Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα Γλυκά Νερά. Έχει τα παντα , έχει πράσινο , έχει συγκοινωνίες  (πχ υπάρχει λεωφορείο κάθε 20 λεπτά που πάει στο μετρό της Δουκίσσης. Επειδή έψαχνα παλιότερα εδώ για να είμαι κοντά στην δουλειά διαπίστωσα πριν 2-3 χρόνια ότι οι τιμές των ενοικίων εδώ ήταν αρκετά καλύτερες από την περιοχή του Γκύζη που μένω.

Τώρα προσωρινά μένω Γκύζη ακόμα μέχρι να βρω δουλειά στον Πύργο...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα Γλυκά Νερά. Έχει τα παντα , έχει πράσινο , έχει συγκοινωνίες  (πχ υπάρχει λεωφορείο κάθε 20 λεπτά που πάει στο μετρό της Δουκίσσης. Επειδή έψαχνα παλιότερα εδώ για να είμαι κοντά στην δουλειά διαπίστωσα πριν 2-3 χρόνια ότι οι τιμές των ενοικίων εδώ ήταν αρκετά καλύτερες από την περιοχή του Γκύζη που μένω.

Ακόμα τίποτα φίλε; Με το βιβλίο πως πας;

Δημοσ.

Να αγοράσεις θες ή να νοικιάσεις;

Ιδανικα, ενοικιο και μετα απο ενα διαστημα αγορα. Ο φιλος δεν ειναι των πολλων αλλαγων ομως που σημαινει οτι μπορει να γινει κατευθειαν αγορα.

Ειναι ωραια περιοχη, ηρεμη οντως αλλα δε συμφερει το δικο μου που δουλευει Ανθουσα λογω των δρομων, και η αληθεια ειναι οτι χω δει τις γραμμες που εχει και ειναι λιγες ( ουσιαστικα οσα αστικα πανε παιανια περνανε απο κει)

Επειδη και εγω ψάχνομαι για διαμέρισμα, το ποιο μακρυα που μπορεις να ψάξεις ειναι Γέρακα και οριακά στις αρχές της Παλλήνης (που δεν το προτείνω). Γλυκά νερά ξεχνά τα γιατι θα χρειαζεσαι αμάξι και τα ενοίκια ειναι ridiculously expensive. Γενικά αγια παρασκευη + κοντοπευκο ειναι μια καλη επιλογή μιας και θα εισαι στα metro της αγιας Παρασκευής και Χαλανδρίου αντίστοιχα. Γενικά το πρόβλημα ειναι το μεταφορικό δλδ αν δεν θες μεταφορικό τότε θα πρεπει να πας απο Santa Friday και μεςα, αν απο την άλλη μπορεις να εχεις μεταφορικό (έξοδα+parking) τότε μπορεις να πας μέχρι τα όρια Γέρακα-Παλλήνης.

Αυτα και good luck

Εχω χιλιαρι αμαξι που δεν αποτελει μεγαλο εξοδο απο μονο του, αλλα το οτι το περνω ακομη και για το περιπτερο ( λογω απομακρυσμενου σπιτιου ) με εχει αδειασει οικονομικα και πολλες φορες αναβαλκω πραγματα που θελω να κναω για να μην μπαινω στη διαδικασια αυτη συνεχεια( πχ δεν παω γυμναστηριο).

Ηλπιζα ας πουμε, να εχω μια νορμαλ προσβαση απο το σπιτι σε μεσα μαζικης οπως μετρο( κανονικο μετρο, οχι γραμμη προαστιακου που κατεβαζει ρολα απο τις 10.30) και οσες φορες χρειαστει να βγω/αναγκη/αργησα στη δουλεια να παιρνω αμαξι, αλλα καμια σχεση με τα χλμ που κανω τωρα.

Πχ στο φοιτητικο στο αιγαλεω, ειχα αποσταση 10 λεπτα απο σταθμο μετρο( και πιο παλια ειχα 20 λεπτα αλλα ηταν κομπλε και παλι), ειχα ομως και ψιλογειτονια γυρω απ το σπιτι μ, οτι χρειαζομουν ηταν διπλα. Αν εφερνα αμαξι θα το χρησιμοποιουσα επιλεκτικα.

Εσυ σε ποια περιοχη ψαχνεις?

Εγώ μένω Ανθούσα (πολύ πιο πάνω από εκεί που δουλεύει ο φίλος σου) και παίρνω αμάξι μέχρι το αμαξοστάσιο για να πάρω λεωφορείο. 

Αναλόγως πού δουλεύεις κτλ είναι αυτές οι περιοχές. Έχω μείνει Κυψέλη που είχε ένα τρόλει και ένα λεωφορείο για να σε κατεβάσουν κέντρο τα οποία περνούσαν μέχρι τις 11 το βράδυ (από κέντρο προς Κυψέλη) και όταν δούλευα έπαιρνα κάθε βράδυ ταξί. 

Οπότε εδώ που το Α5 ξεκινάει από κέντρο γύρω στις 11.30, με βολεύει περισσότερο. 

Γέρακα έχω μείνει επίσης. Έχει πολλές συγκοινωνίες. 

Πχ, το Α5 πάει σε όλες τις στάσεις του μετρό σχεδόν (από Νομισματοκοπείο και μετά) και φτάνει Πανεπιστήμιο.

Εγώ πλέον το παίρνω και δεν μπαίνω καν στο μετρό γιατί κάνω την ίδια ώρα ακριβώς. 

Υπάρχει ο προαστιακός και το μετρό Παλλήνη (ο προαστιακός δεν βολεύει πάντα, γιατί είναι μέχρι τις 10 περίπου), αλλά υπάρχουν και αρκετά λεωφορεία που ανεβοκατεβαίνουν από τα μετρό (Νομισματοκοπείο/Δουκ.Πλακεντία) και πάνε Γέρακα/Παλλήνη/Ανθούσα. 

Δεν λέω, κέντρο βολεύει πολύ περισσότερο λόγω του ότι και ταξί να χρειαστεί να πάρεις, θα πληρώσεις μέχρι 7 ευρώ. Εδώ ένα 10άρικο το θες και ανεβαίνεις. 

Όμως κέντρο εγώ δεν θα είχα αμάξι πχ γιατί δεν θα έβρισκα να παρκάρω και θα είχα ένα μόνιμο άγχος. 

Και κακά τα ψέματα, ο Γέρακας η Παλλήνη (και σιγά σιγά η Ανθούσα) δεν είναι όπως πριν 5 χρόνια. Όταν πρωτομετακόμισα, στο Γέρακα είχε 5 μαγαζιά και 1 σούπερ μάρκετ και η Ανθούσα ήταν κοινότητα. Τώρα έχουν ανοίξει πολλά μαγαζιά και στις δύο περιοχές (η Παλλήνη πάντα είχε μαγαζιά αρκετά) και η Ανθούσα ανήκει στον δήμο Παλλήνης άρα έχει μεγαλώσει και σαν περιοχή και έχει αναπτυχθεί πολύ. Επίσης, τα Σπάτα είναι πολύ κοντά (10-15 λεπτά απόσταση) οπότε έχεις κι άλλες επιλογές. 

Επαγγελματικά, επίσης έχεις αρκετές επιλογές εδώ τριγύρω.

Φαινεται να σ αρεσει η περιοχη που μενεις! Και απ οτι καταλαβαινω το α5 πρεπει να σας εχει λυσει τα χερια οσων μενετε εκει περα.

Υπαρχει πληθωρα επιλογων και μεγαλη αγορα οπως πχ στην αγια παρασκευη ή θελει λιγη αναπτυξη ακομη?

Ουτε στο πατρικο μου εχουμε αποχετευση οποτε δεν ξερω αν θα μου κακοφανι, δεν το χα σκεφτει καν.

Απ την αλλη Γκυζη πρεπει να ταν απελπισια το παρκινγκ αμαξιου. Δεν θα χα θεμα να μενα τοσο κεντρο αν υπηρχε καποια βαση εκει, αλλα σκεφτομαι πως αφου ξεκιμαω απ το μηδεν να βρω ενα σπιτι, να ναι κατι που βολευει και μ αρεσει κιολας, μια και καλη :)

Πχ μεχρι να ρθει η ωρα της συμβιωσης, ισως κανω μονη μου την κινηση να νοικιασω κατι κοντα στο κεντρο-πανεπιστημιο για να μαι κοντα για τα μαθηματα και για να μπορω να βρω ευκολα δουλεια. Εκει θα ψαξω να βρω το πιο φθημο νοικι και οπου να ναι.

Σπατα ειναι υπερβολικα μακρια απ την Αθηνα για να εγκατασταθω μονιμα...

Απ οτι καταλαβα ο μονος που δουλευει ειναι ο φιλος σου οποτε μαλλον πρεπει να μεινετε καπου κοντα στην δουλεια του. Λες αμαξοστασιο και το μυαλι μου παει οδηγος στα λεωφορεια και κρινω απο τον αδερφο μου παιζουν βαρβαρα μπερδεμενα ωραρια, δηλ μπορει να πιανει δουλεια 4.30 το πρωι η να σχολαει 1 το βραδυ η να εχει 8-12 και 16- 20 την ιδια μερα. Μαλλον η αποφαση ειναι του φιλου σου μεχρι να βρεις κ εσυ καποια δουλεια κ μετα το ξαναβλεπετε.

Ο φιλος μου εχει σταθερη δουλεια και εμενα ειναι πιο ευελικτη και οντως τα ωραρια ειναι κυλιομενα, και υπαρχουν υπηρεσιακα λεωφορεια. Σιγουρα το πιο ιδανικο ειναι διπλα στο αμαξοστασιο λογω δουλειας αλλα μετα χανεις απο αλλου. Προσπαθω να δω μια οπτικη γωνια απο ατομα που μενουν σ αυτεςτις περιοχες και απο ατομα πκυ μενουν αθηνα για να δω αν αξιζει πχ να δωσουμε κατι παραπανω για να παμε πχ χαλανδρι ή αν δεν ειναι στην παλληνη η στο γερακα τοσο ερημα και θυμαροτοπος οπως φοβαμαι.

Αν γινει καποια κινηση συμβιωσης θα ηινει κατοπιν επιθυμιας και των 2 και φυσικα οταν θα μπορουμε και οι 2 να το υποστηριξουμε μαζι, δεν θα πεσουν ολα στην πλατη του ενος, απλα επειδη το πιο πιθανο ειναι να καταληξουμε σε ενα σπιτι και να μην αλλαζουμε καθε τοσο, καλο ειμαι να γινει η πιο βολικη επιλογη και για τους 2 μας ( η δουλεια μου και η ικανοτητα παρακολουθησης μαθηματων ας πουμε εξαρταται απο την ευκολια μετακινησης που θα εχω)

Δημοσ.

Ακόμα τίποτα φίλε; Με το βιβλίο πως πας;

Ακόμα τίποτα δυστυχώς. Το βιβλίο θέλει αρκετές αλλαγές και δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να κάνω τα σκίτσα. Έχω πέσει λίγο ψυχολογικά λόγω επιστροφής στο κλεινόν άστυ , είμαι και μόνος μου τελείως . Υπομονή κάνω. Προσπαθώ λίγο να βρω τις ισσοροπίες μου τώρα που είμαι μόνος μου και να κάνω κάτι με το βιβλίο. ήδη έχω στα σκαριά και ένα διήγημα

• Like 1
Δημοσ.

Ιδανικα, ενοικιο και μετα απο ενα διαστημα αγορα. Ο φιλος δεν ειναι των πολλων αλλαγων ομως που σημαινει οτι μπορει να γινει κατευθειαν αγορα.

Νομίζω έγραψες ότι ψάχνεις δουλειά. Η αγορά μου φαίνεται κάπως τραβηγμένη προσωπικά. Με τη λογική ότι και χρήματα στην άκρη να έχεις καλύτερα να μην τα ξοδέψεις όλα στην αγορά σπιτιού αυτή την περίοδο...νοίκιασε ένα για 1-2 χρόνια, δες πως θα πάνε τα πράγματα γενικά αλλά και για σένα (επαγγελματικά - προσωπικά) και βλέπεις μετά για αγορά

(έτσι το βλέπω εγώ εννοείται, εσύ μπορεί να το βλέπεις τελείως αλλιώς :)  )

Δημοσ.

Νομίζω έγραψες ότι ψάχνεις δουλειά. Η αγορά μου φαίνεται κάπως τραβηγμένη προσωπικά. Με τη λογική ότι και χρήματα στην άκρη να έχεις καλύτερα να μην τα ξοδέψεις όλα στην αγορά σπιτιού αυτή την περίοδο...νοίκιασε ένα για 1-2 χρόνια, δες πως θα πάνε τα πράγματα γενικά αλλά και για σένα (επαγγελματικά - προσωπικά) και βλέπεις μετά για αγορά

(έτσι το βλέπω εγώ εννοείται, εσύ μπορεί να το βλέπεις τελείως αλλιώς :)  )

Ψαχνω μονιμη δουλεια γιατι τα ραντεβου δεν μπορεις να τα χεις μια ζωη, κι ακομη ειμαι σ επιπεδο χαρτζιλικιου!

Ναι, κι εγω θελω πρωτα νοικι να δουμε πως θα κυλισει και μετα συζηταμε για αγορα. Παροτι με το ενφια κ ολα αυτα εχω αναθεωρησει παρα πολυ την χαρη του να χεις δικο σου σπιτι. Πιο πολυ για το φιλο μου το κανω, δεν θα θελα εγω να πληρωσω για σπιτι και καθε τοσο να ξαναπληρωνω, γιατι εχουν καταντησει αυτα τα εξοδα σαν ενα μικρο ενοικιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...