andreamk13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Αν δουλεύω και κάνω μηδενική δήλωση φορολογική μπορώ να νοικιάσω σπίτι στο όνομα μου? Και αν ναι εφόσον θα το βάλω στην δηλωση μου θα πληρώσω κάποιον φόρο?
Liverpool89 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δουλευεις μαυρα; Κατι στο ονομα σου δεν εχεις;
andreamk13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δουλευεις μαυρα; Κατι στο ονομα σου δεν εχεις; οχι φίλε μου. φοιτητής είμαι και δουλεύω κάποιες φορές την εβδομάδα..
epp Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 οχι φίλε μου. φοιτητής είμαι και δουλεύω κάποιες φορές την εβδομάδα.. αρα πως κανεις μηδενικη δηλωση αν εχεις εισοδημα?
andreamk13 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 στον πατερα μου ειμαι ρε φιλε 2-3 φορες την εβδομαδα και βοηθάω.. Αλλού είναι το θέμα μας ξέρει κανείς???
sphinxgr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Υποθέτω δεν έχεις θέμα. Όλοι οι φοιτητές πως νοικιάζουν σπίτι?!
41ex Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 μπορείς, απλώς ανάλογα το ποσό του ενοικίου και το μέγεθος του σπιτιού θα σου χρεωθεί ένα τεκμαρτό εισόδημα. αν το συνολικό τεκμαρτό σου είσοδημα είναι κάτω από το αφορολόγητο δε θα έχεις πρόβλημα αλλιώς θα χρειαστέι να πληρώσεις κάποιο ποσοστό φόρου.
andreamk13 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 μπορείς, απλώς ανάλογα το ποσό του ενοικίου και το μέγεθος του σπιτιού θα σου χρεωθεί ένα τεκμαρτό εισόδημα. αν το συνολικό τεκμαρτό σου είσοδημα είναι κάτω από το αφορολόγητο δε θα έχεις πρόβλημα αλλιώς θα χρειαστέι να πληρώσεις κάποιο ποσοστό φόρου. μπορείς, απλώς ανάλογα το ποσό του ενοικίου και το μέγεθος του σπιτιού θα σου χρεωθεί ένα τεκμαρτό εισόδημα. αν το συνολικό τεκμαρτό σου είσοδημα είναι κάτω από το αφορολόγητο δε θα έχεις πρόβλημα αλλιώς θα χρειαστέι να πληρώσεις κάποιο ποσοστό φόρου. που μπορώ να τα βρώ όλα αυτά γιατί έχω ρωτήσει πόσους λογιστές και όλοι μου λένε άλλα.. Καταρχάς υπάρχει τεκμήριο διαβίωσης 3000 και προστίθεται ενα πόσο λόγω της ενοικίασης του σπιτιού? Πόσο είναι το αφορολόγητο πλέον? γνωρίζει κάποιος?
Backpacker Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δεν σε πιάνει το αφορολόγητο μην αγχώνεσαι. 9χιλ είναι το αφορολόγητο. Δεν πληρώνεις τίποτα στην εφορία...και φυσικά μπορείς να νοικιάσεις το σπίτι στο όνομα σου.
Joshua21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Αν δουλεύω και κάνω μηδενική δήλωση φορολογική... Αυτό που γράφεις είναι αντιφατικό... Υποθέτω δεν έχεις θέμα. Όλοι οι φοιτητές πως νοικιάζουν σπίτι?! Συνήθως τα νοικιάζουν οι γονείς τους.
zio10 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Αυτό που γράφεις είναι αντιφατικό... Συνήθως τα νοικιάζουν οι γονείς τους. Είπε βοηθάει καμιά φορά τον πατέρα του
vtecakias Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 θαρρώ θα είναι λάθος να το βάλεις στο όνομά σου, ναι μεν θα έχει το αφορολόγητο αλλά συμφέρει περισσότερο να φαίνεται στην δήλωση των γονιών σου για φορολογικές ελαφρύνσεις. Ρώτα έναν λογιστή όμως.
duende Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 πηγαινε νοικιασε στο ονομα των δικων σου να τελειωνεις και γενικα μη πολυσκοτιζεσαι, καθως σε αυτο το κρατος, οτι και να υπολογισεις ειδικα σχετικα με εφορια, τωρα ισχυει, σε 2 μηνες εχουμε αλλα...τωρα εχεις αφορολογητο 9000 τον αλλο μηνα το κανουν 5000.
Joshua21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2015 Είπε βοηθάει καμιά φορά τον πατέρα του Τότε ας μην το έβαζε καθόλου στην ερώτηση "τι φόρο θα πληρώσω" που μπορώ να τα βρώ όλα αυτά γιατί έχω ρωτήσει πόσους λογιστές και όλοι μου λένε άλλα.. Καταρχάς υπάρχει τεκμήριο διαβίωσης 3000 και προστίθεται ενα πόσο λόγω της ενοικίασης του σπιτιού? Πόσο είναι το αφορολόγητο πλέον? γνωρίζει κάποιος? Αν δεν βρήκες άκρη μιλώντας πολλούς λογιστές(επαγγελματίες του είδους δλδ), μην περιμένεις να βρεις άκρη εδώ. Όσο για αυτά που ρωτάς: Ναι, 3.000€ είναι το ατομικό τεκμήριο διαβίωσης. Το σπίτι που μένεις σε επιβαρύνει και αυτό με τεκμήριο διαβίωσης, άσχετα αν είναι δικό σου, αν το νοικιάζεις ή αν σου έχει γίνει δωρεάν παραχώρηση. Το πόσο θα είναι αυτό εξαρτάται από τα τετραγωνικά, από το αν είναι μονοκατοικία και από την τιμή ζώνης που βρίσκεται. Μέχρι 9.550€ δεν θα πληρώσεις φόρο. Αυτό ισχύει τώρα, του χρόνου κανείς δεν ξέρει τι θα ισχύει, όπως είπαν και παραπάνω ετοιμάζονται να το μειώσουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα