ChimairaX Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Κάποιο group στο Facebook μου παίρνει τις φωτογραφίες που ανεβάζω στο flickr και στο instagram, ωστόσο αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες ανήκουν σε εμένα και όχι σε αυτούς. Δεν με έχουν ενημερώσει βέβαια. Όχι ότι με ενοχλεί (ίσα ίσα μου κάνουν και διαφήμιση ) αλλά πες ρε παιδί μου ότι κάποια μέρα το καβαλήσουν και αρχίζουν και δε με αναφέρουν. Έχω δικαιώματα ή όχι; Η πρώτη κίνηση είναι να μιλήσω με το φουμπου και να τους αναφέρω ότι μου κλέβουν τις φωτογραφίες και θα τους ρίξουν την σελίδα; Δεν θέλω να μπλέξω με νόμους και περί προστασία πνευματικών δικαιωμάτων (άλλωστε άντε να αποδείξω ότι οι φωτογραφίες είναι όντως δικές μου)
Kostasspil Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Τις εχεις κατοχυρώσει με κάποιο νομικό τρόπο? Κάποιο watermark έχεις?? Αν όχι, νομίζω τυπικά "δεν σου ανήκουν"
ChimairaX Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Τις εχεις κατοχυρώσει με κάποιο νομικό τρόπο? Κάποιο watermark έχεις?? Αν όχι, νομίζω τυπικά "δεν σου ανήκουν" Watermark στις γωνίες. Που με ένα crop φέυγει για πλάκα. Ή με λίγες γνώσεις photoshop. Ποια είναι η κατοχύρωση με κάποιον νομικό τρόπο δηλαδή;
Kostasspil Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Watermark στις γωνίες. Που με ένα crop φέυγει για πλάκα. Ή με λίγες γνώσεις photoshop. καλύτερα βάλτο στο κέντρο Ποια είναι η κατοχύρωση με κάποιον νομικό τρόπο δηλαδή; Πνευματικά δικαιώματα Επιφυλάσσομαι έτσι?? Ο paredwse ξέρει τι πρέπει και τι μπορείς να κάνεις, εγώ μπορεί να λέω μπαρούφες
ChimairaX Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικά δικαιώματα Επιφυλάσσομαι έτσι?? Ο paredwse ξέρει τι πρέπει και τι μπορείς να κάνεις, εγώ μπορεί να λέω μπαρούφες Έστω ότι οι δισκογραφικές και τα τραγούδια καλύπτονται από την ΑΕΠΙ. Η ΑΕΠΙ βέβαια ζητάει τα μαλλιοκέφαλά της. Στις φωτογραφίες τι παίζει; Κάτι αντίστοιχο με την ΑΕΠΙ; Κατανοώ ότι ο επαγγελματίας φωτογράφος έχει λιώσει παπούτσια για μια φωτογραφία και δικαίως να κυνηγήσει με κάθε τρόπο τον κλέφτη. Αλλά εμένα σαν ερασιτέχνη δε με ενοχλεί ιδιαίτερα επειδή έτυχε να πάω διακοπές στο Αγκίστρι να βγάλω μια γαμάτη φώτο για παράδειγμα το ηλιοβασίλεμα και να μου την πάρουν όλοι. Αρκεί βέβαια να με αναφέρουν. Θεωρώ τίμια τιμωρία για την μη αναφορά το κλείσιμο της σελίδας και τίποτα παραπάνω. Εφόσον ο άλλος είναι like feeder και δεν έχει χρηματικό κέρδος από αυτό.
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Κατά την γνώμη μου δεν παίζει να κλείσεις την σελίδα εκτός αν προβείς σε νομικές ενέργειες, από αναφορές κτλ εξαιρετικά δύσκολο.
zio10 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Χωρίς να ξέρω τι ισχύει για μένα ό,τι ανεβάζουμε σε fb, instagram, λοιπά social media, cloud κλπ δεν είναι δικό μας πλέον εκτός αν το έχουμε με κάποιο τρόπο κατοχυρώσει. 1
hliastsek Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Απο την στιγμη που εσυ τις κοινοποιείς στο διαδικτυο δεν εχεις δικαιωματα πανω τους!
maik42 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 https://www.facebook.com/notes/%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BD/10153172817073286 http://www.aerophotographia.gr/intellectual-property.html μονο με την δικη σου (γραπτη) αδεια μπορουν να τα αναδιμοσιευσουν και αναφεροντας παντα το ονομα του δημιουργου
ChimairaX Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 https://www.facebook.com/notes/%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BD/10153172817073286 http://www.aerophotographia.gr/intellectual-property.html μονο με την δικη σου (γραπτη) αδεια μπορουν να τα αναδιμοσιευσουν και αναφεροντας παντα το ονομα του δημιουργου Μόνο που αυτά τα άρθρα αφορούν αυτές τις φωτογραφίες (1993!!!) Δεν διευκρινίζει κάτι για το περιεχόμενο στο ίντερνετ. Υποθέτω ότι θα πρέπει να περιμένουμε καμιά δεκαετία μέχρι να ανανεωθεί ο νόμος.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Εγώ πάντως επειδή κάνω κάτι επεξεργασίες στο photoshop σε κάτι φωτογραφίες από ξένο site οι οποίες λένε ότι είναι τελείως free για εμπορική χρήση τους ρώτησα πριν ανεβάσω το προϊόν. Γενικά πρέπει να προσέχουμε τι ανεβάζουμε και να ρωτάμε τον δημιουργό ακόμα και αν λέει ότι ειναι τελείως free. Λίγο άσχετο με το θέμα αλλά βοηθητικό 1
dadusig Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Εσύ ως δημιουργός μπορείς να ορίσεις τις συνθήκες και τους όρους που αφορούν το έργο σου πάντα στα πλαίσια ότι επιλέγεις να το δημοσιεύσεις στο internet. πχ. creativecommons 1
andreapaog328 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 το flickr παντως εχει κατω να ορισεις εσυ δικαιωματα. all rights reserved κτλ
ChimairaX Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Καλα στο flickr και φωτογραφια αλλουνου να ανεβασεις το ιδιο θα γραφει. Δε μου λεει κατι αυτο.
V for Vagelis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Έχω δικαιώματα ή όχι; Η πρώτη κίνηση είναι να μιλήσω με το φουμπου και να τους αναφέρω ότι μου κλέβουν τις φωτογραφίες και θα τους ρίξουν την σελίδα; Δεν θέλω να μπλέξω με νόμους και περί προστασία πνευματικών δικαιωμάτων (άλλωστε άντε να αποδείξω ότι οι φωτογραφίες είναι όντως δικές μου) Εξαρτάται μάλλον από το αν το facebook έχει κάποιον αντίστοιχο περιοριστικό όρο χρήσης περί αναδημοσίευσης, που πιθανώς και να έχει δηλαδή. Αλλιώς ίσως όντως και να χρειαστεί να απευθυνθείς στον αντίστοιχο υπεύθυνο κρατικό φορέα ή και σε κάποιον δικηγόρο... Το θέμα είναι ότι το facebook δε περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη χώρα και κάθε κράτος έχει το δικό του νομικό πλαίσιο περί προστασίας δικαιωμάτων υποθέτω, οπότε μου φαίνεται κάπως μπλεγμένη η κατάσταση. Τέλος πάντων, δε ξέρω κατά πόσο είναι απαραίτητο, αλλά με μια σημείωση πνευματικών δικαιωμάτων (copyright notice) κατά τη δημοσίευση, που να αναφέρει το όνομα σου, την ημερομηνία της δημοσίευσης (στο fb αναγράφεται αυτόματα έτσι κι αλλιώς) και ενδεχομένως και τους όρους αναδημοσίευσης, λογικά είσαι νομικά καλυμμένος σε κάθε περίπτωση. (Πάντα μιλάμε για φωτό/δημοσιεύσεις που είναι όντως δικές σου.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα