Προς το περιεχόμενο

Deepcool Captain 240 Review


zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ώρα για μια νέα δοκιμή υδρόψυξης, προερχόμενη από μια εταιρεία που είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε σχετικά πρόσφατα. Πρόκειται για τη Deepcool Captain 240, η οποία αποτελεί και αυτή μέρος της Gamer Storm και σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να υποστηρίξει και να ψύξει επαρκώς ακόμη και επεξεργαστές πολύ υψηλών προδιαγραφών.

 

Πέρα όμως από τις επιδόσεις, η εταιρεία έχει δώσει μεγάλη σημασία και στο κομμάτι της εμφάνισης της νέας της υδρόψυξης. Mε το γενικό της σχεδιασμό να παραπέμπει στην τεχνοτροπία Steam Punk αλλά και την αντλία της να έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει με κάτι σαν αντιδραστήρα, η εν λόγω πρόταση της Deepcool είναι βέβαιο πως καταφέρνει με τον τρόπο της να τραβήξει την προσοχή.

 

Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς έχει να μας δείξει αυτή τη φορά η Deepcool μέσα από τις ενότητες της παρουσίασης που ακολουθεί.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά, συσκευασία & παρελκόμενα

 

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων που αποτελούν την υδρόψυξη της σημερινής μας δοκιμής. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε πως η προτεινόμενη τιμή της για την ευρωπαϊκή αγορά έχει οριστεί από την εταιρεία στα 109.9 ευρώ ενώ σύντομα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και στην ελληνική αγορά.

 


gallery_94980_2385_9209.png

 


Aν και μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές η Deepcool Captain 240 δεν είχε κάνει την εμφάνισή της σε κάποιο κατάστημα της ελληνικής αγοράς, θα πρέπει ωστόσο να αναφέρουμε πως η προτεινόμενη από την εταιρεία τιμή της (MSRP) έχει οριστεί σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε στα 109.90 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Deepcool Captain 240

Deepcool Captain 240

Deepcool Captain 240


Deepcool Captain 240

Deepcool Captain 240


Η υδρόψυξη έφτασε στα χέρια μας σε μια ελαφρώς ταλαιπωρημένη από τη μεταφορά συσκευασία μαύρου χρώματος. Όπως μπορείτε να δείτε στις παραπάνω φωτογραφίες πάνω σε αυτή υπάρχουν αναφορές στα τεχνικά της χαρακτηριστικά καθώς και κάποια αρκετά διαφωτιστικά και ενδιαφέροντα σχηματικά διαγράμματα.

 

Deepcool Captain 240


Ανοίγοντας τη συσκευασία, τα διάφορα πράγματα που βρίσκονται μέσα βλέπουμε πως είναι επιμελώς τοποθετημένα σε σακουλάκι μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κομμάτι από χοντρό χαρτόνι. Έτσι παρά την κάποια εξωτερική φθορά τα πάντα στο εσωτερικό βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

 

Deepcool Captain 240


Περνώντας στα παρελκόμενα της Captain 240, ξεκινάμε με το παρεχόμενο εγχειρίδιο το οποίο περιέχει αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση της σε όλους τους υποστηριζόμενους τύπους επεξεργαστών.

 

Deepcool Captain 240


Τα εξαρτήματα τα οποία λίγο αργότερα θα χρησιμοποιήσουμε για να προσαρμόσουμε το μπλοκ στο socket της μητρικής μας. Φυσικά σε ένα ξεχωριστό σακουλάκι υπάρχουν και όλες οι απαραίτητες βίδες.

 

Deepcool Captain 240


Κλείνουμε με το PWN fan hub που παρέχεται από την εταιρεία και το οποίο είχαμε ξαναδεί και στην παρουσίαση της Deepcool Assassin II. To μικρό αυτό εργαλείο είναι εξαιρετικά βολικό και σίγουρα μπορεί να λύσει τα χέρια του χρήστη σε αρκετές περιπτώσεις. Ωστόσο με έκπληξη διαπιστώνουμε πως δεν περιλαμβάνεται κάποια έστω μικρή ποσότητα θερμοαγώγιμης πάστας, έλλειψη μάλλον αδικαιολόγητη με βάση την τιμή του προϊόντος.

 

Φωτογραφίες

 

Πριν περάσουμε στο στάδιο των δοκιμών δεν θα μπορούσαμε να μην τοποθετήσουμε την Captain 240 κάτω από το φωτογραφικό φακό για να τη δούμε λεπτομερώς.

 

Deepcool Captain 240


Ξεκινάμε με μια φωτογραφία από το ψυγείο της Captain 240, το οποίο έρχεται σε μαύρο χρώμα και είναι σχετικά λεπτό αλλά και αρκετά ελαφρύ. Πάνω υπάρχουν θέσεις για την τοποθέτηση των δύο παρεχόμενων ανεμιστήρων, κάτι που θα κάνουμε λίγο αργότερα.

 

Deepcool Captain 240


Δίπλα από το σημείο από το οποίο ξεκινούν οι σωλήνες του κυκλώματος υπάρχει ένα μικρό αυτοκόλλητο, το οποίο καλύπτει την οπή πλήρωσης υγρού ψύξης. Η εταιρεία μας προειδοποιεί ότι αν αφαιρέσουμε το εν λόγω αυτοκόλλητο αυτομάτως θα βγάλουμε την υδρόψυξη μας εκτός εγγύησης.

 

Deepcool Captain 240


Από μια άλλη οπτική γωνία για να πάρουμε καλύτερη εικόνα του πάχους του ψυγείου.

 

Deepcool Captain 240


Μια κοντινή ματιά στους σωλήνες του κυκλώματος από μια άλλη οπτική γωνία.

 

Deepcool Captain 240


Πάμε σιγά σιγά να ρίξουμε μια ματιά και στα υπόλοιπα τμήματα της υδρόψυξης ξεκινώντας από μια γενική εικόνα στην οποία φαίνεται και η χάλκινη βάση του μπλοκ που αργότερα θα έρθει σε επαφή με τον επεξεργαστή. Όπως βλέπουμε, εδώ η εταιρεία έχει προ-εφαρμόσει ένα στρώμα θερμοαγώγιμης πάστας η οποία είναι και η μόνη που θα βρούμε στο συγκεκριμένο προϊόν (όπως αναφέραμε παραπάνω δεν παρέχεται κάποιο έξτρα σωληνάριο). Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τον χρήστη κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης καθώς το να ακουμπήσει τα χέρια του πάνω στην πάστα και να την "χαλάσει" είναι πολύ πιο εύκολο απ'οτι φαίνεται με την πρώτη μάτια κυρίως λόγω του τρόπου εγκατάστασης και των αρκετών εξαρτημάτων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

 

Deepcool Captain 240

Deepcool Captain 240


Από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες

 

Deepcool Captain 240


Στην πάνω πλευρά του μπλοκ όπως και σε όλες τις λύσεις αυτού του τύπου υπάρχει η αντλία του κυκλώματος η οποία παρουσιάζει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαμόρφωση και παράλληλα φωτίζεται με ένα απαλό κόκκινο χρώμα όταν το σύστημά μας είναι σε λειτουργία.

 

Deepcool Captain 240


Μια κοντινή ματιά στο καλώδιο τροφοδοσία της αντλίας.

 

Deepcool Captain 240


Η υδρόψυξη μας από μια τελείως διαφορετική οπτική γωνία.

 

Deepcool Captain 240


Κάπου εδώ έρχεται η σειρά των ανεμιστήρων στους οποίους ρίχνουμε μια ματιά πριν τους βιδώσουμε πάνω στο ψυγείο.

 

Deepcool Captain 240

Deepcool Captain 240


Deepcool Captain 240

Deepcool Captain 240


Και κάπως έτσι διαμορφώνεται τελικώς η Captain 240 καθώς είναι πια έτοιμη για να εγκατασταθεί στο σύστημα δοκιμών.

 

Deepcool Captain 240


Κλείνουμε την παρούσα ενότητα με μια μικρή λεπτομέρεια από μπλοκ όπου φαίνεται διακριτικά τυπωμένο το λογότυπο της Deepcool. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε επίσης ότι αν και με την πρώτη ματιά οι σωλήνες που καταλήγουν στο μπλοκ μας δίνουν την εντύπωση ότι θα μας δυσκολέψουν ως προς την ευελιξία τους, είναι ωστόσο ιδιαίτερα έξυπνα προσαρμοσμένο και έτσι δεν θα μας δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης.

 

Σύστημα δοκιμών και μεθοδολογία μετρήσεων

 

Για τη μέτρηση των επιδόσεων της Deepcool Captain 240, εγκαταστήσαμε την ψύκτρα στο σύστημα που μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα:

 


gallery_94980_1514_8574.png


Οι μετρήσεις που λάβαμε, πραγματοποιήθηκαν με τον επεξεργαστή χρονισμένο στα 3.2 GHz και στη συνέχεια στα 4.2 GHz. Για την καταγραφή των αποτελεσμάτων σε κάθε περίπτωση, τρέξαμε το Prime95 για δέκα λεπτά σε κάθε μια από τις προαναφερόμενες ρυθμίσεις, ενώ μεταξύ κάθε μέτρησης μεσολάβησαν 15 λεπτά αδράνειας ώστε η θερμοκρασία να επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα προτού ληφθεί η επόμενη σειρά μετρήσεων.

 


Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως οι δοκιμές μας έγιναν εκτός κουτιού καθώς έτσι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες διαφοροποίησης των μετρήσεων εξαιτίας του hardware που μπορεί να υπάρχει σε κάθε κουτί και που φυσικά μπορεί να διαφέρει ριζικά από χρήστη σε χρήστη. Εκτός κουτιού πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια και οι μετρήσεις θορύβου του ανεμιστήρα. H θερμοκρασία του χώρου δοκιμών ήταν στους περίπου 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Αποτελέσματα μετρήσεων

 

Στα διαγράμματα που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που λάβαμε με βάση τη μεθοδολογία που αναφέραμε παραπάνω:

 


gallery_94980_2385_105292.png

 

 

 

 

 

 

 

gallery_94980_2385_36049.png

 

 

 

 

 

gallery_94980_2385_76329.png

 

 

 

 

 

gallery_94980_2385_70598.png

 


Mε τις επιδόσεις της Captain 240 να κυμαίνονται σε εξαιρετικά επίπεδα δύσκολα θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιο αρνητικό σημείο για να σχολιάσουμε. Εκεί ωστόσο που οφείλουμε να σταθούμε είναι ο παραγόμενος από τους δύο ανεμιστήρες θόρυβος όταν οι ανεμιστήρες λειτουργούν στο 100% των στροφών τους. Εδώ λοιπόν, με τον περιβάλλον χώρο να είναι όσο πιο δυνατόν ήσυχο το όργανο έδειξε 45.4 db(A), τιμή που απέχει αισθητά από αυτή που δίνει η εταιρεία στις προδιαγραφές του προϊόντος. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι η παρουσία των ανεμιστήρων μπορεί υπό κάποιες προϋποθέσεις να γίνει κάτι παραπάνω από αισθητή αν και γενικά είναι αρκετά περιορισμένες οι πιθανότητες να τους αναγκάσετε να λειτουργήσουν στο φουλ.

 

Ωστόσο αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως στο μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών ο θόρυβος από τους ανεμιστήρες δεν αποτέλεσε σημείο ανησυχίας ενώ λαμβάνοντας υπόψιν πως η καθημερινή χρήση στο σύστημά οποιουδήποτε χρήστη θα βρει την ψύκτρα εντός κουτιού, τότε σίγουρα δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος ανησυχίας.

 

Επίλογος - Συμπεράσματα

 

Κάπου εδώ η παρουσίασή μας φτάνει στο τέλος της και η ψύκτρα κατεβαίνει από τον πάγκο δοκιμών έχοντας αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις από τις επιδόσεις στο επίπεδο των θερμοκρασιών αλλά και μάλλον χλιαρές σε ό,τι αφορά στο επίπεδο του θορύβου. Είναι αλήθεια πως η Captain 240 αποτελεί μια ιδιαίτερα αποδοτική επιλογή η οποία σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες ενώ για όποιον την επιλέξει είναι απολύτως βέβαιο πως θα τον συνοδεύει για πολλά χρόνια.

 

Πάμε λοιπόν να συνοψίσουμε όλα όσα είδαμε στην παρουσίασή μας υπενθυμίζοντας πως η προτεινόμενη από την εταιρεία τιμή για την συγκεκριμένη υδρόψυξη έχει οριστεί στα 109.90 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Πλεονεκτήματα:

  • Εξαιρετικές επιδόσεις
  • Άριστες τεχνικές προδιαγραφές που εξασφαλίζουν κάλυψη στο χρήστη σε μεγάλο βάθος χρόνου
  • Συμβατότητα με πληθώρα επεξεργαστών και sockets
  • Αρκετά εύκολη εγκατάσταση


Μειονεκτήματα:

  • Πολύ ακριβή, κάτι που την κάνει δυσπρόσιτη στο ευρύ κοινό
  • Οι ανεμιστήρες στο μέγιστο των στροφών τους είναι θορυβώδεις


Έτσι λοιπόν σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, η βαθμολογία που αποσπά η Deepcool Captain 240 είναι :

88.png

 


Σύνταξη: Ζαννής Σκουλάξινος
Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Καραγιάννης, crmaris

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Κάποιο λάθος βλέπω μιας και στην αρχή αναφέρει ότι δεν υπάρχει thermal paste στη συσκευασία και στο τέλος ανάφερε στα πλεονέκτημα ότι η thermal paste φτάνει για αρκετές χρήσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποιο λάθος βλέπω μιας και στην αρχή αναφέρει ότι δεν υπάρχει thermal paste στη συσκευασία και στο τέλος ανάφερε στα πλεονέκτημα ότι η thermal paste φτάνει για αρκετές χρήσεις

Δίκιο έχεις. Fixed. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μειονεκτήματα:

Πολύ ακριβή, κάτι που την κάνει δυσπρόσιτη στο ευρύ κοινό

Οι ανεμιστήρες στο μέγιστο των στροφών τους είναι θορυβώδεις

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, η βαθμολογία που αποσπά η Deepcool Assassin II είναι :

Καπιο λαθος βλεπω εδω deepcool assassin ii και οχι deepcool captain 240?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μειονεκτήματα:

Πολύ ακριβή, κάτι που την κάνει δυσπρόσιτη στο ευρύ κοινό

Οι ανεμιστήρες στο μέγιστο των στροφών τους είναι θορυβώδεις

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, η βαθμολογία που αποσπά η Deepcool Assassin II είναι :

Καπιο λαθος βλεπω εδω deepcool assassin ii και οχι deepcool captain 240?

 

 

fixed. o δαίμων του τυπογραφείου.

 

Επισης να αναφέρω πως περιμενουμε ενημερωση από την εταιρεία σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή της στην ελληνική αγορά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υδροψιξη με μεγαλύτερες θερμοκρασίες στο μέσο όρο από αεροψηκτες που είναι και ποιο φτηνές και καταναλώνουν λιγότερα watt, και δεν θέλουν ακριβά κουτιά για την εγκατάσταση τους.

 

ή συγκεκριμένη all in one υδροψιξη δεν έχει λόγο ύπαρξης στην αγορά.

 

και να σκεφτείτε ότι οι μετρήσεις έγιναν εκτώς κουτιού με έναν ταπεινό επεξεργαστή.

 

οι διάφορες εντός κουτιού με έναν i7, ή έναν amd fx x8 θα είναι τραγικά μεγαλύτερες και απογοητευτικές !!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και φαντάζομαι θέλεις τετράπινο δες και αυτό http://eworld.com.gr/products/details/3398/


http://www.ebay.co.uk/itm/Silverstone-CPF04-8-Way-PWM-Splitter-Fan-Hub-/271939192635?hash=item3f50d6c73b

Αυτό λόγω CC το βλέπω δύσκολο

 

Οπως αυτό http://www.frozencpu.com/products/20988/ele-1196/Swiftech_8-Way_PWM_Cable_Splitter_-_SATA_Power_8W-PWM-SPL-ST.html

Επεξ/σία από alldaynews
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υδροψιξη με μεγαλύτερες θερμοκρασίες στο μέσο όρο από αεροψηκτες που είναι και ποιο φτηνές και καταναλώνουν λιγότερα watt, και δεν θέλουν ακριβά κουτιά για την εγκατάσταση τους.

 

ή συγκεκριμένη all in one υδροψιξη δεν έχει λόγο ύπαρξης στην αγορά.

 

και να σκεφτείτε ότι οι μετρήσεις έγιναν εκτώς κουτιού με έναν ταπεινό επεξεργαστή.

 

οι διάφορες εντός κουτιού με έναν i7, ή έναν amd fx x8 θα είναι τραγικά μεγαλύτερες και απογοητευτικές !!!!!

Για σενα ισως δεν εχει για καποιους εχει .Εγω εχω την gamer storm assassin ii και θα αλλαζα με την captain στο λεπτο εαν μπορουσα.

ΟΙ ΑΙΟ ειναι πιο ομορφες  και ποιο μαζεμενες, 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συγνώμμη αλλά θεωρώ την βαθμολογία τραγική. αφού στηριζόμενοι στο κόστος θεωρώ οτι είναι φυσιολογικό και μάλιστα λογικότατο. οι επόμενες "επώνυμες" λύσεις παίζουν αρκετά πάνω απο τα 110 ευρώ. πώς λοιπόν είναι απαγορευτικό το κόστος???? φαντάζομαι κάτι δέν πάει καλά με τους reviewers του ινσομνια.

 

silverstone tudra στα 107 ευρώ

coolermaster nepton 109 ευρώ

corsair hydro h100i 126 ευρώ

corsair hydro h105 133 ευρώ

fractal design s240 138 ευρώ

alphacool 240 154 ευρώ

 

πώς λοιπόν κρίνετε οτι είναι ακριβή????

 

*ξέρω πολύ θα με κράξετε αλλά είναι εντελώς χαζό αυτό που συνέβει και εντελώς άστοχο!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συγνώμμη αλλά θεωρώ την βαθμολογία τραγική. αφού στηριζόμενοι στο κόστος θεωρώ οτι είναι φυσιολογικό και μάλιστα λογικότατο. οι επόμενες "επώνυμες" λύσεις παίζουν αρκετά πάνω απο τα 110 ευρώ. πώς λοιπόν είναι απαγορευτικό το κόστος???? φαντάζομαι κάτι δέν πάει καλά με τους reviewers του ινσομνια.

 

silverstone tudra στα 107 ευρώ

coolermaster nepton 109 ευρώ

corsair hydro h100i 126 ευρώ

corsair hydro h105 133 ευρώ

fractal design s240 138 ευρώ

alphacool 240 154 ευρώ

 

πώς λοιπόν κρίνετε οτι είναι ακριβή????

 

*ξέρω πολύ θα με κράξετε αλλά είναι εντελώς χαζό αυτό που συνέβει και εντελώς άστοχο!!!

σε σχέση με τον pentium ακριβή είναι......
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...