Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Οπως λεει και ο τιτλος ενδιαδερομαι να γινω επαγγελματικα ψαρας.Θα ηθελα να σας ρωτησω καποια πραγματα σχετικα.Κατ αρχας απο συγγενη μο μπορω να αγορασω μια βαρκα που θελει να πουλησει.Εινα 4,90 μετρα εχει μηχανη και θα μου τη δωσει σε καλη τιμη. Απο οσοσ ξερω αν κανω λαθος διορθωστε με χρειαζεται μια αδεια αλιειας.Αυτη η αδεια πως βγαινι και αν εχεις μυωπια μπορεις να τη βγαλεις η ειναι σεν τη σχολη των καπετανιων ξερω γω που δε μπορεις να μπεις αν εχεις μυωπια??Ακομη βγαινει το μεροκαματο??Ἔιχα ακουσει μια παροιμια για κυνηγους και ψαραδες αλλα δεν τη θυμαμαι ακριβως. Για να μαθω να ψαρευω μπορει να με μαθει αυτος ο συγγενης που θα μου δωσει τη βαρκα αν και ειναι ερασιτεχνης ψαρας.ΣΧετικα με τις παολαβες μπορω απο τη βαρκα να βγαζω τα προς το ζην?Εννοειται τοι θα φυγω απο την αθηνα και θα παω να ζησω σε κανενα νησι.Το ψαρεμα εχει εποχες δηλαδη ειναι σαν τις τουριστικες επιχειρησεις που δουλευουν μονο καλοκαιρι?

Θελω εδω να τονισω οτι το ψαρεμα το θελω μονο για να βγαζω ενα μεροκαματο και να ζω.ΕΙΧΑ ΜΙΑ συζητηση με εναν αλλο ερασιτεχνη ψαρα και μου ειπε πως οταν βγαινεις στα ναοιχτα τα ξεχνας ολα προβληματα,εννοιες,υποχρεωσεις,υπαρχεις μονο εσυ κι η θαλασσα. Αυτος ηταν ο λογος που θελω να γινω ψαρας καθως η ζωη μου εχει προβληματα,δεν παει οπωε θα ηθελα,δε με χωρα ο τοπος κοινως και πιστευω οτι ειναι καλυτερα να γινω ψαρας απο το να καθομαι σε ενα γραφειο αν με προσλαβουν κιολας η να γινω μεταναστης. Ακολ=μα αγαπω τη θαλασσα ηθελα να γινω ναυτικος αν ψαξετε το προφιλ μου παλαιοτερα ειχα ανοιξει και σχετικο τοπικ αλλα ειναι δυσκολο το εψαξα.Ξεχασα να πω οτι το ατομο που θα μου πουλησει τη βαρκα μπορει να με γνωρισει σε προμηθευτες ψαριων οποτε μπορω να ποιυλαω οτι πιανω.Γενικα προσφερθηκε να με βοηθησει αλλα ειναι ερασιτεχνης και δεν το εχει για να ζει γι αυτο σας ρωταω εσας τι παιζει.. Πιστευεται τοι με το ψαρεμα μπορω να αποσυρθω σε ενα νησι, α νοικιασω ενα μικρο δωματιο και αν βγαζω τα προς το ζην?

Σας ευχαριστω που διαβασατε το μαεγαλο αυτο τοπικ θα το εκτιμουσα να μου =δινατε παραπανω πληροφοριες.Εννοειται οτι μπορειτε αν θελετε να γραψετε δικες σας εμπειριες απο το ψαρεμα

• Like 4
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω πολλά, όμως έχω ακούσει από κάτι μπαρμπάδες πως η άδεια αλιείας είναι κάτι τυπικό και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με την μυωπία. Επίσης θα προσέχεις να είσαι νόμιμος (όχι πυροφάνι κλπ) ώστε να μην έχεις τρεξίματα.

Στις τιμές τώρα, ξέρω εδώ στο Λουτρόπυργο, Νεράκι, Μεγάλο Πεύκο ένα σωρό που μαζεύουν οστρακοειδή κυρίως αλλά και μικρά ψαράκια και τα μοσχοπουλάνε. Εχουν κατι πάγκους στην παραλία ή στο λιμάνι και μέχρι το μεσημέρι έχουν φύγει όλα. Είναι και ακριβά, πχ τα οστρακα κάπου 10 ευρω το κιλό και τα μαζεύουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθόλου στο θέμα των διαδικαστικών βέβαια (γιατί δεν ρωτας στο λιμεναρχείο?) αλλά στο θέμα του βιοπορισμού, από αυτά που βλέπω, άνετα μπορείς.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω πολλά, όμως έχω ακούσει από κάτι μπαρμπάδες πως η άδεια αλιείας είναι κάτι τυπικό και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με την μυωπία. Επίσης θα προσέχεις να είσαι νόμιμος (όχι πυροφάνι κλπ) ώστε να μην έχεις τρεξίματα.

Στις τιμές τώρα, ξέρω εδώ στο Λουτρόπυργο, Νεράκι, Μεγάλο Πεύκο ένα σωρό που μαζεύουν οστρακοειδή κυρίως αλλά και μικρά ψαράκια και τα μοσχοπουλάνε. Εχουν κατι πάγκους στην παραλία ή στο λιμάνι και μέχρι το μεσημέρι έχουν φύγει όλα. Είναι και ακριβά, πχ τα οστρακα κάπου 10 ευρω το κιλό και τα μαζεύουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθόλου στο θέμα των διαδικαστικών βέβαια (γιατί δεν ρωτας στο λιμεναρχείο?) αλλά στο θέμα του βιοπορισμού, από αυτά που βλέπω, άνετα μπορείς.

ναι σκεφτομαι να ειμαι νομιμος σε  ολα.αυτα τα μερη που λες που καριβως ειναι γιατι ειμαι σκραπας απο γεωγραφια?

Να δουλεψεις σαν βοηθος σε κανα ψαροκαικο ? 

πιστευω οτι σε ψαραδικο τα λεφτα θα ειναι πολυ λιγα εκτος αν ειναι καμια τρατα ξερω γω. αλλα αν τα υπολοιπα παιδια ξερουν κατι παραπανω ας μας το πουν

Οχι

??

Δημοσ.

πιστευω οτι σε ψαραδικο τα λεφτα θα ειναι πολυ λιγα εκτος αν ειναι καμια τρατα ξερω γω. αλλα αν τα υπολοιπα παιδια ξερουν κατι παραπανω ας μας το πουν

??

Ναι αλλα θα μαθεις τα βασικα

Δημοσ.

Είναι μετά την Ελευσίνα προς Κόρινθο από τον παλιό δρόμο, κάπου 40 λεπτά από Αθήνα. Εκει πιάνουν μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια και διάφορα άλλα με μια μάσκα μόνο. Ξαναλέω, δεν έχω ιδέα για τις νομιμες διαδικασιες αλλα το λιμενικο θα σε κατατοπισει πληρως λογικα.

Δημοσ.

Λένε οτι η Τετάρτη είναι σαν μικρό Σάββατο. :-)

Δεν τρολαρω μεγαλε αν αυτο ειναι που εννοεις

Αδερφέ καλή επιτυχία! Μακάρι να σου βγει! 

Σε ευχαριστω φιλε μου να σαι καλα

Ναι αλλα θα μαθεις τα βασικα

κια σε αυτο το συγγενη μου μπορω να μαθω αλλα οπως ειπα εχει καποιες γνωριμιες για αρχη. Αλλα για μονιμος βοηθος δεν το κοβω

Είναι μετά την Ελευσίνα προς Κόρινθο από τον παλιό δρόμο, κάπου 40 λεπτά από Αθήνα. Εκει πιάνουν μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια και διάφορα άλλα με μια μάσκα μόνο. Ξαναλέω, δεν έχω ιδέα για τις νομιμες διαδικασιες αλλα το λιμενικο θα σε κατατοπισει πληρως λογικα.

ναι τα διαδικαστικα θα μου τα πουν λογικα εκει. ΓΙα το οικονομικο βασικα ρωταω. Εκει που λες δε χρειαζονται ουτε καν βαρκα καικι ξερω γω?

Δημοσ.

Τουλάχιστον ψάχνεσαι και θέλεις να κάνεις κάτι πιο πρωτότυπο από τους περισσότερους! Καλή επιτυχία κι από μένα! :)

• Like 1
Δημοσ.

Για τα όστρακα όχι, βουτάνε με μάσκες. Έχει πολλά εκεί, μετά Κινέτα, Αγίους Θεοδώρους κλπ. Πάνε και πολλοί ερασιτέχνες και μαζεύουν για να τα φάνε οι ίδιοι, όσοι βαριούνται δίνουν 10 ευρώ το κιλό στους εμπόρους.

Δημοσ.

Τουλάχιστον ψάχνεσαι και θέλεις να κάνεις κάτι πιο πρωτότυπο από τους περισσότερους! Καλή επιτυχία κι από μένα! :)

ΣΕ ευχαριστω φιλε μου

Για τα όστρακα όχι, βουτάνε με μάσκες. Έχει πολλά εκεί, μετά Κινέτα, Αγίους Θεοδώρους κλπ. Πάνε και πολλοί ερασιτέχνες και μαζεύουν για να τα φάνε οι ίδιοι, όσοι βαριούνται δίνουν 10 ευρώ το κιλό στους εμπόρους.

δλδ μου λες οτι μπορω να βιοποριστω με αυτο να νοικιασω καπου ενα σπιτι και να βγαζω καποια χρηματα?

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο κοστίζουν οι άδειες, τι πρέπει να κάνεις για να τα πουλάς νόμιμα κλπ. Δεν μπορώ να ξέρω από αυτά τα λεφτά που θα έχεις είσπραξη τι θα είναι καθαρό. Μπορώ να σου πω ότι σε μια καλή μέρα μέσα σε 2-3 ώρες πιάνεις αρκετά που αν τα πουλήσεις όλα θα βγάλεις 100-200 ευρώ, τι θα είναι στην τσέπη σου όμως δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό πρέπει να ψάξεις για να δεις αν συμφέρει.

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου ιδομενεα. Ναι για αυτο λεω αν υπαρχει κανεις που να ξερει απο γνωστο πχ η συγγενη τι παιζει σχετικα με το οικονομικο αλλιως θα το ψαξω. Σε ευχαριστω και παλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...