idomeneas7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Θα παραθέσω μερικά λινκς για όποιον είναι έστω και λίγο σκεπτικιστής. Site: Washington Post [new_link=http://www.nytimes.com/2013/06/09/opinion/sunday/dont-take-your-vitamins.html?_r=4&gwh=9F8EA08A5CC0EE32D3DC8F43273C0D30&gwt=pay&assetType=opinion]NY times[/new_link] [new_link=http://www.sciencedaily.com/releases/2010/05/100511173700.htm]Science Daily[/new_link] [new_link=http://ajcn.nutrition.org/content/69/6/1345s.full]'Αντε, ας βάλω κι ένα τέτοιο[/new_link]
funbreaker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 'Οχι βέβαια, θα πας να στα γράψει γιατρός ΕΟΠΥΥ και θα πληρώσεις τη συμμετοχή σε καποιο ιδιωτικο, πχ Βιοϊατρική. Εγώ αμα θέλετε θα βρω να παραθεσω εξετασεις, αν και δεν εχω κανει για ολες τις βιταμινες προσφατα. Η διατροφη μου περιλαμβανει αρκετη σαβούρα και μαντέψτε από τώρα τα αποτελέσματα μου. [...] edit: Να μαι, εδώ είχα κάτι μήνες να φάω οτιδήποτε ζωικό (με είχαν βάλει σε vegan δίαιτα με απαγορευμένα μέχρι και ίχνη αλλεργιογόνων, με άλλα λόγια μόνο κάποια φρουτα, λαχανικά και οσπρια μου είχαν απομείνει). 'Εκανα λοιπόν να δουν αμα πρέπει να πάρω σίδηρο ή Β12. Κάτσε ρε συ μπορώ να πάω σε γιατρό και να του πω γράψε εξετάσεις για όλες τις βιταμίνες μου εξετάσεις επειδή έτσι μου κάπνισε εμένα? Δεν θα πρέπει να έχω κάποια συμπτώματα και να κρίνει αυτός τι εξετάσεις θέλει να δεί? Δεν φαίνονται αυτά που ανέβασες. Άρα θες να μας πεις οτι οι ημερήσιες συνιστώμενες δόσεις έχουν βγει για πλάκα...Έχεις κάποια ερευνα που να στηρίζει αυτό που λες στο bold;Άσε που και πάλι πάω στοίχημα οτι υπάρχουν πολλά στοιχεία που ούτε μια μέρα τη βδομάδα δεν καλύπτεις. Μη δίνεις τέτοιες συμβουλές ελαφρά τη καρδία. Πρέπει δηλαδή να πάθεις σκορβούτο για να έχεις έλλειψη βιταμίνης C; Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις..Πολλά μικρά συμπτώματα πολλές φορές οφείλονται σε ελλείψεις. πχ λόγω έλλειψης c μπορεί να έχεις πρόβλημα στα ούλα. Υποθέτω πως εννοεί πως 1ον και να μην πάρεις μια μέρα μια ποσότητα μπορεί να πάρεις την 4πλάσια από κάτι που θα φας 4 μέρες μετά οπότε μακροχρόνια ισορροπείς και 2ον ότι ανάλογα με το φύλο, το βάρος, τις δραστηριοτητες και γενικά τον οργανισμό του καθενός οι συνιστώμενες ποσότητες αλλάζουν. Η μόνη αξιόπιστη μέθοδος είναι να βάλεις κάτω τι τρως κάθε μέρα,να δεις τι λείπει και να το καλύψεις είτε με αλλαγές στη διατροφή είτε με συμπληρώματα. Εξετάσεις αίματος να δείχνουν την έλλειψη στοιχείων στα κύτταρα δεν υπάρχουν.Αυτές που κυκλοφορούν δείχνουν στο αίμα και δεν έχουν μεγάλη αξία. Κάτσε γιατί αυτό που λες είναι πολύ σοβαρό. Το ξέρεις σίγουρα ή το υποθέτεις? Γιατί οι γιατροί σε τέτοιες εξετάσεις βασίζονται. Εγώ π.χ. έχω έλλειψη D και μου το βρήκαν από εξετάσεις αίματος. Τι σχέση έχουν οι εξετάσεις αίματος με τις πολυβιταμίνες; Σε περίπτωση που έχει κάποιος έλλειψη σιδήρου, θα πάρει ειδικό σκεύασμα και όχι τις απλές του εμπορίου που είναι για γενική χρήση. Το προφανές, να δεις τι σου λείπει για να το συμπληρώσεις. Θα πρότεινα φιλικά να μην επιλέγεται η Solgar Καθώς πλέον μου φαίνεται ξεπεσμένη εταιρεία λόγω τιμής, ποσότητας βιταμινών αλλά και συστατικών. Πχ στην συγκεκριμένη πολυβιταμίνη, χρησιμοποιείται Βιταμινη D2 αντί για D3 που είναι λιγότερο απορροφήσιμη http://press.endocrine.org/doi/full/10.1210/jc.2004-0360 Τέλος, ανάλογα με την διατροφή είναι καλό να επιλέγεται και η πολυβιταμίνη. Κάποιος που ακολουθεί μια δίαιτα υψηλή σε κατανάλωση κρέατος πχ, καλό θα ήταν να βρει μια πολυβιταμίνη που να μην δίνει πάρα πολύ σίδηρο. Μπορεί να υπάρχει και μια συσχέτιση (συσχέτιση, όχι αιτιότητα) με καρκίνο -> https://www.sciencebasedmedicine.org/vitamins-and-cancer-risk/ Βέβαια ο καρκίνος είναι τόσο πολυδιάστατη ασθένεια που πραγματικά το να λέμε "η υπερβιταμίνωση φταίει!" καταντά μυωπικό. Thanks για την πληροφορία για τις Solgar. Για τον καρκίνο με ανησύχησες αρκετά, αν και έχω ακούσει και την αντίθετη άποψη: οτι αν μένεις χρόνια με έλλειμα σε διάφορες χρήσιμες ουσίες καταλήγεις με αρρώστιες και καρκίνους. Τέλος πάντων, βλέπω γουστάρετε πολύ βιταμίνες οποτε οκ. Lanes, Centrum και Power Health πουλάνε πολύ. Εγώ δεν τις γουστάρω καθόλου, και μόνο που θα πρέπει να θυμάμαι να τις παίρνω κάθε μέρα μου την σπάει. Επίσης είναι και ένα κόστος. Αν όμως μακροχρόνια κάνω κακό στην υγεία μου λόγω ελλείψεων τότε είμαι διατεθιμένος να πάρω. 1
johnbond Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Κάτσει γιατί αυτό που λες είναι πολύ σοβαρό. Το ξέρεις σίγουρα ή το υποθέτεις? Γιατί οι γιατροί σε τέτοιες εξετάσεις βασίζονται. Εγώ π.χ. έχω έλλειψη D και μου το βρήκαν από εξετάσεις αίματος. Φυσικά και το ξέρω..Η εξέταση αίματος μετράει πόση βιταμίνη κυκλοφορεί στο αίμα..Δε δείχνει τι γίνεται στα κύταρα. Σκέψου πχ την περίπτωση να σου λείπει ένα στοιχείο για 5 χρόνια και μια βδομάδα πριν την εξέταση να πλακωθείς σε συμπληρώματα για το στοιχείο αυτό.Φυσικά το αίμα σου θα γεμίσει με το στοιχείο αυτό και στην εξέταση θα φαίνεσαι μια χαρά. Ενώ για να επανέλθει ο οργανισμός και να καλύψει την έλλειψη μπορεί να θέλει και 6 μήνες ή 1 χρόνο. Γι'αυτό και όταν κάνει κάποιος τέτοιες εξετάσεις αίματος του λένε να σταματήσει τα συμπληρώματα για 1-2 μέρες πριν Δεν είναι απλή υπόθεση να μετρήσεις τις πραγματικές ελλείψεις. Υπάρχουν κάποια τεστ που μετράνε τα στοιχεία στην τρίχα αλλά δεν είναι αξιόπιστα.
idomeneas7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Κάτσε ρε συ μπορώ να πάω σε γιατρό και να του πω γράψε εξετάσεις για όλες τις βιταμίνες μου εξετάσεις επειδή έτσι μου κάπνισε εμένα? Δεν θα πρέπει να έχω κάποια συμπτώματα και να κρίνει αυτός τι εξετάσεις θέλει να δεί? Δεν φαίνονται αυτά που ανέβασες. Ανάλογα την διατροφή σου υποψιάζεσαι κάποια έλλειψη ή αν έχεις συμπτώματα. Είναι υπερβολή να κάνεις για όλα χωρίς υποψία. Το συζητας με το γιατρο και κρινει τι θα ηταν καλο να κάνεις. Εγω τα βλέπω μόνο? Τέλος πάντων, καλές εξετάσεις είναι με πολύ στερητική διατροφή. Φυσικά και το ξέρω..Η εξέταση αίματος μετράει πόση βιταμίνη κυκλοφορεί στο αίμα..Δε δείχνει τι γίνεται στα κύταρα. Σκέψου πχ την περίπτωση να σου λείπει ένα στοιχείο για 5 χρόνια και μια βδομάδα πριν την εξέταση να πλακωθείς σε συμπληρώματα για το στοιχείο αυτό.Φυσικά το αίμα σου θα γεμίσει με το στοιχείο αυτό και στην εξέταση θα φαίνεσαι μια χαρά. Ενώ για να επανέλθει ο οργανισμός και να καλύψει την έλλειψη μπορεί να θέλει και 6 μήνες ή 1 χρόνο. Γι'αυτό και όταν κάνει κάποιος τέτοιες εξετάσεις αίματος του λένε να σταματήσει τα συμπληρώματα για 1-2 μέρες πριν Δεν είναι απλή υπόθεση να μετρήσεις τις πραγματικές ελλείψεις. Υπάρχουν κάποια τεστ που μετράνε τα στοιχεία στην τρίχα αλλά δεν είναι αξιόπιστα. Χμμ, δηλαδη αν ο funbreaker κάνει ηλιοθεραπεία πριν την εξέταση, θα του δείξει φουλ βιταμίνη D? Ξανά χμμ.
johnbond Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Χμμ, δηλαδη αν ο funbreaker κάνει ηλιοθεραπεία πριν την εξέταση, θα του δείξει φουλ βιταμίνη D? Ξανά χμμ. δε θέλω χμμμμ ... Ακριβώς όπως τα λες είναι.. https://www.vitamindcouncil.org/blog/how-do-we-know-how-much-vitamin-d-you-make/ 1
idomeneas7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μόνο που τα ng ειναι ελάχιστα σε μg, που συνήθως εκεί μετράνε την D. Και αυτο που παρεθεσες μιλάει για τεράστια έκθεση ικανή να προκαλέσει έγκαυμα ή έστω ροζ δέρμα σε ανοιχτόχρωμους. 'Οπως και να έχει, σίγουρα πριν από μια τέτοια εξέταση ο ασθενής δεν θα κάνει το οτιδήποτε μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα έστω και λίγο, άρα η αξιοπιστία των εξετάσεων θεωρώ είναι πολύ καλύτερη από το "παίρνω πολυβιταμίνες προληπτικά γιατί κάτι θα λειπει, δεν μπορεί".
funbreaker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Φυσικά και το ξέρω..Η εξέταση αίματος μετράει πόση βιταμίνη κυκλοφορεί στο αίμα..Δε δείχνει τι γίνεται στα κύταρα. Σκέψου πχ την περίπτωση να σου λείπει ένα στοιχείο για 5 χρόνια και μια βδομάδα πριν την εξέταση να πλακωθείς σε συμπληρώματα για το στοιχείο αυτό.Φυσικά το αίμα σου θα γεμίσει με το στοιχείο αυτό και στην εξέταση θα φαίνεσαι μια χαρά. Ενώ για να επανέλθει ο οργανισμός και να καλύψει την έλλειψη μπορεί να θέλει και 6 μήνες ή 1 χρόνο. Γι'αυτό και όταν κάνει κάποιος τέτοιες εξετάσεις αίματος του λένε να σταματήσει τα συμπληρώματα για 1-2 μέρες πριν Δεν είναι απλή υπόθεση να μετρήσεις τις πραγματικές ελλείψεις. Υπάρχουν κάποια τεστ που μετράνε τα στοιχεία στην τρίχα αλλά δεν είναι αξιόπιστα. Μα οι αιματολογικές εξετάσεις έχουν και κάποιες προυποθέσεις για να βγάλουν σωστά αποτελέσματα όπως και κάθε είδους test στην επιστήμη. Και χολιστερίνη να έχεις αν πας να κάνεις εξετάσεις χωρίς να φας τίποτα για 5 μέρες θα σε βγάλει καλά. Είναι προφανές αυτό και επίσης είναι προφανές πως θα πρέπει να φροντίσεις οι συνήθείες σου πριν κάνεις εξετάσεις αίματος να ανταποκρίνται στην ζωή σου. Ούτε να κάτσεις 15 ώρες στον ήλιο πριν από εξέταση D ούτε να τρως όλη μέρα πορτοκάλια πριν από εξέταση C. Με αυτή την λογική ούτε η μέτρηση της πίεσης είναι αξιόπιστη αν τρέξεις μαραθώνιο πριν μετρηθείς.
The_Judas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Το προφανές, να δεις τι σου λείπει για να το συμπληρώσεις. Δεν θα σου γράψουν τις πολυβιταμίνες αυτές που γράφετε εδώ μέσα οι ιατροί. Θα σου δώσουν συγκεκριμένα σκευάσματα (π.χ αν έχεις αναιμία μόνο σίδηρο ή μόνο βιταμίνη Β12 σε μεγάλη ποσότητα σε mg).
funbreaker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν θα σου γράψουν τις πολυβιταμίνες αυτές που γράφετε εδώ μέσα οι ιατροί. Θα σου δώσουν συγκεκριμένα σκευάσματα (π.χ αν έχεις αναιμία μόνο σίδηρο ή μόνο βιταμίνη Β12 σε μεγάλη ποσότητα σε mg). Ναι γιατί θα διαπιστώσουν τι ακριβώς σου λείπει. Αυτός είναι και ο σκοπός των εξετάσεων. Με λίγα λόγια καταλήγουμε πως η χρήση πολυβιταμινών είναι στην καλύτερη περίπτωση άσκοπη και στην χειρότερη επικίνδυνη μιας και αποκλείεται να σου λείπουν ταυτόχρονα όλα τα συστατικά που περιέχουν. Το σωστό είναι να κάνεις εξετάσεις, να δεις τι ακριβώς και σε τι ποσοστό σου λείπει, να πάρεις συμπληρώματα μόνο γι αυτό και μόνο για ένα διάστημα μέχρι να προσπαθήσεις να το εισάγεις στην διατροφή σου και σταματήσεις σταδιακά τα συμπληρώματα. Δυστυχώς όμως για να το κάνεις αυτό πρέπει να σκάσεις πάνω από 300 ευρώ για εξετάσεις, μιας και δεν μπορείς να πας στον ΕΟΠΥΥ και να πεις σε κάποιον γράψε μου τα πάντα. Δεν ξέρεις που μπορεί να έχεις έλλειψη κι αν κάνεις τις μισές μόνο δε πετυχαίνεις κάτι.
johnbond Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Το σωστό είναι να κάνεις εξετάσεις, να δεις τι ακριβώς και σε τι ποσοστό σου λείπει, να πάρεις συμπληρώματα μόνο γι αυτό και μόνο για ένα διάστημα μέχρι να προσπαθήσεις να το εισάγεις στην διατροφή σου και σταματήσεις σταδιακά τα συμπληρώματα. Για μένα δεν είναι λύση οι εξετάσεις..Το σωστό είναι να δεις τι λείπει στη διατροφή και να το διορθώσεις. κατεβάζεις το http://cronometer.com/download/βάζεις τις τροφές που τρως κάθε μέρα και βλέπεις ακριβώς τι ελλείψεις έχει η διατροφή σου.. Κατόπιν τις καλύπτεις είτε με αλλαγές διατροφικές είτε με συγκεκριμένα συμπληρώματα. Εγώ για παράδειγμα γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό οτι μου λείπει καθημερινά μαγνήσιο ,ψευδάργυρος και κάλιο και ακόμη δεν έχω καταφέρει να το φτιάξω..Δεν είναι απλή υπόθεση. Σε όλα τα άλλα στοιχεία είμαι οκ..Πάνω απο την ΣΗΔ. Κάλιο παίρνω σταθερά το 20-30% της ΣΗΔ και παρόλα αυτά η εξέταση αίματος για κάλιο ήταν άριστη..Θα μου προτείνατε να συνεχίσω με τόσο χαμηλή πρόσληψη; Δε νομίζω....
funbreaker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Για μένα δεν είναι λύση οι εξετάσεις..Το σωστό είναι να δεις τι λείπει στη διατροφή και να το διορθώσεις. κατεβάζεις το http://cronometer.com/download/βάζεις τις τροφές που τρως κάθε μέρα και βλέπεις ακριβώς τι ελλείψεις έχει η διατροφή σου.. Κατόπιν τις καλύπτεις είτε με αλλαγές διατροφικές είτε με συγκεκριμένα συμπληρώματα. Αυτό που λες το δοκίμασα να το κάνω παλιά με ένα γαμάτο android app που έκανα sync και με το pc αλλά δεν την πάλεψα πάνω από μήνα να καταγράφω τα πάντα που τρώω. Αν συνδυάσεις τις εξετάσεις αίματος με τις προσωπικές σου παρατηρήσεις στον τρόπο διατροφής σου μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Εγώ για παράδειγμα γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό οτι μου λείπει καθημερινά μαγνήσιο ,ψευδάργυρος και κάλιο και ακόμη δεν έχω καταφέρει να το φτιάξω..Δεν είναι απλή υπόθεση. Σε όλα τα άλλα στοιχεία είμαι οκ..Πάνω απο την ΣΗΔ. Κάλιο παίρνω σταθερά το 20-30% της ΣΗΔ και παρόλα αυτά η εξέταση αίματος για κάλιο ήταν άριστη..Θα μου προτείνατε να συνεχίσω με τόσο χαμηλή πρόσληψη; Δε νομίζω.... Μα αν η εξέταση αίματος σου δείχνει πως έχεις επαρκές κάλιο εσύ γιατί να θεωρείς πως δεν έχεις? Εκτός αν εννοείς πως η εξέταση έβγαλε καλά αποτελέσματα επειδή πλέον έχεις διορθώσει την διατροφή σου όμως το κάλιο αποκαταστάθηκε προς το παρόν μόνο στο αίμα και όχι στα κύτταρα. Αν εννοείς αυτό, τότε έχω να σου πω πως αν είχες κάνει τις εξετάσεις πριν κάνεις την βελτίωση στην διατροφή σου θα εντόπιζες το πρόβλημα. Εκτός κι αν τύχαινε την προηγούμενη μέρα να πλακωθείς στις μπανάνες. Εγώ αν ήταν να πάω για τέτοιες εξετάσεις θα φρόντιζα 3-4 μέρες πριν να μην κάνω διατροφικά κάτι που δεν συνηθίζω.
idomeneas7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Nα προσθέσω σε αυτό το σημείο ότι όλες οι πολυβιταμίνες αλλά και σκέτες βιταμίνες από μη φαρμακευτικές εταιρείες (με άλλα λόγια όλα τα "παραφάρμακα") δεν ελέγχονται από τον ΕΟΦ όσον αφορά αυτά που υποτίθεται περιέχουν γιατί κατατάσσονται στα τρόφιμα. Στο εξωτερικό έχει και πολλά σκάνδαλα σχετικά με αρκετές over the counter βιταμίνες που είτε δεν είχαν αυτά που έλεγαν, είτε είχαν κάτι επικίνδυνο. Funbreaker, να μιλήσεις με τον γιατρό που σου δίνει το ανοσοκατασταλτικό γιατί μπορεί να παίζει ρόλο. Σε εμάς ας πούμε παίρνει φολικό οξύ και βιταμίνη D γιατί ένα φάρμακο (σουλφασαλαζίνη) είναι ανταγωνιστής του φολικού και τα ανοσοκατασταλτικά (κορτιζόνη, αζαθειοπρίνη) απαγορεύουν την έκθεση στον ήλιο λόγω αυξημένης πιθανότητας καρκινώματος. 1
Crisis_Overcomer Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Παιδια θα δώσω την ανεπτυγμένη γνώμη μου για όποιον ενδιαφέρεται. Καταρχάς να πω ότι είμαι προσωπικός γυμναστής από το 2010 και ολο το κομματι της υγειας, συμπληρωματων, διατροφης ειναι κατι στο οποιο εντρυφώ καθώς μέσω και από αυτού, βγάζω το ψωμί μου, βοηθω την μητερα μου οικονομικα και ζω μια Χ ζωή. Αυτό το λέω για να δείξω πως δεν διαβασα απλα ενα αρθρο στο internet και θελω να σας πλασαριστω σας ειδικος. Τα τελευταια χρονια μαλιστα εχω επενδυσει στην αναγνωση ερευνων και διαβάζω τα full papers κάτι που δεν το κάνει πολύς κόσμος και είτε εμπιστευεται λεγόμενα άλλων, είτε διαβάζει την περίληψη και αγνοεί ότι η έρευνα έγινε σε ποντίκια χρησιμοποιώντας την 50ασια συνιστώμενη δόση, για παράδειγμα. Αυτά που έχω κρατήσει με τόση έρευνα: 1) ειναι αδύνατο να βγάλετε άκρη με το τι καταναλώνετε μέσω των τροφών. πάντα θα έχετε μια εικόνα αλλά από τις θερμίδες μέχρι και τα αντιοξειδωτικά πάντα θα είμαστε στο περιπου. Αν εχετε 2 διαφορετικα πακετα βρωμης, θα εχετε 2 διαφορετικους πινακες θρεπτικων. Τρίτος πίνακας έτσι και πάτε και βάλετε το τρόφιμο στην ανάλογη εφαρμογη (πχ fitday). 2) η καλύτερη λύση για όσους θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο είναι να τρώνε whole foods. Εδω ξεκινα μια ολοκληρα σειρα απο τρολολο όπου κόσμος λέει "I eat my snickers whole and I like it" αλλά σκεφτείτε ελάχιστα επεξεργασμένες τροφές που θα βρίσκατε και στην φύση χωρίς να σας δηλητηριάσουν. Αν η πλειοψηφία του γεύματός σας έχει από αυτά, τότε είστε σε καλό δρόμο, πριν ανησυχείσετε για οτιδήποτε άλλο. 3) Χρειάζεται κάποια ποικιλία στα τρόφιμα. τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά είναι καλή ευκαιρία για να έχετε διαφορετικά θρεπτικά σε διαφορετικές ποσότητες όλο τον χρόνο. Με κρεατικα και ψαρικα ειναι λιγο πιο δύσκολο αλλά δεν θα πεθάνετε και από αυτό. 4) Ετσι και έχετε κάποιο θέμα και παρουσιάζονται συμπτώματα, γιατρός που εμπιστεύεστε και επίσκεψη. Μην κάνετε διαγνωση μεσω νετ όπου άτομα τα οποία δεν είναι η δουλειά τους και δεν έχουν ανάλογους πελάτες, δίνουν συμβουλές για την ζωή σας. 5) Αν θελετε να κανετε διαγνωση μεσω νετ, examine.com . Απλά απίστευτο. βρείτε το σύμπτωμα και θα βρειτε ενα καρω συμπληρωματα που μπορειτε να δοκιμασετε. Καλά τα whole foods αλλά κάποιες φορές χρειάζεται κάτι δραστικό. Στην περιπτωση μου ήταν η μελατονίνη που με έσωσε και βρήκα τον ύπνο μου. 6) Μην πέφτετε θύματα επιδημιολογικών ερευνών. εχω γραψει κάτι ανάλογο σε ένα άρθρο -> http://souvlaki-fitness.com/2014/11/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82/ Πιο σύντομα, η επιδημιολογία βασίζεται πολύ σε παρατηρήσεις και όχι αιτιότητα. Όλοι οι δολοφόνοι έπιναν νερό, αλλά από αυτή την παρατήρηση μπορείτε να βγάλετε όντως πόρισμα για την επικινδυνότητα του νερού; Μην ανησυχείτε για παρατηρήσεις σε κύτταρα που δείχνουν μια ανάπτυξη σε καρκίνο, μια μπανάνα να φάτε θα δώσετε γλυκόζη στα καρκινικά κύτταρα. Είναι πολυσύνθετο το θέμα από ότι καταλαβαίνουν οι ίδιοι οι ερευνητές, δεν έχετε ελπίδες να κάνετε κάτι "σωστότερα" 7) Τέλος, τα γονίδια είναι πιο σημαντικα από ότι νομίζει ο κόσμος. Μπορει να εχετε χαλια ζωη και να ειστε υγιεστατοι. Απο την αλλη, εγώ είμαι διαγνωσμένος με ανεύρυσμα στην καρδιά που με πονά ανά φάσεις. Γυμναζομαι, κοιμαμαι καλά, και τρώω υγιέστατα. Αλλά και πάλι, λόγω γονιδίων μπορεί να πεθάνω οποιαδήποτε στιγ..... (see what I did there?) 3
aggelos.thess1995 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Οποιος ξερει απο γυμναστικη/διατροφη ποτε δε θα επιλεξει τον ευκολο δρομο(να κατεβασει 5 χαπακια για συμπληρωση βιταμινων)αλλα θα αγορασει (με τα ιδια ισως και λιγοτερα χρηματα που θα εδινε για το αντιστοιχο παρασκευασμα) τροφιμα πρωτης υλης απτα οποια θα επαιρνε τις αναλογες βιταμινες/ιχνοστοιχεια/πρωτεινες που ηθελε.Αυτα εφευρεθηκαν για να κανουν πλουσιες τις μεγαλοεταιριες αυτοι που βαριουνται να κανουν μια φρουτοσαλατα και να παρουν αποκει ολες οσες βιταμινες θελουν.Ο bruce lee ειχε πει το εξης: Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult oneαυτο τα λεει ολα πιστευω..
funbreaker Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 2) η καλύτερη λύση για όσους θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο είναι να τρώνε whole foods. Τί είναι αυτά τα whole foods ρε φίλε? edit: I soon learned that it didn’t mean I had to eat my food whole, or that I could only eat food from Whole Foods Market; it means eating food that still looks as it did growing in nature, or very close to it. Basically, food that has not been messed with, or only minimally messed with. This is because everything (all the nutrients and fiber) in that whole fruit, vegetable, grain, legume (beans, peas, lentils), nut or seed has already been perfectly arranged: as the saying goes, “Don’t mess with Mother Nature.” πηγή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα