Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά είχα ένα περιστατικό σήμερα και θέλω τη γνώμη σας.

Ήμουν Λ. Βουλιαγμένης στην κίνηση ίσα που προχωράγαμε (3-5 χλμ/ωρα) και έτσι όπως κύλαγε το αμάξι κοίταξα λίγο στα αριστερά γιατί ήμουν σε διασταύρωση και με τη κίνηση είχα μείνει μέσα στη μέση και λέω μην έρθει κανείς.

Δεν έχουν σημασία τα παραπάνω αλλά όπως κοίταγα, σκούντηξα το μπροστινό αμάξι με μηδαμινή ταχύτητα έτσι όπως κύλαγα.

Σταματάμε στην άκρη προφανώς να δούμε αν έγινε ζημιά και δεν βλέπω τίποτα ουτε σε μενα ουτε σε αυτον (λογικο). Ο τύπος είχε ένα σπασμένο φανάρι προφυλακτήρα απο πριν (μου το είπε) και μου λεει οτι παιζει να του εσπασα τον προφυλακτήρα από μέσα. Του λέω που ξέρω οτι δεν ηταν ήδη σπασμένος, μου λέει καινούριος είναι (αντίφαση με το σπασμένο φανάρι). Με τα πολλά αλλάξαμε τηλέφωνα και βγάλαμε φωτο πινακίδες.

Αυτός τώρα μπορεί να μου την φέρει και να με κάνει να πληρώσω προφυλακτήρα και γενικά άλλες ζημιές απο τη στιγμή που δεν ήρθε τροχαία και δεν κάναμε δηλώσεις;

Μου λεει θα παει αυριο το αμαξι του να το δουν..

Εξωτερικά ο προφυλακτήρας του δεν έχει τίποτα, μόνο ένα σπασμένο φανάρι κάτω δεξιά αυτά της αντανάκλασης τα "ψεύτικα".

Αν είχα κάνει ζημιά θα την πλήρωνα φυσικά, αλλά δεν θέλω να με πιάνουν κορόιδο τέτοιες δύσκολες εποχές και να πληρώνω ζημιές άλλων.

Έχετε παρόμοια εμπειρία;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από Swimmer21
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αφού δεν καταγράφηκε το περιστατικό (δε κάνατε ούτε καν φιλική δήλωση) είναι σαν να μη έγινε τίποτα & ποτέ. 

Έτσι θα το αφήσει, δε θα σε πάρει καν τηλέφωνο. Απλά πάνω στην αναμπουμπούλα έπρεπε κάτι να πει. Αν πραγματικά φοβόταν για οτιδήποτε δε θα 'χες φύγει χωρίς καταγραφή.

• Like 4
Δημοσ.

Αφού δεν καταγράφηκε το περιστατικό (δε κάνατε ούτε καν φιλική δήλωση) είναι σαν να μη έγινε τίποτα & ποτέ. 

Έτσι θα το αφήσει, δε θα σε πάρει καν τηλέφωνο. Απλά πάνω στην αναμπουμπούλα έπρεπε κάτι να πει. Αν πραγματικά φοβόταν για οτιδήποτε δε θα 'χες φύγει χωρίς καταγραφή.

Ναι αλλα εβγαλε φωτο το αμαξι μου (πινακιδες) και εχει το κινητο και τα στοιχεια μου

Δημοσ.

τν στιγμη που εχει τις πινακιδες μπορει φυσικα να σε τρεξει..το οτι δεν κανατε δηλωση δεν εχει να λεει.

αποκει κ περα,τν στιγμη που ο προφυλακτιρας δεν εχει τιποτα δεν νμζ να πληρωσεις αυτο...αλλα για τ σπασμενο φαναρι ειτε το εσπασες εσυ ειτε οχι.

αλλα επειδη εδω κανεις δεν ειμαστε η ασφαλιστικη σου εταιρεια μπορεις να μιλησεις με τον ασφαλιστη σου και αυτος θα σ πει

• Like 3
Δημοσ.

τν στιγμη που εχει τις πινακιδες μπορει φυσικα να σε τρεξει..το οτι δεν κανατε δηλωση δεν εχει να λεει.

αποκει κ περα,τν στιγμη που ο προφυλακτιρας δεν εχει τιποτα δεν νμζ να πληρωσεις αυτο...αλλα για τ σπασμενο φαναρι ειτε το εσπασες εσυ ειτε οχι.

αλλα επειδη εδω κανεις δεν ειμαστε η ασφαλιστικη σου εταιρεια μπορεις να μιλησεις με τον ασφαλιστη σου και αυτος θα σ πει

Δηλαδη αν δεν βγαζαμε φωτογραφιες και καναμε ανταλλαγη στοιχειων θα μπορουσε να μου φορτωσει οτι ζημια ηθελε? Με τι αποδειξεις;

Λετε να παω τροχαια να δηλωσω οτι δεν του εκανα ζημια?

Επισης ποσο παει ο προφυλακτηρας απο τη στιγμη που δεν εχει εξωτερικη ζημια αλλα εσωτερικη;;; (αν υπαρχει αυτο)

Δημοσ.

Και ζημια να σου πει οτι εχει, κανετε μια δηλωση και αναλαμβανει η ασφαλιστικη σου. Απλα απο την στιγμη που τον ειδες ζορικο, επρεπε να καλεσετε ασφαλιστικες να καταγραψουν το συμβαν να μην εχεις να ξανασχοληθεις..

• Like 3
Δημοσ.

Τον ασφαλιστή σου θα πάρεις τηλέφωνο να ενημερώσεις και να ρωτήσεις για να δεις αν έκανε κ ο άλλος δήλωση.Εφόσον είχε και ζημιές από πριν ο άλλος δεν είναι απίθανο να στις φορτώσει (κάτσε να το σκεφτεί ήρεμα..να το συζητήσει και με κάποιον άλλον πονηρό...κτλ).Ο ασφαλιστής σου θα σου πει τί κινήσεις να κάνεις.

Για παρομοιο περιστατικό που όμως εγώ ήμουν ο μπροστά και με φίλησε κάποιος από πίσω...όντως στον προφυλακτήρα εξωτερικά δεν υπήρχε ζημιά...αλλά από μέσα και κάτω είχαν σπάσει κάτι κλιψάκια και τελικά αλλάχτηκε όλος ο προφυλακτήρας ... (450-500 είχε πάει περίπου)

• Like 1
Δημοσ.

Και ζημια να σου πει οτι εχει, κανετε μια δηλωση και αναλαμβανει η ασφαλιστικη σου. Απλα απο την στιγμη που τον ειδες ζορικο, επρεπε να καλεσετε ασφαλιστικες να καταγραψουν το συμβαν να μην εχεις να ξανασχοληθεις..

Οταν λες αναλαμβανει; Θα πληρωσει τη ζημια ενω φταιω; (φταιω που τον ακουμπησα δηλαδη και ημουν ο απο πισω, εξωτερικη ζημια δεν εχει τιποτα) Η θα κανει τα διαδικαστικά;

Δημοσ.

ts ανασφάλιστος εισαι ?

την επομενη φορα (αυτη παει έγινε) που θα πεσεις απο πισω σε κάποιον , εσυ δεν θα βλεπεις να του εχεις κανει την παραμικρη φθορά αλλα αυτος θα θελει να φτιάξει ολο του το αμαξι καινουργιο , παίρνεις επι τόπου τηλ την ασφαλιστική και έρχονται αυτοι να κάνουν την δουλεια τους , εσυ δεν ανακατεύεσαι πουθενά άλλου !

• Like 2
Δημοσ.

ts ανασφάλιστος εισαι ?

την επομενη φορα (αυτη παει έγινε) που θα πεσεις απο πισω σε κάποιον , εσυ δεν θα βλεπεις να του εχεις κανει την παραμικρη φθορά αλλα αυτος θα θελει να φτιάξει ολο του το αμαξι καινουργιο , παίρνεις επι τόπου τηλ την ασφαλιστική και έρχονται αυτοι να κάνουν την δουλεια τους , εσυ δεν ανακατεύεσαι πουθενά άλλου !

Οχι φυσικα εχω ασφαλεια και ολα σωστα κανονικα.. Πρωτη φορα μπλεκω σε "τρακαρισμα" και βιαζομουν για μια σημαντικη δουλεια και αφου δεν ειδα ζημια δεν μπηκα καν στη διαδικασια να καλεσω καποιον..

Ποια ειναι τα σεναρια τωρα και τι μπορω να κανω παιδια γιατι αγχωθηκα.. ;

Δημοσ.

Οταν λες αναλαμβανει; Θα πληρωσει τη ζημια ενω φταιω; (φταιω που τον ακουμπησα δηλαδη και ημουν ο απο πισω, εξωτερικη ζημια δεν εχει τιποτα) Η θα κανει τα διαδικαστικά;

Ναι η ασφαλιστική σου τα πληρώνει. Η ασφάλεια πληρώνει τις ζημιές που εσύ έχεις κάνει σε άλλους, όχι τις ζημιές που έχει πάθει το δικό σου όχημα, εκτός και αν έχεις μικτή ασφάλεια.

Με είχε χτυπήσει ένας από πίσω και μου έβαλε μέσα όλο τον προφυλακτήρα, εκτός από τον προφυλακτήρα (αλλαγή και βάψιμο στο χρώμα μου) έπαθε ζημιά και μία μπάρα από μέσα, δεν θυμάμαι πως λέγεται. 1000€ βγήκε σύνολο. Είναι ανάλογα την μάρκα βέβαια οι τιμές.

Δημοσ.

Ναι η ασφαλιστική σου τα πληρώνει. Η ασφάλεια πληρώνει τις ζημιές που εσύ έχεις κάνει σε άλλους, όχι τις ζημιές που έχει πάθει το δικό σου όχημα, εκτός και αν έχεις μικτή ασφάλεια.

Με είχε χτυπήσει ένας από πίσω και μου έβαλε μέσα όλο τον προφυλακτήρα, εκτός από τον προφυλακτήρα (αλλαγή και βάψιμο στο χρώμα μου) έπαθε ζημιά και μία μπάρα από μέσα, δεν θυμάμαι πως λέγεται. 1000€ βγήκε σύνολο. Είναι ανάλογα την μάρκα βέβαια οι τιμές.

Καλα μιλαμε για "τρακαρισμα"¨ενος χιλιομετρου την ωρα σε ταχυτητα που το αμαξι απλα ταρακούνησε το μπροστα λιγο.. Δεν νομιζω καν να του εκανα ζημια.. εμενα δεν επαθε και τιποτα που εχει καμμενα/ξεραμενα τα πλαστικα στη μπροστινη πινακιδα, ουτε καν ραγισανε. 

Σταματησα μονο και μονο γιατι βγηκε εξω απο το αμαξι αυτος και θεωρησα και εγω σωστο να βγω να του πω συγγνωμη κλπ

Οποτε αφου εχω ασφαλεια τα πληρωνει ολα η ασφαλιστικη χωρις να κανω κατι εγω? Να παρω τηλ και μπορω να κανω δηλωση τηλεφωνικα;

Δημοσ.

Αν σε παρει τηλεφωνο, καλεις την ασφαλιστικη σου και ερχονται για να καταγραψουν το συμβαν και να βγαλουν φωτογραφιες το αυτοκινητο. Δεν εχει σημασια αν περασαν μερικες μερες απτο "ατυχημα"..

• Like 1
Δημοσ.

Η ασφάλεια πληρώνει αλλά απαραίτητη προυπόθεση να γίνει καταγραφη του συμβαντος απο την τροχαία.

κανω λαθος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...