Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι χρεωστικες καρτες καρτες εχουν πανω τους τον 16ψηφιο κωδικο.

Ερωτηση: Αν καποιος σημειωσει σε ενα χαρτι ή φωτογραφισει με το κινητο τον κωδικο της χρεωστικης καρτας που ανηκει σε αλλον, μπορει να κανει αγορες στο internet χρησιμοποιωντας τον κωδικο που εχει κλεψει και να τον χρεωσει;

Αν ναι τοτε μεγαλο λαθος να αναγραφεται πανω στην καρτα ο αριθμος.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχεις και ένα 4ψήφιο pin της κάρτας που πρέπει να ξέρεις μόνο εσύ

Το ξερω αυτο αλλα οταν κανεις αγορες στο internet με την χρεωστικη καρτα δινεις και το pin ή μονο τον 16ψηφιο κωδικο;

Δημοσ.

πρέπει να δώσεις και τον κωδικό, την λήξη και τον κωδικό ασφαλείας που είναι στην άλλη πλευρά

Δημοσ.

Το pin της καρτας δεν χρειαζεται για on line αγορες. Μονο με τον 16ψηφιο,ονοματεπωνυμο, ημ. ληξης της καρτας και τον 3ψηφιο κωδικο που βρισκεται στην πισω μερια της καρτας,μπορει καποιος να κανει αγορα μεσω internet

Δημοσ.

Με τα στοιχεία που γράφει πάνω η κάρτα (μπροστά και πίσω) μπορείς να κάνεις αγορές. Αλλά αυτό ισχύει και για πιστωτικές.

Το καλύτερο πιστεύω είναι να έχεις αμεση ενημέρωση για κάθε συναλλαγή, πχ με μήνυμα στο κινητό

Δημοσ.

Ολα τα στοιχεια που λετε παραπανω υπαρχουν στην καρτα (εκτος απο το pin το οποιο ομως δεν χρειαζεται) στην μπροστα και στην πισω οψη. Οποτε ποια η διαφορα; Θα φωτογραφισει ο αλλος μπρος πισω την καρτα του αλλου και θα κανει την δουλεια του. Εκτος και αν χρειαζεται καποιο στοιχειο το οποιο δεν αναγραφεται πουθενα στην καρτα.

Δημοσ.

Ολα τα στοιχεια που λετε παραπανω υπαρχουν στην καρτα (εκτος απο το pin το οποιο ομως δεν χρειαζεται) στην μπροστα και στην πισω οψη. Οποτε ποια η διαφορα; Θα φωτογραφισει ο αλλος μπρος πισω την καρτα του αλλου και θα κανει την δουλεια του. Εκτος και αν χρειαζεται καποιο στοιχειο το οποιο δεν αναγραφεται πουθενα στην καρτα.

Σε προσφατες αγορες που εκανα μεσω χρεωστικης απο το καταστημα You,μου ειχε ζητησει προσωπικο κωδικο τον οποιο οντως δημιουργει ο υποψηφιος.

Επεισης τι εννοεις οταν λες οτι ο αλλος θα φωτογραφισει την καρτα μπρος και πισω???Την καρτα υποτιθεται την εχεις μαζι σου και δεν την δινεις στον οποιοδηποτε,και ακομα και αν κλαπει παιρνεις ενα τηλεφωνο στο κεντρο επικοινωνιας και την ακυρωνεις επιτοπου....

Δημοσ.

Σε προσφατες αγορες που εκανα μεσω χρεωστικης απο το καταστημα You,μου ειχε ζητησει προσωπικο κωδικο τον οποιο οντως δημιουργει ο υποψηφιος.

Αυτο που λες θα πρεπει να ισχυει σε ολα τα ηλεκτρονικα καταστηματα αλλα επειδη δεν εχω ασχοληθει δεν γνωριζω.

Πως δημιουργει ο υποψηφιος τον προσωπικο του κωδικο;

Δημοσ.

Εμένα έξτρα κωδικό μόνο για στοίχημα μου ζητάει, για όλες τις άλλες αγορές αρκούν τα στοιχεία που είναι πάνω στην κάρτα

Δημοσ.

Ο έξτρα κωδικός που λέτε είναι μια υπηρεσία της visa και mastercard (verified by visa / mastercard securecode) η οποία είναι προαιρετική και χρησιμοποιείται απο ορισμένα sites.

• Like 3
Δημοσ.

Παντως για να παρει καποιος ολα αυτα τα στοιχεια της καρτας,

πρεπει να κανεις βενταλια με την καρτα σου στο τρενο ξερω γω.
Εαν κλαπει την ακυρωνεις, αλλιως ειναι παντα μεσα στο πορτοφολι ή τελος παντων δεν ειναι σε κοινη θεα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...