gia_nnis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Ενταξει ρε παιδια.. Σεβαστο.. Εστω και ετσι με το κατοπτρο-κατευθυντικοτητα (φαινεται) οτι αποδιδει καλυτερα και εχει βολεψει αρκετους καταναλωτες.. Εγω καλοπροαιρετα το ειπα γιατι μπορω να το ψειρισω και γω με το να μετρησω την θερμοκρασια δωματιου αλλα δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα.. Οσο για το θεμα κλιματιστικο πραγματικα στις πολυ χαμηλες θερμοκρασιες χανουν μεγαλο ποσοστο της αποδοσης τους με τις ιδιες καταναλωσεις..!!! οπου σε αυτο το σημειο βγαζεις το καπελο σε εναν θερμοπομπο..! Και πανω σε αυτο ειχα προσωπικη εμπειρια.. και λεω στον ψυκτικο της αντιπροσωπειας(τον στειλαν απο τα κεντρικα) πληρωσαμε τοσα χρηματα για να εχει αυτη την αποδοση.. και μου λεει αμα ειχες αλλο μοντελο θα σου εβγαζε πιο χαμηλη θερμοκρασια(θερμανση) και εκει του ειπα για τον θερμοπομπο και συμφωνισε αλλα μου ειπε το προβλημα σου ειναι η μονωση του χωρου..
Dare-Devil Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Ενταξει ρε παιδια.. Σεβαστο.. Εστω και ετσι με το κατοπτρο-κατευθυντικοτητα (φαινεται) οτι αποδιδει καλυτερα και εχει βολεψει αρκετους καταναλωτες.. Εγω καλοπροαιρετα το ειπα γιατι μπορω να το ψειρισω και γω με το να μετρησω την θερμοκρασια δωματιου αλλα δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα.. Οσο για το θεμα κλιματιστικο πραγματικα στις πολυ χαμηλες θερμοκρασιες χανουν μεγαλο ποσοστο της αποδοσης τους με τις ιδιες καταναλωσεις..!!! οπου σε αυτο το σημειο βγαζεις το καπελο σε εναν θερμοπομπο..! Και πανω σε αυτο ειχα προσωπικη εμπειρια.. και λεω στον ψυκτικο της αντιπροσωπειας(τον στειλαν απο τα κεντρικα) πληρωσαμε τοσα χρηματα για να εχει αυτη την αποδοση.. και μου λεει αμα ειχες αλλο μοντελο θα σου εβγαζε πιο χαμηλη θερμοκρασια(θερμανση) και εκει του ειπα για τον θερμοπομπο και συμφωνισε αλλα μου ειπε το προβλημα σου ειναι η μονωση του χωρου.. O τεχνικός σου πε αυτό που ισχύει για τα μηχανήματα της εταιρίας που αντιπροσωπεύει . Φυσικα δεν θα σου λεγε ότι υπάρχει κλιματιστικό ανταγωνιστικής εταιρίας που αποδίδει σωστά σε αντίξοες συνθήκες όπου δεν μπορεί το δικό σου . Εγώ πάντως με -1 έξω ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με το κλιματιστικό μου . Κανενα ζόρισμα για να σου κρατάει ζεστό το σπίτι σε όποια θερμοκρασίας το ορίσεις . Καθόλου χλιαρό αέρα στις περσίδες και τέτοια . Ερώτηση. Σε τι θερμοκρασίες ζορίζεται να σου κρατήσει το σπίτι ζεστό; Εννοώ εξωτερικές θερμοκρασίες . Φιλικά στα λέω όλα . Σου κάνω εντονο αντίλογο το ξέρω αλλά δεν εχω επιθετική διάθεση . Μπορεί να με χεις παρεξηγήσει μιας και είναι γραπτός λόγος και οχι προφορικός Εγω απλά σου λέω ότι λύσεις στον κλιματισμό για αντίξοες συνθήκες να αποδίδει εύκολα υπάρχουν . Το θέμα είναι να γίνει σωστή επιλογή μοντέλου με βάση τις ανάγκες του χώρου σου σε btu και με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες 1
gia_nnis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 O τεχνικός σου πε αυτό που ισχύει για τα μηχανήματα της εταιρίας που αντιπροσωπεύει . Φυσικα δεν θα σου λεγε ότι υπάρχει κλιματιστικό ανταγωνιστικής εταιρίας που αποδίδει σωστά σε αντίξοες συνθήκες όπου δεν μπορεί το δικό σου . Εγώ πάντως με -1 έξω ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με το κλιματιστικό μου . Κανενα ζόρισμα για να σου κρατάει ζεστό το σπίτι σε όποια θερμοκρασίας το ορίσεις . Καθόλου χλιαρό αέρα στις περσίδες και τέτοια . Ερώτηση. Σε τι θερμοκρασίες ζορίζεται να σου κρατήσει το σπίτι ζεστό; Εννοώ εξωτερικές θερμοκρασίες . Με τον τροπο που με ρωτας καταλαβαινω πανω σε αυτο το σημειο δεν εχεις ολοκληρωμενες γνωσεις.. Το αποτελεσμα(αποδοση) που θα σου βγαλει ενα κλιματιστικο δεν εξαρταται μονο απο την εξωτερικη θερμοκρασια.. Οσο για το κλιματιστικο ειναι ενα απο τα καλυτερα της αγορας με υψηλο κοστος.. με ονομαστικη αποδοση 14700btu και cop 4.5 σε 14τμ δωματιο!
