Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1) 'Όταν ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής εταιρίας γράφει ότι κάποια χτυπημένα σημεία της μοτοσικλέτας (π.χ. ρεζερβουάρ) πρέπει να επισκευασθούν και όχι να αντικατασταθούν με καινούρια ανταλλακτικά, τι πρέπει να κάνω: Α) Αντικαθιστώ τα χτυπημένα σημεία με καινούρια ανταλλακτικά και ζητώ από την ασφαλιστική εταιρία όλα τα χρήματα που ξόδεψα (επιδίδω εξώδικο ή αγωγή) ή Β) Επισκευάζω τα χτυπημένα σημεία και ζητώ, αφ' ενός τα έξοδα επισκευής και, αφ' ετέρου, ένα εύλογο ποσό ως μείωση της εμπο-ρικής αξίας της μοτοσυκλέτας μου (π.χ. 5% επί της αγοραίας αξίας της). Επειδή σπάνια οι ασφαλιστές δίνουν χρήματα για τον λόγο αυτό, επιδίδω εξώδικο ή κατ' ευθείαν αγωγή.

2) Αν δεν έχω χρήματα για να επισκευάσω την μοτοσυκλέτα μου και το συνεργείο θέλει τα λεφτά του με την παράδοση, ενώ η ασφαλιστική εταιρία δεν πληρώνει χωρίς αποδείξεις, τι κάνω: Αναγκαστικά θα πρέπει να επιλεγεί η δικαστική οδός, δηλαδή θα πρέπει να πάρει κανείς προσφορές από συνεργεία για το κόστος επισκευής (ανταλλακτικά και εργασίες αναλυτικά) και να καταθέσει αγωγή. Τα Δικαστήρια κάνουν δεκτές τις προσφορές, αρκεί να είναι ακριβείς, λεπτομερείς και βάσιμες.

3) Καταστραφέντα Προσωπικά Είδη: Στην περίπτωση που, λόγω του σύγκρουσης που προήλθε από το τροχαίο συμβάν, καταστράφηκαν προσωπικά σας είδη κι αντικείμενα, όπως ρούχα (μπουφάν, παντελόνι, παπούτσια, γυαλιά ηλίου ή μυωπίας), αλλά και κινητό, ρολόι, ακόμη και κάποιο κόσμημα, μπορείτε να ζητήσετε να αποζημιωθείτε σύμφωνα με την εμπορική αξία που είχαν τα προσωπικά σας είδη κι αντικείμενα κατά την στιγμή της σύγκρουσης. Περαιτέρω, στην περίπτωση που κατά το τροχαίο συμβάν καταστράφηκαν πράγματα που μεταφέρατε με το όχημά σας (laptop, βιντεοκάμερα, φωτογραφική μηχανή κτλ) μπορείτε να αξιώσετε να αποζημιωθείτε σύμφωνα με την εμπορική αξία που είχαν αυτά κατά την στιγμή του τροχαίου.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗ: Π.Χ. ΜΠΟΥΦΑΝ & ΜΠΟΤΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗ, ΚΡΑΝΟΣ ΚΤΛ.: ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ.

4) Σε περίπτωση τροχαίου ατύχηματος: αναγνωρίζεται δικαίωμα χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη που έχει υποστεί κάποιος από την ψυχική του στενοχώρια από την θέα των υλικών ζημιών που υπέστη το όχημά του.

5) Επιδείνωση Νόσου μετά από Συμβιβασμό με Ασφαλιστική Εταιρεία: Αναγνωρίζεται στον παθόντα δικαίωμα πρόσθετης αξίωσης αποζημίωσης για τις μεταγενέστερες μη προβλεπτές συνέπειες του ατυχήματος. 

6) Πράγματα που μεταφέρατε με το όχημά σας και καταστράφηκαν λόγω του τροχαίου: εάν ήταν εργαλεία απαραίτητα για την εργασία σας και λόγω της καταστροφής τους απωλέσατε εισοδήματα, δικαιούστε να ζητήσετε τα εισοδήματα αυτά (π.χ. φωτογράφος που, λόγω καταστροφής της φωτογραφικής μηχανής του, δεν μπόρεσε να καλύψει κάποια τελετή).

7) Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος: Μπορείτε να ζητήσετε τα εισοδήματα που απωλέσατε για την ημέρα ή τις ημέρες που αναγκαστήκατε να απασχοληθείτε με την επισκευή του οχήματός σας (μεταφορά και παραλαβή από το συνεργείο κτλ). Μπορείτε, τέλος, να ζητήσετε ακόμη και τους τόκους που απωλέσατε από την απόσυρση χρηματικού ποσού από τον τραπεζικό σας λογαριασμό με σκοπό την επισκευή του οχήματός σας, αλλά και τα έξοδα της τράπεζας για δάνειο που τυχόν πήρατε για να πληρώσετε τις υλικές ζημιές του οχήματός σας.

Με τόσο μικρή ταχύτητα τι ζημιά να γίνει; Σα να ακουμπάς τον άλλον στο παρκάρισμα θα είναι

μικρη ταχυτητα για μεγαλο γυρισμα κεφαλιου...

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δηλαδη αν δεν βγαζαμε φωτογραφιες και καναμε ανταλλαγη στοιχειων θα μπορουσε να μου φορτωσει οτι ζημια ηθελε? Με τι αποδειξεις;

Λετε να παω τροχαια να δηλωσω οτι δεν του εκανα ζημια?

Επισης ποσο παει ο προφυλακτηρας απο τη στιγμη που δεν εχει εξωτερικη ζημια αλλα εσωτερικη;;; (αν υπαρχει αυτο)

φυσικα θα σου φορτωνε οτι ηθελε..φυσικα εσυ θα το αρνιωσουν και ετσι τι μενει; το ξεκινημα των δικαστηριων.

βασικα αν δεν κανατε ανταλλαγη στοιχειων θα σου εκλανε μια μαντρα..:)

Δημοσ.

Αξίζει αν δεν με πάρει τηλ να πάρω την ασφαλιστική εγώ σημερα;

Η να την πάρω αν με πάρει τηλ αυτοε;

100% αναλαμβάνει η ασφαλιστική αν δεν κάναμε δηλώσεις στο τόπο του ατυχήματος και δεν ερθει η τροχαία;

Παιδιά ζητημα να τον ακουμπησα με 1-2 χλμ/ωρα, το αμάξι κυλαγε στη κίνηση.

Δηλαδή θα σπάσει προφυλακτήρας σε ενα ξεπαρκαρισμα σου πχ που θα ακουμπησεις το πίσω αμάξι;

Ο προφυλακτήρας του είχε σπασμενο φαναράκι και γρατσουνιές σε εκείνο το σημείο στα αριστερά. Εγώ τον χτυπησα στη περιοχή της πινακίδας ακριβως απο πίσω, πως μπορεί να το στηρίξει αν θέλει να μου φαει λεφτα (στην ασφαλιστικη εστω) και ενω εγώ δεν έχω καμια ζημιά μπροστά που να δηλώνει οτι τρακαρα;

Δημοσ.

100% αναλαμβάνει η ασφαλιστική αν δεν κάναμε δηλώσεις στο τόπο του ατυχήματος και δεν ερθει η τροχαία;

Δηλαδή θα σπάσει προφυλακτήρας σε ενα ξεπαρκαρισμα σου πχ που θα ακουμπησεις το πίσω αμάξι;

Ο προφυλακτήρας του είχε σπασμενο φαναράκι και γρατσουνιές σε εκείνο το σημείο στα αριστερά. Εγώ τον χτυπησα στη περιοχή της πινακίδας ακριβως απο πίσω, πως μπορεί να το στηρίξει αν θέλει να μου φαει λεφτα (στην ασφαλιστικη εστω) και ενω εγώ δεν έχω καμια ζημιά μπροστά που να δηλώνει οτι τρακαρα;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σκοτίζεσαι, εφόσον κάνεις αυτό που πρέπει(να δηλώσεις το συμβάν, σου εξήγησα με λεπτομέρειες τη διαδικασία σε προηγούμενο post), θα πληρώσει η ασφαλιστική την ζημιά ΑΝ χρειαστεί. Τι ακριβώς ψάχνεις να βρεις τώρα? Πως θα γλιτώσεις λεφτά την ασφαλιστική σου? Μην φοβάσαι, δεν είναι χαζοί! Για αυτό το λόγο πληρώνεις ασφάλεια στο αυτοκίνητο σου, για να μην ασχοληθείς εσύ καθόλου, ούτε με το αν υπάρχει ζημιά ή όχι, ούτε να την πληρώσεις αν υπάρχει.

Υπόψιν τα περισσότερα ασφαλιστήρια έχουν προστασία bonus-malus για μέχρι 2 ζημιές/έτος, αν έχει και το δικό σου δεν πρόκειται να χάσεις την έκπτωση που πιθανόν να έχεις.

Δημοσ.

Καλα αυτο που θεωρειτε φυσιολογικο να ακουμπας τον αλλον στο ξεπαρκαρισμα δεν το καταλαβαίνω.

Να ερθει δηλαδη ο αλλος με αμαξι 20ετιας να ξεπαρκαρει και πισω να εχει το δικο σου αμαξι που δεν εχει κλεισει πενταετία.

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε εδώ να ρωτάς χάνεις τον χρόνο σου...

Ντρέπεσαι να πάρεις τον ασφαλιστή σου τηλέφωνο να του πεις τα γεγονότα και να σε συμβουλέψει?Δωρεάν είναι και θα του δώσεις και τα στοιχεία του άλλου και θα μπορέσει να δει αν έχει κάνει δήλωση ο άλλος και τί σε έχει φορτώσει από ζημιές...

Αν του έχεις κάνει έστω και μια γρατζουνίτσα μπορεί να απαιτήσει να αλλάξει όλος ο προφυλακτήρας...και ας υποθέτεις εσύ ότι δεν έγινε τίποτα και μου σου του...

Όπως λες εσύ τα δικά σου...και αυτός μπορεί να ισχυριστεί τα δικά του...

Απλά εσύ είσαι ξεκρέμαστος γιατί τον χτύπησες από πίσω...100% υπαιτιότητα δική σου.

Άρα στην περίπτωση που έπεσες σε κάποιον ο οποίος μπορεί να θέλει να επωφεληθεί το γεγονός ενημέρωσε την ασφαλιστική σου για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Δεν είναι και κακό να πάρεις και τον ίδιο τον άνθρωπο τηλέφωνο να ενδιαφερθείς και να σου πει και ο ίδιος αν έκανε/θα κάνει καποια κίνηση ή θα το πάρει το παλιάμπελο...

Λογικά πράγματα παίδες...

Δημοσ.

Απο την στιγμη που επεσες πισω του του κανεις δηλωση και δεν σε νοιαζει ουτε ποσο εχει ο προφυλακτηρας, ουτε αν εχει ζημεια απο μεσα, αυτο ειναι αλλουνου δουλεια

Εσυ κοιτα να κανεις δήλωση

Δημοσ.

1) 'Όταν ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής εταιρίας γράφει ότι κάποια χτυπημένα σημεία της μοτοσικλέτας (π.χ. ρεζερβουάρ) πρέπει να επισκευασθούν και όχι να αντικατασταθούν με καινούρια ανταλλακτικά, τι πρέπει να κάνω: Α) Αντικαθιστώ τα χτυπημένα σημεία με καινούρια ανταλλακτικά και ζητώ από την ασφαλιστική εταιρία όλα τα χρήματα που ξόδεψα (επιδίδω εξώδικο ή αγωγή) ή Β) Επισκευάζω τα χτυπημένα σημεία και ζητώ, αφ' ενός τα έξοδα επισκευής και, αφ' ετέρου, ένα εύλογο ποσό ως μείωση της εμπο-ρικής αξίας της μοτοσυκλέτας μου (π.χ. 5% επί της αγοραίας αξίας της). Επειδή σπάνια οι ασφαλιστές δίνουν χρήματα για τον λόγο αυτό, επιδίδω εξώδικο ή κατ' ευθείαν αγωγή.   πλεον(κριση) ολα τα συνεργεια συμβιβαζονται free(με μεγαλυτερο κερδος γι αυτους) και σου λενε κανε μου υπευθυνη δηλωση, οτι τα τιμολογια θα τα διεκδικησει το συνεργειο για λογαριασμο πελατη..
για τα υπολοιπα μονο με δικαστηριο?

2) Αν δεν έχω χρήματα για να επισκευάσω την μοτοσυκλέτα μου και το συνεργείο θέλει τα λεφτά του με την παράδοση, ενώ η ασφαλιστική εταιρία δεν πληρώνει χωρίς αποδείξεις, τι κάνω: Αναγκαστικά θα πρέπει να επιλεγεί η δικαστική οδός, δηλαδή θα πρέπει να πάρει κανείς προσφορές από συνεργεία για το κόστος επισκευής (ανταλλακτικά και εργασίες αναλυτικά) και να καταθέσει αγωγή. Τα Δικαστήρια κάνουν δεκτές τις προσφορές, αρκεί να είναι ακριβείς, λεπτομερείς και βάσιμες.  ή το πας σε ενα απο τα συνεργαζομενα συνεργεια ή βρισκεις ενα συνεργειο οτι στο 1 και σε περιπτωση που δεν θες.πας  σε ενα δικο τους συνεργαζομενο και παλι δεν πληρωνεις

3) Καταστραφέντα Προσωπικά Είδη: Στην περίπτωση που, λόγω του σύγκρουσης που προήλθε από το τροχαίο συμβάν, καταστράφηκαν προσωπικά σας είδη κι αντικείμενα, όπως ρούχα (μπουφάν, παντελόνι, παπούτσια, γυαλιά ηλίου ή μυωπίας), αλλά και κινητό, ρολόι, ακόμη και κάποιο κόσμημα, μπορείτε να ζητήσετε να αποζημιωθείτε σύμφωνα με την εμπορική αξία που είχαν τα προσωπικά σας είδη κι αντικείμενα κατά την στιγμή της σύγκρουσης. Περαιτέρω, στην περίπτωση που κατά το τροχαίο συμβάν καταστράφηκαν πράγματα που μεταφέρατε με το όχημά σας (laptop, βιντεοκάμερα, φωτογραφική μηχανή κτλ) μπορείτε να αξιώσετε να αποζημιωθείτε σύμφωνα με την εμπορική αξία που είχαν αυτά κατά την στιγμή του τροχαίου.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗ: Π.Χ. ΜΠΟΥΦΑΝ & ΜΠΟΤΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗ, ΚΡΑΝΟΣ ΚΤΛ.: ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ.  μετα απο δικη?..μπορει..αλλα οχι 100% ποσα και μονο με αποδειξεις

4) Σε περίπτωση τροχαίου ατύχηματος: αναγνωρίζεται δικαίωμα χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη που έχει υποστεί κάποιος από την ψυχική του στενοχώρια από την θέα των υλικών ζημιών που υπέστη το όχημά του.  μικρο ποσο ακομη και σε σοβαρους  τραυματισμους.ξεχαστε τα αμερικανικα σεναρια

5) Επιδείνωση Νόσου μετά από Συμβιβασμό με Ασφαλιστική Εταιρεία: Αναγνωρίζεται στον παθόντα δικαίωμα πρόσθετης αξίωσης αποζημίωσης για τις μεταγενέστερες μη προβλεπτές συνέπειες του ατυχήματος.  αν μπορουν να αποδειχτουν απο δημοσιο νοσοκομειο...

6) Πράγματα που μεταφέρατε με το όχημά σας και καταστράφηκαν λόγω του τροχαίου: εάν ήταν εργαλεία απαραίτητα για την εργασία σας και λόγω της καταστροφής τους απωλέσατε εισοδήματα, δικαιούστε να ζητήσετε τα εισοδήματα αυτά (π.χ. φωτογράφος που, λόγω καταστροφής της φωτογραφικής μηχανής του, δεν μπόρεσε να καλύψει κάποια τελετή).  παρομοια με το 3

7) Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος: Μπορείτε να ζητήσετε τα εισοδήματα που απωλέσατε για την ημέρα ή τις ημέρες που αναγκαστήκατε να απασχοληθείτε με την επισκευή του οχήματός σας (μεταφορά και παραλαβή από το συνεργείο κτλ). Μπορείτε, τέλος, να ζητήσετε ακόμη και τους τόκους που απωλέσατε από την απόσυρση χρηματικού ποσού από τον τραπεζικό σας λογαριασμό με σκοπό την επισκευή του οχήματός σας, αλλά και τα έξοδα της τράπεζας για δάνειο που τυχόν πήρατε για να πληρώσετε τις υλικές ζημιές του οχήματός σας.   αφου εχεις ολες τις ωρες/ενσημα νομιμα .οπως και να βαλεις αποδειξεις απο ταξι ή ενοικιαση αυτοκινητου για το διαστημα που ταν συνεργειο..τι τοκο να ζητησεις για 1-2 βδομαδες 0, κατι?!ποιος θα παιρνε δανειο αντι να το παει σε φρεε συνεργειο?και απ οσο ξερω ολα τα παραπανω δεν θα τα παρεις στο 100%

αν πας με ολα τα παραπανω σε μια δικη δεν νομιζω οτι θα σου δωσουν αυτα που ζητας.
δεν εχω σχεση με δικηγορους,ασφαλιστες κτλ.αλλα γραφω απ οσα ξερω
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ασφάλεια πληρώνει αλλά απαραίτητη προυπόθεση να γίνει καταγραφη του συμβαντος απο την τροχαία.

κανω λαθος?

Nαι κάνεις!. Η φέρνεις την ασφαλιστική φροντίδα  ή καταγράφει η τροχαία ή φιλικός διακανονισμός ή κάνεις δήλωση ότι φταις στην ασφαλιστική σου μετά το τροχαίο.

Γεγονός μερικών μηνών πριν . Επεσε μηχανή απο πίσω μου . Καλεσα μόνο εγώ την ασφαλιστική φροντίδα ήρθε εβγαλε φωτογραφίες κατέγραψε το συμβαν υπέγραψα και ζήτησε απο τον άλλον να πάει να κάνει θετική δήλωση στην ασφαλιστική του (ότι φταίει) και όλα τακτοποιηθηκαν έτσι απλά . Πήγα σε συνεργαζομενο συνεργείο με την ασφαλιστική μου επικύρωσα μια υπευθυνη δήλωση σε ΚΕΠ μου φτιάξαν την ζημιά ΧΩΡΙΣ να δωσω κάτι απο την τσέπη μου και μετά να τα διεκδικίσω απο την ασφαλιστική μου . Αυτό γιατί είναι συνεργαζόμενο συνεργείο οπότε όλα τα αναλαμβάνει η ασφαλιστική.

Οχι φυσικα εχω ασφαλεια και ολα σωστα κανονικα.. Πρωτη φορα μπλεκω σε "τρακαρισμα" και βιαζομουν για μια σημαντικη δουλεια και αφου δεν ειδα ζημια δεν μπηκα καν στη διαδικασια να καλεσω καποιον..

Ποια ειναι τα σεναρια τωρα και τι μπορω να κανω παιδια γιατι αγχωθηκα.. ;

Το σενάριο είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ !!! 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΣΙΤΙΚΗ να τα κάνει όλα αυτή για σένα !Μην ρωτάς εδω μέσα πως θα κινηθείς .

Γιατί την πληρώνεις ; Για να λες ότι έχεις ; Κάτσε διάβασε και λίγο το συμβόλαιο σου να ξέρεις γενικά τι παίζει γιατί θα τρακάρεις καμια μέρα θα φταίει ο άλλος θα σου πει κανα 2 μαλ...ες και θα κάνεις λάθος πράγματα και θα μπλέξεις για να βρεις το δίκιο σου . Κάτσε μάθε !

Και κάτι άλλο παιδιά σημαντικό .Νομική προστασία !!! Δεν έχετε ιδέα τι μπορείτε να κάνετε χωρίς να ασχοληθείτε με δικαστικά χωρις να τρέχετε . 

Προσωπικά έχω 2 νομικές καλύψεις. Της ασφαλιστικής μου και μια ανεξαρτητη απο εταιρία νομικής προστασίας γερμανική όπου με καλύπτει ΣΕ ΟΛΑ τα νομικά και έξοδα δικαστηρίων μέχρι 30 000 ευρώ τόσο τον οδηγό όσο και όλους του επιβαίνοντες (π.χ αν τραυματιστεί ο συνοδηγός σε ατύχημα καλύπτουν τα νομικά του έξοδα για αποζημίωση) ακόμα και ζημιά που θα προκληθεί στο αμάξι απο κάποιο συνεργείο.Γενικά οποιαδήποτε νομική κίνηση που να αφορά το αμάξι ως περιουσία και τους επιβαίνοντες του . Αν η δικιά μου ασφαλιστική μου κάνει νερά την πάω δικαστικώς χωρίς να ασχοληθώ χωρίς να βάλω το χέρι στην τσέπη μου για δικαστικά έξοδα . Γενικά έχεις και κάποιες εξτρα παροχές!

Για να καταλάβετε τι εννοώ θα σας πω ένα περιστατικό.

Αμάξι Ευρωπαικής αυτοκινητοβιομηχανίας . Σπαει το πετάλ του φρένου  (!!!) εν κινήση στο δρόμο . Το αμάξι εκτός εγγύησης σίγουρα 2 χρόνια+ . Το πάει ο πατέρας μου αντιπροσωπεία και αρνούνται επισκευή λόγο εργοστασιακής ατέλειας . Τηλέφωνο στην DAS.Ορίζεται δικηγόρος. Την επόμενη μέρα δέχονται να αντικαταστήσουν όλα τα πετάλ στο αμάξι δωρεάν και ζητάνε και συγνώμη για τον κίνδυνο που βάλανε τον πατέρα μου λόγο ελαττωματικής συγκόλλησης . Σε ερώτηση προς τον δικηγόρο τι ακριβώς τους είπε . Πολύ απλά θα έπαιρνε το θέμα διαστάσεις και δικαστικώς αλλά και σε άρθρα σε όλα τα γνωστά περιοδικά αυτοκίνησης ..

http://das.gr/product/oxhmatos-odhgoy/

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.

Ένα κομμάτι πλαστικό είναι ο προφυλακτήρας, τι εσωτερική ζημιά και μαλακίες. Δεν έχει κάτι από μέσα

Μη γράφετε ανακρίβειες. Είναι κρίμα κόσμος που δεν ξέρει να καταλαβαίνει λάθος.

Διάβασε τα bold του από κάτω:

απο αυτα που διαβαζω.ο καθενας εχει στο μυαλο του απο κατι που το πιστευει χωρις να το εχει ψαξει και μετα το προτεινει!!

καπως ετσι μερικοι βρισκονται μπλεγμενοι...

τεσπα σε καθε προφυλακτηρα υπαρχουν οι βασεις που στραβωνουν συχνα οταν καποιος ακουμπαει προφυλακτηρες απο μονος του π.χ. παρκαρισματα  ή σαν την περιπτωση σου καποιος να ακουμπησει με λιγα κμ...

αρκετοι προφυλακτηρες εχουν εσωτερικα μεσα μεχρι και κατι σαν αντικραδασμικα αφρολεξ δεματακια (δεν υπαρχει κενο και πιεζει το πλαισιο+βασεις)...

οποτε σχεδον παντα υπαρχει ζημια αν θες να την φτιαξεις απο βασεις εως απλο βαψιμο...ναι μπορει οχι απο ενα τρακαρισμα αλλα υπαρχουν και κανεις δεν μπορει να αποδειξει το αντιθετο.

οι ασφαλιστικες αφου τους πεις (τηλ.φροντιδας ατυχηματων) τρακαρα τον ταδε τον παιρνουν τηλ ή ανοιγουν φακελο και περιμενουν να τους καλεσουν και να στειλουν τον εμπειρογνωμονα.αυτος προσπαθει να κοψει οσα περισσοτερα μπορει προς οφελος ασφαλιστικης σου...

εσυ μεχρι ενα(μπορει και παραπανω δεν ειναι στανταρτ) τρακαρισμα το χρονο σιγουρα δεν χρεωνεσαι τιποτα.και παραπανω να χεις κανα ~50ε εξτρα θα ναι..

Δημοσ.

Καλα αυτο που θεωρειτε φυσιολογικο να ακουμπας τον αλλον στο ξεπαρκαρισμα δεν το καταλαβαίνω.

Να ερθει δηλαδη ο αλλος με αμαξι 20ετιας να ξεπαρκαρει και πισω να εχει το δικο σου αμαξι που δεν εχει κλεισει πενταετία.

Συμβαίνει συχνότατα όμως, ειδικά όταν παρκάρεις στο δρόμο! Από ένα σημείο και πέρα απλά δεν σε πολυνοιάζει ή παρκάρεις πάντα σε πάρκινγκ!

Δημοσ.

Και γω γι αυτο στην Θεσσαλονίκη το βαζω στο πάρκινγκ. Δεν εχω φερραρι αλλα εγω σεβομαι την περιουσια του αλλου αυτος δεν ξερω.

• Like 1
Δημοσ.

Και γω γι αυτο στην Θεσσαλονίκη το βαζω στο πάρκινγκ. Δεν εχω φερραρι αλλα εγω σεβομαι την περιουσια του αλλου αυτος δεν ξερω.

Το να ακουμπήσεις κάποιον στο παρκάρισμα - ξεπαρκάρισμα οκ δεν είναι ότι δεν σέβεσαι την περιουσία του άλλου ή αυτός τη δικιά σου. Μιλάμε απλά να ακουμπήσεις όμως.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...