Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 268
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θέλουμε ειδήσεις με γυμνόστηθα αγόρια!!!

oh wait... για τους άντρες δεν είναι ντροπή να δείχνουν βυζάκι..

προσωπικα το θεωρο εξισου προκλητικο με μια γυμνοστηθη γυναικα. θα το εκραζα επισης

• Like 2
Δημοσ.

Το ντύσιμο είναι ένας κοινωνικός συμβιβασμός. Κάθε κοινωνία/πολιτισμός επιβάλει τα δικά του πρότυπα ντυσίματος και εμφάνισης γενικότερα. Για 'μενα το καλύτερο θα ήταν να μπορούσαμε να απαλαγούμε τελείως από τα ρούχα ως status symbol και μέσο ευπρεπισμού και να τα χρησιμοποιούμε μόνο για να μην κρυώνουμε.

Αν είμασταν όλοι χωρίς ρούχα θα μπορούσαμε να κρίνουμε κάποιον μόνο για αυτό που πραγματικά είναι, μόνο για τη συμπεριφορά του. Τώρα φοράει ο άλλος ένα κοστούμι και αυτόματα τον αποδεχόμαστε ως κάτι ανώτερο μόνο και μόνο γι αυτό και στην πραγματικότητα μπορεί να είναι η μεγαλύτερη λέρα.

• Like 7
Δημοσ.

Κάθε εμφάνιση πρέπει να ταιριάζει με το χώρο και την περίσταση για μένα. Δε πας με βαθύ ντεκολτέ σε δουλειά γραφείου αν δε θες να προκαλέσεις. Αυτά τα βάζεις σε γάμο ή να βγεις μπουζούκια. Επίσης ο άντρας δε πάει με βερμούδα και πέδιλο σε συνέδριο και ας έχει 33 βαθμοί έξω!! (το είδα τη προηγούμενη βδομάδα που ήμουν Σικελία). Όπως επίσης είδα εκεί γυναίκα με σαγιονάρα δίχαλο.  Προσωπικά προκαλεί την αισθητική μου όσο και να προσπαθώ να μη κρίνω τις ικανότητες του άλλου με βάση την εμφάνισή του.

Κάποια στάνταρ μου αρέσει να τα κρατάμε.

2 προσωπικά περιστατικά:

-Διακοπές στη Μαγιόρκα, έλιωνα σε υπερ τουριστική παραλία και σε κάποια φάση πάω σε ένα σουπερμάρκετ απέναντι στο δρόμο να πάρω νερό. Ήμουν μόνο με το μαγιώ και με πέταξε έξω. Μου είπε να βάλω μπλούζα για να μπω να ψωνίσω.

-Γυρνούσα από το συνέδριο στο ξενοδοχείο, 5 το απόγευμα, 33 βαθμοί, ντάλα ήλιο, με πουκάμισο και γραβατωμένος και το λαπτοπ στη τσάντα. Περπατούσα σε κεντρικό δρόμο με τίγκα τουρίστες. Δεν άντεξα και έβγαλα το πουκάμισο και περπατούσα έτσι. Με πλησιάζει αστυνομικός και μου λέει να βάλω το πουκάμισο! Του λέω "έχεις δίκιο αλλά δε την παλεύω", μου λέει να το βάλω. Το σεβάστηκα και σίγουρα δεν ένιωθα άνετα που κυκλοφορούσα έτσι. Το έβαλα αλλά έστριψα 2 στενά πιο κάτω και το ξανάβγαλα γιατί είχα να ανέβω και πόσα σκαλιά :P

Επίσης, στο βιογραφικό σας βάζετε φωτογραφία? Μεγάλη κουβέντα και εξαρτάται σε ποια χώρα αιτείσαι (π.χ. Αγγλία έχω ακούσει δε παίζει πολύ σε αντίθεση με Ολλανδία). Αλλά πιστεύω αν έχεις κάποιο εμφανισιακό πρόβλημα ή έχεις χάλια φώτο, θα είναι αποτρεπτικό όταν ο άλλος έχει ένα μάτσο από βιογραφικά μπροστά του.

• Like 1
Δημοσ.

Πέραν του οτι η εξωτερική εμφάνιση είναι κάτι υποκειμενικό. Μήπως μπερδεύουμε την ωραία εμφάνιση με την προκλητική εμφάνιση; Που και πάλι το "ωραία" και "προκλητική" είναι υποκειμενικές έννοιες στην εμφάνιση. Τέλος πάντων, η εμφάνιση σαφώς και παίζει ρόλο. Τώρα όποιος νομίζει οτι δεν παίζει κανέναν ρόλο κοιματε στα συννεφάκια του, το ίδιο θα πω και για όποιον νομίζει οτι μετράει μόνο η εμφάνιση και τίποτε από τα άλλα στοιχεία ενός ανθρώπου όπως ο χαρακτήρας και η εξυπνάδα.

Δημοσ.

Ναι οκ, το ρασο δεν κανει τον παπά αλλά ο παπάς πρέπει να φοράει ράσο. Εμένα δεν θα μου άρεσε να δω κάποιον να φοράει μόνο ένα τρύπιο βρακί στη δουλειά επειδή ζεσταίνεται ας πούμε και νιώθει άνετα έτσι. Ούτε η λύση είναι να φτάσουμε να χρησιμοποιούμε τα ρούχα μόνο για να μην κρυώνουμε, αν είναι έτσι θα τρώμε και μόνο για να μην πεινάμε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα.

Η εμφάνιση καλώς παίζει ρόλο γιατί είναι ένα ακόμα κομμάτι του εαυτού σου που μπορείς να δουλέψεις ώστε να ανταγωνιστείς τους γύρω σου. 'Οπως θα εξελίξεις τις γνώσεις του, τις ικανότητές σου, τα ταλέντα σου, έτσι θα βελτιώσεις την εμφάνισή σου και θα την προσαρμόσεις ανάλογα στις καταστάσεις ώστε να πλεονεκτείς δίπλα σε όσους δεν το κάνουν.

Και για να προλάβω σχόλια των άκρων "τι να κάνουν όσοι δεν γεννήθηκαν ομορφοι", η εμφάνιση δεν είναι καθαρά στα γονίδια και μπορείς να την βελτιώνεις συνεχώς με δεκάδες τρόπους (δεν εννοώ πλαστικές).

• Like 2
Δημοσ.

Mια ψιλοπαπαρια ειναι το dress code.Η μονη ''χρησιμοτητα'' του ειναι οπως στον στρατο,να νιωθεις οτι ανηκεις σε μια ομαδα .Οτι υπαρχει μεγαλυτερη συνοχη στην ομαδα και συνεργασια.Eτσι πανε ολα τα γιδια στο συνεδριο με κουστουμι ακομα και αν εχει 40 βαθμους εξω.Και το χειροτερο απ'ολα .Παει και το αφεντικο, αυτος δηλαδη που ειναι στην κορυφη της εταιρικης του αλυσιδας. Αντι να παει ανετος με πεδιλο με βερμουδα ιδρωνει στον δρομο και ξεφυσαει σαν το γουρουνι πασχιζοντας μεχρι την τελευταια στιγμη να ειναι ο στρατηγος που θα οδηγησει τους υφισταμενους του στην μαχη, να εμπνεει τον σεβασμο :-D .Η πασχιζοντας γινει αποδεκτος απο τον κοινωνικο κυκλο, στην prive λεσχη του πχ.Μερικοι ξεχωριζουν .Κυριως διασημοι.Μπορουν να βγουν και με το σωβρακο στον δρομο.Εκει που οι κοινοι θνητοι θα ηταν ενα βημα πριν το ..τρελαδικο αυτοι ειναι απλα εκκεντρικοι , σταρ συστεμ, αντικειμενο λατρειας η κρυφου θαυμασμου απο τους υπολοιπους.Αν κοψουν το κιτρινιασμενο εσωρουχο σε κομματακια ουρες θα κανει η πλεμπα για να αποκτησει ενα 

• Like 4
Δημοσ.

Παει και το αφεντικο, αυτος δηλαδη που ειναι στην κορυφη της εταιρικης του αλυσιδας. Αντι να παει ανετος με πεδιλο με βερμουδα ιδρωνει στον δρομο και ξεφυσαει σαν το γουρουνι πασχιζοντας μεχρι την τελευταια στιγμη να ειναι ο στρατηγος που θα οδηγησει τους υφισταμενους του στην μαχη, να εμπνεει τον σεβασμο :-D .Η πασχιζοντας γινει αποδεκτος απο τον κοινωνικο κυκλο, στην prive λεσχη του πχ.Μερικοι ξεχωριζουν .Κυριως διασημοι.Μπορουν να βγουν και με το σωβρακο στον δρομο.Εκει που οι κοινοι θνητοι θα ηταν ενα βημα πριν το ..τρελαδικο αυτοι ειναι απλα εκκεντρικοι , σταρ συστεμ

Υπερβολές...

Το αφεντικό πάει με αυτοκίνητο στη δουλειά και έχει air-condition.

Οι διάσημοι είναι άλλη κατηγορία, δεν μπορούμε να ντυθούμε Lady Gaga στην καθημερινότητά μας.

Δημοσ.

Οι διάσημοι είναι άλλη κατηγορία, δεν μπορούμε να ντυθούμε Lady Gaga στην καθημερινότητά μας.

Γιατι ? Θα μειωθει η παραγωγικοτητα στο γραφειο ? Θα αυξηθουν οι ζηλιες  μεταξυ των εργαζομενων ?  Θα ξεστρατισει απο τις κοινωνικες συμβασεις, θα διαταραχθει η κοινωνικη συνοχη και σταθεροτητα ? Θα ανεβουν τα spreads ?  :shock:  :-D

Δημοσ.

Δεν είναι το πόσα ρούχα έχεις ή δεν έχεις πάνω σου... ούτε και το πόσο κοστίζουν ή δεν κοστίζουν. 

Είναι ο τρόπος που τα συνδυάζεις με το σώμα σου, μεταξύ τους και με τον "αέρα" σου. 

Δημοσ.

Γιατι ? Θα μειωθει η παραγωγικοτητα στο γραφειο ? Θα αυξηθουν οι ζηλιες  μεταξυ των εργαζομενων ?  Θα ξεστρατισει απο τις κοινωνικες συμβασεις, θα διαταραχθει η κοινωνικη συνοχη και σταθεροτητα ? Θα ανεβουν τα spreads ?  :shock:  :-D

Επειδή με αυτό ούτε από την πόρτα δεν χωράς να περάσεις, όχι να κάνεις και δουλειά.

o-LADY-GAGA-570.jpg

64.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά ήταν η πρώτη και λογικά τελευταία φορά που πήγαινα σε συνέδριο και παρουσίαζα το άρθρο μου και ήθελα να νιώσω λίγο την αύρα μιας ξεχωριστής στιγμής για μένα. Γραβάτα έβαλα τη μέρα που παρουσίαζα, τις άλλες 2 απλά με ένα πουκάμισο και ήμουν business casual και ωραίος :P
Kαι προφανώς δεν είπα να κουστουμαριστείς με τους 40 βαθμούς σώνει ντε καλά αλλά έστω ένα polo μπλουζάκι με ένα παντελόνι το απαιτεί η περίσταση χωρίς να θεωρηθείς γίδι. Δεν σκόπευα προσωπικά να βάλω τα ίδια ρούχα που πήγαινα παραλία (βερμούδα, σαγιονάρα) στο συνέδριο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...