DragonDagger Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Σίγουρα πολλοί από εδώ μέσα θα έχετε κάνει κάποια αγορά μέσω πιστωτικής κάρτας. Για να μην πολυλογώ θέλω να κάνω μια μικρή σχετική αγορά και να την πραγματοποιήσω με άτοκες δόσεις. Το θέμα είναι πως χρειάζεται πιστωτική κάρτα, έχω δικό μου εισόδημα για να μπορέσω να δικαιολογήσω την αγορά όμως δεν έχω πιστωτική. Έχω ανοιχτό λογαριασμό σε τράπεζα, κάρτα μισθοδοσίας ( χρεωστική με λίγα λόγια ) και ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να βγάλω πιστωτική, τι χρειάζεται και αν θα έχω κάποια επίπτωση ( δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και θέλω να μάθω εάν πρέπει να προσέξω κάτι ). Τέλος θέλω να ρωτήσω εάν πρέπει να πάω κάποιο δικαιολογητικό στο κατάστημα ( εκτός από την πιστωτική με την ταυτότητα ) και πως γίνεται η αγορά. Πως θα πραγματοποιούνται οι δόσεις, πρέπει να πηγαίνω στο κατάστημα κάθε μήνα, θα βάζω εγώ τον κωδικό επιτόπου ή θα μπαίνουν από μόνα τους; Επίσης εάν κάνω 24 δόσεις ( παράδειγμα ) και θέλω να τις εξοφλήσω νωρίτερα... μπορώ να δώσω περισσότερες από μία δόσεις μέσα στο μήνα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
HERTHAN Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Και γιατι δεν πας στην τραπεζα για να κανεις αυτες τις ερωτησεις και να σου λυθουνε ολες οι αποριες που εχεις? 1
Silverage Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Πρέπει να έχεις καλό εισόδημα για να σου βγάλουν. Αν βγάλουν πληρώνεις όπως και με την χρεωστική, ίσως ζητήσουν καμιά ταυρότητα.
leftermann Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 για τα δικαιολογητικά θα πρέπει να ρωτήσεις στην τράπεζά σου. Συνήθως ζητάνε τα κέρετά τους πλέον... Ως προς τις άτοκες δόσεις, δεν τις κάνεις όποτε και όπου θες εσύ, πρέπει το κατάστημα να σου προσφέρει αυτήν την δυνατότητα. Εφόσον είναι άτοκες, δεν έχεις επιβάρυνση εφόσον τις πληρώνεις στην ώρα τους. Κάθε μήνα θα σου έρχεται ο λογαριασμός που θα έχει και μια ημερομηνία εξόφλησης. Δεν μπορείς να πληρώσεις μαζεμένες δόσεις.
saxos55 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Δικαιολογητικά, χαρτιά, κτλ στην τράπεζα ρωτάς, όπως σου είπε ο HERTHAN.Για τις δόσεις τώρα.Πες ότι την έβγαλες. Κάθε μήνα θα σου έρχεται είτε ηλεκτρονικά είτε σε χαρτί λογαριασμός της κάρτας. Εκεί μέσα θα γράφει τις οφειλές του μήνα που πέρασε είτε είναι δόσεις είτε όχι. Θα γράφει και μια ημερομηνία εξόφλησης. Αν πληρώσεις μέχρι τότε, δεν τοκίζονται οι οφειλές.Παράδειγμα :Βγάζεις την κάρτα σήμερα. Μέσα στο μήνα: Πας στον κωτσοβολο και παίρνεις ένα πλυντήριο των 600 ευρώ σε 12 άτοκες δόσεις, αγοράζεις μια μπλούζα 30 ευρω, πληρώνεις ΔΕΗ 223 ευρώ και γράφεσαι και γυμναστήριο με 20 ευρω το μήνα, σε ένα ετήσιο πρόγραμμα.Σε ένα μήνα από τώρα, θα σου έρθει ο λογαριασμός :Κωτσοβολος (δόση 1/12): 50New cult : 30ΔΕΗ: 223FITNESS STUDIO (δόση 1/12): 20Σύνολο : 323Έχεις δύο επιλογές. Είτε πληρώνεις τα 323 ευρώ και καθάρισες για το μήνα, είτε δίνεις λιγότερα, αλλά η διαφορά τοκίζεται.Με τα καταστήματα δεν ξανασχολείσαι. Τον επόμενο μήνα, θα έχεις πάλι στο λογαριασμό τον Κωτσόβολο και το γυμναστηριο, μέχρι να τελειώσουν οι δόσεις.Να προπληρωσεις δόσεις δε γίνεται. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις παραπάνω από 323 ευρώ, πχ 400.Τον επόμενο μήνα η χρέωσή σου θα ξεκινήσει από τα - 77 ευρώ (δλδ αν τον άλλο μήνα δεν αγοράσεις τίποτα η κάρτα θα έχει λογαριασμό - 7 ευρώ)Σαφές; Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2015 από saxos55 1
NikosKallithea Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Είναι πολύ δύσκολο να βγάλει πιστωτική και ιδικά τώρα με τα cc σχεδόν απλησίαστο 1
DragonDagger Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Ακριβώς γι αυτό είπα να πάρω μια γνώμη από εδώ πρώτα διότι μπορεί κάποιος να ήξερε τι παίζει. Επειδή πρόσφατα έβγαλε γνωστός μου χρεωστική του είπαν πως απ τα capital control και μετά δεν μπορεί κάποιος να ανοίξει λογαριασμό παρά μόνο με εξαίρεση (φοιτητής), και πως δεν μπορεί να ανοίξει δεύτερο λογαριασμό σε άλλη οποιαδήποτε τράπεζα. Για αυτό και ρώτησα για την πιστωτική, μήπως και υπάρχει κάποια εξαίρεση. Θα πάρω και ένα τηλέφωνο αύριο να ρωτήσω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Κάτι τελευταίο, άσχετα με το μάξιμουμ όριο 420 την εβδομάδα, μπορώ να πληρώσω για μια αγορά 450 ευρώ μέσω κάρτας και να μπορώ να βγάλω απ το atm μετά; Θέλω να πω, μετράει σαν μεταφορά χρημάτων ή είναι το ίδιο πράγμα με το να τα έβγαζα από την κάρτα?
