Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα πριν απο 3 χρονια τελειωνοντας το λυκειο εδωσα παννεληνιες οπου πατωσα...φετος μετα απο πολυ σκεψη αποφασισα να ξαναδωσω....ξερει κανεις τι γινεται πλεον?ποσα μαθηματα δινεις τι βαθμους κρατας απο τα τοτε γραμμενα και πως δηλωνω οτι θελω να ξαναδωσω?

Δημοσ.

καλησπερα πριν απο 3 χρονια τελειωνοντας το λυκειο εδωσα παννεληνιες οπου πατωσα...φετος μετα απο πολυ σκεψη αποφασισα να ξαναδωσω....ξερει κανεις τι γινεται πλεον?ποσα μαθηματα δινεις τι βαθμους κρατας απο τα τοτε γραμμενα και πως δηλωνω οτι θελω να ξαναδωσω?

αν νομιζεις πως εδω θα βρεις κανεναν λυκειαρχη σε λαθος σημειο ψαχνεις!

Δημοσ.

δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω δεν κρατας τιποτα απο οτανε δωσες τα δινεις ολα απο την αρχη.Για να δηλωσεις οτι θες να ξαναδωσεις πας στο σχολειο που τελειωσες και τους το λες απο οσο ξερω. Τα μαθηματα ειναι 6 τα 4 κατευθυνσης 1 η εκθεση και 1 το γε=νικης παιδειας. Μπορεις να[παρεις και αρχες οικονομικης θεωριας οποτε γινονται 7.Νομιζω οτι το συστημα των εξετασεων δεν εχει αλλαξει ειναι το ιδιο με οταν εδωσες.Πηγε να το αλλαξει η νεα δημοκρατια αλλα ο συριζα το κρατησε νομιζω το παλιο. Αλλα και παλι ψαξτα αυτα που σου λεω μη σε παρω στο λαιμο μου. Βασικα μπορεις να συμβουλευτεις το σχολειο σου η να ρωτησεις σε κανα φροντιστηριο

Μπραβο σου που πηρες την αποφαση να ξαναδωσεις δεν το κανουν πολλοι. Σου ευχομαι καη δυναμη και επιτυχια σε οτι αποφασισεις

υγ. τι κατευθυνση ησουν θεωρητικη,θετικη ή τεχνολογικη

Δημοσ.

δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω δεν κρατας τιποτα απο οτανε δωσες τα δινεις ολα απο την αρχη.Για να δηλωσεις οτι θες να ξαναδωσεις πας στο σχολειο που τελειωσες και τους το λες απο οσο ξερω. Τα μαθηματα ειναι 6 τα 4 κατευθυνσης 1 η εκθεση και 1 το γε=νικης παιδειας. Μπορεις να[παρεις και αρχες οικονομικης θεωριας οποτε γινονται 7.Νομιζω οτι το συστημα των εξετασεων δεν εχει αλλαξει ειναι το ιδιο με οταν εδωσες.Πηγε να το αλλαξει η νεα δημοκρατια αλλα ο συριζα το κρατησε νομιζω το παλιο. Αλλα και παλι ψαξτα αυτα που σου λεω μη σε παρω στο λαιμο μου. Βασικα μπορεις να συμβουλευτεις το σχολειο σου η να ρωτησεις σε κανα φροντιστηριο

Μπραβο σου που πηρες την αποφαση να ξαναδωσεις δεν το κανουν πολλοι. Σου ευχομαι καη δυναμη και επιτυχια σε οτι αποφασισεις

υγ. τι κατευθυνση ησουν θεωρητικη,θετικη ή τεχνολογικη

Όχι, κάνεις μεγάλο λάθος το σύστημα έχει αλλάξει. Δεν έχει καμία σχεδόν σχέση με το παλιό. Τα μαθήματα έχουν μειωθεί (π.χ δεν υπάρχει πια ΑΟΔΕ στη τεχνολογική), αλλά έχει διπλασσιαστεί η ύλη.

Σίγουρα για κάποιον που έδωσε πανελλήνιες φέτος, μπορεί να δώσει με το παλιό ή με το καινούργιο.

Το ΦΕΚ Α' 258-2014 στο άρθρο 58 έλεγε ότι θα μπορούσες να δώσεις με το παλιό σύστημα ή με ποσόστωση θεσεων. Αυτή τη στιγμή όμως έχει κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή που αλλάζει το άρθρο (καταργεί την ποσόστωση) και δεν αναφέρει και για αποφοίτους παλαιότερων ετών κάτι συγκεκριμένο. Νομίζω καλό θα ήταν να πάρεις το υπουργείο παιδείας ένα τηλέφωνο.

Δημοσ.

Αφού πάτωσες, δεν (θα έπρεπε να) σε ενδιαφέρει να κρατήσεις τίποτα.

Παλιότερα θυμάμαι έπρεπε να πας κάπου Ιανουάριο - Φεβρουάριο (ναι, τόσο νωρίς) και να κάνεις αίτηση στο λύκειό σου. Μπορείς να βάλεις και ειδικό μάθημα (πχ. Αγγλικά) που είναι σε διάφορες σχολές (όπως εμπορικό ναυτικό, φιλολογίες, κλπ). Για λεπτομέρειες στο σχολείο σου.

Δημοσ.

Αφού πάτωσες, δεν (θα έπρεπε να) σε ενδιαφέρει να κρατήσεις τίποτα.

Παλιότερα θυμάμαι έπρεπε να πας κάπου Ιανουάριο - Φεβρουάριο (ναι, τόσο νωρίς) και να κάνεις αίτηση στο λύκειό σου. Μπορείς να βάλεις και ειδικό μάθημα (πχ. Αγγλικά) που είναι σε διάφορες σχολές (όπως εμπορικό ναυτικό, φιλολογίες, κλπ). Για λεπτομέρειες στο σχολείο σου.

Τώρα υπάρχει η διαφορά ότι δεν ξέρει με πιο σύστημα δίνει. Για το καινούργιο έχει τελειώσει ήδη η δήλωση των μαθημάτων για απόφοιτους.

Δημοσ.

Για αυτο θα παει να ρωτησει στο σχολείο του που θα ξέρουν καλύτερα από εμάς.

Ούτε τα σχολεία ξέρουν, αν δεν υπάρξει σχετική εγκύκλιος. Όπως είπα και πιο πάνω έχει κατατεθεί νομοσχέδιο για να αλλάξουν το άρθρο , καλύτερα να πάρει το υπουργείο παιδείας.

Δημοσ.

panelladika_exetazomena_mathimata.jpg

Τα Επιστημονικά πεδία ορίζονται ως εξής:
1ο Επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Σπουδές)
2ο Επιστημονικό πεδίο (Τεχνολογικές και Θετικές Σπουδές)
3ο Επιστημονικό πεδίο (Σπουδές Υγείας και Ζωής)
4ο Επιστημονικό πεδίο (Παιδαγωγικές Σπουδές)
5ο Επιστημονικό πεδίο (Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής)

Περισσότερα:

http://www.methodiko-frontistirio.gr/news/2015NeoSystima.pdf

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/56446/afto-einai-to-neo-systima-gia-tis-panellinies-2016

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ παιδιά που έδωσα το '12 και θέλω να ξαναδώσω φέτος, θα δώσω σύμφωνα με το σύστημα που ίσχυε όταν έδινα, ή με το καινούργιο? Κάποιος μου είπε πως έχουμε την επιλογή με ποιο από τα δύο θα εξεταστούμε. Ισχύει κάτι τέτοιο?  :unsure:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...