Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί λες κακίες; Υπονοείς δηλαδή ότι τον παντρεύτηκε για τα λεφτά του το γίγαντα;

όποιος λέει τέτοια είναι το λιγότερο κακεντρεχής χαχαχα

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω ρε παιδιά τι να υποθέσω.

Εγώ για παράδειγμα έγραψα μια μικρή ιστοριούλα για παιδιά και αυτή την στιγμή κάνω εικονογράφηση και περιμένω σε 2-3 μέρες την μετάφραση για να τα ενσωματώσω όλα μαζί και να ανεβάσω το τελικό αποτέλεσμα στο kindle για 99 cents.

Έχω αρκετούς γνωστούς στο αμέρικα οι οποίοι μπορούν να το διαδώσουν σε φίλους τους με παιδιά και περιμένω να βγάλω πάνω από 100-200 ευρώ.

Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό να το δώσω σε άλλον όπως κάνει αυτή

Απο κει και πέρα η συγκεκριμένη λέει στην περιγραφή ότι όλα τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε βιβλίου που πουλάει ανήκουν στον αγοραστή και ο αγοραστής μπορεί να κάνει την πώληση σαν να είναι δικό του.

Αυτή με την περιγραφή της δεν νομίζω να μπορεί μετά να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα .Δεν ξέρω κιόλας

Στην περιγραφή της αναφέρει το εξής

You will own full Copyrights to your story FREE  you have the right to modify, publish or sell your book.

Αν καλύπτει νομικά τον αγοραστή αυτό δεν ξέρω. Αλλά αν δεν τον καλύπτει μπορεί αυτή να κάνει μήνυση κάποια στιγμή για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και να ζητήσει από τον καθένα όλα τα λεφτά που έχει βγάλει από την πώληση .

Φανταστείτε ο καθένας να έχει βγάλει 1000 δολλάρια από την πώληση και να κάνει αυτή μια μαζική μήνυση για 250000 δολλάρια

Λέω τα παραπάνω γιατί δεν ξέρω αν το fiverr και το κάθε fiverr καθώς και τα λεγόμενα της στην περιγραφή καλύπτουν τους αγοραστές

Δημοσ.

Γιατί λες κακίες; Υπονοείς δηλαδή ότι τον παντρεύτηκε για τα λεφτά του το γίγαντα;

Μη δούνε μια γυναίκα να γοητεύεται από έναν ώριμο άνδρα, αμέσως βιζιτού.

• Like 1
Δημοσ.

δεν την λέω σε κανένα αλλά κάποιοι αναφέρατε ότι ασχολείστε με κάτι παρόμοιο οπότε ή κάτι δεν καταλαβαίνω ή αλλιώς απορώ τι συζητάτε τόση ώρα

η συγκεκριμένη ιστοσελίδα/εταιρεία προσφέρει μεταξύ άλλων μια πλατφόρμα συναλλαγής προϊόντων, υπηρεσιών κτλ για να το πούμε απλά, σωστά;

όλες οι λεπτομέρειες, τι ισχύει και τι όχι... καλύπτονται (πού αλλού ρε παιδιά, πραγματικά δηλαδή τι συζητάμε?) στους όρους χρήσης των υπηρεσιών της ιστοσελίδας/εταιρείας αυτής...

προφανώς και όλα έχουν προβλεφθεί εκεί και προφανώς για να κάνεις χρήση των υπηρεσιών, το πρώτο που κάνεις είναι να συμφωνήσεις σε αυτούς τους όρους

το αντίστοιχο έχει κάνει και το κάθε άλλο μέρος με το οποίο μπορεί να κάνεις κάποια συναλλαγή

δεν χρειάζεται καμμία διμερής συμφωνία ούτε σε καλύπτει απαραίτητα το τι γράφει ο καθένας στην περιγραφή των προϊόντων ή υπηρεσιών που εμπορεύεται

απλώς κατ' επέκταση 'θα πρέπει' να ισχύουν κι αυτά που αναφέρονται και στην περιγραφή αφού κι αυτή πρέπει να ακολουθεί τους όρους χρήσης

ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι δεν τη λέω σε κανένα, απλά δεν γίνεται να έχεις εμπορευτεί προϊόντα ή υπηρεσίες τέτοιου είδους (ας μη πάμε μακριά, στο amazon για παράδειγμα) και να αναρωτιέσαι για τέτοια πράγματα, γιατί πριν κάνεις οτιδήποτε τέτοιο πρέπει να έχεις διαβάσει πρώτα τους όρους χρήσης

δεν γίνεται αλλιώς γιατί δεν μπορείς να επιλέξεις τις δυνατότητες που παρέχονται αν δεν ξέρεις με τι έχουν να κάνουν

αν και μάλλον ο ts συζητάει θεωρητικά περισσότερο γιατί κάποια πράγματα που αναφέρει δεν τα καταλαβαίνω εκτός αν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζω (δεν γράφω περισσότερα σε αυτό γιατί πάλι έκανα wall)

---

τώρα σε αυτό που ρωτάει o ts η απάντηση είναι ότι είναι θέμα ποιότητας, προέλευσης, ανταγωνισμού

για ποιο λόγο δεν μπορεί ένας έλληνας για παράδειγμα να πουλήσει ένα σενάριο για ταινία, από μόνος του; μα δεν υπάρχει τέτοια βιομηχανία στην ελλάδα και δεν πρόκειται να καταφέρει να κάνει καμμία επαφή από το μηδέν

εξάλλου ποιος είπε ότι δεν προσπαθούν παράλληλα να πουλήσουν ανάλογες ή καλύτερες ιστορίες μόνοι τους; το γράφει κάπου;

(btw το πρόβλημα με τις εισφορές δεν υπάρχει σε όλες τις χώρες (ίσα ίσα...) οπότε δεν είναι απαραίτητα εκεί το θέμα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...