Προς το περιεχόμενο

Πύλη ermis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ιδιώτη (εταιρεία που σε προσλαμβάνει) μία χαρά είναι

Για δημόσιο είναι άλλο

Δεν κατάλαβα τι εννοείς να σου πω την αλήθεια!

Δημοσ.

το ενημερωτικό του ικα που βγάζεις από το ιντερνετ δεν είναι επίσημο έγγραφο να το πας στον οαεε να πάρεις απαλλαγή ας πούμε, εκεί θέλουν τα ένσημα επίσημα τυπωμένα και σφραγισμένα από το ικα

αλλά αν έρθεις σε μένα να σε προσλάβω για κάποιο πελάτη μου (ή σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία πας για προσληψη) ειναι μια χαρά για να δω τη προϋπηρεσία σου, σιγά μη σε στείλω ικα 

αν θες βέβαια πήγαινε, αλλά τζάμπα κόπος

Δημοσ.

το ενημερωτικό του ικα που βγάζεις από το ιντερνετ δεν είναι επίσημο έγγραφο να το πας στον οαεε να πάρεις απαλλαγή ας πούμε, εκεί θέλουν τα ένσημα επίσημα τυπωμένα και σφραγισμένα από το ικα

αλλά αν έρθεις σε μένα να σε προσλάβω για κάποιο πελάτη μου (ή σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία πας για προσληψη) ειναι μια χαρά για να δω τη προϋπηρεσία σου, σιγά μη σε στείλω ικα 

αν θες βέβαια πήγαινε, αλλά τζάμπα κόπος

Ναι αυτό λέω, δεν είναι περίεργο να σου λένε στο ικα δεν εκτυπώνουμε ένσημα, μπες και εκτύπωσέ τα μόνος σου και όταν μπαίνεις να μην είναι ούτε όλα περασμένα αλλά να μην δέχονται και την εκτύπωση στα άλλα ταμεία; Τους είπα πχ σήμερα ότι ο ΟΑΕΕ δεν τα δέχεται έτσι και μου είπανε κακώς. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη, ούτε αυτοί ξέρουν ακριβώς μου φαίνεται. :)

Δημοσ.

έπεσες σε μαλάκα υπάλληλο του ικα στη προκειμένη και όχι του οαεε

έχω δει να τυπώνουν ένσημα σε κοπέλα πριν μερικές μέρες στο ικα στη κυψέλη (και σε πόσα άλλα έχω πάει λόγω δουλειάς ή έχω ζητήσει να μου φέρουν ένσημα έτσι για τον οαεε) 

απλά έπεσες σε στόκο, έπρεπε να πας σε κάνα προϊστάμενο να το διευθετήσει ή να απευθυνόσουν αν ήταν δυνατό σε συνάδελφο του εκείνη τη στιγμή να τον ξεστραβώσει 

• Like 1
Δημοσ.

έπεσες σε μαλάκα υπάλληλο του ικα στη προκειμένη και όχι του οαεε

έχω δει να τυπώνουν ένσημα σε κοπέλα πριν μερικές μέρες στο ικα στη κυψέλη (και σε πόσα άλλα έχω πάει λόγω δουλειάς ή έχω ζητήσει να μου φέρουν ένσημα έτσι για τον οαεε) 

απλά έπεσες σε στόκο, έπρεπε να πας σε κάνα προϊστάμενο να το διευθετήσει ή να απευθυνόσουν αν ήταν δυνατό σε συνάδελφο του εκείνη τη στιγμή να τον ξεστραβώσει 

Μου τα εκτυπώσανε, δευτερόλεπτα υπόθεση είναι εντωμεταξύ. Αλλά η πρώτη αντίδραση είναι δεν τυπώνουμε πλέον, πάρε αυτό το χαρτί (που λέει να γραφτείς στο apps.ika.gr κλπ) για να τα βγάλεις μόνος σου...:)

Δημοσ.

ε αφού έκανες τη δουλειά σου πάλι καλά να λες, εμένα ξέρεις πόσες φορές με έχουν πάει και με έχουν φέρει επειδή παίζουν το πουλάκι τους; 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, σύμφωνα με το σύστημα Ermis στην ηλεκτρονική θυρίδα, από σήμερα το πρωί στις 7:56 το έγγραφο οικογενειακής κατάστασης ήταν διαθέσιμο για κατέβασμα.

Μερικές παρατηρήσεις:

- είχα επιλέξει να ειδοποιηθώ με SMS για το όταν θα ήταν έτοιμο. SMS δεν έλαβα ποτέ και μπήκα σήμερα στο σύστημα να το τσεκάρω "μπααας και" και τελική είδα ότι το έγγραφο ήταν έτοιμο

- η ψηφιοποίηση ήταν αρκετά χαμηλής ποιότητας και τα γράμματα του εγγράφου είναι μικροσκοπικά

Πάντως τέλος όλα καλά, παρότι το έγγραφο έχει μικρά γράμματα φαίνεται "ok" για χρήση. :-)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθάβω για να ρωτήσω αν πλέον μετά από 1,5 χρόνο το χρησιμοποιεί κανείς συστηματικά και αν λειτουργεί. (εγώ δε το γνώριζα καν και είδα κάποιον να τ αναφέρει στο τόπικ του στρατού)

Προσωπικά έκανα εγγραφή και στο ermis  και στο ικα (δεν απαιτείται πλέον φυσική παρουσία) μιας και θέλω να βγάλω βεβαίωση ενσήμων. Στο μεν ικα αυτό που σου βγάζει είναι ενημερωτικό και λέει επάνω ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού. Δώρο άδωρο με άλλα λόγια η ηλεκτρονική υπηρεσία.

Σε ότι αφορά το ermis, έκανα αίτηση , επέλεξα το πλησιέστερο κεπ που να έχει δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής (για να το λάβω ηλεκτρονικά)  και σαν ΙΚΑ επέλεξα απλά το ΙΚΑ στο οποίο είχα εγγραφεί για πρώτη φορά μιας και δεν εξηγούσε ποιο να επιλέξεις.

Μιας και μετά από κάποιες μέρες δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα και ούτε είχα λάβει κάποιου είδους επιβεβαίωση πήγα από το ΚΕΠ και ρώτησα αν η αίτηση μου έχει περαστεί. Η υπάλληλος μου είπε να της δώσω τον αριθμό πρωτοκόλου (αλλά δεν είχα κάτι τέτοιο) . Τελικά με τη ταυτότητα που κοίταξε μου είπε πως δεν βλέπει να υπάρχει αίτηση. 

Ξαναέκανα τώρα πάλι αίτηση αλλά επιλέγοντας άλλο ΚΕΠ και ΙΚΑ έτσι για δοκιμή και ενώ μου λέει οτι το αίτημα υποβλήθηκε με επιτυχία, πάλι δεν μου έδωσε κάποιον αριθμό για πρωτόκολο οπότε αναρωτιέμαι αν λειτουργεί το σύστημα ή τζάμπα κάνω αιτήσεις.

Δημοσ.

Εγώ το χρησιμοποίησα για κάποια χαρτιά (οικογενειακή κατάσταση κλπ) και τα εκτύπωσα. Δεν τα χρησιμοποίησα ακόμα αλλά φαίνονται οκ!

• Like 2
Δημοσ.
38 minutes ago, zio10 said:

Εγώ το χρησιμοποίησα για κάποια χαρτιά (οικογενειακή κατάσταση κλπ) και τα εκτύπωσα. Δεν τα χρησιμοποίησα ακόμα αλλά φαίνονται οκ!

Αυτά βγαίνουν κατευθείαν ή περιμένεις κάποιες μέρες ; Επίσης θυμάσαι όταν έκανες αίτηση να σου πετάει αριθμό πρωτοκόλου αίτησης πχ ή να σου έρχεται κάποια επιβεβαίωση σε mail ή sms ή ούτε καν ;

Τα έγγραφα πάντως και αυτά που ζήτησες και αυτά που προσκόμισες δια μέσω της ηλεκτρονικής θυρίδας φαντάζομαι ε.

Απ ότι ξέρω λέει λήγουν (νομίζω στο εξάμηνο) και μετά διαγράφονται από τη θυρίδα οπότε αν είναι να τα εκτυπώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Αυτά βγαίνουν κατευθείαν ή περιμένεις κάποιες μέρες ; Επίσης θυμάσαι όταν έκανες αίτηση να σου πετάει αριθμό πρωτοκόλου αίτησης πχ ή να σου έρχεται κάποια επιβεβαίωση σε mail ή sms ή ούτε καν ;

Τα έγγραφα πάντως και αυτά που ζήτησες και αυτά που προσκόμισες δια μέσω της ηλεκτρονικής θυρίδας φαντάζομαι ε.

Απ ότι ξέρω λέει λήγουν (νομίζω στο εξάμηνο) και μετά διαγράφονται από τη θυρίδα οπότε αν είναι να τα εκτυπώσεις.

Άμεσα βγαίνουν και είναι διαθέσιμα στη θυρίδα σου για εκτύπωση και χρήση.

Αλλά νομίζω είναι κατηγορίες εγγράφων, κάποια πρέπει να πας να τα πάρεις από ΚΕΠ.

Επεξ/σία από zio10
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω το ειχα αναφερει στο τοπικ στρατου ! Μπαινω με κωδικους ταξιςνετ, δεν εχω κανει εγγραφη στον ερμη.. ΠΑρολα αυτα 2 φορες που εχω βγαλει πιστοποιητικο γεννησης και 2 φορες οικογεν. κατασταστασης, το ενα χθες πρωι, το βγαλα αμεσως . Εχει ισχυ ως κανονικο εγγραφο , εχει και κωδικο επαληθευσης! Απο περιεργεια πηγα σε ενα κεπ που ξερω οτι δεν εχει κοσμο και εβγαλα ενα , ειναι το ιδιο ακριβως με του ερμη μονο που (προφανως) δεν εχει τον κωδικο επαληθευσης αλλα σφραγιδα της υπαλληλου ! Δεν εχω δοκιμασει καποια υπηρεσια που πρεπει να πας ΚΕΠ παντως..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...