LongTom Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μακάρι να έρθει το 6ωρό και εδώ,ένα τσιγάρο δρόμος είναι από Σουηδία,ένα χοπ και έφτασε. Πάντως το επτάωρο+μια ώρα συνολικό διάλειμμα είναι πάνω κάτω το καλύτερο που μπορείς να πετύχεις,αν και φυσικά δεν θα με χάλαγε να δουλεύω λιγότερο για τα ίδια λευφτά. 1
D4rkshadow Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Παντως εστω και δοκιμαστικα που το κανουν ειναι κατι,ειναι μια αρχη για τον κοσμο εκει και θα βγουν και καποια συμπερασματα σε κανα χρονο.Εδω εχουμε φτασει,μιλαω παντα για τον ιδ,τομεα, το 12 να θεωρειται νορμαλ και πολλες φορες να σου ζητανε να κατσεις και αλλο μαλιστα.
DDevil Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 7ωρο + 1 ωρα break συμφωνω και εγω. Παντως εστω και δοκιμαστικα που το κανουν ειναι κατι,ειναι μια αρχη για τον κοσμο εκει και θα βγουν και καποια συμπερασματα σε κανα χρονο.Εδω εχουμε φτασει,μιλαω παντα για τον ιδ,τομεα, το 12 να θεωρειται νορμαλ και πολλες φορες να σου ζητανε να κατσεις και αλλο μαλιστα. Νορμαλ φιλε θεωρειται σε επιχειρησεις που ειναι σκατά απλα αναγκαζεσαι να δουλεψεις εκει γιατι δεν εχεις κατι καλυτερο εγω εχω ρωτησει και σε ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και σε ΑΒ 8ωρακι και τέλος και 2 off την εβδομάδα μια Κυριακή και ενα μεσα στην εβδομάδα.Πολυ καλο ειναι αυτο να καθεσαι μια μέρα μεσα στην εβδομάδα να κάνεις πράγματα για σενα ή για την οικογενεια σου.
defacer Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Οσοι είστε στα εξωτερικά, για πείτε μας τι άλλα δικαιώματα έχετε που εμείς τα βλέπουμε στον ύπνο μας μόνο. Το (δημόσιο) νοσοκομείο έχει μενού για τις λεχώνες. Μόνο το μεσημέρι βέβαια, καθώς πρωί και απόγευμα είχε μόνο μπουφέ. Μέχρι 12 μήνες σύνολο γονική άδεια στα 3 πρώτα χρόνια από τη γέννηση παιδιού (ή 14 μήνες να μοιραστούν δύο αλλά όχι πάνω από 12 ο ένας) για να περάσεις χρόνο μαζί του. Εσύ επιλέγεις πότε και πόσο θα πάρεις και, εφόσον ειδοποιήσεις εγκαίρως, δε μπορούν να σου αρνηθούν. Καθ' όλη τη διάρκεια παίρνεις επίδομα, το οποίο αν έχεις μια καλή δουλειά αλλά δεν είσαι ultra ματσό (εισόδημα 50-250Κ) βγαίνει 1800. Δικαίωμα σε θέση παιδικού το αργότερο από 3 ετών με αρκετές εξαιρέσεις που το κατοχυρώνεις νωρίτερα. Ο δε παιδικός είναι "άλλων" προδιαγραφών (really δεν ξέρω απο που να αρχίσω οπότε δε θα προσπαθήσω καν). Στη φιλική τιμή των 31 ευρώ το μήνα, που μόνο το φαγητό που μαγειρεύουν οι ίδιοι στα παιδιά να πλήρωνα από την τσέπη μου θα έβγαινε παραπάνω. Βέβαια με Σουηδία δε συγκρινόμαστε όσον αφορά τις παροχές που έχουν να κάνουν με τα παιδιά but still. Το άλλο... κάποια στιγμή χρειάστηκε εκτάκτως να κατέβω Ελλάδα, με πολύ κακό timing κιόλας γιατί ο προϊστάμενός μου έφευγε την ίδια περίοδο διακοπές και το πλάνο ήταν να αναλάβω μέρος των καθηκόντων του. Όταν έθιξα το ζήτημα η συζήτηση κράτησε περίπου 1 λεπτό ("of course I understand") και αργότερα την ίδια μέρα με ενημέρωσαν πως α) η έκτακτη άδεια είναι επιπλέον της κανονικής και β) θα πληρωνόμουν κανονικά για τη μια βδομάδα που θα έλειπα. Αυτό το τελευταίο δεν είναι βέβαια δικαίωμα αλλά όσο προετοιμασμένος και να ήμουν, ερχόμενος από Ελλάδα έμεινα μαλάκας και έπρεπε να το πω. 5
defacer Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Η ειρωνία του να με ρωτάει αν είναι Γερμανία το post με τα γερμανικά κάποιος που στο avatar του γράφει klick mich. 2
tehAllantin Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Εγώ πάντως ρε παιδιά όπου και να δουλεωψα (με εξαίρεση τη Σουηδία που ήταν ειδική περίπτωση) το 10ωρο το έχω στο τσεπάκι μου Σήμερα πηγα 10:30 και γυρισα πριν 1 ωρα 1
palawiaris Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 defacer Ναι σε ρωτάω γιατί δεν έτσι ακριβώς όπως το γράφεις Για την γονική άδεια το περισσότερο που σε δίνουν είναι 1800 ευρώ.Πιο πάνω δεν έχει.Αλλά δεν υπολογίζετε έτσι.Αν παίρνεις πχ. 15 ευρώ την ώρα που θεωρείται καλός μισθός Χ 176 ώρες ένα μήνα βγαίνει καθαρός μισθός χωρίς να υπολογίζονται υπερωρίες,βάρδιες ή οτιδήποτε έξτρα κάπου 1960 καθαρά τον μήνα.Οπότε θα πάρεις κάπου 1200 τον μήνα γονική άδεια.Και σου βάζω ένα καλούτσικο ωρομίσθιο Κάπου 65% από τον καθαρό μισθό σου χωρίς να συνυπολογίζονται έξτρα για υπερωρίες,πριμ βάρδιας ή οτιδήποτε άλλο έξτρα που πήρες. Για τον παιδικό 31 που δίνεις είναι πολύ καλά.Αλλά 31 δεν είναι στάνταρ τιμή.Μπορεί και 200 + τα φαγητά τον μήνα να σου φτάσει με τον ίδιο μισθό που σου ανέφερα.
Silverage Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δουλεύω 7,5 ώρες και 7 την Παρασκευή, δεν θα με χαλαγε όμως το 6ωρο. Έχω δουλέψει επι 3 εβδομάδες 10ωρο όμως υπερωρία και δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Δεν θα ήθελα να φανταστώ καθημερινά 12ωρο μπρρρ...
Mau-Maus Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 http://www.fortunegreece.com/photo-gallery/pia-souidia-se-aftes-tis-perioches-i-ergazomeni-doulevoun-tis-ligoteres-ores/#10
MiDiMiLiZ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Still γατακια οι Σουηδοι μπρος στο ελληνικο δημοσιο.
zio10 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Πολύ δεν είναι 1 ώρα διάλλειμα στο 8ώρο ρε παιδιά;!
epp Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Πολύ δεν είναι 1 ώρα διάλλειμα στο 8ώρο ρε παιδιά;! συνηθως το ελαχιστο απτον νομο ειναι γυρω στα 30 με 45 λεπτα. Παρολαυτα στις μεγαλες επιχειρησεις υπαρχει εστιατοριο (και αν δεν υπαρχει κοντα στην δουλεια θα υπαρχει καποιο που προσφερει μεσημεριανο μενου) που πας να φας μεσημεριανο οποτε για ποιο λογο να εισαι με την μπουκια στο στομα? Εγω προσωπικα παντα 1 ωρα διαλλειμα κανω. Τρωω και πινω το καφε μου και μετα συνεχιζω Οταν λεμε πχ συμβολαιο 40ωρο το διαλλειμα εννοειται παει εξτρα...... οι ωρες του συμβολαιου ειναι ωρες εργασιας δεν ειναι το διαλλειμα μεσα 2
thomasG4 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Πολύ δεν είναι 1 ώρα διάλλειμα στο 8ώρο ρε παιδιά;! Όχι άμα οι υπόλοιπες 7 ώρες είναι παραγωγικές. Άμα το συγκρίνεις με τα ελληνικά δεδομένα λογικό είναι να σου φαίνεται περίεργο. 1
zio10 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 συνηθως το ελαχιστο απτον νομο ειναι γυρω στα 30 με 45 λεπτα. Παρολαυτα στις μεγαλες επιχειρησεις υπαρχει εστιατοριο που πας να φας μεσημεριανο οποτε για ποιο λογο να εισαι με την μπουκια στο στομα? Εγω προσωπικα παντα 1 ωρα διαλλειμα κανω. Τρωω και πινω το καφε μου και μετα συνεχιζω Τι να πω, μου φαίνεται πολύ. Νομίζω θα αποσυντονιζόμουν με τόσο μεγάλο διάλλειμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα