Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει οκ, και στομάτικο διάλυμα έβαλα σήμερα. Με έπεισες.

Το στοματικό διάλυμα δεν χρειάζεται (και ορισμένα περιέχουν παράγωγα του βενζολίου που είναι καρκινογόνα). 

• Like 1
Δημοσ.

απ ότι κατάλαβα είμαι βρομύλος.... στην χειρότερη 1 φορά στις 3 μέρες ή όποτε είναι να βγω ή αν είναι στην μέση κοπέλα ( που μαλών θα αρχίσω συχνότερα γιατί απο σήμερα i am in love ) αλλά παραδόξως δεν έχω κανένα σφράγισμα, με τους φρονιμίτες δεν κατάλαβα τίποτα και σε πρόσφατη αναγκαστική  εξέταση οδοντιάτρου όλα οκ.   

Δημοσ.

Απ'οτι γνωριζω

1. Πρεπει να τα βουρτσιζουμε 2 φορες τη μερα, πρωι κ βραδυ πριν τον υπνο
2. Να κανουμε φλος 1 φορα τη μερα το βραδυ
3. Το στοματικο διαλυμα δεν ειναι αναγκαιο, αλλα αν κανετε τοτε μονο με alcohol free αλλιως κανει κακο στα ουλα
4. Οσοι καπνιζουν η πινουν καφε, μετα απο το τσιγαρο/ καφε καλο ειναι να ξεπλενετε τα δοντια εστω με νερο για να μη κολλησει η νικοτινη/ καφεινη πανω στα δοντια
5. Και το πιο σημαντικο απ'ολα, οταν βουρτσιζουμε να καθαριζουμε στη γραμμη των ουλων αν δε κανουμε φλος
6. Ηλεκτρικη βουρτσα ειναι η καλυτερη, απ αυτες που γυρνανε γρηγορα και ειναι μικρες και στρογγυλες

Εγω τα πλενω 2 φορες τη μερα, κανω κανα φλος παραμερα και στοματικο διαλυμα κανα 2 φορες τη βδομαδα.

Δημοσ.

Το στοματικό διάλυμα δεν χρειάζεται (και ορισμένα περιέχουν παράγωγα του βενζολίου που είναι καρκινογόνα). 

Οπότε θα βοηθήσει πολύ και άλλους κλάδους. 

• Like 2
Δημοσ.

Τοσο συχνα,που καθε φορα που θα παω στην οδοντιατρο θα μου κανει διαλεξη γιατι πρεπει να βουρτσιζουμε τα δοντια.Αν και βαριεμαι να βουρτσιζω τα δοντια μου,χρησιμοποιω τα μεσοδοντια βουρτσακια και νημα. :wacko:

Δημοσ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, ανάμεσα στα άλλα δεν έχουμε μάθει να έχουμε μια καλή στοματική υγιεινή. Στον οδοντίατρο οι περισσότεροι πάνε μόνο άμα πονάνε και αυτό αφού αποτύχουν τα παυσίπονα, τα ποτά κτλ. Μου είχε έρθει κάποτε ασθενής που η τερηδόνα είχε φτάσει να καταστρέφει το οστό της γνάθου. 

• Sad 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τα βουρτσιζω τουλαχιστον δυο φορες την ημερα. Δεν βαζω νημα ή κατι αλλο. Εχω κανει μια λευκανση πριν κατι χρονια (με τα μασελακια που φορας στον υπνο και εχουν μεσα ενα υλικο σαν κρεμα) και μια πριν κανα χρονο με κατι σαν λειζερ (εκει εκανα το πειραματοζωο μαλλον :lol: ).

Για καθαρισμο πηγαινω μια φορα το χρονο περιπου και εχω ενα σφραγισμα. Το καλο ειναι πως ολα αυτα τα εχω free λογω αδερφου οδοντιατρου.

• Like 1
Δημοσ.

2 φορες την μερα.

Μπορει και μια εξτρα αν φαω κατι που αφησε πολυ εντονη γευση (ειτε γιατι μου την δινει η  γευση αν ειναι πχ πολυ καυτερη , ειτε για να μην μυριζει)

Εσεις που τα πλενετε 1 φορα στο 2ημερο ,το να θες να επενδυσεις σε οδοντιατρους ειναι δικο σας θεμα και μαγκια σας.

Το να μιλατε σε ανθρωπο και να βρωμαει η αναπνοη σας ομως δεν ειναι μονο δικο σας προβλημα. Πολυ συχνα δεν το καταλαβαινει  καποιος  γιατι ειναι δικη του μυρωδια αλλα δυστυχως ετσι ειναι

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ waterpik τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, στην πιο χαμηλή πίεση(το χρησιμοποιώ μιας και είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μας και φοράω σιδερακια). Το κάνω το βράδυ πριν τα βουρτσίσω και συνήθως το μεσημέρι μετά το φαγητό για να μην μένουν για πολλές ώρες οι τροφές. Και επίσης τα βουρτσίζω πάντα πριν βγω. Νήμα όχι καθημερινά, μέρα παρά μέρα συνήθως και αφιερώνω λίγο περισσότερο χρόνο στα πίσω δόντια. Τέλος χρησιμοποιώ και μικρά βουρτσάκια για να καθαρίζω καλύτερα τα σιδερακια.

Επίσης 2-3 χρήσιμα tips: Όταν πίνετε καφέ, να πίνετε παράλληλα και νερό και μόλις τελειώσετε τον καφέ να ξεπλένετε τα δόντια με λίγο νερό. Αν μένει συνέχεια ο καφές(όπως και το κρασί) στα δόντια, προκαλεί κιτρίνισμα.

Να χρησιμοποιείτε μικρά βουρτσάκια που να μπαίνουν εύκολα ανάμεσα στα δόντια. Τα μεγάλα μπορούν να τραυματίσουν τα ούλα και σε βάθος χρόνου ενδέχεται να προκαλέσουν αραίωση στα δόντια. Έτσι μου έχει πει ο οδοντιατρος.

Και φυσικά μην βουρτσιζετε τα δόντια πάνω από 3 φορές τη μέρα. Πρώτον, έτσι φθείρεται πιο γρήγορα το σμάλτο και δεύτερον μειώνεται η φυσιολογική μικροχλωρίδα(credits to βιολογία γ λυκείου), δηλαδή τα χρήσιμα μικρόβια που ζουν στο στόμα μας και αντιμετωπίζουν τα παθογόνα(τα "κακά")...

Δημοσ.

Ο ντοκτορ μου ειπε πως το νημα ειναι για χοντρα κομματια και το πιο σωστο ειναι τα βουρτσακια. Κι εγω εκανα φανατικά κάθε μέρα και μου είπε δεν χρειάζεται.

Δημοσ.

Λενε οι ειδικοι οτι πρεπει να τα πλενουμε μετα απο ενα γευμα.

Εστω, οτι τρωω κατα τις δυομιση μεσιμεριανο. Οκ τα βουτσιζω στις τρεις. Μετα ομως θελω κατι να τσιμπησω.. Ειτε φρουτο, ειτε να πιω καποιον χυμο. Μετα πρεπει να τα ξαναβουρτσισω??

Με τον ρυθμο που τρωω/πινω οτιδηποτε κατα τη διαρκεια της μερας θα επρεπε να τα βουρτσιζω 6-7 φορες τη μερα! Δε γινεται ομως να εχω παντα οδοντοβουρτσα μαζι μου, ακομα και για καφε οταν παω πχ .

Τα βουτσιζω συνηθως μονο καθε πρωι οταν ξυπναω για καλη αναπνοη και το βραδυ πριν τον υπνο. Τα μεσιμερια μονο οταν εχω χρονο.

1) Εσεις ποσο συχνα βουρτιζεστε;

Οφ τοπικ που εχει σημασια:

2) Ποσες ωρες αντεχετε χωρις να βαλετε κατι στο στομα μας, εξαιρωντας τις ωρες που κοιμαστε;..

δεν εχει νοημα το βουρτσισμα των δοντιων το πρωι με το που ξυπναμε. μετα το πρωινο εχει νοημα.

• Like 2
Δημοσ.

Flaoutista, απλή ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα; Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ ηλεκτρική και μου αρέσει περισσότερο αλλά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο για τα δόντια

Δημοσ.

Flaoutista, απλή ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα; Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ ηλεκτρική και μου αρέσει περισσότερο αλλά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο για τα δόντια

Η ηλεκτρική κάνει πολύ καλό καθάρισμα, αλλά προσωπικά τη θεωρώ πολύ ακριβή και προτιμώ την απλή η οποία κάνει πολύ καλή δουλειά αν χρησιμοποιείται σωστά. Οπότε προτείνω την απλή λόγω χαμηλού κόστους.

• Like 3
Δημοσ.

Η ηλεκτρική κάνει πολύ καλό καθάρισμα, αλλά προσωπικά τη θεωρώ πολύ ακριβή και προτιμώ την απλή η οποία κάνει πολύ καλή δουλειά αν χρησιμοποιείται σωστά. Οπότε προτείνω την απλή λόγω χαμηλού κόστους.

Δεν έχω από τις πολύ ακριβές (έχω δει κάτι τιμές 200+€). Την απλή oral b έχω. Ευχαριστώ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...