Silverage Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δεν έχουν σχέση οι αγορές με τις αναλήψεις.
Joshua21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Ακριβώς γι αυτό είπα να πάρω μια γνώμη από εδώ πρώτα διότι μπορεί κάποιος να ήξερε τι παίζει. Επειδή πρόσφατα έβγαλε γνωστός μου χρεωστική του είπαν πως απ τα capital control και μετά δεν μπορεί κάποιος να ανοίξει λογαριασμό παρά μόνο με εξαίρεση (φοιτητής), και πως δεν μπορεί να ανοίξει δεύτερο λογαριασμό σε άλλη οποιαδήποτε τράπεζα. Για αυτό και ρώτησα για την πιστωτική, μήπως και υπάρχει κάποια εξαίρεση. Θα πάρω και ένα τηλέφωνο αύριο να ρωτήσω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Κάτι τελευταίο, άσχετα με το μάξιμουμ όριο 420 την εβδομάδα, μπορώ να πληρώσω για μια αγορά 450 ευρώ μέσω κάρτας και να μπορώ να βγάλω απ το atm μετά; Θέλω να πω, μετράει σαν μεταφορά χρημάτων ή είναι το ίδιο πράγμα με το να τα έβγαζα από την κάρτα? Η πιστωτική δεν έχει καμία σχέση με τον λογαριασμό, η πιστωτική στην ουσία είναι ένα δάνειο από την τράπεζα προς εσένα, και στην δίνουν με κάποιες προϋποθέσεις. Από όσο ξέρω τα capital control δεν απαγορεύουν την έκδοση πιστωτικών καρτών, είναι θέμα της τράπεζας αν θα σου δώσει. Όσο για το τελευταίο που ρωτάς, οι αγορές με χρεωστική δεν επηρεάζουν το όριο ανάληψης των 420€/εβδομάδα.
doctorkostis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Τελη 13 αρχες 14 (δε θυμαμαι ακριβως) πηγα στην πειραιως να βγαλω πιστωτικη γιατι η παλια ηταν σε αλλη τραπεζα, δε βολευε και την ακυρωσα. Ζητησαν εκτος απο ταυτοητα και λογαριασμο ΔΕΚΟ για να φαινεται η διευθυνση, εκκαθαριστικο και βεβαιωση αποδοχων. Εισοδημα τοτε λιγο πανω απο 20 το χρονο. Οχι πλουσιος, αλλα οκ. Μετα απο λιγες μερες με πηραν τηλεφωνο και με ρωτησαν αν θελω να βαλω εγγυητη (!) στην πιστωτικη καποιον συγγενη, γιατι αυτο θα διευκολυνε την αιτηση μου (and i quote here). Αρνηθηκα εννοειται. Καμια βδομαδα μετα μου ηρθε sms οτι η αιτηση μου απορριφθηκε. Με αλλα λογια, θεωρω εξαιρετικα δυσκολο να σου βγαλουν νεα πιστωτικη τωρα.
DragonDagger Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Όσο για το τελευταίο που ρωτάς, οι αγορές με χρεωστική δεν επηρεάζουν το όριο ανάληψης των 420€/εβδομάδα. Είναι σίγουρο αυτό; Επειδή το ποσό της αγοράς είναι 450 ευρώ και για μια εβδομάδα δεν θα μπορώ να βγάλω τίποτα ( θα είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό, δεν θα μπορώ να κινηθώ ). Οκ παιδιά ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις...
zio10 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Είναι σχεδόν απίθανο να σου βγάλουν πιστωτική πλέον! Κατά τα άλλα η αγορά με άτοκες δόσεις βολεύει πάρα πολύ, είναι το καλύτερο στοιχείο μιας πιστωτικής κάρτας! Μετάνιωσα που δεν έβγαλα όταν μπορούσα, μόνο γι'αυτό το λόγο!
d4mage Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Είναι σχεδόν απίθανο να σου βγάλουν πιστωτική πλέον! Κατά τα άλλα η αγορά με άτοκες δόσεις βολεύει πάρα πολύ, είναι το καλύτερο στοιχείο μιας πιστωτικής κάρτας! Μετάνιωσα που δεν έβγαλα όταν μπορούσα, μόνο γι'αυτό το λόγο! Μα κ εγώ μόνο γι αυτό την θέλω. Θα το τσεκάρω πάντως μήπως υπάρχει κάποια εξαίρεση. 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Θα το τσεκάρω πάντως μήπως υπάρχει κάποια εξαίρεση. Πάλι τα ίδια... δεν απαγορεύεται λέμε η έκδοση πιστωτικής κάρτας ώστε ίσως να υπάρχει εξαίρεση, απλά οι τράπεζες πολύ δύσκολα σου βγάζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα