαμα που θηλάζει αποκλειστικά (και φροντίζει το μωρό) δεν έχει χρόνο να κοιμηθεί πάνω από 2-3 ώρες για τον πρώτο μήνα, πόσο μάλλον να έχει 8ωρη εργασία.

Εσύ φαντάζομαι αναφέρεσαι σε περιπτώσεις που δίνεται γάλα σκόνη και το μωρό το προσέχει γιαγιά ή και άλλα άτομα, οπότε λες "γιατί να κάθεται ένα χρόνο αυτή η μάνα ενώ ο πατέρας δουλεύει κανονικα"? Εκεί έχεις δίκιο, αλλά πως θα απομονώνονται αυτές οι περιπτώσεις?

Για αυτό δίνονται τα προνόμια στην μαμά, που στην Ελλάδα η αλήθεια είναι πως η μαμά αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ανατροφής γενικά. Ο μπαμπάς δεν ξέρω αν μένει απ' έξω επειδη θεωρεί πως "αυτα είναι γυναικείες δουλειές", επειδή από την αρχή νιώθει "αχρηστος" επειδή δεν μπορεί να κάνει όσα η μαμά οπότε συμμετέχει λιγότερο και μετά, επειδή έτσι έμαθε και εκείνος από τον δικό του πατέρα ή κάτι άλλο. Πρακτικά όμως, ο μπαμπάς συνήθως είναι για τα παιχνίδια και η μαμά για τα υπόλοιπα.

Τουλάχιστον εγώ έτσι μεγάλωσα και αυτό βλέπω γύρω μου σε πολλούς.

Δημοσ.

idomenea ίσως να έχεις δίκιο για την πλειονότητα αλλά τελικά οι καταστάσεις ορίζουν τα τεκταινόμενα. Το μοναδικό πράγμα που δεν έκανα με την κόρη μου ήταν να την θηλάσω και χωρίς να είχε τέτοιο σκοπό η μητέρα, καμιά φορά ζηλεύει αυτό το δέσιμο και το προσπερνώ για να μην υπάρχουν συγκρούσεις. Προσπαθώ να διδάξω και την μικρή να δείξει επιείκεια γιατί ο κόσμος των παιδιών είναι αδυσώπητος. Οι νόμοι και τα προνόμια είναι ρατσιστικά αλλά αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με θρησκευτικά και κοινωνιολογικά κριτήρια παρά με την πραγματικότητα. Ο Φίλιππος έκανε τον Αλέξανδρο. Κι όχι μόνο η Ολυμπιάδα. 

Δημοσ.

Όπως και ο καραγκιόζης μεγάλωσε τους 3 υιους του με την Αγλαΐα σε δευτερεύοντα ρόλο.

Ιδομενέα δεν αναφέρομαι σε οικογένειες που περιγράφεις. Αυτά που περιγράφεις πρώτον δεν απαντούν σε αυτά που γράφω και δεύτερον οι οικογένειες που περιγράφεις ευτυχώς μου ειναι ξένες.

Μπορώ να απαντήσω ενα προς ενα τα σημεία της επιχειρηματολογίας σου. Δεν το κάνω διότι αυτόροσβάλεσαι, υποβαθμίζεις το ρόλο της μητέρας σε αναπαραγωγική μηχανή. Να το απλουστεύσω σε επίπεδο χυδαιολογίας, οι 16-18 μήνες που περιγράφεις ειναι δεν είναι 8000€ (Και τόσα Επειδή ειμαι γαλαντόμος). Αν θεωρούσα τη μητρότητα 18μηνο καθήκον, θα την έστελνα φαντάρο ή θα ερχόμουν στην Ελλάδα του 60% ανεργίας στις κάτω από 30 και θα έκανα συμβόλαιο με καποια να κυοφορήσει οτιδηποτε διάλεγα.

Αν συνεχίσεις να υποβαθμίζεις το ρόλο της μητέρας σε μηχανή κυοφορίας, δε νομίζω ότι υπάρχει κοινούς τόπος συζήτησης. Από τη μία, Έχω θίξει συγκεκριμένα θέματα πολύ πλατύτερα αν το μωρό θα βυζαίνει φρέσκο γάλα ή μητέρα θα χρησιμοποιεί συσκευή και θα ψύχει το γάλα για να μπορεί ο πατέρας να ταΐσει το βρέφος κατά τη διάρκεια της νύχτας, ούτε θα κάνω την ηλίθια ερώτηση για πόσες εβδομάδες έχει η μήτερα γάλα; (Μην αρχίσεις τα νούμερα). Και από την αλλη μιλάω για οικογένεια -ως ομάδα- και εστιάζεις στο κάθε γονιό -ως άτομο. Δεν προσπαθώ να σε προσβάλω (ούτε τον οποιοδήποτε άλλο συνομιλητή) αλλα έχουμε τόσο διαφορετικές απόψεις για την αναπαραγωγή, την οικογένεια, τη συντροφικότητα, την ομαδικότητα, το ρόλο του κράτους, τα προνόμια που δυσκολεύομαι να αποφύγω προσωπικά/ ίσως εριστικά σχόλια.

Αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει μην τα ισοπεδωσουμε ολα...αλλο ο ρολος της μητερας και αλλο του πατερα...συμφωνω υπαρχουν και περιπτωσεις σαν την δικη σου,γνωριζω και προσωπικα ατομα σαν και εσενα αλλα κανεις τους δεν θεωρησε οτι αντεκατεστησε τον ρολο της μητερας...θεωρω οτι οι γονεις πρεπει απο κοινου συνεργαζομενοι να μεγαλωνουν τα παιδια τους,ειτε συμβιωνουν ολοι μαζι ,ειτε οχι..και οχι να προσπαθει ο ενας να κερδισει την αγαπη του παιδιου εις βαρος του αλλου...

idomenea ίσως να έχεις δίκιο για την πλειονότητα αλλά τελικά οι καταστάσεις ορίζουν τα τεκταινόμενα. Το μοναδικό πράγμα που δεν έκανα με την κόρη μου ήταν να την θηλάσω και χωρίς να είχε τέτοιο σκοπό η μητέρα, καμιά φορά ζηλεύει αυτό το δέσιμο και το προσπερνώ για να μην υπάρχουν συγκρούσεις. Προσπαθώ να διδάξω και την μικρή να δείξει επιείκεια γιατί ο κόσμος των παιδιών είναι αδυσώπητος. Οι νόμοι και τα προνόμια είναι ρατσιστικά αλλά αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με θρησκευτικά και κοινωνιολογικά κριτήρια παρά με την πραγματικότητα. Ο Φίλιππος έκανε τον Αλέξανδρο. Κι όχι μόνο η Ολυμπιάδα.

Θα συμφωνησω σε γενικες γραμμες με τον idomeneas γιατι περιγραφει την ελληνικη κλασικη σε βαθος των αιωνων οικογενεια,ως επι των πλειστων ετσι ειναι τα πραγματα...η μανα θα συκωθει να ταησει το μωρο,να το φροντισει,οχι οτι δεν μπορει να το κανει και ο πατερας,αλλα εδω μπαινει ο παραγοντας οικογενεια του πατερα,δηλ. με ποια βιωματα των μεγαλωσαν και τι ρολο ειχαν οι δικοι του γονεις στην ανατροφη του...κακα τα ψεμματα η μανα ειναι η κυρια υπευθυνη για την ανατροφη και φροντιδα του μωρου,αλλα για την διαπαιδαγωγηση του παιδιου υπευθυνοι ειναι και οι δυο

Δημοσ.

Αν συνεχίσεις να υποβαθμίζεις το ρόλο της μητέρας σε μηχανή κυοφορίας, δε νομίζω ότι υπάρχει κοινούς τόπος συζήτησης.

Που φαίνεται ότι βλέπω τη μαμά κουνελομηχανή? :huh: Υπάρχει χάσμα επικοινωνίας προφανώς.

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα έπαιρναν και οι δύο γονείς τον ίδιο χρόνο άδεια, θα μοιράζονταν σχεδόν ίσα την ανατροφή του παιδιού και τις ευθύνες του σπιτιού και το βράδυ θα τραγουδάγαμε Kumbaya.

Στην σημερινή Ελλάδα, λόγω νοοτροπίας (?) λόγω συνήθειας (?) λόγω δεν ξέρω κι εγώ τι, το μεγαλύτερο βάρος ανατροφής πέφτει συνήθως στη μαμά. 'Ισως επειδή η μαμά παίρνει τις άδειες να πέφτει το βάρος εκεί και να διαιωνίζεται ο φαύλος κυκλος (?)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...