Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε avon το θέμα του τοπικ έχει να κάνει με το ποιός είναι ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος μετάδοσης της γνώσης και η συμβολή της γραφής.

Οσον αφορά τα έγγραφα από χαρτί πάπυρο κλπ είναι εύφλεκτα και χάνονται,φθείρονται καίγονται η προφορική παράδοση χάνεται μόνο σε κατακλυσμό μαζί με τους ζωντανούς.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το θέμα είναι ποιός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος μετάδοσης της γνώσης και οτι η γραφή δρα αρνητικά στη μνήμη και τη προφορική μετάδοση της γνώσης.

Διαβάστε παρακαλώ το κείμενο πριν σχολιασετε.

Φίλε lucifer δεν είναι το θέμα η αντικειμενικότητα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν δεν είναι το θέμα η αντικειμενικότητα της πληροφορίας, ποιο είναι; Αν εξασκείται η μνήμη αποστηθίζοντας; Εξασκείται. Και λοιπόν;

Την Οδύσσεια, πώς την ξέρουμε, από την προφορική παράδοση ή το γραπτό λόγο; Την Ιλιάδα; Το έπος του Γκιλγκαμές;

Πάντως, όπως άριστα επισημαίνει ο Lucifer, έχει γούστο να προκρίνεται η προφορική παράδοση έναντι του γραπτού λόγου (βάζοντας στην άκρη ακρίβεια, αντικειμενικότητα και ικανότητα αποθήκευσης όγκου πληροφοριών) με πάτημα μια... γραπτή πηγή.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι ποιός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος μετάδοσης της γνώσης και οτι η γραφή δρα αρνητικά στη μνήμη και τη προφορική μετάδοση της γνώσης.

θεωρουμε οτι η γνωση ειναι καπου αναμεσα στην πληροφορια και την εμπειρια;

Δημοσ.

Πως συζητάμε αν δε γνωρίζουμε τι γνώση περιείχαν τα γραπτά που κάηκαν και δε μπορουμε να συγκρίνουμε τη χαμένη γνώση με οτι γνωρίζουμε;

Δεν απάντησε κανείς σε αυτό, χάνετε την ουσία του τοπικ και προσπαθείτε να αποπροσανατολισετε.

Αν το κάνετε σκόπιμα λυπάμαι πολύ.

Το πόσο ασφαλής τρόπος μετάδοσης της γνώσης-πληροφοριας το δείχνουν οι κατά καιρούς εκδηλωθεισες πυρκαγιές που έκαψαν τα βιβλία-εγγραφα.

θεωρουμε οτι η γνωση ειναι καπου αναμεσα στην πληροφορια και την εμπειρια;

Οταν είναι η γνώση του ενός είναι πιθανόν εμπειρία, αν είναι του συνόλου ή ομάδας ατόμων τότε είναι πληροφορία και εμπειρία.
Δημοσ.

Νομίζω δεν μετράει τόσο ο τρόπος διάσωσης / διάδοσης όσο το πλήθος αυτών που ξέρουν κάτι. Όσο πιο πολλοί τόσο πιο πιθανό είναι να διασωθεί και να διαδοθεί.

Δημοσ.

Το ότι γνωρίζουμε κάτι από το γραπτό λόγο ακυρώνει τον προφορικό όχι αλλά ούτε το αντίθετο.

Ποιός τρόπος είναι περισσότερο ασφαλής.

Τους κωδικούς σας τους γράφετε σε χαρτί και τους ξεχνάτε;

Δημοσ.

Νομίζω δεν μετράει τόσο ο τρόπος διάσωσης / διάδοσης όσο το πλήθος αυτών που ξέρουν κάτι. Όσο πιο πολλοί τόσο πιο πιθανό είναι να διασωθεί και να διαδοθεί.

Αυτό θέλω να τονίσω, όταν αποθηκεύεις μια πληροφορία-γνωση σε ανθρώπους είναι πιθανότερο να διασωθεί-μεταδοθει από το αν τη γράψεις. 

• Like 1
Δημοσ.

τοτε δεν υπηρχε το cloud, και μαζεψα σποραδικα ο,τι ενδιαφερθηκαν να παρουν απο 'δω και απο 'κει

δεν εχω θερμοστατη...

Οκ συνέχισε να "προσφέρεις" στη συζήτηση.
Δημοσ.

και αν παιξει γεροντικη ανοια;

Εγώ αγαπώ όλο το κόσμο με τα ελλατωματα του,ούτε εγώ είμαι τέλειος.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...