Προς το περιεχόμενο

Πύλη ermis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχει χρησιμοποιήσει κανείς την πύλη του ermis για διεκπεραίωση αιτήσεων ηλεκτρονικά? Θέλω να βγάλω βεβαίωση για χρόνο ασφάλισης στο ΙΚΑ, έκανα εγγραφή στο ermis, πήγα και στο κεπ για ταυτοποίηση αλλά ΔΕΝ.. Οποιος ξέρει, μπορεί να μου πει πώς ακριβώς γίνεται? Μήπως κάνω κάτι λάθος εγώ. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Σήμερα πήγα, ο υπάλληλος μου είπε ότι κατευθείαν λειτουργεί η ταυτοποίηση, δεν χρειάζεται να περιμένω. Εκτός και αν έπεσα σε άσχετο υπάλληλο.

Δημοσ.

Πατώ στο ''Βεβαιώσεις χρόνου ασφάλισης στο ΙΚΑ'', πατώ στο ''ηλεκτρονική υποβολή'' και δεν γίνεται τίποτα. Μετά δοκιμάζω και πατώ το πιο κάτω παράθυρο που λέει ''εκτέλεση υπηρεσίας''. Με προτρέπει να διαλέξω ένα κεπ (στην περιοχή μου όμως το κεπ δεν είναι στην λίστα με τα ψηφιοποιημένα έγγραφα). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει  να κάνω αίτηση στο κεπ και να πάω μετά να την πάρω από εκεί?? Δεν ξέρω πώς γίνεται και αυτό ρωτώ. Εγώ είχα την εντύπωση ότι απλά με μια αίτηση ηλεκτρονικα μέσω της πύλης εκτυπώνω αμέσως και τα ένσημά μου. Αν γνωρίζεις να μου πεις κάτι περισσότερο, θα το εκτιμούσα.

Δημοσ.

Το είχα χρησιμοποιήσει δυο φορές τον Ιούνιο.

Την μία φορά ζήτησα για μένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης αργά το βράδυ απο τον δήμο μου. Tην άλλη μέρα όταν ξύπνησα το πρωί το είχα στο email μου.

Τη δεύτερη φορά, ικανοποιημένος απο την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας, έκανα το ίδιο για τη γυναίκα μου απο τον δήμο της. Ακόμα το περιμένω...

Δημοσ.

Αν το θέλεις για τέτοια χρήση, μπορείς να το βγάλεις από το ika.gr ή το atlas.gov.gr άμεσα.

Για το ικα πρέπει να έχεις ήδη γραφτεί και θέλει τη φυσική σου παρουσία, στο ατλας μπαίνεις με κωδικούς taxis.

Απλά δεν είναι επίσημη βεβαίωση ασφάλισης, να χρησιμοποιείται δηλαδή για πιό πολύπλοκα πράγματα από την απλή ενημέρωση που θέλει ο εργοδότης σου.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά έκανα πριν λίγες ώρες αίτηση μέσω του συστήματος Ermis, για πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με παραλαβή από την ηλεκτρονική μου θυρίδα.

Υπάρχει standard χρόνος για να εκδοθεί;

Ελπίζω να βγει σήμερα ή αύριο το πρωί, γιατί το χρειάζομαι.

Αν πήγαινα στα ΚΕΠ θα έβγαινε άμεσα;

Μένω Περιστέρι και είμαι εγεγγραμμένος Νομό Αχαϊας (Δήμος Λαρισσού)...

Δημοσ.
[...]

Αν πήγαινα στα ΚΕΠ θα έβγαινε άμεσα;

[...]

Όσες φορές χρειάστηκα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και πήγα σε ΚΕΠ, το είχα στα χέρια μου εκείνη την ώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Άλλο το ermis άλλο το atlas; Με τα ένσημα τι κάνουμε τελικά; Πήγα σήμερα στο ικα, μου λένε δε δίνουμε πλέον ένσημα, μόνο ηλεκτρονικά. Με τα πολλά μου τα εκτυπώσανε. Μπαίνω μετά να τα δω ηλεκτρονικά, μέχρι το 2015 είχαν περάσει...

Δημοσ.

Λοιπόν για ένσημα σε εργασία φτιάχνεις λογαριασμό στο ΙΚΑ και τυπώνεις μόνος σου, ειδικά αν μιλάμε για πρόσληψη σε ιδιώτη

Το Atlas ξεχαστε το έχει μείνει στο '13

Στο ΙΚΑ στο κάνουν έστω και με βαριά καρδιά, αλλά δεν έχει νόημα η επίσκεψη χάσιμο χρόνου για κάτι που μπορείς να κάνεις από τον υπολογιστή σου

Τη πύλη ερμης δε τη ξέρω, αλλά μέσω άλλων υπηρεσιών όπως κεπ ας πούμε αποφεύγω να εξυπηρετηθω για αλλες υπηρεσίες και πολλα πραγματα που γίνονται ηλεκτρονικά και απαιτούν παρέμβαση ανθρωπου προτιμω απευθείας συναλλαγή γιατί μπορεί να πάρουν χρόνο

Επίσης αυτή τη στιγμή πρέπει να φαίνονται τα ένσημα μέχρι τον ιουνιο, ίσως και ιουλιο πιο μετά δεν φαίνονται ακόμα

Άλλο το ermis άλλο το atlas; Με τα ένσημα τι κάνουμε τελικά; Πήγα σήμερα στο ικα, μου λένε δε δίνουμε πλέον ένσημα, μόνο ηλεκτρονικά. Με τα πολλά μου τα εκτυπώσανε. Μπαίνω μετά να τα δω ηλεκτρονικά, μέχρι το 2015 είχαν περάσει...

Μπορεί να μη τα έχει πληρώσει ο εργοδότης και να μην είναι οριστικοποιημενα

Άλλο κακό σενάριο, δεν τα έχει στείλει καν

Να μη φαίνονται όμως και του '16 αν όλα είναι εντάξει ΔΕΝ είναι φυσιολογικό

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν για ένσημα σε εργασία φτιάχνεις λογαριασμό στο ΙΚΑ και τυπώνεις μόνος σου, ειδικά αν μιλάμε για πρόσληψη σε ιδιώτη

Το Atlas ξεχαστε το έχει μείνει στο '13

Στο ΙΚΑ στο κάνουν έστω και με βαριά καρδιά, αλλά δεν έχει νόημα η επίσκεψη χάσιμο χρόνου για κάτι που μπορείς να κάνεις από τον υπολογιστή σου

Τη πύλη ερμης δε τη ξέρω, αλλά μέσω άλλων υπηρεσιών όπως κεπ ας πούμε αποφεύγω να εξυπηρετηθω για αλλες υπηρεσίες και πολλα πραγματα που γίνονται ηλεκτρονικά και απαιτούν παρέμβαση ανθρωπου προτιμω απευθείας συναλλαγή γιατί μπορεί να πάρουν χρόνο

Επίσης αυτή τη στιγμή πρέπει να φαίνονται τα ένσημα μέχρι τον ιουνιο, ίσως και ιουλιο πιο μετά δεν φαίνονται ακόμα

Μπορεί να μη τα έχει πληρώσει ο εργοδότης και να μην είναι οριστικοποιημενα

Άλλο κακό σενάριο, δεν τα έχει στείλει καν

Να μη φαίνονται όμως και του '16 αν όλα είναι εντάξει ΔΕΝ είναι φυσιολογικό

Σε αυτά που μου εκτύπωσε το ΙΚΑ φαίνονται όλα κανονικά, στις «πύλες» δεν φαίνονται! Έκανα λογαριασμό στο ΙΚΑ, από που ακριβώς εκτυπώνω τα ένσημα; Βρήκα αυτό που λέει ατομικός λογαριασμός ασφάλισης, αλλά εκτός που δεν είναι ενημερωμένο (μέχρι Μάιο του '16 έχει) έχει και σημείωση πάνω ότι είναι απλά ενημερωτικό και όχι αποδεικτικό.

Επίσης, υπάρχει μπέρδεμα μεταξύ των ταμείων. Λέει πχ το ΙΚΑ δεν εκτυπώνουμε και ο ΟΑΕΕ λέει μόνο εκτυπωμένα από το ΙΚΑ τα δεχόμαστε! :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...