Dare-Devil Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Με τον τροπο που με ρωτας καταλαβαινω πανω σε αυτο το σημειο δεν εχεις ολοκληρωμενες γνωσεις.. Το αποτελεσμα(αποδοση) που θα σου βγαλει ενα κλιματιστικο δεν εξαρταται μονο απο την εξωτερικη θερμοκρασια.. Οσο για το κλιματιστικο ειναι ενα απο τα καλυτερα της αγορας με υψηλο κοστος.. με ονομαστικη αποδοση 14700btu και cop 4.5 σε 14τμ δωματιο! Ναι δεν είναι μόνο η εξωτερική θερμοκρασία που επηρεάζει το γνωρίζω αυτό . Αλλά 9άρι έχω βάλει στο δωμάτιο μου 13 τ.μ και η αλήθεια είναι οτι χρειαζόμουν 7άρι .Περιττό το 9άρι και κάποιοι ψυκτικοί επεμεναν ότι με 9άρι θα εχω θέματα στον χώρο μου και να πάω σε 12άρι καλύτερα. Απλά αλουμίνια έχω με διπλό τζάμι και καθόλου θερμομόνωση στους τοίχους και μένω Αθήνα όπως εσύ και στις πιο ακραίες θερμοκρασίες που άγγιζαν το μηδέν στην περιοχή μου αυτό λειτουργούσε απροβλημάτιστα . Ποιό μοντέλο έχεις;
gia_nnis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Με 2 βαθμους εξωτ. και 12 βαθμους εσωτ. στην εξοδο 22 βαθμους!!! Το μηχανημα δουλευε για πανω απο 4 ωρες και δεν μπορουσε να ξεπερασει τους 14 βαθμους!!!
Dare-Devil Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Με 2 βαθμους εξωτ. και 12 βαθμους εσωτ. στην εξοδο 22 βαθμους!!! Το μηχανημα δουλευε για πανω απο 4 ωρες και δεν μπορουσε να ξεπερασει τους 14 βαθμους!!! Ενα καλό μηχάνημα δεν έπρεπε να ζορίζεται σε τέτοιες συνθήκες . Θεωρώ δεδομένο ότι επέλεξες το μηχάνημα με τα σωστά btu για τον χώρο σου . Ρώτα και έναν αλλο ψυκτικό ανεξάρτητο . Πες του αυτό που μου πες μόλις και πες του και το μοντέλο .
lexusr450 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 gia_nnis αυτο που θα σε συμβουλευα ειναι να μετρησεις στο ξεκινημα λειτουργειασ του κλιματιστικου σου ωρα 1η, 12η 24η και συνεχη λειτουργια : εξωτερικη θερμοκρασια, εσωτερικη θερμοκρασια χωρου , θερμοκρασια εισοδου-εξοδου στο εσωτερικο κλιματιστικο δηλαδη το ΔΤ(θερμοκρασια εξοδου-θερμοκρασια εισοδου = ΔΤ) και υγρασια χωρου Αν το ΔΤ σου δεν γινει πανω απο 25C υπαρχει ψυκτικο προβλημα στο μηχανημα και οχι κακη επιλογη κλιματιστικου μετα απο 24ωρεσ συνεχησ λειτουργιασ . Ο λογοσ που σου αναφερω την υγρασια , πολλεσ φορεσ οταν βαζουμε ενα νεο κλιματιστικο σε χωρο που προηγουμενοσ δεν θερμενοταν , χρειαζεται το κλιματιστικο 24 με 48 ωρεσ σευνεχησ λειτουργιασ για να αφερεσει υγρασια του χωρου και να αρχιζει να αποδιδει/ καταναλωνει φυσιολογικα Δεν ξερω τι και πως.. αυτο που ξερω ειναι οτι εχουν διαφορα στην αποδοση.. παιδια την απαντηση σε ολα αυτα την εχει δωσει εδω και χρονια το ΥΠΕΚΑ http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=0VNMR0KoQRk%3D&tabid=282&language=el-GR Σύγκριση κόστους θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες με συμπερασμα οτι μονο οι αντλιεσ θερμοτητασ ειναι συμφερουσες και κατε επεκταση τα κλιματιστικα σπιτιου που εικαι αυτα αντλιες θερμοτητασ
d_gkal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 ποια η διαφορα σομπα αλογονου με σομπα χαλαζια;
gia_nnis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 ποια η διαφορα σομπα αλογονου με σομπα χαλαζια;στο φως..
Dare-Devil Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 δηλαδη? σε καταναλωση ειναι το ιδιο? TΑ χουμε ξαναπει εδω μέσα. Οτιδήποτε χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενεργεια έχει τον ίδιο βαθμό απόδοσης (100 % μετατροπή της ηλεκτρικής ενεργειας σε θερμική . Ότι input σε ισχύ έχεις το ίδιο output έχεις σε θέρμανση) πλυν των κλιματιστικών . Στο ερώτημα σου οποιαδήποτε συσκευή θέρμανσης που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια και είναι υποθετικά των 1000 watt , 1000 watt αποδιδει στον χώρο . (ότι έχεις input έχεις σε output ) . Mε εξαίρεση τα κλιματιστικά. Οι συσκευές θέρμανσης που δουλεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα για να θερμάνθεις είναι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές και αυτές που κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά στην τσέπη σου . Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια . Οι συσκευές που έχουν ανεμιστήρα όπως είναι το αερόθερμο καίνε ελάχιστα παραπάνω εξαιτίας της κατανάλωσης του ανεμιστήρα .
gia_nnis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 TΑ χουμε ξαναπει εδω μέσα. Οτιδήποτε χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενεργεια έχει τον ίδιο βαθμό απόδοσης (100 % μετατροπή της ηλεκτρικής ενεργειας σε θερμική . Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια . Οι συσκευές που έχουν ανεμιστήρα όπως είναι το αερόθερμο καίνε ελάχιστα παραπάνω εξαιτίας της κατανάλωσης του ανεμιστήρα . Μην ειμαστε απολυτοι... Υπαρχουν υλικα που βοηθανε στην αποδοση.. τεκμηριωνω:απλο αεροθερμο vs κεραμικο αεροθερμο 1
infini Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Ποιές λάμπες καίγονται πιο εύκολα, αλογόνου ή χαλαζία;
thant Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Θέλω να πάρω για ένα μικρο μπάνιο ένα αερόθερμο σαν κι αυτό ή μια σόμπα χαλαζία σαν κι αυτή. Θα χρησιμοποιειται μόνο όταν μπαίνω για μπάνιο τις κρύες μέρες. Είμαι σε δίλημμα για το πιο από τα δυο (αερόθερμο ή χαλαζία) θα ζεσταίνει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικα;
Whargoul Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, thant είπε Θέλω να πάρω για ένα μικρο μπάνιο ένα αερόθερμο σαν κι αυτό ή μια σόμπα χαλαζία σαν κι αυτή. Θα χρησιμοποιειται μόνο όταν μπαίνω για μπάνιο τις κρύες μέρες. Είμαι σε δίλημμα για το πιο από τα δυο (αερόθερμο ή χαλαζία) θα ζεσταίνει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικα; Προς θεού κανένα από τα 2... Πρέπει να είναι κατασκευασμένα για χώρους μπάνιου με την κατάλληλη σήμανση. Συνήθως μπαίνουν και ψηλά στον τοίχο προς αποφυγή ατυχημάτων. That said, αμφιβάλλω εάν βρεις φθηνό αερόθερμο για μπάνιο. Σόμπα χαλαζία βρίσκεις και με κανά 15ευρο νομίζω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα