Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει πάρει κάποιος συμπλήρωμα σιδήρου? Θα ήθελα να μου πείτε αν είχαν κάποιες παρενέργειες σε σας. Αγόρασα σήμερα το Feroglobin b12 σε υγρή μορφή γιατί διάβασα ότι είναι πιο ήπιο στο στομάχι και δεν προκαλεί δυσκοιλιότητα. Αλλά μόλις τώρα διάβασα σε 2 reviews οτι τους προκάλεσε λεκέδες στα δόντια. Προκαλεί όντως? Και αν ναι φεύγουν αυτοί οι λεκέδες?

Επίσης αν δεν πάρω συμπλήρωμα σιδήρου και τρώω τροφές που έχουν σίδηρο θα είναι οκ? (Ο γιατρός είπε να πάρω επειδή στις αναλύσεις αίματος που έκανα, σίδηρος, αιμοσφαιρίνη ήταν χαμηλά).

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει πάρει κάποιος συμπλήρωμα σιδήρου? Θα ήθελα να μου πείτε αν είχαν κάποιες παρενέργειες σε σας. Αγόρασα σήμερα το Feroglobin b12 σε υγρή μορφή γιατί διάβασα ότι είναι πιο ήπιο στο στομάχι και δεν προκαλεί δυσκοιλιότητα. Αλλά μόλις τώρα διάβασα σε 2 reviews οτι τους προκάλεσε λεκέδες στα δόντια. Προκαλεί όντως? Και αν ναι φεύγουν αυτοί οι λεκέδες?

Επίσης αν δεν πάρω συμπλήρωμα σιδήρου και τρώω τροφές που έχουν σίδηρο θα είναι οκ? (Ο γιατρός είπε να πάρω επειδή στις αναλύσεις αίματος που έκανα, σίδηρος, αιμοσφαιρίνη ήταν χαμηλά).

Παιρνω ανα τακτα χρονικα διαστηματα σιδηρο σε χαπακια που ειναι και πιο πρακτικο (gynotardyferon). Συγκεκριμενα, παιρνω για 2-3 μηνες, μετα κανω διαλειμμα κανα μηνα και ξανα παλι. Και οι τροφες ειμαι μια χαρα, αλλα πρεπει να σαι τακτικος στην καταναλωση κοκκινου κρεατος και αυγων( εχει και τκ σπανακι και οι φακες αλλα σε μικροτερη ποσοτητα).

Τις παρενεργειες θα τις δεις μετα απο τον πρωινο καφε με τσιγαρο( αν με πιανεις ) κυριως στο χρωμα και την οσμη, αλλα μεχρι εκει.

Φανταζομαι ο γιατρος μπορει να σου προτεινει καποιο προιον να επιλεξεις.

Δημοσ.

Κοίτα...πρέπει να μάθεις αν έχεις όντως αναιμία και η διάγνωσή της δεν γίνεται άπο τις τιμές της αιμοσφαιρίνης και του σιδήρου του ορού αλλα απο τις τιμές της φερριτίνης (αποθήκες σιδήρου).Για να σου δώσω να καταλάβεις εμένα όταν μου έγινε διαγνωση αναιμίας ο σίδηρος ορού και ο αιματοκρίτης μου ήταν στα φυσιολογικά όρια ΑΛΛΑ η φερριτίνη μου ήταν 4 (η φυσιολογική είναι πάνω απο 50) κι έτσι άρχιζαν να μου πέφτουν τα μαλλιά (το σώμα μου χρησιμοποιούσε όλο τον σίδηρο απο τις αποθήκες για να κρατήσει ψηλά τον αιματοκρίτη, γι'αυτό όλα ήταν φυσιολογικά εκτός απο την φερριτίνη).Οπότε πρέπει να πεις στον γιατρό να σου γράψει εξετάσεις για διάγνωση αναιμίας και να του τονίσεις ότι θες και μέτρηση της φερριτίνης.

Τώρα για την θεραπεία της αναιμίας, θα πρέπει να του πεις να σου γράψει χάπια που να μην διασπώνται στο στομάχι αλλά στον δωδεκαδάκτυλο για να μην το επιβαρύνεις.Τώρα η δυσκοιλιότητα κλπ δυστυχώς ισχύει γενικά για όλα τα χάπια σιδήρου.

Επίσης όταν ασθενείς, το κρέας κλπ. απο μόνα τους δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.Θα πρέπει να κάνεις θεραπεία όπωσδήποτε και να έχεις υπομονή γιατί χρειάζεται αρκετός καιρός για να τα φέρεις όλα ξανά σε φυσιολογικά επίπεδα, ειδικά αν είσαι γυναίκα.

υ.γ. Στην διατροφή όσον αφορά στο σίδηρο, τίποτα μα τίποτα δεν συγκρίνεται με το κόκκινο κρέας και το συκώτι!!!Ούτε φακές, ούτε σπανάκι ούτε τίποτ' άλλο!!!

Δημοσ.

Παιρνω ανα τακτα χρονικα διαστηματα σιδηρο σε χαπακια που ειναι και πιο πρακτικο (gynotardyferon). Συγκεκριμενα, παιρνω για 2-3 μηνες, μετα κανω διαλειμμα κανα μηνα και ξανα παλι. Και οι τροφες ειμαι μια χαρα, αλλα πρεπει να σαι τακτικος στην καταναλωση κοκκινου κρεατος και αυγων( εχει και τκ σπανακι και οι φακες αλλα σε μικροτερη ποσοτητα).

Τις παρενεργειες θα τις δεις μετα απο τον πρωινο καφε με τσιγαρο( αν με πιανεις ) κυριως στο χρωμα και την οσμη, αλλα μεχρι εκει.

Φανταζομαι ο γιατρος μπορει να σου προτεινει καποιο προιον να επιλεξεις.

Παιδιά μια απορία σχετικά με τον σίδηρο.

Πρέπει οπωσδήποτε να τον παίρνει κανείς λίγα λεπτά πριν το φαγητό ή δεν ισχύει αυτό?

Δημοσ.

Παιδιά μια απορία σχετικά με τον σίδηρο.

Πρέπει οπωσδήποτε να τον παίρνει κανείς λίγα λεπτά πριν το φαγητό ή δεν ισχύει αυτό?

Κοίτα, εγώ παίρνω σίδηρο που ΔΕΝ διασπάται στο στομάχι και μου είχε πει η γιατρός ότι γι'αυτόν το λόγο δεν υπάρχει θέμα.Αλλά εγώ για καλό και για κακό φροντίζω να παίρνω το χαπάκι νηστική και 20 λεπτά πριν φάω.Και όσο το δυνατόν πιο νωρίς μπορώ.

Δημοσ.

Κοίτα, εγώ παίρνω σίδηρο που ΔΕΝ διασπάται στο στομάχι και μου είχε πει η γιατρός ότι γι'αυτόν το λόγο δεν υπάρχει θέμα.Αλλά εγώ για καλό και για κακό φροντίζω να παίρνω το χαπάκι νηστική και 20 λεπτά πριν φάω.Και όσο το δυνατόν πιο νωρίς μπορώ.

Αν δηλαδή παίρνεις σίδηρο που δεν διασπάται στο στομάχι τον παίρνεις όποτε θες?

Και ποιος είναι αυτός που δεν διασπάται στο στομάχι?

Δημοσ.

Αν δηλαδή παίρνεις σίδηρο που δεν διασπάται στο στομάχι τον παίρνεις όποτε θες?

Και ποιος είναι αυτός που δεν διασπάται στο στομάχι?

Ζήτα απ'τον γιατρό να σου τον γράψει γιατί είναι μόνο για άτομα που ασθενούν.

Σου είπα εμένα μου έδωσε το ελεύθερο ως προς το φαϊ αλλά προσπαθώ να προσέχω.

Δημοσ.

Ζήτα απ'τον γιατρό να σου τον γράψει γιατί είναι μόνο για άτομα που ασθενούν.

Σου είπα εμένα μου έδωσε το ελεύθερο ως προς το φαϊ αλλά προσπαθώ να προσέχω.

Εννοώ αν αυτά που δεν απορροφούνται απ το στομάχι έχουν άλλη μορφή ή είναι συγκεκριμένη μάρκα.

Δεν είναι για μένα, είναι για μια κάποια που της έδωσε ο γιατρός σίδηρο και της είπε να το παίρνει 20 λεπτά πριν το φαί και το ξεχνάει πάντα. Αναρρωτηθήκαμε λοιπόν αν υπάρχει κάποιο άλλο είδος συμπληρώματος που να μην είναι απαραίτητο να το συνδυάσεις με το φαγητό.

Δημοσ.

Εμενα μου εχει δωσει το resoferon και μου χει πει οτι ειναι ήπιο για το εντερο. Πραγματι δεν εχω κανενα απολυτως πεοβλημα και παιρνω σιδηρο χρονια ολοκληρα με παυσεις.

Εγω το παιρνω με αδειο στομαχι μια ωρα πριν το φαγητο μαζι με βιταμινη c για καλυτερη απορροφηση.

Σημαντικο:το ασβεστιο μπλοκαρει την απορροφηση του.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοώ αν αυτά που δεν απορροφούνται απ το στομάχι έχουν άλλη μορφή ή είναι συγκεκριμένη μάρκα.

Δεν είναι για μένα, είναι για μια κάποια που της έδωσε ο γιατρός σίδηρο και της είπε να το παίρνει 20 λεπτά πριν το φαί και το ξεχνάει πάντα. Αναρρωτηθήκαμε λοιπόν αν υπάρχει κάποιο άλλο είδος συμπληρώματος που να μην είναι απαραίτητο να το συνδυάσεις με το φαγητό.

Πρέπει να είναι άλλη μορφή, δηλαδή λογικά την ίδια πατέντα την κάνουν και άλλες εταιρίες πέρα απο αυτήν που παίρνω εγώ.Τα καψάκια του χαπιού είναι γαστροανθεκτικά που πάει να πει ότι δεν διασπώνται απο τα υγρα του στομάχου και ο σίδηρος είναι δισθενής.

Εμενα μου εχει δωσει το resoferon και μου χει πει οτι ειναι ήπιο για το εντερο. Πραγματι δεν εχω κανενα απολυτως πεοβλημα και παιρνω σιδηρο χρονια ολοκληρα με παυσεις.

Εγω το παιρνω με αδειο στομαχι μια ωρα πριν το φαγητο μαζι με βιταμινη c για καλυτερη απορροφηση.

Σημαντικο:το ασβεστιο μπλοκαρει την απορροφηση του.

εγώ παλιά έπαιρνα microfer που ειναι στην ιδια κατηγορια με το resoferon.μου το είχαν γράψει στο νοσοκομείο αλλα μετα απο καιρο (6 μήνες νομιζω) πήγα για να κανω επανελεγχο φερριτινης σε μια ιδιωτικη γιατρο και ειδαμε οτι η φερριτινη ειχε αυξηθει ελάχιστα οπότε μου εγραψε το ferrosanol duodenal που και εχει καλυτερη αποδοση και δεν πειραζει το στομαχι.

Δημοσ.

Ferrosanol παιρνει η μαμα μου

Νομιζω μωρε οτι ειναι στον ανθρωπο, ποιο σκευασμα θα πιασει καλυτερα τον καθενα.

Παντως οσο σιδηρο και να παρεις ο οργανισμος θα κρατησει αυτο που χρειαζεται και το υπολοιπο θα παει στη λεκανη...

Δημοσ.

Ferrosanol παιρνει η μαμα μου

Νομιζω μωρε οτι ειναι στον ανθρωπο, ποιο σκευασμα θα πιασει καλυτερα τον καθενα.

Παντως οσο σιδηρο και να παρεις ο οργανισμος θα κρατησει αυτο που χρειαζεται και το υπολοιπο θα παει στη λεκανη...

Πάντως το microfer που έπαιρνα στην αρχή μου είπε η γιατρός ότι είναι παλιάς "τεχνολογίας".

Αυτό που λες ότι ο οργανισμός κρατάει όσο χρειάζεται ισχύει αλλά για έναν υγιή οργανισμό.Όταν έχεις αναιμία και ειδικά αν είσαι και γυναίκα ο οργανισμός τον απορροφάει σχεδόν όλο.

Δημοσ.

Magnesium sandox παίρνει κανείς; Κάπου διάβασα ότι καλύτερα είναι να το λαμβάνεις το βράδυ πριν τον ύπνο και δε ξέρω αν όντως ενδείκνυται ή όχι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...