mary Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Τα πλενω μια φορα τη μερα με απλη οδοντοβουρτσα, χωρις να βαζω κατι άλλο. Τωρα, που και που κανω κανενα ξεπλυμα με στοματικο διαλυμα. Ειχα δοκιμασει και ηλεκτρικη οδοντοβουρτσα αλλά δε με βολεψε καθολου. Πολυ φασαρια για το τιποτα. Αυτο παντως που μερικοι νομιζουν οτι πλενοντας τα συνεχεια δε θα κανουν σφραγισματα κλπ, δεν ισχυει. Παντοτε μια φορα τη μερα τα επλενα, κοντευω 30 και δεν εχω ουτε ενα σφραγισμα ή γεφυρα ή οτιδηποτε άλλο. Φιλη της ξαδερφης μου (και η ιδια) που τα πλενει 2 και 3 φορες τη μερα εχει 3-4 σφραγισματα. Νομιζω εξαρταται και απο τα γονιδια, που αγνωστο πως -μιας και ο πατερας μου εχει μισα ψευτικα δοντια στα 65 του- αλλά τη γλυτωσα. 1
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 τις οδοντοβουρτσες δεν τις αλλαζουμε καθε 6μηνο+, και οι παλιες ειναι χρησιμες για πολλες μικροδουλιτσες 1
Valerie_ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 τις οδοντοβουρτσες δεν τις αλλαζουμε καθε 6μηνο+, και οι παλιες ειναι χρησιμες για πολλες μικροδουλιτσες έτσι,ιδανικές για καθάρισμα των αρμών. 2
zio10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 έτσι,ιδανικές για καθάρισμα των αρμών. Για πολλές δουλειές κάνουν! Από κατασκευές, επισκευές, καθάρισμα πλακετών, χίλια δυο! 1
Valerie_ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Για πολλές δουλειές κάνουν! Από κατασκευές, επισκευές, καθάρισμα πλακετών, χίλια δυο! αμέεε σε συνδυασμό με περολίνη κάνει τζάμι την αλυσίδα της μηχανής 1
censOred Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Ο ντοκτορ μου ειπε πως το νημα ειναι για χοντρα κομματια και το πιο σωστο ειναι τα βουρτσακια. Κι εγω εκανα φανατικά κάθε μέρα και μου είπε δεν χρειάζεται. Το νήμα είναι για εκεί που δεν φτάνει η βούρτσα.Αναλόγως της απόστασης ανάμεσα στα δόντια σου εξαρτάται και το αν χρειάζεται νήμα ή μπορεις να βολεύεσαι μόνο με βούρτσα.
funbreaker Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Γενικά τα βουρτσίζουμε μετά από κανά μισάωρο το λιγότερο μετά τη λήψη τροφής κτλ. Συγκεκριμένα για τα όξινα τρόφιμα και ποτά (όπως πολλά φρούτα και το αλκόολ), η αδαμαντίνη καθίσταται κάπως ευαίσθητη και το βούρτσισμα τη φθείρει. Πολύ χρήσιμη πληροφορία αυτή. Δεν την ήξερα. Μάλιστα εδώ και 2 βδομάδες ξεκίνησα να τα πλένω και μεσημέρι και με βάση αυτά που λες παίζει να έκανα κακό τελικό. Μάλιστα το συνήθισα τώρα κι άμα δεν τα πλύνω μεσημέρι νιώθω ένα βάρος. Οδοντικό νήμα βάζουμε για να καθαριστούν τα μεσοδόντια διαστήματα, δηλαδή οι αντικριστές επιφάνειες των δοντιών που η οδοντόβουρτσα δεν φτάνει για να καθαρίσει. Το κάνουμε πριν το βούρτσισμα έτσι ώστε η οδοντόκρεμα να μπορέσει να διεισδύσει στα σημεία αυτά, αλλιώς η βακτηριακή πλάκα και οι τροφές φτιάχνουν ένα είδος στρώματο που εμποδίζουν την οδοντόκρεμα να έρθει σε επαφή με τα τμήματα αυτά. Ανάμεσα σε νήμα και μεσοδόντια βουρτσάκια τί είναι καλύτερο? Πήρα απ το internet αυτά τα μεσοδόντια βουρτσάκια και δεν χωρούσαν ανάμεσα στα δόντια μου. Πώς μπορώ να καταλάβω τι μέγεθος χρειάζομαι? Το στοματικό διάλυμα δεν χρειάζεται (και ορισμένα περιέχουν παράγωγα του βενζολίου που είναι καρκινογόνα). Έχω αυτό: Έχει απ αυτά που λες? Η ηλεκτρική κάνει πολύ καλό καθάρισμα, αλλά προσωπικά τη θεωρώ πολύ ακριβή και προτιμώ την απλή η οποία κάνει πολύ καλή δουλειά αν χρησιμοποιείται σωστά. Οπότε προτείνω την απλή λόγω χαμηλού κόστους. Ε εντάξει με 30 ευρώ πλέον παίρνεις μια αρκετά καλή. Εγώ εχω την παρακάτω και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Μάλιστα την είχα βρει σε προσφορά στα 22 ευρώ.
Flaoutistas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Το οδοντικό νήμα είναι πολύ φτηνότερα από τα βουρτσάκια (εγώ γενικα προτιμώ τα tepe) αλλά τα βουρτσάκια είναι πιο εύκολα στη χρήση τους. Αν μάθεις το νήμα βέβαια είναι πολύ εύκολο. Εγώ χρησιμοποιώ πότε το ένα πότε το άλλο γιατί έχω δείγματα από εταιρείες. Για να δεις πιο σου ταιριάζει η σίγουρη λύση είναι ο οδοντίατρος. Αλλιώς θα πρέπει να πάρεις όλα τα μεγέθη και να ψάχνεσαι. Το πιο πιθανό είναι να σου ταιριάζουν τα ροζ tepe.Στοματικό διάλυμα θα ξαναπώ ότι δεν προτείνω γιατί δεν είναι απαραίτητο. Αν τώρα θέλεις κάποιες φορές να είσαι σίγουρος την αναπνοή σου βάλε εκείνες τις φορές δεν πειράζει ή έστω αν θέλεις οπωσδήποτε βάλε μια φορά την εβδομάδα όχι πιο συχνά και προς θεού όχι 2 φορές την ημέρα που κάποια λένε. Το συγκεκριμένο στοματικό διάλυμα περιέχει methylparaben. Είναι μια δυνητικά καρκινογόνος ουσία. Ίσως έχεις ακούσει στην τηλεόραση διαφημίσεις για καλλυντικά που λένε χωρίς parabens. Βέβαια να σου πω ότι όλες αυτές οι ουσίες υπάρχουν σε πολλά τρόφιμα και άμα βομβαρδίζεσαι από παντού από αυτές δεν έχει νόημα να τις αποφεύγεις μόνο εκεί.ΥΓ Για μερικούς που λέτε κάθε πότε πρέπει να αλλάζει η οδοντόβουρτσα.. λέμε κάθε 3-4 μήνες με την προϋπόθεση ότι τη χρησιμοποιείτε.. αν τα πλένετε μια φορά την εβδομάδα κρατήστε τη και 3 χρόνια δεν πειράζει 4
zio10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Άλλη ερώτηση, από τις οδοντόβουρτσες που είναι μαλακές, μέτριες, σκληρές τι παίρνουμε και γιατί; 1
Flaoutistas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Τις μέτριες. Οι σκληρές τραυματίζουν πολύ, οι μαλακές χαϊδεύουν. Ορισμένοι οδοντίατροι συνιστούν τη μαλακή, αλλά οι περισσότεροι συγκλίνουν στην μέτρια. Τη σκληρή δε τη συστήνει κανένας. 1
redhotstef Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Νομιζω εξαρταται και απο τα γονιδια, που αγνωστο πως -μιας και ο πατερας μου εχει μισα ψευτικα δοντια στα 65 του- αλλά τη γλυτωσα. Γονιδια ακομα και στα δοντια?? Ισχυει αυτο? Ελεος. Απο την αποψη του οτι αν καποιος ειναι επιμελης θα την παθει καποτε θελει δε θελει..
funbreaker Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Το οδοντικό νήμα είναι πολύ φτηνότερα από τα βουρτσάκια (εγώ γενικα προτιμώ τα tepe) αλλά τα βουρτσάκια είναι πιο εύκολα στη χρήση τους. Αν μάθεις το νήμα βέβαια είναι πολύ εύκολο. Εγώ χρησιμοποιώ πότε το ένα πότε το άλλο γιατί έχω δείγματα από εταιρείες. Για να δεις πιο σου ταιριάζει η σίγουρη λύση είναι ο οδοντίατρος. Αλλιώς θα πρέπει να πάρεις όλα τα μεγέθη και να ψάχνεσαι. Το πιο πιθανό είναι να σου ταιριάζουν τα ροζ tepe. Τα βουρτσάκια πόσο καιρό τα κρατάμε?
Flaoutistas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Τα βουρτσάκια πόσο καιρό τα κρατάμε? Δεν κρατάνε πολύ... 2-3 μέρες και πολύ σου λέω.. όταν πας να το βάλεις και λυγίζει και δε μπαίνει πέτα το. Να το ξεπλένεις πριν και μετά. Αν το λες από άποψης κόστους δεν υπάρχει σύγκριση.. πολύ πιο φτηνό το νήμα. 1
Big Boss Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 3 φορές την ημέρα αλλά και πάλι πιάνουν πέτρα τα μπροστινά ανάμεσα και πρέπει να πηγαίνω στο γιατρό κάθε 6 μήνες. βέβαια τρώω 8 γεύματα την ημέρα .....
Iris_89 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Τα γονίδια υπάρχουν -για πολλούς δυστυχώς- ΚΑΙ στα δόντια. Και δεν μιλάμε για απλά θέματα όπως τερηδόνα, αλλά για πιο σοβαρά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα