DDevil Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν επιδιώκω να κάθομαι και να τα ξύνω και να πληρώνομαι...Και δε πιστεύω ότι κανείς στην Ελλάδα του σήμερα έχει αυτό το σκεπτικό όταν η ανεργία είναι λίγο πολύ 40-50%...Φυσικά οι "παλιοί" έχουν αυτό το σκεπτικό αλλά δεν είναι έτσι τουλάχιστον για τους νέους. Όπως ειπα ο μόνος λόγος που θέλω να μπω στο δημόσιο είναι για να εξασφαλιστώ οικονομικά. Αμα μπορέσεις μπες και μην ακους κανεναν , ο καθενας στη θεση σου το ιδιο θα έκανε. Αλλιως θα σε φάει το ξεροστάλιασμα στον καθε γελοιο "εργοδοτη". Τα πραγματα αλλαζουν μονο αν υπάρξει σοβαρη ιδιωτική εταιρεια που μπορει να σου προσφέρει εργασια εκει να το σκεφτεις αλλα και παλι ποιος σου λεει οτι μετα απο λιγο καιρο δεν θα σου φάει τη θέση κάποιο βυσμα ή δεν θα σου πουν λυπουμαστε κυριε δεν σας εχουμε πλεον αναγκη? γινεται και στον ιδιωτικο το έλα να δεις απλα η καραμελα ειναι γνωστη. Το δημοσιο φταιει μονο ολοι οι άλλοι ειναι άγιοι ασχετα αν ο καθενας φοροδιεφευγε απο οπου προλαβαινε και μετα εβγαινε και ελεγε "Πληρωνουμε τους αχρηστους" χαχαχα Ναι αυτο ειναι το προβλημα οτι ο δημοσιος τομεας ειναι πιο ελκυστικος στους νεους απο τον ΙΤ ενω θα επρεπε να ειναι το αναποδο, εκτος αν θελεις να γινεις καποιο ειδος Κουβας στο τελος. Κάποιος σοβαρος λογος θα υπάρχει που ειναι πιο ελκυστικός και σε αυτο δεν φταινε οι υποψηφιοι το μονο σιγουρο 4
Pa0ki Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Αστυνομικές/στρατιωτικές σχολές(αν μπορείς μέσω ΕΠΑΛ) Δε νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο 2
HERTHAN Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Ξέρω ότι μερικοί θα γελάτε διαβάζοντας το αλλά για εμένα είναι πολύ σημαντικό να είμαι κάπου που να ξέρω ότι κανείς δε μπορεί να με διώξει από την μία μέρα στην άλλη :-D
DDevil Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μπές καπου που θα έχει σιγουρη και σταθερη επαγγελματικη αποκατασταση και ταυτοχρονα μάθαινε και κατι αλλο στον ελευθερο σου χρονο ή ψάξου σε οτιδηποτε αλλο έχεις προσθετη κλιση ένας ανθρωπος μπορει να ειναι καλος σε πολλά πραγματα. Αμα στο μέλλον δεις οτι μπορεις να κανεις κάτι πολυ καλυτερο παραιτησου απο το δημοσιο και φυγε να κυνηγησεις το ονειρο σου ειδαλλως αν δεν σου βγει κατι αλλο μεινε δημοσιος θα μπορέσεις να κάνεις και μια οικογενεια πάντα θα έχεις λεφτα για μια αξιοπρεπή ζωή. Για μενα σκέψου και τις αστυνομικες / στρατιωτικες φιλε. Μια χαρά θα περάσεις τωρα 500 ευρω και να δουλευεις απο το πρωι ως το βραδυ δε συμφερει τα μισα θα τα δινεις στο πηγαινε ελα. Στο δημοσιο δεν ειναι ολοι τεμπεληδες υπάρχει και κοσμος που εργάζεται σοβαρά και σέβεται τα λεφτά που παιρνει σου προτεινω αν μπεις ποτε να εισαι σαν τους τελευταιους. 3
dionisis1925 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα, Είμαι στο τελευταίο έτος του Λυκείου (ΕΠΑΛ) και σκέφτομαι το μέλλον μου...(κάτι που θα έπρεπε να είχα κάνει από πιο παλιά αλλά σαν Ελληνάρας το άφησα για το τέλος) Σκεφτόμουν να γίνω προγραμματιστής(αυτή είναι η ειδικότητα μου στο ΕΠΑΛ),αλλά βλέπω ότι δε τα παίρνω και πολύ και επίσης στις μέρες μας άμα δεν είσαι ταλέντο προγραμματιστής δεν έχεις μέλλον...Πόσο μάλλον εγώ που δυσκολεύομαι. Σκεφτόμουν λοιπόν να μπω στο δημόσιο...Ξέρω ότι μερικοί θα γελάτε διαβάζοντας το αλλά για εμένα είναι πολύ σημαντικό να είμαι κάπου που να ξέρω ότι κανείς δε μπορεί να με διώξει από την μία μέρα στην άλλη και επίσης από τα λίγα που ξέρω οι δημόσιοι παίρνουν αρκετά καλό μισθό (για τα σημερινά δεδομένα) και με τα χρόνια παίρνεις αύξηση(έτσι έχω ακούσει τουλάχιστον ισχύει) Τι πιστεύετε επί αυτού του θέματος;(το δημοσιο-υπαλληλίκι) Και για να μπούμε στο ψητό,ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να μπω στο δημόσιο; Επίσης μπορώ να διαλέξω και που θα ήθελα να μπω ή θα με στείλουν όπου υπάρχει θέση (χρειάζομαι μέσο για αυτό υποθέτω έτσι ) Γιατί μένω στην Αθήνα και θα ήθελα να φύγω μακριά για κανα χωριό κοντά στην Θεσσαλονίκη (μου αρέσει το κλίμα εκεί πάνω) Αυτά βασικά Θα ήθελα πολύ να μάθω την γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Δυσκολεύεσαι με τα γράμματα, θέλεις να μπεις στο δημόσιο και να παίρνεις ένα καλό μισθό και μας ρωτάς και ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις. Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για εσένα αυτές οι εποχές τελείωσαν. Αρκετούς τεμπέληδες πληρώναμε και πληρώνουμε τόσα χρόνια. Και επειδή δουλεύω σε νοσοκομείο αυτοί που αξίζουν είναι το 5%. 3
ANHLIKOS Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Το κακο που ειναι φιλε μου? οτι παιρνει καλο μισθο για την εποχη? Μηπως η Ελλάδα ειναι ετσι οπως ειναι επειδη οι εργοδοτες δεν δινουν πανω απο 4 κατοσταρικα το μηνα και νομιζουν οτι σου κάνουν και χάρη?Το κακό είναι στην αρπακολατζιδικη νοοτροπία μεγάλου μέρους του Δημοσίου. Του ότι "δεν φεύγω από δω μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλαντερ και το κάνω τσιφλίκι μου επειδή έτσι μου γουσταριζει". Το κακό είναι η μίζα και οι αναποτελεσματικές ΕΔΕ. Το κακό είναι η υπερπληθώρα υπαλλήλων σε κάποιες υπηρεσίες και σε κάποιες άλλες οι υπάλληλοι δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Προφανώς αυτά που λέω δεν είναι αποτέλεσμα κοινωνικου αυτοματισμού, διότι δεν μου φταίνε τόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όσο οι προϊστάμενοι και οι "κεφαλές" που δίνουν το παράδειγμα. Στο δια ταύτα του κειμένου, το πρόβλημα είναι πως αρχίζει με το θέλω δουλειά που δεν μπορούν να με διώξουν, με λεφτά. Προφανώς όλοι θέλουν μια τέτοια δουλειά, αλλά τις προϋποθέσεις τις χτίζεις πρώτα εσύ ο ίδιος. Αν δεν βλέπεις κάτι κακό σ αυτό όταν λέγεται από έναν νέο άνθρωπο, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. 3
LongTom Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Η μόνη λύση για σίγουρη αποκατάσταση είναι η στρατιωτικές/αστυνομικές σχολές. Εκεί πρέπει να επικεντρωθείς διότι το γενικότερο Δημόσιο δεν προσλαμβάνει πια σε μόνιμη βάση. Επίσης γουστάρω τρελά που του την πέφτετε επειδή θέλει οικονομική αποκατάσταση και μια σιγουριά στο εργασιακό χώρο,μόνο και μόνο επειδή αναφέρεται στο Δημόσιο. Υπερβολικές απαιτήσεις θαρρώ από τον δύσμοιρο νεανία. 4
HERTHAN Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Το κακο που ειναι φιλε μου? οτι παιρνει καλο μισθο για την εποχη? Μηπως η Ελλάδα ειναι ετσι οπως ειναι επειδη οι εργοδοτες δεν δινουν πανω απο 4 κατοσταρικα το μηνα και νομιζουν οτι σου κάνουν και χάρη? Οτι οι επιχειρησεις και οι ελευθεροι επαγγελματιες (ή γενικοτερα αν θες ο ιδιωτικος τομεας) δινουν στους δημοσιους υπαλληλους και τους συνταξιουχους να φανε αυτο δεν σου λεει κατι? Ειναι ολοι μαζι λιγοτερο απο 1.000.000 και τα'ι'ζουν πανω απο 3.000.000.Τον εχουν ξεφτιλισει τον ιδιωτικο τομεα και σε λιγο καιρο θα τον αποτελειωσουν με τους φορους που εχουμε μεχρι σημερα αλλα και αυτους που ερχονται. Πιστευεις ακομη οτι φταινε οι εργοδοτες που δεν δινουν μισθους πανω απο 1.000 ευρω? 1
DDevil Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Οτι οι επιχειρησεις και οι ελευθεροι επαγγελματιες (ή γενικοτερα αν θες ο ιδιωτικος τομεας) δινουν στους δημοσιους υπαλληλους και τους συνταξιουχους να φανε αυτο δεν σου λεει κατι? Ειναι ολοι μαζι λιγοτερο απο 1.000.000 και τα'ι'ζουν πανω απο 3.000.000.Τον εχουν ξεφτιλισει τον ιδιωτικο τομεα και σε λιγο καιρο θα τον αποτελειωσουν με τους φορους που εχουμε μεχρι σημερα αλλα και αυτους που ερχονται. Πιστευεις ακομη οτι φταινε οι εργοδοτες που δεν δινουν μισθους πανω απο 1.000 ευρω? Οι επιχειρησεις και οι ελευθεροι επαγγελματιες έχουν σταθερούς πελάτες τους δημοσιους υπαλληλους αμα στειλουν και αυτους θα πέσει μεγαλυτερη πεινα. Και δεν λυπαμαι τον ελευθερο επαγγελματια που τοσα χρονια δεν εκοβε αποδειξεις και τωρα λέει για τους δημοσιους υπαλληλους. Να κοιταξει την πάρτη του πρώτα που δεν ηταν ουτε αυτος σωστος. Ενας δημοσιος υπάλληλος σε μετάθεση στην επαρχια ουτε που φανταζεσαι τι λεφτά αφηνει στην εγχωρια αγορά.
Iris_89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Κρίμα είναι να βλέπεις νέους ανθρώπους να κουβαλάνε μυαλά 50 ετών πίσω. 4
DDevil Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Κρίμα είναι να βλέπεις νέους ανθρώπους να κουβαλάνε μυαλά 50 ετών πίσω. Ευτυχως που οι εργοδοτες της Ελλαδας έχουν μυαλα 50 χρονια μπροστά και ισοσταθμιζεται. Ας μην τον κράζουμε αδικα τον νεαρο ο καθενας στη θεση του λιγο πολυ το ιδιο θα έκανε. Απο το να μπλέξει με την ζουγκλα του ιδιωτικου τομέα και να τους κυνηγάει να τον πληρώνουνε. Μπαινει δημοσιο ζει αξιοπρεπως παραλληλα ομως ειναι και αξιοπρεπης στην εργασια του. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι αυτο ειναι το προβλημα οτι ο δημοσιος τομεας ειναι πιο ελκυστικος στους νεους απο τον ΙΤ ενω θα επρεπε να ειναι το αναποδο, εκτος αν θελεις να γινεις καποιο ειδος Κουβας στο τελος. Αυτά τα ακούω τζάμπα και βερεσέ. Ο ιδιωτικός τομέας είναι εντελώς της πλάκας στην Ελλάδα και για μένα αν δεν έχεις κάποια δική σου δουλειά ή κάτι δικό σου που να σου αποφέρει χρήματα για την επιβίωσή σου και πασχίζεις να το κρατήσεις να το διατηρήσεις και γιατί οχι να το αναπτύξεις καθώς έχεις δόσει τον κόπο σου για αυτό, δεν βρίσκω τον ελάχιστο και παραμικρό λόγο να υπερασπίζομαι τον ιδιωτικό τομέα. Τα υπόλοιπα είναι ζήλιες και τζάμπα γκρίνιες επειδή "και εμείς δεν έχουμε τα προσόντα να περάσουμε". Περιθώρια βελτίωσης του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα έτσι όπως είναι η οικονομική κατάσταση με τα αφεντικά που έχουν σκυλιάσει και κάνουν οτι γουστάρουν, η αναξιοκρατία και η παντελής έλλειψη του κράτους στους μηχανισμούς ελέγχου και απονομής ποινών δεν θα γίνει τίποτα. Είναι απολύτως θεμιτό και λογικό να θέλει ο νέος να περάσει στο δημόσιο, ασχέτως που δεν το σκέφτεται κανείς τώρα γιατί θα θέλεις 2 μεταπτυχιακά 2 ξένες γλώσσες και διδακτορικό με 10 χρόνια εμπειρία. 5
anwnymh29 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μια ενσταση οσον αφορα τα νοσοκομεια..εκει δεν προκειται για "δημοσιουπαλληλικι". Εκει υπερβαινεις τον εαυτο σου,δεν καθεσαι στην καρεκλιτσα να κανεις μανικιουρ που λεει ο λογος(εκτος αν μιλαμε για τους καρεκλοκενταυρους στις διοικητικες θεσεις).Οι συνθηκες στα νοσοκομεια ηταν παντα χαλια και πριν τα μνημονια. Κατα τα αλλα κανεις δεν τον εβαλε στην γωνια τον ts , απλα θεσεις πλεον δεν βγαινουν και δη μονιμες και αυτο το σκεπτικο του να βολευτω.. επειδη μονο εναν τροπο εχει το βολεμα και αυτος ακουει στο ονομα βυσμα καπου εκει πεθαινει και η αξιοκρατια.
DDevil Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Καλα ναι βεβαια εκτος απο δοντι θέλει και σοβαρές σπουδές για να γινεις δημοσιος υπαλληλος αλλιως στρατιωτική σχολή ή αστυνομικη και στα 22 σου θα έχεις μισθο σοβαρό. Συμφωνω απολυτα με τον Bill 23
TriLoBiTe Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Επίσης μπορώ να διαλέξω και που θα ήθελα να μπω ή θα με στείλουν όπου υπάρχει θέση; (χρειάζομαι μέσο για αυτό υποθέτω έτσι ) A θες και να διαλέξεις.. Μ' αρέσεις! Όχι ρε τι μέσο είσαι καλά; ME THN AΞΙΑ ΣΟΥ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα