xgol Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Γενικά πάντως όποιος έχει ένδεια σε κοβαλαμίνη, να ξέρει πως η per os λήψη της έχει ελαχιστότατη απορρόφηση. Επίσης να διερευνήσετε τα αίτια σε κάθε έλλειψη οποιουδήποτε ιχνοστοιχείου.
ckrystall Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Στα αποτελέσματα των αναλύσεων μου δεν βλέπω να γράφει κάπου φερριτίνη οπότε την επόμενη φορά θα την κάνω. Έπρεπε να την γράφουν στις standard αναλύσεις αίματος αφού είναι σημαντική. Ένα σιδηρ/τική ικανότητα που γράφει στις αναλύσεις μου ξέρεις τι είναι? Τις έκανα 2 μέρες μετά που τελείωσε η περίοδος οπότε φαντάζομαι ότι και αυτό έπαιξε ρόλο στο οτι έδειξε χαμηλό σίδηρο (25 κατ'ακρίβεια). Το συμπλήρωμα που αγόρασα λέει να το παίρνεις με κάποιο γεύμα. Το ψάρι έχει σίδηρο? Κρέας δεν τρώω εδώ και χρόνια.
SoFiA11 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Στα αποτελέσματα των αναλύσεων μου δεν βλέπω να γράφει κάπου φερριτίνη οπότε την επόμενη φορά θα την κάνω. Έπρεπε να την γράφουν στις standard αναλύσεις αίματος αφού είναι σημαντική. Ένα σιδηρ/τική ικανότητα που γράφει στις αναλύσεις μου ξέρεις τι είναι? Τις έκανα 2 μέρες μετά που τελείωσε η περίοδος οπότε φαντάζομαι ότι και αυτό έπαιξε ρόλο στο οτι έδειξε χαμηλό σίδηρο (25 κατ'ακρίβεια). Το συμπλήρωμα που αγόρασα λέει να το παίρνεις με κάποιο γεύμα. Το ψάρι έχει σίδηρο? Κρέας δεν τρώω εδώ και χρόνια. Κοίτα για την σιδηροδεσμευτική ικανότητα δεν ξέρω, μην σου λέω και μπούρδες νομίζω όμως ότι το σημαντικότερο είναι να κοιτάξεις την φερριτίνη η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στις γενικές εξετάσεις γιατί είναι ακριβώς για την διαγνωση αναιμίας, δηλ. συγκαταλέγεται στις διαγνωστικές εξετάσεις και όχι στο ετήσιο τσεκαπ. Τώρα για ποιά χρονική στιγμή πρέπει να κάνεις την συγκεκριμένη εξέταση θα σου πει ο γιατρός. Το ψάρι δεν έχει σίδηρο, αλλά ακόμα και οι φακές ή το σπανάκι που λένε ότι έχουν δεν μπορούν να σε καλύψουν στις ανάγκες σου.Έχουν σίδηρο μεν, που δεν απορροφάται εύκολα απο τον οργανισμό δε. Εάν δεν τρως γενικά κρέας ίσως να αναγκαστείς να παίρνεις χαπάκια σιδήρου για όλα σου τα αναπαραγωγικά χρόνια (αν και για μένα όλες οι γυναίκες που βρίσκονται σε αυτή τη φάση θα πρέπει να παίρνουν για συντήρηση)
nikospapadopoulos33 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 εγώ παίρνω το Vitamin C 1000mg της Solgar, είναι φανταστικό... μου το είχε συστήσει πολύ καλός φίλος φαρμακοποιος και μου είχε πει γενικά ότι τα συμπληρώματα διατροφής από solgar είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αγορά και τα πιο αξιόπιστα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα