thant Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Whargoul είπε Προς θεού κανένα από τα 2... Πρέπει να είναι κατασκευασμένα για χώρους μπάνιου με την κατάλληλη σήμανση. Συνήθως μπαίνουν και ψηλά στον τοίχο προς αποφυγή ατυχημάτων. That said, αμφιβάλλω εάν βρεις φθηνό αερόθερμο για μπάνιο. Σόμπα χαλαζία βρίσκεις και με κανά 15ευρο νομίζω Δίκιο έχεις. Πως μου διέφυγε εμένα αυτό.. Κατι σαν κι αυτό πρέπει να είναι οκ ε; Παρόλα αυτά το παραπάνω ερώτημα παραμένει το ίδιο. Αερόθερμο ή χαλαζία; για όποιον γνωρίζει... Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2019 από thant
Curtis76 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, thant είπε Θέλω να πάρω για ένα μικρο μπάνιο ένα αερόθερμο σαν κι αυτό ή μια σόμπα χαλαζία σαν κι αυτή. Θα χρησιμοποιειται μόνο όταν μπαίνω για μπάνιο τις κρύες μέρες. Είμαι σε δίλημμα για το πιο από τα δυο (αερόθερμο ή χαλαζία) θα ζεσταίνει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικα; Εγω αυτο το πρωτο που εχεις ποσταρει (united) το πηρα και το εχω βαλει τελικα στο μπανιο. Κανει πολυ πολυ θορυβο, οποτε οτι και αν επιλεξεις προσπαθησε να το βαλεις πριν σε λειτουργια.
solution1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δύο θερμαντικά σώματα που έχουν τα ίδια watt, έχουν και την ίδια απόδοση. Διαφορετικές τεχνολογίες, έχουν διαφορά στο χρόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία χώρου. Ένα αερόθερμο των Χ Watt, θα ζεστάνει πιο γρήγορα τον χώρο από ένα καλοριφέρ λαδιού των ίδιων Watt. Ένα πολύ καλό vid επί του θέματος: https://youtu.be/V-jmSjy2ArM
Whargoul Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 33 λεπτά πριν, solution1 είπε Δύο θερμαντικά σώματα που έχουν τα ίδια watt, έχουν και την ίδια απόδοση. Σημαίνει ότι καταναλώνουν το ίδιο όταν τα βάλεις στο μέγιστό τους... Θα σημαίνει ότι θα έχουν την ίδια μέγιστη θερμική ισχύ εάν έχουν την ίδια απόδοση. Δεν σημαίνει ότι έχουν και την ίδια απόδοση. + Μην το συγχύζετε, άλλο η θερμαντική απόδοση και ισχύς σαν φυσικό μέγεθος, και άλλο η τελική απόδοση για να επιτύχεις ένα σκοπό. Για να υπάρχει σύγκριση πρέπει εξ ορισμού να μιλάς για τις ίδιες συνθήκες και για το ίδιο αποτέλεσμα... Σκοπός μας είναι να ζεσταθούμε, και όχι κατ ανάγκη να ζεστάνουμε ένα ολόκληρο δωμάτιο, τοίχους και αέρα. Οπότε δεν παίζει ρόλο μόνο η ισχύς, και η θερμική απόδοση, αλλά και ο τρόπος. Παράδειγμα, εάν βάλεις ένα αερόθερμο σε χώρο που μπάζει, δεν θα ζεσταθείς ποτέ, θα έχει τελική απόδοση μηδέν παρότι έχει ~100% θερμική απόδοση btu/watt. Εάν πάρεις μια σόμπα υπερύθρων (αλογόνου/χαλαζία/carbon κλπ) ίδιας ισχύος και με την ίδια 100% θερμική απόδοση btu/watt θα ζεσταθείς, οπότε η τελική απόδοση για το συγκεκριμένο σκοπό είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του αερόθερμου. Αντιθέτως, εάν βάλεις μια σόμπα υπερύθρων στα 10 μέτρα ή στο δίπλα δωμάτιο δεν θα ζεσταθείς ποτέ αλλά με ένα αερόθερμο κάποτε θα ζεσταθείς ένα έχει μια Α ικανοποιητική ισχύ. Ακόμα και σε σόμπες ίδιας κατηγορίας υπάρχει διαφορά. Αλογόνου/χαλαζία/carbon, παρ ότι έχουν ίδια θερμική απόδοση, ακτινοβολούν και με διαφορετική ένταση αλλά και σε διαφορετικό φάσμα που έχει και διαφορετική απορρόφηση από διάφορα υλικά και το δέρμα. Και άρα εν τέλη διαφορετική τελική απόδοση στο να ζεστάνουν κάτι συγκεκριμένο.
papoys1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Πάντως άκρη δε θα βγάλει η κοπέλα από τις προτάσεις.Τα πάντα όλα. Από την άλλη εγώ για θέρμανση σε ένα δωμάτιο είμαι υπέρ της σόμπας υγραερίου.Και σε ζέστη και σε οικονομία η κορυφαία ειδικά αν έχεις άκρες και τη γεμίζεις σε πρατήριο.Άμεση θέρμανση με το άναμμα την οποία καταλαβαίνεις σε απόσταση 2-3 και 4 μέτρων ακόμη αν την έχεις αναμμένη στην τρίτη σκάλα. 4.200 πραγματικά watt και όχι σαν της σόμπας αλογόγου.
thant Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, Curtis76 είπε Εγω αυτο το πρωτο που εχεις ποσταρει (united) το πηρα και το εχω βαλει τελικα στο μπανιο. Κανει πολυ πολυ θορυβο, οποτε οτι και αν επιλεξεις προσπαθησε να το βαλεις πριν σε λειτουργια. Δεν με πειράζει ο θόρυβος αφού θα χρησιμοποιείται για λίγα λεπτά στο μπάνιο. Το συγκεκριμένο δεν θα το προτιμήσω τελικά γιατί δεν είχα κοιτάξει ότι δεν κάνει σε μέρος με πολλή υγρασία. Καλά θα κάνεις να το προσέξεις κι εσύ αυτό.
Whargoul Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Από την άλλη εγώ για θέρμανση σε ένα δωμάτιο είμαι υπέρ της σόμπας υγραερίου.Και σε ζέστη και σε οικονομία η κορυφαία ειδικά αν έχεις άκρες και τη γεμίζεις σε πρατήριο.Άμεση θέρμανση με το άναμμα την οποία καταλαβαίνεις σε απόσταση 2-3 και 4 μέτρων ακόμη αν την έχεις αναμμένη στην τρίτη σκάλα. 4.200 πραγματικά watt και όχι σαν της σόμπας αλογόγου. Και αυτή σόμπα υπερύθρων θεωρείται btw... Απλά χρησιμοποιείς τη θερμότητα από την καύση του γκαζιού για να θερμάνεις το στοιχείο εκπομπής (συνήθως ένα κεραμικό ή μεταλλικό πλέγμα) αντί ηλεκτρική αντίσταση. Απλά εκπέμπει σε διαφορετική περιοχή από τη λάμπα αλογόνου που απορροφάται και από τον αέρα γι αυτό τα νιώθεις σαν "ποιο πραγματικά", ότι ζεσταίνουν το δωμάτιο, σε συνδυασμό και με τη σχετικά μεγάλη ισχύ. 4200W σόμπα αλογόνου δεν μπαίνει καν σε τυπική πρίζα, και σίγουρα θα είναι και ανυπόφορη σε μικρό δωμάτιο. --------------------------- @thant Η σόμπα χαλαζία ζεσταίνει άμεσα αλλά μόνο εκεί που "φέγγει", οπότε με σωστή τοποθέτηση μόλις βγεις από το μπάνιο θα σε ζεσταίνει. Αλλά επειδή η τοποθέτηση είναι σημαντική μπορεί να μην βολεύει γενικά σε σχέση με την διαρύθμιση + εάν χρησιμοποιείται ο χώρος για βαψίματα κλπ που πέρνουν μια Α ώρα, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία να σου φέγγει στο κεφάλι + αλλοίωση χρωμάτων λόγω του φωτός που βγάζει. Από την άλλη το αερόθερμο απλά αργεί λίγο να ζεστάνει τον χώρο οπότε "διεργασίες" που θέλουν λιγότερο από 5-6 λεπτά θα τις κάνεις στα κρύα εκτός εάν είναι σε σημείο που σου φυσάει + ένας Α θόρυβος. Σημαντικό να τοποθετηθούν σε ασφαλή σημεία, και όχι απλός βολικά. Ατυχήματα εύκολα γίνονται ειδικά από τρίτους και μικρότερα μέλη, και το μπάνιο είναι χώρος και με υγρασία/νερά, αλλά και με εύφλεκτα υλικά που πάνε πέρα δώθε, πετσέτες κλπ! Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2019 από Whargoul 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα