Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπα να ενισχύσω λίγο το οργανισμό μου και ψάχνω πολυβιταμίνες.

Στην ελληνική αγορά βρήκα τις Lamberts A to Z multivitamins.
Ψαχνοντας στο internet βρήκα πολλούς ψαγμένους να συστήνουν τις αμερικάνικές Nature's Way, Alive! Multi-Vitamin.

Έκατσα και σύγκρινα τα συστατικά τους και είδα και τις ημερήσιες ανάγκες για κάθε συστατικό και κατέληξα στον παρακάτω πίνακα.
Η αμερικάνικη φαίνεται να είναι τελείως υπερβολική με δόσεις βιταμινών για τον superman.
Μήπως όμως δεν απορροφούνται και γι αυτό χρειάζεται τέτοια τεράστια ποσότητα και με της Laberts θα είναι σαν να μην παίρνω τίποτα?

Έχει ασχοληθεί κανείς με το θέμα?
Ποιές πολυβιταμίνες προτιμάτε και γιατί?

Multivitamins_comparison_01.jpgMultivitamins_comparison_02.jpg

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω αγοράζω της HEALTHAID A to Z και μπορω να πω είδα διαφορά ειδικά στην αρχή, αλλα κατέληξα στο συμπέρασμα οτι με πιο ισορροπημένη διατροφή μπορω να πετύχω εφάμιλλο αποτέλεσμα.

Π.χ με μέλι,λαχανικά,φρούτα,ξηρούς καρπούς,τυροκομικα σε ημερήσια διάταξη και προσθέτωντας αυγά,κρέας,ψάρι κάποιες φορές την εβδομάδα έχεις μια καλή βάση διατροφική χωρίς να σου λείπουν και κρεπάλες αν το επιθυμείς.

Ντάξει αμα καπνίζεις ένα καράβι ξέρωγω ο οργανισμός "αδυνατίζει" εννοείται.

Δημοσ.

Για τη δεύτερη που γράφεις φαίνεται καλή..

Αλλά πρέπει να παίρνεις 3 κάψουλες τη μέρα απ'ότι βλέπω στο κουτί.

Και θα χρειαστεί να παίρνεις για πολλούς μήνες για να δεις κάποια βελτιωση στην υγεία σου.

Οι δόσεις που έχει είναι καλές ,αλλά δεν καλύπτει όλα τα στοιχεία οπότε πάλι θα έχεις ελλείψεις αν δεν  τα καλύπτεις απο τη διατροφή σου.

Πχ ασβέστιο έχει πολύ λίγο,ή σίδηρο,ή μαγνήσιο.

Μην το βλέπεις σαν κάτι που θα πάρεις για ένα μήνα θα φτιάξει την υγεία σου και μετά θα το κόψεις..

Πρέπει να την παίρνεις μέχρι τη μέρα που θα μπορείς να καλύψεις όλα τα στοιχεία απο τη διατροφή σου οπότε και δε θα τη χρειάζεσαι.

Δημοσ.

Εγω αγοράζω της HEALTHAID A to Z και μπορω να πω είδα διαφορά ειδικά στην αρχή, αλλα κατέληξα στο συμπέρασμα οτι με πιο ισορροπημένη διατροφή μπορω να πετύχω εφάμιλλο αποτέλεσμα.

Π.χ με μέλι,λαχανικά,φρούτα,ξηρούς καρπούς,τυροκομικα σε ημερήσια διάταξη και προσθέτωντας αυγά,κρέας,ψάρι κάποιες φορές την εβδομάδα έχεις μια καλή βάση διατροφική χωρίς να σου λείπουν και κρεπάλες αν το επιθυμείς.

Ντάξει αμα καπνίζεις ένα καράβι ξέρωγω ο οργανισμός "αδυνατίζει" εννοείται.

Ναι απλά επειδή απ την καθημερινή διατροφή παίζει να μην παίρνουμε πολλά συστατικά είπα να δοκιμάσω και καμιά βιταμίνη.

http://www.healthaid.co.uk/shopexd.aspx?id=83

Εδώ είναι τα συστατικά της δικιάς σου.

Έχει μεγαλύτερες ποσότητες στα περισσότερα από της Lamberts αλλά του λείπουν 3-4 συστατικά στο τέλος της λίστας.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στα περισσότερα έχουν πάνω από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Δημοσ.

Η πιό σοβαρή απάντηση που μπορώ να σου δώσω είναι να κάνεις έναν αιματολογικό έλεγχο για τα επίπεδα σου σε βιταμίνες πριν μπεις στην διαδικασια που λες. 99,99% δεν χρειάζεσαι συμπληρώματα, εκτός και αν θέλεις ένα placebo.

• Like 1
Δημοσ.

Η πιό σοβαρή απάντηση που μπορώ να σου δώσω είναι να κάνεις έναν αιματολογικό έλεγχο για τα επίπεδα σου σε βιταμίνες πριν μπεις στην διαδικασια που λες. 99,99% δεν χρειάζεσαι συμπληρώματα, εκτός και αν θέλεις ένα placebo.

εγώ λέω οτι 99.99% χρειάζεται συμπληρώματα όπως και κάθε άνθρωπος που ακολουθεί διατροφή μη μελετημένη απο ειδικό.

Πάω στοίχημα οτι θες, οτι τουλάχιστον στα μισά απραίτητα στοιχεία δε λαμβάνεις την ημερήσια συνιστώμενη δόση..

Δημοσ.

Αυτό το 99,99% δεν το συμμερίζομαι. Το πιθανότερο είναι να λείπουν σε όλους μας κάποια στοιχεία με την τυπική ή κακή διατροφή που κάνουμε. Ίσως μάλιστα πολλές από τις ασθένειες ή τα αυτοάνοσα που αποκτά ο καθένας με τα χρόνια να έχουν αιτίες που εντοπίζονται στην μακροχρόνια έλλειψη ουσιών στο σώμα.

Για τις εξετάσεις πάντως έχεις δίκιο, καθώς αλλιώς πας στα τυφλά. Έριξα τώρα μια ματιά στις τιμές διάφορων εξετάσεων αίματος. Αν θελήσεις να ελέγξεις τα πάντα θες κανά 300άρι.

Δημοσ.

'Οχι βέβαια, θα πας να στα γράψει γιατρός ΕΟΠΥΥ και θα πληρώσεις τη συμμετοχή σε καποιο ιδιωτικο, πχ Βιοϊατρική.

Εγώ αμα θέλετε θα βρω να παραθεσω εξετασεις, αν και δεν εχω κανει για ολες τις βιταμινες προσφατα. Η διατροφη μου περιλαμβανει αρκετη σαβούρα και μαντέψτε από τώρα τα αποτελέσματα μου.

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι ένας μπούσουλας, δεν σημαίνει ότι ντε και καλά κάθε μέρα πρέπει να τα παίρνεις. Ακόμα και σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες (π.χ. C) είναι δύσκολο να έχεις έλλειψη χωρίς προβλημα υγειας. Θα πρέπει να τρως μόνο συσκευασμένα και κονσερβες για κανα μηνα τουλάχιστον.

edit: Να μαι, εδώ είχα κάτι μήνες να φάω οτιδήποτε ζωικό (με είχαν βάλει σε vegan δίαιτα με απαγορευμένα μέχρι και ίχνη αλλεργιογόνων, με άλλα λόγια μόνο κάποια φρουτα, λαχανικά και οσπρια μου είχαν απομείνει). 'Εκανα λοιπόν να δουν αμα πρέπει να πάρω σίδηρο ή Β12.

baZzPIS.jpg

Kmxo5Qq.jpg

Δημοσ.

'Οχι βέβαια, θα πας να στα γράψει γιατρός ΕΟΠΥΥ και θα πληρώσεις τη συμμετοχή σε καποιο ιδιωτικο, πχ Βιοϊατρική.

Εγώ αμα θέλετε θα βρω να παραθεσω εξετασεις, αν και δεν εχω κανει για ολες τις βιταμινες προσφατα. Η διατροφη μου περιλαμβανει αρκετη σαβούρα και μαντέψτε από τώρα τα αποτελέσματα μου.

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι ένας μπούσουλας, δεν σημαίνει ότι ντε και καλά κάθε μέρα πρέπει να τα παίρνεις. Ακόμα και σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες (π.χ. C) είναι δύσκολο να έχεις έλλειψη χωρίς προβλημα υγειας. Θα πρέπει να τρως μόνο συσκευασμένα και κονσερβες για κανα μηνα τουλάχιστον.

Άρα θες να μας πεις οτι οι ημερήσιες συνιστώμενες δόσεις έχουν βγει για πλάκα...Έχεις κάποια ερευνα που να στηρίζει αυτό που λες στο bold;Άσε που και πάλι πάω στοίχημα οτι υπάρχουν πολλά στοιχεία που ούτε μια μέρα τη βδομάδα δεν καλύπτεις.

Μη δίνεις τέτοιες συμβουλές ελαφρά τη καρδία.

Πρέπει δηλαδή να πάθεις σκορβούτο για να έχεις έλλειψη βιταμίνης C;

Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις..Πολλά μικρά συμπτώματα πολλές φορές οφείλονται σε ελλείψεις.

πχ λόγω έλλειψης c μπορεί να έχεις πρόβλημα στα ούλα.

Η μόνη αξιόπιστη μέθοδος είναι να βάλεις κάτω τι τρως κάθε μέρα,να δεις τι λείπει και να το καλύψεις είτε με αλλαγές στη διατροφή είτε με συμπληρώματα.

Εξετάσεις αίματος να δείχνουν την έλλειψη στοιχείων στα κύτταρα δεν υπάρχουν.Αυτές που κυκλοφορούν δείχνουν στο αίμα και δεν έχουν μεγάλη αξία.

Δημοσ.

edit: Να μαι, εδώ είχα κάτι μήνες να φάω οτιδήποτε ζωικό (με είχαν βάλει σε vegan δίαιτα με απαγορευμένα μέχρι και ίχνη αλλεργιογόνων, με άλλα λόγια μόνο κάποια φρουτα, λαχανικά και οσπρια μου είχαν απομείνει). 'Εκανα λοιπόν να δουν αμα πρέπει να πάρω σίδηρο ή Β12.

baZzPIS.jpg

Kmxo5Qq.jpg

Τι σχέση έχουν οι εξετάσεις αίματος με τις πολυβιταμίνες;

Σε περίπτωση που έχει κάποιος έλλειψη σιδήρου, θα πάρει ειδικό σκεύασμα και όχι τις απλές του εμπορίου που είναι για γενική χρήση.

• Like 1
Δημοσ.

Τσεκαρε τη vm2000 της σολγκαρ

Θα πρότεινα φιλικά να μην επιλέγεται η Solgar Καθώς πλέον μου φαίνεται ξεπεσμένη εταιρεία λόγω τιμής, ποσότητας βιταμινών αλλά και συστατικών.

Πχ στην συγκεκριμένη πολυβιταμίνη, χρησιμοποιείται Βιταμινη D2 αντί για D3 που είναι  λιγότερο απορροφήσιμη

http://press.endocrine.org/doi/full/10.1210/jc.2004-0360

Τέλος, ανάλογα με την διατροφή είναι καλό να επιλέγεται και η πολυβιταμίνη. Κάποιος που ακολουθεί μια δίαιτα υψηλή σε κατανάλωση κρέατος πχ, καλό θα ήταν να βρει μια πολυβιταμίνη που να μην δίνει πάρα πολύ σίδηρο. Μπορεί να υπάρχει και μια συσχέτιση (συσχέτιση, όχι αιτιότητα) με καρκίνο ->

https://www.sciencebasedmedicine.org/vitamins-and-cancer-risk/

Βέβαια ο καρκίνος είναι τόσο πολυδιάστατη ασθένεια που πραγματικά το να λέμε "η υπερβιταμίνωση φταίει!" καταντά μυωπικό.

• Like 1
Δημοσ.

Τι σχέση έχουν οι εξετάσεις αίματος με τις πολυβιταμίνες;

Σε περίπτωση που έχει κάποιος έλλειψη σιδήρου, θα πάρει ειδικό σκεύασμα και όχι τις απλές του εμπορίου που είναι για γενική χρήση.

Αν σου λείπουν βιταμίνες, το βλέπεις με εξέταση. Παρεθεσα εξετάσεις για να δεις τιμή της Β12, που την παίρνεις μόνο από ζωικές πηγές, μετά από μήνες χωρίς κατανάλωση.

Για να προλάβω, ΟΧΙ δε λέω ότι αμα κάποιος κάνει το ίδιο δεν θα έχει προβλημα γιατι καθε οργασιμος ειναι διαφορετικος. Λεω όμως πως δεν χρειάζεται να έχεις την τέλεια διατροφή για να είσαι εντάξει από θρεπτικά συστατικά.

@johnbond

Δεν είναι αυτονόητο πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες? Δεν είναι επίσης αυτονόητο πως σε οποιαδήποτε διατροφή, όσο ισορροπημένη και να είναι, δεν υπάρχει περίπτωση κάθε μέρα να λαμβάνεις τα πάντα στις "συνιστώμενες" ποσότητες? Λες να έχουμε δημιουργηθεί με ανάγκη για συμπληρώματα? 

Ρητορικές ερωτήσεις.

Τέλος πάντων, βλέπω γουστάρετε πολύ βιταμίνες οποτε οκ. Lanes, Centrum και Power Health πουλάνε πολύ.

Δημοσ.

Κι όμως μπορεί να έχει κάποιο δίκιο η idomeneas. Με την συνιστώμενη ημερίσια δόση συμβαίνει το εξής, ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ψάξει επιστημονιικές μελέτες ή κάποια έγκυρη πηγή που να λέει την ΣΗΔ για κάθε στοιχείο αλλά βασίζεται σε νούμερα και αριθμούς που βλέπει από τις συσκευασίες διαφόρων τυποποιημένων τροφίμων κτλ. Εγώ λοιπόν πριν κάποια χρόνια έψαχνα να βρω τι παίζει με την ΣΗΔ για την ζάχαρη, είχα βρει μια ανακοίνωση της coca cola που έλεγε οτι τα ποσοστά για την ΣΗΔ ζάχαρης είναι τόσα και με ένα κουτάκι κολακολας συμπληρώνες το 70% και δεν υπερβαίνεις, τελικά έψαξα αρκετά σε ξένες ιστοσελίδες διοτι στα ελληνικά δεν έβρισκα κάτι και βρήκα οτι η ΣΗΔ για ζάχαρη ήταν χαμηλότερη από αυτό που έλεγε η εταιρεία που βγάζεις την coca cola και με τα 6-7 κουτάλια που έχει ένα κουτάκι αναψυκτικού κολα κολα ξεπερνούσες κατά πολύ την ΣΗΔ.

Εν κατακλείδι, ψάξτε έγκυρες πηγές για την ΣΗΔ σε κάθε στοιχείο και αφήστε τι λέει το κουτάκι και η συσκευασία της κάθε πολυβιταμίνης που λέει οτι με το δικό μας προϊόν είστε οκ συμπληρώνεται το ποσοστό της ΣΗΔ και είστε επαρκείς, αφού βρείτε τα ποσοστά τότε κοιτάξτε τι προϊόντα πολυβιταμινών υπάρχουν και πόσο τις % συμπληρώνεις την ΣΗΔ.

Δημοσ.

@johnbond

Δεν είναι αυτονόητο πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες? Δεν είναι επίσης αυτονόητο πως σε οποιαδήποτε διατροφή, όσο ισορροπημένη και να είναι, δεν υπάρχει περίπτωση κάθε μέρα να λαμβάνεις τα πάντα στις "συνιστώμενες" ποσότητες? Λες να έχουμε δημιουργηθεί με ανάγκη για συμπληρώματα? 

Ρητορικές ερωτήσεις.

Τέλος πάντων, βλέπω γουστάρετε πολύ βιταμίνες οποτε οκ. Lanes, Centrum και Power Health πουλάνε πολύ.

Καθόλου αυτονόητα τα ερωτήματα σου..

Μπορεί να μην έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες αλλά έχουν παρόμοιες..Η ΣΗΔ είναι η βασική δόση ώστε να έχεις μια νορμάλ κάλυψη.

Ανάλογα με τον τρόπο ζωής μπορεί να χρειάζεσαι μεγαλύτερες δόσεις..πχ κάποιος που αθλείται έχει μεγαλύτερες ανάγκες ή κάποιος που καπνίζει.

Και αν η διατροφή είναι ειδικά μελετημένη μπορείς να καλύπτεις τα πάντα καθημερινά χωρίς συμπληρώματα.

Εγώ δεν είμαι οπαδός των συμπληρωμάτων..Ίσα ίσα,δεν απορροφώνται τόσο καλά όσο η τροφή.

Αλλά αν δεν έχεις το χρόνο ή το χρήμα να φτιάξεις τη διατροφή τι πρέπει να κάνεις; Να ζεις με τις ελλείψεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...